علم تغذيه مبحثي جالب براي تمامي اقشار است. در نگاه اول تغذيه يعني مصرف غذاي كافي جهت زنده ماندن، ولي از نقطه نظر تاثير بر سلامتي يعني مبارزه عليه چاقي، ديابت، فشارخون و بيماريهاي قلبي- عروقي. با دقيق شدن در مبحث تغذيه اهميت موادمغذي در بدن روز به روز مشخصتر ميگردد.
ثابت شده كه براي تمامي فرآيندهاي منجر به سلامتي در بدن و حفظ سلامت بدن تغذيه نقش مستقيم و مثبت دارد. سيستم پيچيده بهبود زخم يكي از اين مكانيسمها ميباشد كه در جهت حفظ سلامتي عليرغم جراحت وارده و هجوم ميكروارگانيسمها عمل ميكند.
در اين مقاله اثر ريز مغذيها و درشتمغذيها بر روند بهبودي زخم مورد بررسي قرار ميگيرد.
به طور كلي روند بهبود زخم به پنج مرحله تقسيم ميگردد كه شامل هموستازي، التهاب، تكثير، انقباض و تغيير شكل ميباشد. به محض ايجاد بريدگي، انقباض عروقي جهت جلوگيري از خونريزي زياد رخ ميدهد. درعين حال لخته به وجود ميآيد و از خونريزي بيشتر جلوگيري ميكند.
ثابت شده كه براي تمامي فرآيندهاي منجر به سلامتي در بدن و حفظ سلامت بدن تغذيه نقش مستقيم و مثبت دارد. سيستم پيچيده بهبود زخم يكي از اين مكانيسمها ميباشد كه در جهت حفظ سلامتي عليرغم جراحت وارده و هجوم ميكروارگانيسمها عمل ميكند.
در اين مقاله اثر ريز مغذيها و درشتمغذيها بر روند بهبودي زخم مورد بررسي قرار ميگيرد.
به طور كلي روند بهبود زخم به پنج مرحله تقسيم ميگردد كه شامل هموستازي، التهاب، تكثير، انقباض و تغيير شكل ميباشد. به محض ايجاد بريدگي، انقباض عروقي جهت جلوگيري از خونريزي زياد رخ ميدهد. درعين حال لخته به وجود ميآيد و از خونريزي بيشتر جلوگيري ميكند.