آيا برنامه غذايي شما به دندانهايتان آسيب ميرساند؟ براي داشتن لبخند زيبا و سالم، چه چيزي بايد بخوريد و چه چيزي بنوشيد؟
اسيد، ميناي دندانها را فرسوده و ساييده كرده و باعث فساد دندانها و كرم خوردگي آنها ميشود.
نوشيدنيهايي كه به مقدار زياد اسيدي هستند، مثل آب ليمو، ميتوانند ميناي دندانها را فرسوده كنند؛ اما معمولاً مصرف آب ليمو آنقدر زياد نيست كه مشكل جدي ايجاد كند. برخي ديگر از آبميوهها (مركبات) نيز اسيدي هستند، اما چندان خطرساز نيستند. آبميوههاي شيرين كمتر اسيدي هستند، ولي مقدار زيادي قند دارند؛ بنابراين در مورد استفاده از آنها بهتر است بيشتر دقت كنيد؛ چرا كه علاوه بر دندانها ممكن است مشكلات ديگري نيز ايجاد كنند.دغدغه اصلي، غذاهايي هستند كه به دندانها ميچسبند. قندها و نشاستهها وقتي گوارش ميشوند، باكتريها آنها را به محصولات تجزيهشده اسيدي تبديل ميكنند. هر چه اين مواد اسيدي مدت طولانيتري با دندانها در تماس باشند، احتمال فساد و خرابي دندانها بيشتر ميشود. غذاهاي چسبنده قند و نشاسته بيشتري دارند و به راحتي در فضاي ميان دندانها جاي ميگيرند و آسيبهاي جدي ايجاد ميكنند. نان، شيرينيها، كلوچهها، چيپس، حبوبات و غلات از اين قبيل هستند. توصيه پزشكان اين نيست كه از مصرف اين مواد غذايي پرهيز كنيد؛ اما براي جلوگيري از به وجود آمدن چنين شرايطي بايد دندانها را مسواك زد و از نخ دندان استفاده نمود. بهتر است بعد از هر وعده غذايي دهان و دندانهايتان را بشوييد. استفاده از دهانشويه نيز مفيد است؛ زيرا برخي باكتريها را از بين ميبرد.
چه زماني بايد دندانها را مسواك زد؟
اسيد، ميناي دندانها را فرسوده و ساييده كرده و باعث فساد دندانها و كرم خوردگي آنها ميشود.
نوشيدنيهايي كه به مقدار زياد اسيدي هستند، مثل آب ليمو، ميتوانند ميناي دندانها را فرسوده كنند؛ اما معمولاً مصرف آب ليمو آنقدر زياد نيست كه مشكل جدي ايجاد كند. برخي ديگر از آبميوهها (مركبات) نيز اسيدي هستند، اما چندان خطرساز نيستند. آبميوههاي شيرين كمتر اسيدي هستند، ولي مقدار زيادي قند دارند؛ بنابراين در مورد استفاده از آنها بهتر است بيشتر دقت كنيد؛ چرا كه علاوه بر دندانها ممكن است مشكلات ديگري نيز ايجاد كنند.دغدغه اصلي، غذاهايي هستند كه به دندانها ميچسبند. قندها و نشاستهها وقتي گوارش ميشوند، باكتريها آنها را به محصولات تجزيهشده اسيدي تبديل ميكنند. هر چه اين مواد اسيدي مدت طولانيتري با دندانها در تماس باشند، احتمال فساد و خرابي دندانها بيشتر ميشود. غذاهاي چسبنده قند و نشاسته بيشتري دارند و به راحتي در فضاي ميان دندانها جاي ميگيرند و آسيبهاي جدي ايجاد ميكنند. نان، شيرينيها، كلوچهها، چيپس، حبوبات و غلات از اين قبيل هستند. توصيه پزشكان اين نيست كه از مصرف اين مواد غذايي پرهيز كنيد؛ اما براي جلوگيري از به وجود آمدن چنين شرايطي بايد دندانها را مسواك زد و از نخ دندان استفاده نمود. بهتر است بعد از هر وعده غذايي دهان و دندانهايتان را بشوييد. استفاده از دهانشويه نيز مفيد است؛ زيرا برخي باكتريها را از بين ميبرد.
چه زماني بايد دندانها را مسواك زد؟