ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدان‌هاي مفيد براي پوست

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
اشعه‌هاي نور خورشيد و اكسيژن در طول سال، مولكول‌هاي ناپايداري را به وجود مي‌آورند كه راديكال‌هاي آزاد نام دارند. اين مولكول‌ها موجب التهاب و آسيب‌ديدگي سلول‌هاي پوست مي‌شوند و در بدترين حالت ممكن منجر به سرطان پوست مي‌شوند. بي‌گمان هيچ داروي معجزه‌آسايي وجود ندارد كه پوست يك فرد ميانسال را در حد بيست سالگي جوان كند؛ اما مي‌توان با رعايت برخي نكات و بكارگيري شيوه‌هاي خاص به شادابي هرچه بيشتر پوست كمك كرد.
حتما تا به حال شنيده‌ايد كه براي جوان‌تر بودن پوست بايد سه كار اصلي انجام دهيد:
 از پوست خود در برابر نورخورشيد محافظت كنيد.
 سيگار نكشيد.
 رژيم غذايي سالمي را دنبال كنيد.
ويتامين‌‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌توانند به بهبود سلامت پوست و افزايش كيفيت آن كمك كنند. برخي از اين ويتامين‌ها روي قسمت‌هاي داخلي بدن اثر مي‌گذارند و برخي ديگر روي قسمت‌هاي خارجي. برخي از انواع ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها خطوط و چين و چروك‌هاي صورت را كم و از پوست در برابر نور خورشيد محافظت مي‌كنند. تأثيرگذارترين ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها براي پوست عبارتند از:

فقط كالري‌ها مقصر نــيـــســـتند


نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
برخي عوامل تعادل و توازن باكتري‌ها را در روده از بين مي‌برند كه عبارتند از:
•مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها  •اسهال و يبوست   •مصرف الكل   •مصرف زياد قند
باكتري‌هاي روده روي سلول‌هاي روده‌اي اثر گذاشته و باعث مي‌شوند اين سلول‌ها «سايتوكين» ترشح كنند. سايتوكين، مولكولي است كه مي‌تواند ميزان التهاب و احتراق را كاهش دهد. اين التهاب مقاومت انسولين را تحريك مي‌كند و سبب افزايش اشتها و در نتيجه افزايش وزن مي‌شود. غذاها، داروها و ... در ميكروب‌هاي روده تغيير ايجاد مي‌كنند. تا به حال پيشرفت اندكي در زمينه مقابله با چاقي انجام شده است؛ اما از آنجايي كه چاقي يك هشدار جدي عليه كيفيت زندگي است، بايد در اين زمينه تحقيقات كامل‌تري صورت گيرد.
رژيم گريب فروتي، رژيم آتكينزي، رژيم غذاهاي كم‌چرب، رژيم كربوهيدرات كم و ... اين رژيم‌هاي غذايي و ساير رژيم‌هاي زودگذر ديگر كه هر يك در مقطعي مد شده و بعد به دست فراموشي سپرده مي‌شوند، همگي فقط يك هدف را دنبال مي‌كنند: كاهش وزن. شعار همه آنها سوخت بيشتر و مصرف كمتر كالري است. پس اگر وزن شما رو به افزايش است، دليل آن بسيار ساده است؛ بدن شما كالري زيادي دريافت مي‌كند و تمام كالري دريافتي را به مصرف نمي‌رساند و نمي‌سوزاند. افزايش وزن برابر است با افزايش كالري دريافتي. وقتي كه سخن از كالري به ميان مي‌آيد، منظور ما آن چيزي نيست كه در بقالي‌ها، سوپر ماركت‌ها، فست‌فودها و شيريني فروشي‌ها عرضه مي‌شود؛ بلكه منظور كالري‌هايي است كه توسط آنزيم‌هاي گوارشي استخراج مي‌شوند (ميليون‌ها، ميليون باكتري كه در روده‌ها وجود دارند). افرادي كه باكتري‌هاي دل و روده‌شان، در هضم چربي‌ها و كربوهيدرات‌ها بهتر عمل مي‌كنند، كالري بيشتري جذب مي‌كنند؛ مثلاً وقتي كه يك ساندويچ همبرگر و پنير مي‌خورند، تمام 1500 كالري موجود در آن را جذب مي‌كنند، در حالي كه ممكن است شخص ديگري كه همان اندازه ساندويچ را با همان كيفيت مي‌خورد، كالري كمتري جذب كند. بنابراين مي‌توان گفت در افرادي كه متابوليسم‌هاي يكساني دارند، تأثيرات خوردن غذاهاي يكسان و همانند، مي‌تواند بسيار متفاوت باشد.

منبع: دنیای سلامت  ش۶۳

اصول نگهداري غذاها


نوشته : تحريريه دنياي سلامت 
براي آنكه از سلامت آنچه مي‌خوريد اطمينان يابيد، بايد به طريقه نگهداري آن اهميت دهيد. برخي از غذاها را بايد در يخچال نگهداري كرد تا باكتري‌ها در آن رشد نكنند؛ مثل غذاي پخته شده، غذاهاي آماده و غذاهايي كه بايد روزانه مصرف شوند. براي نگهداري غذاها درون يخچال بايد به درجه سرماي آن توجه داشته باشيد. ميزان سرماي يخچال بايد از رشد باكتري‌هاي مسموميت‌زاي غذايي جلوگيري كند. اين دما معمولاً 0-5 درجه سانتي‌گراد است. علاوه بر توجه به دماي يخچال، بايد به بسته‌شدن در يخچال نيز توجه شود. لاستيك اطراف در ممكن است در اثر پارگي، پوسيدگي و ... مانع از چسبيدن كامل در به يخچال شود و به همين دليل دماي درون يخچال به اندازه كافي سرد نباشد و مواد غذايي درون آن خيلي زود فاسد شده و غيرقابل مصرف شوند. هميشه وقتي كه مي‌خواهيد غذاي پخته‌شده‌اي را داخل يخچال بگذاريد، كمي صبر كنيد تا غذا سرد شود. اگر يخچال شما پر از مواد غذايي است، بايد دماي آن را كمي پايين‌تر از حد معمول بگذاريد. براي جلوگيري از رشد باكتري‌ها به نكات زير توجه داشته باشيد:
 اگر روي محصولي برچسب «در يخچال نگهداري شود» وجود دارد، حتما آن را در يخچال بگذاريد.
 برخي از انواع مرباها، شيرها و ... بايد از همان لحظه‌اي كه باز مي‌شوند در يخچال قرار گيرند.
 همواره به برچسب روي آنها توجه و براي نگهداري طبق دستورالعمل رفتار كنيد.
 غذاي آماده شده را پس از آنكه كمي سرد شد، فوراً در يخچال بگذاريد؛ خصوصاً اگر هوا گرم باشد.
 برخي از غذاها مثل ساندويچ را ممكن است طي فواصل مختلف بخوريد. توجه داشته باشيد كه بعد از هر بار كه يك تكه از آن را مي‌خوريد، بقيه را درون يخچال بگذاريد.

