اصول نگهداري ومصرف گوشت:
ويژگيهاي ظاهري گوشت قرمز
بايد رنگ طبيعي گوشت دام را داشته و تيره نباشد. (البته رنگ برخي گوشتها نظير گوساله، تيرهتر از رنگ گوشت گوسفند است).
سطح گوشت نبايد حالت لزج داشته باشد.
تغيير رنگ قرمز به سبز، قهوهاي و خاكستري و ايجاد يك لايه لزج و چسبناك از علائم فساد گوشت است.
گوشت بايد سفتي و قوام خود را داشته باشد.
چربي بايد سفت و سفيد و يا متمايل به سفيد و بدون هيچگونه بوي بد باشد.
گوشت نبايد خشك و حالت چروكيده داشته باشد.
فساد گـوشت
ايجاد تغييرات نامطلوب به دليل عدم كنترل رشد ميكروارگانيسمها كه
سرانجام منجر به تجزيه ميشود را فساد ميگويند و نشانههاي معمول آن
لعابدار، چسبنده، بدبو، بدعطر و طعم و بيرنگ شدن است. اين علايم گوشت را
نامطبوع ميكند و سلامت آن را زير سؤال ميبرد. ايجاد فساد، ناشي از تعداد
زياد ميكروبهاست و وقتي كه تعداد ميكروبها به حدود 10 ميليون در هر
سانتيمتر مربع از سطح گوشت برسد، آثار فساد ظاهر ميگردد.