بیش
از یکسوم مردم آمریکای شمالی از ابتلا به کبدچرب رنجمیبرند. این
بیماریمیتواند منجر به بروز التهابکبد، سیروز و سرطانکبد شود.
ذخیرهشدن مقادیر زیاد چربی در کبد بطور معنيداری ریسک ابتلا به دیابت،
حملاتقلبی و مغزی، چاقی، برخی از انواع سرطان و نهایتا مرگ زودرس را
افزایش میدهد.
بر
اساس تحقیقاتی که در مجله تغذیه کلینیکی آمریکا به چاپ رسید محدودکردن
کربوهیدرات در کمکردن چربی کبد بسیار موثرتر از کمکردن کالری دریافتی یا
میزان چربی است.
هجده
نفر در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد از برنامه غذایی
کمکالری یا از برنامه غذایی کمکربوهیدرات پیروی میکردند. بعد از دو هفته
نتایج MRI نشان داد کسانیکه از برنامه غذایی کمکربوهیدرات استفاده میکردند مقادیر بیشتری از چربی کبدشان از دست دادند.
چرا کبد چرب موجب بروز بیماری میشود؟
چربشدن
کبد گیرندههای انسولین را غیر فعال میکند در نتیجه قند خون افزایش
مییابد و موجب می شود پانکراس مقادیر زیادی انسولین وارد خون نماید.
انسولین قند را به تریگلیسیرید تبدیل مینماید که این کار موجب بروی کبد
چرب میشود. ادامه این چرخه موجب افزایش میزان چربیبدن(چاقی)، قند خون
(دیابت)، سطح بالای انسولین و تری گلیسیرید (عامل بروز سکته) و التهاب
(عتامل بروز سرطان و انواع بیماری) میشود.
بدن چگونه از کربوهیدراتها استفاده میکند؟
کربوهیدراتها
در واقع قندهایی هستند که بصورت تکی، دوتایی، هزارتایی و میلیونی در کنار
هم قرار میگیرند. یک ماده کربوهیدراتی قبل از آنکه بخواهد وارد خون شما
بشود باید به یک شکر ساده تبدیل شود. از میان انواع قندها تنها 4 نوع
(فروکتوز، گلوکوز، مانوز و گالاکتوز) میتوانند از سیستم گوارشی شما وارد
قسمتی از جریان خونتان بشوند که به کبد می رود. بعد از ورود به کبد تنها
گلوکز میتواند از کبد خارجشده و به جریان عمومی خون وارد شود.