آيا همه بايد مكمل غذايي مصرف كنند؟

نوشته  : دكتر الهام امير آذر طب سوزني و ليزر‌تراپي 
ميزان جذب مكمل‌هاي ويتاميني و مواد معدني به نيازهاي بدن بستگي دارد. براي مثال، زنان و كودكان در حال رشد نسبت به مردان بزرگسال به كلسيم و آهن بيشتري نيازمندند و اين مواد را بيشتر جذب مي‌كنند. ميزان جذب اين مكمل‌ها همچنين به شكل شيميايي ويتامين يا ماده معدني و اسيدي يا قليايي بودن محيط دستگاه گوارش در هنگام جذب آن بستگي دارد. به عنوان مثال، محيط اسيدي معده حلاليت كلسيم و آهن را در غذا افزايش مي‌دهد و به افزايش جذب آنها كمك مي‌كند. در مقابل، در افراد مبتلا به آكلريدري (كاهش توليد اسيدمعده) يا افرادي كه داروهاي ضداسيد مصرف مي‌كنند، جذب كلسيم و آهن كاهش مي‌يابد.
مكمل غذايي    حداكثر مقدار مجاز روزانه    افرادي كه بايد از اين مكمل‌ها استفاده كنند
ويتامين A    3/2 ميلي‌گرم    افراد مبتلا به بيماري‌هاي پوستي، از قبيل آكنه و پسوريازيس؛ مبتلايان به عفونت‌هايي از قبيل سرخك يا پرتيونيت (همراه با آنتي‌بيوتيك مصرف مي‌شود) مبتلايان به استئوآرتريت؛ افرادي كه ديد مناسبي در شب ندارند.
ويتامين B1    100 ميلي‌گرم     مبتلايان به ضعف دستگاه ايمني؛ الكلي‌ها و سيگاري‌ها
ويتامين B2    200 ميلي‌گرم     گياهخواران؛ ورزشكاران؛ افرادي كه از سردردهاي ميگرني مكرر رنج مي‌برند؛ افراد مبتلا به بيماري‌هاي پوستي، از قبيل آكنه، اگزما و زخم و مبتلايان به سندرم تونل كارپ
نياسين    150 ميلي‌گرم    افرادي كه كلسترول بالايي دارند

رژیم غذایی در کودکان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه

نوشته  : آذر ابراهیمی‌فخار مشاور تغذیه و رژیم درمانی (كارشناس) 
برنامه غذایی
رژیم غذایی برای این کودکان و خانواده آنها سخت است؛ چون عموما از برنامه عادی غذایی خانوار خارج بوده و طعم خوبی هم ندارد. پس همکاری تنگاتنگ خانواده با مشاور تغذیه به تسهیل این امر کمک بسياري كرده و تغییر مداوم برنامه غذایی از ناپرهیزی‌ها جلوگیری مي‌كند.  عدم رشد کافی کودک احساس یاس و «قصور» را در والدین ایجاد می‌کند. اما آنها باید بدانند که این امر به دلیل بی‌اشتهایی و محدودیت‌های زیاد در غذاهای مورد علاقه کودک اتفاق می‌افتد و یا حتی ممکن است به دلیل داروها باشد و فقط نیاز به بردباری و پیگیری دارد. در مواردی استفاده از هورمون رشد با تجویز پزشک موثر است و از آنجایی که کنترل قد و وزن به تنهایی کافی نیست، حتما باید توسط کارشناس تغذیه از نمودارهای «NCHS» برای سنجش قد و وزن و سنجش رشد استفاده شود.

اهداف رژیم غذایی:
1-‌ تامین كالري مورد نياز کودک متناسب با رشد او. مواد غذایی مجاز بايد با توجه به سلیقه کودک تامین شود.
2-‌ استفاده از میان‌وعده‌های کوچک. كودكي که غذا نمی‌خورد، روز به روز هم بدتر مي‌شود و هميشه بي‌اشتهاست؛ بنابراين استفاده از ميان‌وعده ضروري است.
3- توجه به مواد معدنی و ویتامین‌ها. این مورد خصوصا در مورد بچه‌هایی که دیالیز می‌شوند، اهميت بسياري دارد و در مورد آهن، کلسیم، ویتامین «C» و گروه ویتامین‌های «B» باید بیشتر دقت کرد.

بررسي استاندارد‌هاي سوسیس و کالباس وقتي سفره‌ي غذاي سالم نفوذي دارد!

نوشته : مسعود خبازي كارشناس ارشد استاندارد كاشان 
امروزه عوامل بسياري، از جمله آلودگي‌هاي ميكروبي يا سمي، مانند آفلا توكسين، آلودگي‌هاي شيميايي، باقيمانده آفت‌كش‌ها و آلودگي‌هاي فيزيكي، مانند فلزات، پسماندهاي خطرناك و ضايعات توليد، مسأله «ايمني غذا» را تحت تأثير قرار مي‌دهند. «تغذيه وايمني» دو موضوع مرتبط ومؤثر بر يكديگرند؛ به‌طوري كه هر غذايي كه براي خوردن ايمن نباشد، مغذي نيست. مواد غذايي ناسالم و غيرايمن زيان‌هاي اقتصادي و اجتماعي قابل توجهي به خانواده‌ها و دولت‌ها تحميل مي‌كنند.
متخصصان ايمني غذا در سازمان‌هاي خواروبار وكشاورزي ملل متحد و بهداشت جهاني، به‌طور مشترك ايمني غذا را اين گونه بيان كرده‌اند:
«همه شرايط لازم در خلال توليد، فرايند، انبار كردن، توزيع و فراهم‌سازي غذا براي اطمينان از غذاي ايمن، سلامت، گوارا و مناسب براي استفاده انسان». در کشور ما ارگان‌های قانونی و مجاز، از جمله وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، کنترل شرایط مذکور در واحدهای تولیدی را با اعمال مقررات برعهده دارند و سپس مجوزهاي مربوطه جهت تولید و عرضه به بازار مصرف صادر می‌گردد. در ادامه، برخی از موارد ایمنی و سلامت بعضی از مواد غذایی به‌طور خلاصه بیان می‌گردد.

