نوشته : لادن گیاهی دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه دانشگاه وین

کلم
گیاهی با سابقه بسیار طولانی بوده و تنوع زیادی دارد. این گیاه در اصل
بومی نواحی اروپایی مدیترانه است که از بیش از 4000 سال پیش کشت میشده.
کلم بروكلي، كلم پيچ، گل كلم، کلم بروكسل، كلم قمري، کلم قرمز و شلغم از پر
مصرف ترین سبزیجات این خانواده است که در سراسر دنيا به طور گسترده مصرف
میگردند و در برخی کشورها نظیر چین، آلمان و روسیه، جزئی از غذای روزانه
محسوب میشوند. به خواص درمانی کلم در طب سنتی چین 1000 سال پیش از میلاد
مسیح اشاره شده است. جالب است بدانید سالها قبل از کشف ویتامین C و نقش آن
در بیماری اسکوروی، ملوانان آلمانی در سفرهای طولانی از کلم تخمیر شده
برای پیشگیری از بیماری و مرگ و میر
استفاده میکردند و امروز میدانیم که کلم یکی از غنیترین منابع ویتامین C
در میان سبزیجات است، به طوری که مصرف 75 تا 90 گرم از انواع کلم میتواند
به راحتی نیاز روزانه یک فرد بالغ را به ویتامین C تامین کند.