سس سالاد

6 جایگزین برای سس سالاد

اگر پنیر پاستوریزه یا همان پنیر معمولی را روی سالادتان رنده کنید، سالادغذای کاملی مصرف کرده‌اید؛ چرا که پنیرهای تازه علاوه بر پروتئین دارای چربی هم هستند
این را زیاد گفته‌ایم و زیاد شنیده‌اید که سس چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور‌ سس را خط بکشید و ... اما کمتر درباره این موضوع حرف زده‌ایم که به جای سس چه چیزهایی را می‌شود جایگزین کرد.
شما می‌دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سس بریزید، چه موادی را می‌توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه‌دار کنید؟

روغن زیتون
خیلی‌ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم‌ترین اثر محافظتی آن پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به انواع بیماری‌هاست.
از دیگر مزایای این روغن می‌توان به اثر پیشگیرانه آن از ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره كرد. اگر قصد دارید غذایی كربوهیدرات دار بخورید بهترین کار برای اینکه قندخون‌تان بالا نرود اضافه کردن روغن زیتون به سالادتان است. به این ترتیب قند خون و حتی تری گلیسرید در حدود مناسبی ثابت می‌ماند، پس اگر دیابت دارید، بدانید که مصرف روغن زیتون حساسیت بدن شما را نسبت به انسولین بیشتر کرده و قندخون‌تان تنظیم می‌شود.
شما می‌توانید به جای سس‌های چرب و آماده، کمی روغن زیتون را با سرکه یا آب‌لیمو مخلوط کنید و با اضافه کردن کمی ادویه و چاشنی‌های مخصوص سالاد سس خوش‌مزه و خوش‌طعمی تهیه کنید. اگر هم از روغن زیتون بدتان نمی‌آید، می‌توانید آن را به تنهایی روی سالاد کاهو، کلم و کلم بروکلی بریزید و میل کنید.

ادویه کاری

به غذاهایتان ادویه کاری بزنیدکاری

ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد.
یكی از عادات برجسته مردم پاكستان مصرف غذاهای پرادویه و تند است و از آنجا که از كودكی مردم آن به خوردن این غذاها عادت می‌كنند، مشكلی برایشان پیش نمی‌آید. غیر از فلفل، ادویه‌ای كه بسیار مورد علاقه پاكستانی‌هاست، كاری است.
ادویه كاری جزو ادویه‌هایی است كه در شرق دنیا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده‌های غذایی مصرف می‌شود. كاری ادویه‌ای است كه در آن 20 نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون كاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است پس كاری هم به عنوان ادویه‌ای خوشمزه و تندكننده و هم به دلیل داشتن 20 نوع گیاه معطر بسیار قابل توجه است. از جمله خواص كاری می‌توان به محافظ كبد، ضدمیكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌كننده رادیكال‌های آزاد اشاره كرد. از سوی دیگر ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد و به طور كلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.

تغذیه مناسب برای کودکان دبستانی

 

کودکان به دلیل رشد و فعالیت به انرژی پروتئین و دبستانیمواد مغذی کافی نیاز دارند. تغذیه مناسب می‌تواند موجب رشد کافی و افزایش قدرت یادگیری طی دوران تحصیل شود. تغذیه مناسب، داشتن یک برنامه غذایی متعادل، متنوع و شامل کلیه گروه‌های اصلی غذایی‌ست که برای تامین احتیاجات غذایی کودکان در سه وعده اصلی و حداقل دو میان وعده توصیه می‌شود.
ایسنا: گروه‌های مختلف غذایی شامل گروه نان و غلات،‌ سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزهاست. گروه اول یعنی غلات و انواع نان، برنج، ماکارونی، بیسکوییت ساده و غلات، صبحانه آماده مصرف را در برمی‌گیرد که انرژی و مقداری از پروتئین کودک را تامین می‌کند. کودکان باید به طور روزانه حداقل شش واحد از این گروه مصرف کنند که نیمی از آنها از انواع غلات سبوس‌دار هستند. هر واحد این گروه معادل یک برش نان با اندازه 10×10 سانتی‌متر‌(در نان لواش سه تا چهار برش)، نصف لیوان ماکارونی یا برنج پخته شده، یک لیوان غلات آماده خشک مثل برشتوک یا سه عدد بیسکوییت ساده است.
گروه سبزی‌ها: این گروه شامل انواع سبزی‌های برگی و غیربرگی است که ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن کودک را تامین می‌کند. کودکان روزانه به پنج واحد از این گروه نیاز دارند که هر واحد آن معادل سه تا چهار قاشق غذاخوری سبزی‌های پخته و یا حدود یک لیوان سبزی‌های خام شامل سبزی‌های برگی سبز تیره یا زرد مثل اسفناج، هویج، بروکلی، کدو و ...برای تامین انواع ویتامین‌ها.
گروه میوه‌ها: این گروه شامل انواع میوه‌های تازه و خشک و تامین کننده ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز کودک است. کودکان باید پنج واحد از این گروه در روز مصرف کنند که هر واحد آن معادل یک عدد میوه خام متوسط مانند یک عدد سیب متوسط یا حدود نصف لیوان آبمیوه یا کمپوت میوه است. لازم به ذکر است که میوه‌ها و سبزی‌ها موجب شادابی و حفظ سلامت کودک می‌شود.