مراقب نمك غذا باشيد نمك دوست يا دشمن

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
همانقدر كه مصرف زياد نمك براي بدن مضر است، كمبود آن نيز مشكلاتي به وجود مي‌آورد. در واقع در مورد مصرف نمك بايد هميشه تعادل را حفظ كرد؛ اما چگونه؟ افزودن مقدار كمي نمك به غذا، طعم آن را كاملا عوض مي‌كند. در واقع نمك يكي از اجزاي اصلي غذاست. نمك معمولي (كلريد سديم) علاوه بر آنكه طعم دلپذيري به غذاها مي‌دهد، نقش مهم‌تري هم دارد. نمك، آب موجود در سلول‌ها را به بيرون منتقل مي‌كند؛ همچنين تأثير زيادي در حفظ تعادل بدن دارد. اما نكته مهم مقدار نمكي است كه به غذاهاي خود مي‌افزاييم و يا به طور طبيعي در سبزيجات و مواد غذايي وجود دارد.

مصرف بيش از اندازه نمك
وقتي مقدار سديم در خون بيش از حد نياز باشد (هايپرنترميا)، بدن سعي مي‌كند نمك اضافي را دفع كند. اما هر فرد براي دفع نمك آستانه‌اي دارد؛ يعني بدن ما تنها تا حدي قادر به دفع نمك اضافي است و وقتي مقدار آن از حد مورد نظر فراتر رود، شروع به جذب آب بيشتر مي‌كند و اين مسأله باعث تورم بدن مي‌شود. به همين ترتيب فشارخون افزايش مي‌يابد و در صورت عدم تشخيص بالا بودن فشار خون، به كليه‌ها آسيب مي‌رسد و در مواقعي حتي نارسايي و از كارافتادگي‌ آنها را به دنبال خواهد داشت.

فواید واقعی قهوه


نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
شایع است که قهوه باعث عصبانیت می‌شود یا بی‌خوابی می‌آورد، همچنین باعث لاغری و تقویت حافظه می‌شود، به هضم غذا کمک می‌کند، میگرن را تسکین می‌دهد و در پیشگیری از سرطان و پارکینسون موثر است.آیا این شایعات درست است یا غلط؟
در این مقاله با فواید واقعی و البته بی‌شمار قهوه که به اثبات رسیده است، آشنا می‌شوید.
قهوه برای قلب مضر است
اين تصور اشتباه است. اين‌گونه نيست كه چون قهوه حاوی مقداری کافئین است (ماده‌ای که باعث تند شدن ضربان قلب مي‌شود) برای قلب مضر باشد. یک پژوهش آمریکایی که روی حدودأ 48000 نفر انجام گرفته حاکی از این است که مصرف این نوشیدنی تأثیری در افزایش ضربان قلب ندارد. همین‌طور پژوهشگران اسپانیایی با 24 سال مطالعه روی 86214 زن که روزانه 2 الی 3 فنجان قهوه می‌نوشیدند، نشان دادند خطر مرگ و میر آنها در اثر مشکلات قلبی عروقی به میزان 25 درصد کمتر بوده است؛ چرا كه قهوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. به عقیده دکتر برونو شِنبر، متخصص قلب، «نباید مصرف قهوه را قدغن کرد و در صورت مبتلا بودن به بیماری قلبی عروقی فقط باید به نوشیدن روزانه 3 تا 4 فنجان اكتفا
نمود.»
قهوه باعث کاهش وزن می‌شود
درست است. در بیشتر کرم‌های لاغری کافئین وجود دارد و این امر بی‌دلیل نیست. دکتر آرنال شِنبلِن می‌گوید: «کافئین، لیپولیز یعنی چربی‌سوزی را فعال می‌کند.» دکتر کاترین سولانو، متخصص تغذیه، بر این عقیده است که کافئین باعث تحریک ارگانیسمی می‌شود که کالری را می‌سوزاند؛ بنابراین باعث از بین رفتن چربی‌ها نیز می‌شود. نتیجه اینکه، کافئین به‌عنوان عمده‌ترین ماده تشکیل‌دهنده قهوه، کاهش وزن را آسان‌تر می‌کند.

غذاهاي مفيد براي بينايي

نوشته  : فاطمه مهدي‌پور 
 ماهي‌هاي چرب
براساس يك پژوهش استراليايي كه در سال 2008 انجام گرفت. امگا‌3‌ كه در ماهي‌هاي چرب و همچنين گردو، روغن كلزا، سمنه خوراكي و … وجود دارند، تا 38 درصد احتمال ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» را كاهش مي‌دهند. اسيدهاي چرب امگا 3 سازنده اصلي غشاهاي سلولي و سلول‌هاي عصبي شبكيه چشم هستند و مصرف مداوم آنها از شبكيه محافظت مي‌كند. پس هفته‌اي دو تا سه بار ماهي‌‌هاي چرب ميل كنيد. توجه داشته باشيد داشتن يك تغذيه سرشار از امگا 6 (مثل برخي از غلات، گوشت و …) و چربي‌هاي ترانس (مثل بيسكويت و ساير محصولات صنعتي) تأثير كاملاً عكسي بر جاي خواهد گذاشت.

 تخم مرغ
نتايج يك پژوهش آمريكايي (سال 2006) نشان داده است كه مصرف مرتب تخم‌مرغ، چشم را در مقابل ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» محافظت مي‌كند. زرده تخم‌مرغ در مقايسه با سبزيجاتي از قبيل اسفناج، حاوي مقدار كمي آنتي‌اكسيدان‌هاي محافظتي (ويتامين A و رنگدانه‌هاي لوتئين) مي‌باشد؛ با اين وجود آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در زرده تخم‌مرغ بهتر از سبزيجات جذب بدن مي‌شوند. بنابراين توصيه مي‌شود دو الي سه بار در هفته تخم‌مرغ ميل كنيد. البته تخم‌مرغ مرغ‌هايي كه در هواي آزاد پرورش مي‌يابند مقوي‌تر و حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري است. لازم به ذكر است كلسترول موجود در تخم‌مرغ، اگر در مصرف آن زياده‌روي نشود، تأثيري در ميزان كلسترول خون ندارد.

