امروزه شیرین کننده های مصنوعی و دیگر جایگزین های قند در طیف متنوعی از
غذاها و نوشیدنی ها تحت عنوان (غذاهای بدون قند) یا (غذاهای رژیمی) یافت
می شوند از جمله: نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها ، آدامس ، ژله، برخی نان
های شیرمال و شیرینی جات آبمیوه، بستنی و...
اگر قصد کاهش وزن را داشته باشید و یا به دیابت مبتلا باشید ممکن است خیلی
از افراد مصرف شیرین کننده های مصنوعی را به شما پیشنهاد کنند. لذا آگاه
شدن از فواید و مضرات شیرین کننده های مصنوعی ایده بسیار خوبی به شمار می
آید.
تعریف شیرین کننده های مصنوعی :
شیرین کننده های مصنوعی جایگزین های صنعتی برای شکر می باشند هرچند ممکن
است از منابع طبیعی مانند گیاهان و یا خود قند بر گرفته شده باشند . شیرین
کننده های مصنوعی به عنوان شیرین کننده هایی قوی شناخته می شوند چرا که
اغلب به مراتب از قند و شکر عادی شیرین تر می باشند از آنجا که
شیرینکنندههای مصنوعی از شکر عادی بسیار شیرینترند،لذادر مقایسه با
شکر مقادیر کمتری از آنها برای ایجاد همان میزان طعم شیرین لازم است.