جام جم آنلاين: آنهايي كه به مطالعه مطالب مربوط به سلامت علاقه دارند با واژه آنتياكسيدان آشنا هستند. نوشتههايي مثل «با خوردن آنتياكسيدانهايي مثل سلنيوم، ويتامين C يا ويتامين E سلامت شما بيمه ميشود» هر روز در مجلات و روزنامهها ديده ميشود.
سكته مغزي، سكته قلبي، سرطانها و آلزايمر هر كدام به نحوي با اكسيدانها و آنتياكسيدانها ارتباط دارد و تلاش براي شناسايي غذاهاي مفيد در اين فرآيند سالهاست كه علم تغذيه و پزشكي را به تكاپو واداشته است.
توت فرنگي، تمشك، لوبيا قرمز، كلم بروكلي، آواكادو، چاي سبز، گردو، فندق، سيب، انار، زنجبيل، شكلات تلخ و بسياري از مواد غذايي ديگر داراي مجموعهاي از ريزمغذيهاي مفيد هستند و مواد غذايي با خاصيت آنتياكسيدان شناخته ميشوند.
شايد برخي تصور ميكنند اگر روزانه يك ليوان چاي سبز بخورند يا هر روز در سالادشان بروكلي و آواكادو مصرف كنند، از ابتلا به بيماريهايي كه برشمرده شد در امان هستند، ولي موضوع خيلي پيچيدهتر از اين است.