آويـــشن

نوشته  : دکتر صدیقه نوبان متخصص بیو شیمی فیزیک اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت، درمان 
آویشن، گیاهی روح‌افزا و آرامبخش است. بخور آن برای سرماخوردگی مفید بوده و مصرف آن موجب افزایش پرزهای معده می‌شود.
آویشن گیاهی است خوراکی که با مصرف آن احساس بسیار خوبي به شخص دست مي‌دهد. مصرف دم کرده آن به عنوان دارویی روح افزا و آرامبخش توصیه می‌شود. آويشن گياهي است كه به خصوص به عنوان ادويه معطر از زمان‌هاي قديم مورد توجه بشر بوده و در عهد باستان در جوامع پيشرفته آن روز به عنوان بخور‌هاي معطر و تصفيه‌كننده به خصوص در معابد استفاده مي‌شده. برگ‌هاي آويشن سمبل شجاعت، تهور و رشادت بوده است. در يونان قديم، يعني قبل از ميلاد مسيح، مرسوم بوده که اگر مي‌خواستند شجاعت و رشادت مردی را تحسين و از او تعريف كنند، مي‌گفتند كه او عطر آویشن دارد و بوی آويشن مي‌دهد. در اساطير كهن مسيحيان آمده است، در علوفه‌ای كه برای تشك در رختخواب مريم عذرا و حضرت مسيح كودك مي‌آوردند، گياه معطر آويشن نيز وجود داشته است. سربازان رومي رسم داشتند برای افزايش شجاعت و تهور، در آب آويشن حمام كنند (حمام آويشن براي تسكين درد مفاصل و كوفتگي عضلات و ايجاد نشاط و تازگي و رفع كسلي مفيد است، به همين منظور مي‌توان جوشانده 6 درصد آويشن را داخل وان حمام ريخت و مدتي در آن نشست). آويشن به عنوان سمبل شجاعت قرن‌ها در جوامع بشری حاكم بوده است؛ به طوری كه حتي در قرون وسطي در دوران شواليه‌ها نيز هر وقت زن‌های زيبای اروپا قصد تحسين معشوق‌های شواليه خود را به عنوان مردي شجاع داشتند، روبان‌هاي زيبايي كه روي آن شكل گياه آويشن كار شده بود، به آنها هديه مي‌دادند.

كـراتـين بي‌ ضرر نيست!


نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
سالن‌هاي ورزشي مملو از مرداني است كه سعي دارند به حجم بدن خود بدون افزايش چربي‌ها، بيفزايند و تا جايي كه ماهيچه‌هاي‌شان قابليت بزرگ شدن دارد، به حجيم شدن آنها ادامه دهند. اين اتفاق ظاهراً با ورزش كردن به طور مرتب نمي‌افتد و آنها براي رسيدن به فرمي كه دوست دارند، كراتين مصرف مي‌كنند. چند دهه پيش، رسانه‌ها سعي در ارائه تصويري منفي از كراتين داشتند؛ تا جايي كه سوء استفاده از آن در مسابقات ورزشي و مسابقات بزرگ المپيك موجب حذف فرد مصرف‌كننده از بازي‌ها مي‌شد. اما امروزه اغلب مردم بر اين باورند كه كراتين يكي از مكمل‌هاي مورد نياز بدن است. كراتين تركيبي از دسته تركيبات پروتئيني است كه از سه آمينواسيد (ميتوناين، آرژي‌ناين و گليسين) تشكيل شده است. اين ماده كه در بدن به صورت تركيب فسفاته (كراتين فسفات) در مي‌آيد، نخستين بار در سال 1832 توسط «مايكل يوگن سوژول» به عنوان يكي از اجزاي آلي گوشت اسكلتي كشف شد. پانكراس، كبد و كليه‌ها به طور طبيعي مقداري كراتين در بدن توليد مي‌كنند. ما بدون اينكه بدانيم، كراتين موجود در ماهي را مي‌خوريم و بافت ماهيچه‌هاي‌مان قوي‌تر مي‌شود و به هيچ‌وجه دچار مشكل گوارشي نمي‌شويم؛ زيرا حجم بسيار پايين كراتين در رژيم غذايي (1-2 گرم در روز) هيچ عارضه و مشكلي ايجاد نمي‌كند. ولي برخلاف مردم عادي، ورزشكاران از پودر و قرص‌هاي كراتين استفاده مي‌كنند تا ماهيچه‌هاي‌شان بزرگ‌تر شوند. كراتين در سال‌هاي اخير به عنوان مكمل تقويت انرژي ورزشكاران محبوبيت زيادي پيدا كرده است. برخلاف استروئيدهاي بدن‌ساز، تنها عارضه مصرف كراتين، افزايش وزن است. هنگامي كه يك ورزش سنگين و كوتاه مدت انجام مي‌‌دهيد، يك واكنش شيميايي خاص اتفاق مي‌افتد تا انرژي كافي در اختيار عضلات قرار دهد. بدن انسان به طور طبيعي نيمي از كراتين مورد نيازش را مي‌سازد و نيم ديگر آن از طريق غذا تامين مي‌شود.

نكته‌هاي خواندني درباره قــند

نوشته : تحريريه دنياي سلامت 
1- به طور ميانگين افراد در طول يك سال بيش از
27‌كيلوگرم قند و شكر مصرف مي‌كنند كه حدود
11‌كيلوي آن مربوط به خوردن انواع شكلات‌هاست.
2- مصرف زياد شكر و شيريني‌جات طي فرايند گليكيشن بر چين و چروك‌هاي پوست مي‌افزايد؛ به اين ترتيب كه قند اضافه خون به كلاژن پوست مي‌چسبد و از انعطاف‌پذيري آن جلوگيري مي‌كند.
3- بهترين درمان براي پوستي كه در اثر مصرف زياد شكر و شيريني‌جات دچار چروك شده، كاهش مصرف آن است، نه چيز ديگري.
4- مردم هند دست‌كم دو هزار سال پيش نيشكر را به صورت بلوري كرده و از آن استفاده مي‌كردند؛ به طوري كه وقتي سربازان اسكندر مقدوني به اين سرزمين رسيدند، از توليد اين عسل بدون زنبور بسيار متعجب شده بودند.
5- در سال 1747، يك شيميدان آلماني به نام «آندرياس مارگراف» توانست قند را از چغندر به دست آورد. در سال 1802 نخستين پالايشگاه تصفيه چغندر قند، شروع به كار كرد. قند به دست آمده از اين پالايشگاه به سرزمين‌هاي سردتر فرستاده مي‌شد.
6- هر بطري نوشابه (حدود 60 گرم نوشابه) نزديك به 16 حبه قند و مواد شيرين‌كننده دارد.
7- نوشيدني‌هاي شيرين با طعم‌هاي مصنوعي تأثير زيادي در چاق شدن افراد دارند. براساس آزمايش‌ها، موش‌هايي كه از اين نوشيدني‌هاي شيرين مي‌خوردند، در مقايسه با موش‌هايي كه نوشيدني‌هاي شيرين شده با قند خوردند، كالري بيشتري دريافت كرده و چاق‌تر شدند.

