نوشته شده : دکتر مجید حاجی فرجی
جو
و چاودار از غلات مهم در جهان هستند که بعنوان غذا مورد استفاده بشر قرار
میگیرند، از جمله موارد مصرف این غلات، تهیه نان است. آرد حاصل از این
غلات در دو نوع آرد سبک که سبوس آن گرفته شده و آرد تیره در پخت نان
استفاده میشود. جو و چاودار از منابع خوب منیزیم، سلنیوم، منگنز، فسفر و
ویتامین B1 هستند. کیفیت پروتئینی این غلات تقریبا مشابه پروتئین سویا است و
وجود فیبر به همراه این پروتئین با کیفیت، غذای مناسبی را برای آغاز روز
فراهم میکند. علاوه بر ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها، این غلات
منبع بسیار خوبی از فیبرهای محلول و نامحلول هستند. یک جزء از فیبرهای
محلول موجود در جو و چاودار بتاگلوکان نام دارد که تحقیقات نشان داده اند
میتواند اثرات مفیدی بخصوص در کاهش کلسترول خون داشته باشد. استفاده از جو
و چاودار در رژیم غذایی میتواند فواید بسیاری داشته باشد. تحقیقات علمی
جدید، یافتههای جالبی را در مورد فواید جو نشان داده اند.