با توجه به پيشرفتهاي علم پزشكي و بهداشتي متوسط عمر انسان افزايش يافته و در
كشورهاي پيشرفته، اين ميزان افزايش بيشتر است. پيرشدن و سالخوردگي با كاهش تدريجي
فعاليتهاي فيزيكي و افزايش بيماريهاي مزمن همراه ميشود و به نظر ميرسد كه بهبود
تغذيه تا حد زيادي قادر است از اين مشكلات پيشگيري كند و يا آنها را تخفيف دهد. به
همين دليل يكي از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشكي و بهداشتي از جمله وضعيت تغذيه
آنهاست. با افزايش سن، نياز آنها به انرژي كاهش يافته و تمايل به مصرف غذا كمتر
ميشود. در اين حال اگر انتخاب غذا درست صورت نگيرد، ميزان دريافت مواد مغذي ضروري
در آنها پايينتر از حد مطلوب خواهد بود. در اين بحث به بررسي بعضي از مشكلات
تغذيهاي سالمندان و نيز نيازهاي تغذيه آنها خواهيم پرداخت.
عوامل مؤثر در ايجاد مشكلات تغذيهاي سالمندان
1 ـ عوامل جسماني: مانند كاهش كل انرژي مورد نياز، بيماريهاي مزمن،
بياشتهايي، تغيير حس چشايي، خرابي دندانها، بيتحركي، ناتواني جسمي، مشكلات
گوارشي، تداخلات دارويي و يا تداخل غذا و داروها
2 ـ مشكلات روحي و رواني: افسردگي، تنهايي، از دست دادن همسر
3 ـ مشكلات اقتصادي: درآمد كم، كمبود امكانات براي تهيه و طبخ غذاي مناسب و زندگي
در آسايشگاه