نياز بدن به پروتئين چقدر است؟!


نوشته : تحريريه دنياي سلامت 
پروتئين‌ها مولكول‌هاي بزرگي هستند كه شامل آمينواسيدها مي‌شوند و آمينواسيدها مهم‌ترين عامل براي عملكرد صحيح سلول‌هاي بدن مي‌باشند. ساختار بدن ما، نظم سلول‌هاي بدن و كليه بافت‌ها و ارگان‌ها، بدون وجود پروتئين هرگز شكل نمي‌گيرند. ماهيچه‌ها، پوست، استخوان‌ها و بخش‌هاي زيادي از بدن حاوي مقدار زيادي پروتئين هستند و به طور كلي مي‌توان گفت كه اين ماده بيست درصد از وزن بدن را تشكيل مي‌دهد. آنزيم‌ها، هورمون‌ها، آنتي‌بادي‌ها از پروتئين ساخته شده‌اند. پروتئين‌ها انتقال‌دهنده عصبي هستند و به خون اكسيژن مي‌رسانند. آنها مسوول ساختن تمام چيزهاي زنده، از ويروس‌ها و باكتري‌ها و پروانه‌ها و ستاره دريايي گرفته تا بدن انسان هستند. بدن انسان تقريباً از صد تريليون سلول تشكيل شده است كه هر كدام عملكرد جداگانه‌اي دارند و از هزاران نوع پروتئين ساخته شده‌اند كه همگي در كنار هم به سلول‌ها كمك مي‌كنند تا وظايف خود را انجام دهند. پروتئين‌ها ماشين‌هاي بسيار كوچكي هستند كه در ميان سلول‌ها مشغول كارند. آنها از آمينواسيدها تشكيل شده‌اند و آمينواسيدها ساختار اصلي پروتئين‌ها را تشكيل مي‌دهند. در بدن ما حدود 20 نوع آمينواسيد وجود دارد كه عبارتند از: آلانين، آرچينين، آسپاراجين، آسپارتيك اسيد، كيستين، اسيدگلوتاميك، گلوتامين، ايزولوسين، لوسين، لي‌ساين، ميتوناين، فنيل آلانين، پرولين، سرين، تريپتوفان، تايروسين و والين. اين 20نوع آمينواسيد به ميليون‌ها شكل مختلف در كنار هم قرار مي‌گيرند و ميليون‌ها شكل پروتئين‌ها به وجود مي‌آورند كه هر يك عملكرد خاصي در بدن دارند. آمينواسيدها، مولكول‌هاي اصلي هستند. آنها از كربن، هيدروژن، اكسيژن، نيتروژن و گاه سولفور ساخته شده‌اند.

این سبزی، چربی خون را کاهش می دهد

شوید

استفاده از عصاره تخم شوید در كاهش كلسترول زیانبار خون، موثر است.
 
چند تن از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد، تاثیر نوعی داروی كاهنده چربی خون موسوم به لوواستاتین و عصاره تخم شوید را بر میزان چربی های خون موش های آزمایشگاهی با هم مقایسه كردند.
بر پایه این بررسی كه نتایج آن در مجله دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد منتشر شد، هر كدام از این داروها به تنهایی كلسترول زیانبار و تری گلیسیرید خون را كاهش می دهند.
این بررسی همچنین نشان می دهد، عصاره آبی تخم شوید میزان كلسترول زیانبار خون را از داروی لوواستاتین بیشتر كاهش می دهد.
پژوهشگران با توجه به این بررسی، عصاره تخم شوید را در كاهش چربی های خون، به ویژه كلسترول زیانبار موثر می دانند.
اختلال چربی های خون از مهم ترین عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی است.

منبع : salamatnews.com
 

ارتباط مصرف نوشابه‌ و سرطان



نوشیدنیهایی که مردان را تهدید می‌کند
یک تحقیق 15 ساله نشان می دهد که صرف یک نوشابه گازدار در روز خطر ابتلا به سرطان تهاجمی پروستات را تا 40 درصد افزایش می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، یک تحقیق نشان می دهد که مصرف تنها یک نوشیدنی گازدار در روز در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان وجود دارد.
نتایج یک تحقیق 15 ساله نشان می دهد که افرادی که در روز یک نوشیدنی گازدار 300 میلی لیتری مصرف می کنند 40 درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار می گیرد.
نکته نگران کننده این است که این خطر در رابطه با بیماری که در مرحله اول باشد و به واسطه آزمایشهای خون تشخیص داده شده کاربرد ندارد بلکه سرطانهایی را هدف می گیرد که به قدری پیشرفته اند که علائم را نشان می دهند. این امر از اهمیت مهم برخوردار است چرا که احتمال مهلک بودن اشکال سرطان پروستات که به سرعت رشد می کند بیشتر است.
گفته می شود که شکر در این نوشیدنی ها موجب آزادسازی هرمونهای انسولین می شود که تومورهای سرطانی را تغذیه می کند.
سرطان پروستان شایع ترین نوع سرطان میان مردان است که برای مثال در بریتانیا سالانه 41 هزار نفر به آن مبتلا شده و بیش از 10 هزار نفر را به کام مرگ می کشد.

