جام جم آنلاين: ميگويند خانمهاي شاغل بيشترين استفادهکنندگان ازغذاهاي آماده و نيمهآماده صنعتي هستند، اما از شما چه پنهان، چندي است خانمهاي خانهدار هم به خيل آنها پيوستهاند.
عجب زندگي مرفه و بيدغدغهاي! صبحانه که بيخيال، ناهار را انواع و اقسام غذاهايي چون سوسيس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه و پيتزا ميخوريم و شام را هم چون رژيم داريم، فقط چند عدد سمبوسه يا ناگت فسقلي را درون روغن غوطهور کرده و همراه خانواده نوش جان ميکنيم.
انگار خستگي پخت و پز ما را از پاي درآورده است! پس به سوي رختخواب ميرويم تا با خيالي آسوده شب را به صبح برسانيم، اما تلاش ما براي خفتن به نتيجهاي نميرسد. نيم ساعت که ميگذرد اتاق دور سرمان ميچرخد. نبضهاي دردناکي در عروق سر احساس ميشود و سوزشي در ناحيه معده امان ما را ميبرد. حال چرا ميگوييم غذاهاي آماده يا نيمهآماده صنعتي تهديدکننده سلامت ما هستند؟
سوسيس و کالباس در هرم غذايي جايي ندارد
بسياري از خانوادهها چون سوسيس و کالباس نوعي فرآورده گوشتي است آن را جايگزين منابع پروتئيني کرده و مضرات مواد افزودنياش را ناديده گرفتهاند، اما بايد بدانيد در هرم غذايي جايي براي فرآوردههاي گوشتي وجود ندارد و نميتوان آن را جايگزين پروتئين حيواني و گياهي کرد.
از آنجا که قيمت اين فرآورده يکسوم قيمت گوشت خالص است، استفاده از گوشتهاي درجه يک باارزش و کيفيت بالا در چنين فرآوردههايي دور از انتظار است.
در بيشتر اين فرآوردهها پروتئين خالص به کار نميرود و نبايد تصور کرد همه توليدکنندگان خود را متعهد ميدانند و محصولاتي با 80 يا 90 درصد گوشت خالص وارد بازار ميکنند. امعا و احشا و مابقي لاشه گوشت هم ميتواند قسمتي از درصد گوشت به کار رفته باشد.
از سوي ديگر، طبق بررسيهاي موسسه ملي سرطان آمريکا، فسفات موجود در اين فرآوردهها با اختلال در جذب کلسيم احتمال پوکي استخوان را افزايش ميدهد.