گیاه هایپریکوم پرفوراتوم(هایپیران) در درمان اضطراب موثر


بر اساس نتایج بدست آمده از یک پژوهش، گیاه هایپریکوم پرفوراتوم به عنوان یک درمان مکمل در کاهش اضطراب تاثیر مثبت دارد.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اضطراب از شایعترین اختلالات روانی است. طب مکمل، امروزه بخشی از هر درمان شده و بسیاری از بیماران به‌منظور کاهش عوارض جانبی و هزینه درمان‌ها تمایل به استفاده از آن دارند. هایپریکوم پرفوراتوم به‌طور سنتی برای درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در همین راستا مطالعه‌ای با هدف بررسی اثر هایپریکوم پرفوراتوم (هایپیران) بر اضطراب دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها توسط نیلوفر عرفانی کارشنای ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.

این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار انجام شد. ابزار مورد استفاده فرم مشخصات فردی و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود. پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر جهت آزمون غربالگری اضطراب توسط دانشجویان تکمیل شد. پس از غربالگری به‌طور تصادفی 180 دانشجو که معیار ورود به مطالعه را داشتند، به دو گروه مداخله و شاهد (در هر گروه 90 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 60 قطره هایپیران به مدت دو ماه دریافت کردند. اضطراب قبل و بعد از دو ماه در هر دو گروه ارزیابی شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون‌های آماری تی زوجی و تی برای گروه‌های مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها نشان داد: میانگین نمره اضطراب در گروه مداخله بعد از دو ماه دریافت روزانه 60 قطره هایپیران کاهش یافته بود. اما در گروه شاهد کاهش نیافته بود. مقایسه دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری در میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله نشان داد.

نتایج بدست آمده براساس یافته‌های این تحقیق حاکی از آن بود که هایپریکوم پرفوراتوم می‌تواند در درمان اضطراب موثر باشد.

گفتنی است، مشروح این پژوهش در مجله مراقبت‌های نوین به چاپ رسیده است.

نوشیدنی‌های شیرین، سرطان پروستات را افزایش می‌دهد


22-244.jpg
پژوهش  ۱۵ ساله محققان سوئدی نشان می‌دهد مردانی که روزانه میزان معمولی از نوشیدنی‌های شیرین را مصرف می‌کنند در خطر افزایش ابتلا به نوع تهاجمی سرطان پروستات قرار دارند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محققان به منظور درک رابطه بین نوشیدنی‌های شیرین و خطر سرطان پروستات، هشت هزار مرد 45 تا 75 ساله را به مدت تقریبا 15 سال مورد بررسی قرار دادند.

بر اساس این گزارش، افرادی که روزانه 330 میلی لیتر نوشیدنی شیرین مصرف می‌کردند، 40 درصد بیش از سایرین در خطر ابتلا به نوع مزمن سرطان پروستات که مستلزم درمان است، قرار دارند.

مصرف رژیم غذایی غنی از برنج و پاستا خطر ابتلا به نوع خفیف‌تر این بیماری را که نیازی به درمان ندارد، 31 درصد و مصرف بالای غلات صبحانه‌ای شیرین این درصد را به 38 درصد افزایش می‌دهد.

به گفته "ایزابل دریک" محقق دانشگاه لوند و سرپرست این پژوهش، گرچه تحقیقات بیشتری برای هرگونه رهنمودهای غذایی لازم است اما باید در نظر داشت که دلایل کافی و بسیاری برای عدم مصرف نوشیدنی‌های شیرین وجود دارد.

تحقیقات پیشین نشان داده است چینی‌ها و ژاپنی‌های مهاجر به آمریکا، بیش از سایر همتایان خود که در کشورشان زندگی می کنند به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند.

"دریک" در این رابطه می‌گوید: " مطالعات بیشتری برای درک تاثیر رژیم‌های غذایی متفاوت بر ژن‌ها لازم است تا بتوان برای گروه‌های خاص پر خطر رهنمودهای غذایی و نوشیدنی را در نظر گرفت."

این پژوهش در مجله "the American Journal of Clinical Nutrition " منتشر شده است.

مصرف فست فود بر ضریب هوشی کودکان تاثیر منفی دارد




نتایج یک پژوهش نشان می دهد میزان تاثیر نوع تغذیه (  بخصوص انتخاب  فست فود به جای غذاهای تازه )  در آینده فرزندان می تواند بیش از ثروت خانواده و یا موقعیت اجتماعی والدین باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این تحقیقات که بر روی کودکان اسکاتلند انجام شده نشان می دهد، کودکانی که بیشتر از فست فود استفاده می کنند، نسبت به دیگر کودکانی که غذای سالم می خورند ضریب هوشی پایین تری دارند.
غذای اصلی کودک بر رشد و توانایی های ذهنی او تاثیر بلند مدت می گذارد و کودکانی که دراین میان دائما از فست فود و غذاهای آماده استفاده کنند شانس کمتری برای بالا رفتن بهره هوشی دارند.
این تحقیق روی بیش از ۴هزار کودک ۴ تا ۵ساله اسکاتلندی انجام و تاثیر مصرف فست فود و غذاهای تازه روی سلامت کودکان مقایسه شده است.
محققین می گویند والدینی که با تحصیلات دانشگاهی بالاتر نگران شیوه تغذیه کودکشان بودند و سعی می کردند بیشتر غذاهای تازه برای وعده اصلی او تدارک ببینند، موجب تاثیرات مثبتی روی بهره هوشی آنها شدند.
در عوض کودکان خانواده هایی که چندان شرایط مالی خوبی نداشتند در اکثر روزها به فرزندانشان غذاهای آماده ویا فست فود می دادندو این مسئله روی بهره هوشی آنها تاثیر منفی داشت.
دکتر سوفی فون اشتام رییس تیم تحقیق دانشگاه لندن در مورد این موضوع گفت : برخی والدین زمان کافی برای مهیا کردن غذای تازه برای  فرزندانشان ندارند و تکرار این قضیه در بلند مدت سبب کاهش بهره هوشی و مشکلات تحصیلی برای فرزندانشان می شود.
به گفته محققان، نوع غذا روی رشد مغزی کودکان تاثیر می گذارد.این یافته نشان می دهد تازگی و کیفیت ماده غذایی به ویژه در سن رشد از میزان مصرف موادغذایی مهم تر است.
مصرف غذاهایی مانند چیپس، پیتزا و شیرینی قبل از ۳ سالگی با کاهش آی کیوی کودکان در ارتباط است.
همچنین بر اساس تحقیق مشابهی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا صورت گرفته ، فاصله بهره هوشی کودکان با تغذیه سالم وفست فود با بالا رفتن سن بیشتر می شود و می تواند تاثیراتش را تا اواخر دهه دوم زندگی افراد نشان دهد.
پژوهشگران تاکید دارند، لازم است مدارس در مناطقی که کودکان خانواده های فقیر را پذیرا هستند، روی رژیم غذایی دانش آموزان نظارت بیشتری داشته باشند .

داروهايتان را با آبميوه مصرف نکنيد!


برخی آبمیوه ها یا نوشیدنی ها، ممکن است برای سلامتی مفید و حتی ضروری باشند. اما چنانچه افراد در حال مصرف دارو باشند، مصرف همزمان داروها و این نوشیدنی های مفید در اثرگذاری داروها تغییری ایجاد مي کند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ نتایج تحقیقات مختلف نشان داده نوشیدنی هایی مانند آبمیوه ها، شیر، چای و … می توانند در تاثیرگذاری داروهای مصرفی افراد تداخل ایجاد کنند، اثر دارو را کاهش دهند و حتی خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشند.

آب گریپ فروت: نوشیدن آب گریپ فروت می تواند بر روی بعضی داروها تاثیرگذار باشد. بدین ترتیب که در اغلب موارد، سطح دارو را در خون افزایش می دهد. این امر می تواند ریسک عوارض جانبی را بالا برده و یا به طور کل، اثر دارو را تغییر دهد. گریپ فروت همچنین ‘فعالیتهای آنزیمی’ که بدن برای پردازش بیش از ۵۰ دارو به آن نیاز دارد را کاهش می دهد.

آب پرتقال: چنانچه دارویی که مصرف می کنید سطح پتاسیم خون را بالا می برد از نوشیدن آب پرتقال به همراه آن خودداری کنید. آب پرتقال درصد افزایش پتاسیم در خون را افزایش می دهد. بالا رفتن بیش از حد پتاسیم در بدن نیز منجر به بروز علائمی همچون گرفتگی عضلات و یا تپش قلب می شود

برنامه کاهش وزن: ورزش يا رژيم؟


برنامه کاهش وزن: ورزش يا رژيم؟وقتي مي‌خواهيد وزنتان را پايين بياوريد و اندامي متناسب به دست آوريد، بايد ورزش کنيد يا رژيم بگيريد؟
آنهايي که مي‌خواهند وزن کم کنند معمولاً يک سوال مشترک دارند: کدام مهمتر است: ورزش يا رژيم؟ عقل سليم مي‌گويد هر دوي آنها نقش مهمي در لاغر شدن دارند اما علم چه مي‌گويد؟ آيا در روند پيشرفت لاغر شدن يکي بر ديگري برتري دارد؟
وقتي مي خواهيد بين ورزش و رژيم انتخاب کنيد، چند مسئله مهم را بايد در نظر داشته باشيد. قصدمان اين نيست که نشان دهيم يکي از اين دو روش بر ديگري ارجحيت دارد. هدفمان اين است که کمکتان کنيم تعادل لازم بين ورزش و رژيم را پيدا کنيد تا بتوانيد به اهداف شخصيتان دست پيدا کنيد.
پس براي اين منظور اجازه بدهيد هر دو آنها را برايتان توضيح دهيم.

قانون کاهش وزن

قانون کاهش وزن بايد مدنظر قرار گيرد. اين قانون مي‌گويد که براي اينکه از حجم بدنتان کم کنيد، بايد تا پايان روز کمبود کالري داشته باشيد. اگر کالري مصرفي روزانه‌تان در پايان روز اضافه باشد، وزنتان زياد خواهد شد.
بله قانون کاهش وزن به همين سادگي است، اما اينکه چطور به آنجا برسيد کمي پيچيده است.

کاهش ابتلا به بيماريهای قلبی و سرطان ها با آنتی اکسیدان ها

 افرادی که روزانه ميوه و سبزيجات می خورند منبع خوبی از آنتی اکسيدان ها را دريافت می کنند و احتمال ابتلا به بيماريهای مانند قلبی و سرطان ها کاهش می دهند.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول واحد تغذيه شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی آباد استان گلستان در خصوص نقش آنتی اکسيدان ها در بدن گفت: آنتی اکسيدان مولکولی است که نسبت به مولکولهای دارای الکترون آزاد در بدن واکنش داده و آنها را خنثی می کند و با اين عمل از اکسيداسيون ساير مولکولها در خارج يا داخل سلولهای بدن و از شروع يکسری واکنشهای زنجيره ای اکسيداسيون اسيب رسان به سلولها جلوگيری می کند.
وی وجود و توليد راديکالهای آزاد در بدن را طبيعي عنوان کرد و افزود: این رادیکالهای آزاد شده با فعل و انفعالاتي  مانند عمل تنفس و يا همراه غذاهايي  مانند فست فودها و سرخ کردنی ها وارد بدن می شوند.
اين کارشناس افزود: اگر غذای مصرفي ما به شکلی باشد که مدام غذاهايی حاوی اين ملکولهای راديکالی مانند انواع سرخ کردنی ها بخوريم در روده بزرگ اين مواد می تواند به غشای سلولها آسيب رساند و باعث سرطان روده بزرگ بشود.
وی تصريح کرد: برای جلوگيری از عمل اين راديکالهای بدن بايد دارای يک سد دفاعی از آنتی اکسيدان ها باشد و مصرف کافی آنتی اکسيدان ها باعث می شود که بدن به راحتی راديکال های آزاد مضر را از بين ببرد.
وی متذکر شد: افرادی که روزانه ميوه و سبزيجات می خورند منبع خوبی از آنتی اکسيدان ها را دريافت می کنند و احتمال ابتلا به بيماريهای مانند قلبی و سرطان ها کاهش می دهند.
کارشناس مسئول واحد تغذيه شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی آباد استان گلستان گفت: مطالعات زيادی نشان داده است که رژيم غذايی سالم و غنی از ميوه و سبزيجات، ورزش، کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ کردني ها می تواند بسياری از بيماريها را کنترل و يا احتمال ايتلا را کاهش دهند.

چرا نبايد از مكمل‌هاي غذايي استفاده كرد؟

 در صورتي كه سيستم گوارش اختلالي نداشته باشد، با غذاهاي معمولي و رژيم غذايي معتدل مي‌توان انرژي مورد نياز بدن را تامين كرد و نياز به استفاده از مكمل‌هايي كه ممكن است عوارضي هم داشته باشد، نيست.
به گزارش وب دا، كارشناس ارشد دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: ‌اگر سيستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتي مي‌تواند با رژيم‌هاي غذايي مواد غذايي مورد نياز خود را تامين كند.
دكتر اميرحسين بني‌احمد افزود:‌ افرادي كه دچار نقص در سيستم گوارشي هستند، مجبورند براي جذب مواد غذايي از برخي مكمل‌ها استفاده كنند، ولي برخي افراد با اين‌كه هيچ مشكلي در جذب غذا ندارند، مي‌خواهند بدون ورزش و رژيم غذايي لازم، ره صد ساله را يك شبه طي كنند و به اندامي متناسب برسند و از برخي مكمل‌ها استفاده مي‌كنند. براي اين افراد مكمل توصيه نمي‌شود ولي استفاده از آن نيز منع نمي‌شود.
 وی تصريح كرد: مكمل‌‌هاي غذايي انواع مختلفي دارند. برخي از آنها پايه پروتئيني دارند و حاوي اسيد آمينه هستند. برخي از اين مكمل‌ها را از شير، گوشت، سويا، پنير يا تخم‌مرغ تهيه مي‌كنند و اين مواد را خالص كرده و در اختيار ورزشكار قرار مي‌دهند.
اين كارشناس ارشد دارويي گفت: با اين كه اين گونه مكمل‌ها ليبل‌هايي هم دارند كه مورد تاييد وزارت بهداشت است و استفاده از آن‌ها منعي هم ندارد ولي مصرفشان توصيه نمي‌شود.
وي ادامه داد:‌ استفاده از هر گونه مواد پروتئيني اضافه، موجب بار اضافي بر كبد و كليه‌ها مي‌شود و بنابراين ضرورتي ندارد كه استفاده شوند.
بني احمد عنوان كرد: ‌برخي داروها نيز مكمل نيستند كه تحت عنوان آنابوليك‌هاي استروئيدي توسط ورزشكاران استفاده مي‌شود. اين مواد براي تحريك رشد در افرادي كه نياز دارند استفاده مي‌شود. اين مواد اثرات جنسي نيز دارند و عوارضي مانند ناباروري در مردان، مشكلات كبدي، رفتار خشن، آستانه تحمل پايين، ايجاد موهاي زائد و تغيير تُن صدا، نازايي در زنان، اختلالات پوستي و سركوب سيستم داخلي هورموني را ايجاد مي‌كند.

ضرورت رعایت رژیم غذایی با اصول كفايت، تعادل و تنوع مواد غذايي

 
در رژيم‌هاي غذايي بايد اصول كفايت، تعادل و تنوع مواد غذايي رعايت شود.
به گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت:‌ رژيم‌هاي غذايي دو نوع خاص دارند. نوع اول مخصوص بيماري‌هايي چون ديابت بيماري‌ قلبي و بيماري‌هاي مشابه است كه با نظر پزشك تجويز مي‌شود و نوع دوم نيز براي تناسب اندام و چاق يا لاغر شدن است.
دكتر مجيد كارانديش افزود: برخي افراد براي تناسب اندام از رژيم‌هاي غذايي استفاده مي‌كنند كه توسط رسانه‌ها، ماهواره‌، اينترنت و روزنامه تبليغ مي‌شوند و ممكن است اين رژيم‌ها مناسب نباشند.
 وي تصريح كرد: يك رژيم غذايي بايد شامل سه اصل كفايت، تعادل و تنوع باشد در حالي كه بسياري از رژيم‌هاي تبليغي چنين اصولي را رعايت نكرده و سريع مي‌خواهند وزن را كاهش يا افزايش دهند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: برخي افراد همراه با غذا از داروهايي نيز استفاده مي‌كنند كه هر يك از اين موارد، يك اصل از اصول رژيم را بر هم مي‌زند.
 دكتر كارانديش گفت: ‌برخي افراد نيز از رژيم‌هاي گياهي استفاده مي‌كنند. اين نوع رژيم‌ها انواع مختلفي دارند. در نوع اول هيچ گونه مواد جانوري استفاده نمي‌شود. گروه دوم علاوه بر مواد گياهي، لبنيات نيز استفاده مي‌كنند و گروه سوم تنها گوشت را استفاده نمي‌كنند ولي از همه موارد ديگر مثل لبنيات و تخم‌مرغ استفاده مي‌كنند.
وي ادامه داد: در ميان اين رژيم‌ها، گروه سوم از همه صحيح‌تر است كه البته بايد براي تامين مواد پروتئيني، غلات و حبوبات را همزمان استفاده كنند. هر يك از اين مواد برخي اسيدهاي آمينه را كم دارد كه با وجود يكديگر جبران مي‌شود.
 كارانديش عنوان كرد: با اين وجود باز هم كمبود ويتامين B12 و فقر آهن در اين افراد ديده مي شود زيرا اين مواد تنها با مواد غذايي جانوري تامين مي‌شود و در مواد گياهي وجود ندارند. امگا 3 نيز تنها در مواد جانوري وجود دارد.

درمان آلرژي، پيشگيري از پوكي استخوان و تنظيم فشارخون از خواص كفير است

 
کفیر از پوکی استخوان نیز جلوگیری می‌کند و در تنظیم فشار خون نیز نقش عمده‌ای دارد.
به گزارش وب دا، كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص نوشيدني كفير و ارزش غذايي آن اظهارداشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعه‌ای از باکتری‌های زنده و مفید برای بدن تشکیل شده بطوریکه دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش وجود این باکتری‌ها می‌دانند.
علي اكبر كمالي با بيان اين كه مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک است، افزود: کمبود اسید فولیک در خانم‌ها بویژه خانم‌های باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.
وي در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان كرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژی‌ها، درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده از مهمترين خواص اين نوشيدني است.
اين كارشناس صنايع غذايي در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی‌توانند شیر بخورند را از ديگر خواص كفير دانست و افزود: درمان بیماری‌های گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی از ديگر خواص اين ماده غذایی است.
وي با اشاره به اين كه كفير سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است، عنوان كرد: كفير نوشيدني مؤثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ روده‌ای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
كمالي با اشاره به ارزش تغذیه‌ای کفیر اظهار داشت: از آنجا كه کفیر از فرآورده‌های شیری می‌باشد، بنابراین ارزش تغذیه‌ای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل می‌شود.