میوههای خشك از دیرباز در میان ایرانیان و در مراسم آیینی و مذهبی كاربرد فراوان داشته است. در تمام جشنهای ایران باستان میوه خشك در كنار دیگر اقلام در سفره قرار میگرفته. در مراسم «سدرهپوشی» در آیین زرتشت كه به مناسبت رسیدن به سن بلوغ (15 سالگی) انجام میشود، در وسط سالن یا اتاقی كه قرار است این مراسم در آن برگزار شود، سفره بزرگی پهن كرده و در چهار گوشه آن چهارچراغ یا شمع روشن میكنند. درمیان سفره نیز یك مجمر آتش، یك ظرف پر از لبان، صندل، چوب عود و سایر گیاهان خوشبو، یك سینی پر از میوهجات خشك شامل پسته، بادام، گردو، قیسی، سنجد، برگه زردآلو و نارگیل كه مقداری نقل و شیرینی روی آن پاشیده شده و زرتشتیان آن را لرك میگویند هم وجود دارد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
استفاده ازمیوههای خشك سنتی
میوههای خشك از دیرباز در میان ایرانیان و در مراسم آیینی و مذهبی كاربرد فراوان داشته است. در تمام جشنهای ایران باستان میوه خشك در كنار دیگر اقلام در سفره قرار میگرفته. در مراسم «سدرهپوشی» در آیین زرتشت كه به مناسبت رسیدن به سن بلوغ (15 سالگی) انجام میشود، در وسط سالن یا اتاقی كه قرار است این مراسم در آن برگزار شود، سفره بزرگی پهن كرده و در چهار گوشه آن چهارچراغ یا شمع روشن میكنند. درمیان سفره نیز یك مجمر آتش، یك ظرف پر از لبان، صندل، چوب عود و سایر گیاهان خوشبو، یك سینی پر از میوهجات خشك شامل پسته، بادام، گردو، قیسی، سنجد، برگه زردآلو و نارگیل كه مقداری نقل و شیرینی روی آن پاشیده شده و زرتشتیان آن را لرك میگویند هم وجود دارد.
زرده تخم مرغ را از این افراد دور کنید
تحقیقات نشان میدهد مصرف زرده تخممرغ باعث پر شدن دیواره داخلی رگها با پلاکهایی میشود که از کلسترول انباشته شدهاند.
برترین ها: اگر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید، باید از خوردن زرده تخم مرغ اجتناب کنید، زیرا این ماده غذایی باعث سختتر شدن رگهای خونی میشود.
تحقیقات نشان میدهد مصرف زرده تخممرغ باعث پر شدن دیواره داخلی رگها با پلاکهایی میشود که از کلسترول انباشته شدهاند. تشکیل پلاک یکی از دلایل شایع حملات قلبی و سکته به شمار میآید و سالانه جان تعداد زیادی از مردم را میگیرد. به این ترتیب افرادی که مستعد ابتلا به بیماری قلبی هستند باید این غذا را از وعده صبحانه خود کنار بگذارند.
مصرف مكملهاي رژيمي «روموفان» خطر خونريزي را تشديد ميكند
سازمان غذا و داروي امريكا هشدار داد:
سازمان غذا و داروي امريكا (FDA) در بيانيه جديدي نسبت به عوارض شديد مصرف مكملهاي رژيمي «روموفان» هشدار داد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين سازمان اعلام كرد كه مصرف اين مكملها خطر خونريزي، سكته و در نهايت مرگ را تشديد ميكند. داروهاي «روموفان پلاس» و «روموفان پلاس پريميوم» به عنوان مكملهاي طبيعي براي كنترل آرتريت و درد عضلاني در بازار عرضه ميشوند.
توصیه هاي لازم به افرادي كه مبتلا به ریزش ابرو هستند
توصیه هاي لازم به افرادي كه مبتلا به ریزش ابرو هستند.
دکتر عباس انتظاری، متخصص پیشگیری از بیماری ها و عضو هئیت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وعضو آکادمی زیبایی آمریکا در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: افرادی که موهای ابرویشان می ریزد به توصیه های زیر توجه کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد بیش از اندازه، بدون صلاحدید پزشک از برخی ویتامین ها مانند ویتامین B و مشتقات ویتامین A استفاده می کنند که این امر در ریزش مو ابرویشان تاثیر می گذارد لذا این گونه نباید به صورت خود سرانه از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد بیش از اندازه، بدون صلاحدید پزشک از برخی ویتامین ها مانند ویتامین B و مشتقات ویتامین A استفاده می کنند که این امر در ریزش مو ابرویشان تاثیر می گذارد لذا این گونه نباید به صورت خود سرانه از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده کنند.
آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی
شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی بهره ببرد.
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شیر مادر اولین و بهترین غذا برای شیر خوار محسوب می شود و شیر مادر تا 2 سالگی و 24 ماه ادامه پیدا می کند.
کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.
کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.
چاقي معضل جوامع قرن 21
چاقي يكي ازعمدهترين معضلات قرن حاضر در حوزه سلامت عمومي به حساب ميآيد كه طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني نرخ ميزان چاقي از سال 1980 ميلادي در سرتاسر جهان دو برابر شده است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، سازمان بهداشت جهاني طبق آماري كه در سال 2008 ميلادي بدست آوردهاست، نشان ميدهد بيش از 1.4 ميليارد نفر در جهان كه بين 20 سال و بيشتر داشتهاند، به اضافه وزن مبتلا بودهاند. همچنين 65 درصد از جمعيت جهان در كشورهايي سكونت دارند كه اضافه وزن و چاقي بيشتر از سوء تغذيه قرباني ميگيرد.
پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی موجود در آن می کاهد
بهتر است افراد در صورت تمايل به سرخ كردن سبزيجات، آن را فقط با روغن و حرارت کم تفت دهند زيرا پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی و ویتامین های موجود در آن می کاهد.
دكتر فروزان صالحي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: گروه سبزی ها در دومین ردیف هرم غذایی قرار دارند که برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری است.
وي با بيان اين كه مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از گروه سبزي ها براي افراد بزرگسال ضروري است، تصريح كرد:
10فایده هندوانه برای سلامت شما
هندوانه قدرت خنک کنندگی بالایی دارد و همچنین میزان آمینو اسید سیترولین در آن زیاد است.
هندوانه یکی از منابع طبیعی آنتی اکسیدان های قوی است که به طور طبیعی موجود می باشد. یکی از منابع قوی آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامینC و ویتامین A، است که برای تمامی بیماری ها مفید می باشد. همچنین خطر ابتلا به از دست دادن آب بدن را نیز کاهش می دهد.
تابستان و هندوانه دو عضو جدا نشدنی هستند. هندوانه عموما در تمامی کشور های جهان یافت می شود. با وجود اینکه در تمامی فصول سال می توان از هندوانه استفاده کرد اما مهمترین دلیلی که از آن در تابستان استفاده می شود این است که در این زمان تازه ترین حالت خود را دارد و شیرین است. هیچ میوه ای به این اندازه حالت قرچ قرچ نمی دهد و نمی تواند تشنگی را برطرف کند.
تابستان و هندوانه دو عضو جدا نشدنی هستند. هندوانه عموما در تمامی کشور های جهان یافت می شود. با وجود اینکه در تمامی فصول سال می توان از هندوانه استفاده کرد اما مهمترین دلیلی که از آن در تابستان استفاده می شود این است که در این زمان تازه ترین حالت خود را دارد و شیرین است. هیچ میوه ای به این اندازه حالت قرچ قرچ نمی دهد و نمی تواند تشنگی را برطرف کند.
تاثير مصرف گوشت قرمز بر افزايش بيماري هاي قلبي مبتلا به ديابت نوع 2
سلامت نیوز-به گفته محققان مصرف گوشت قرمز و مواد غذايي حاوي آهن در افراد مبتلا به ديابت نوع دوم خصوصا زنان مي تواند با بروز بيماري هاي قلبي در ارتباط باشد.
به نقل از پايگاه خبري رويترز؛ مصرف زياد گوشت قرمز و ساير غذاهاي كه حاوي مقادير زيادي آهن هستند، باعث بروز بيماري هاي قلبي در افراد مبتلا به ديابت مي شود.
بنابراين گزارش؛ مطالعات محققان نشان مي دهد كه به علت متابوليسم ناقص و غير نرمال افراد مبتلا به ديابت نوع دوم، اين افراد بايد در رژيم غذايي خود مصرف گوشت قرمز و مواد غذايي حاوي آهن را محدود كنند.
به گفته پزشكان احتمال بروز بيماري هاي قلبي به شدت افزايش سطح آهن خون براي زنان به ميزان 50 درصد افزايش مي يابد.
بی اشتهائی مساوی است با اختلالات روحی!
متخصصان
اعلام کرده اند که اختلالات تغذیه ای که شامل بی اشتهایی و پرخوری عصبی می
شود ، در بیش از 5/48 درصد از موارد در جوانان با اختلالات روحی همراه
است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی ، بسیاری از افراد ادعا می کنند که برای کاهش وزن یا رسیدن به وزن دلخواه چیزی نمی خورند و یا اینکه بیش از حد می خورند در صورتی که کارشناسان معتقدند چنین عارضه ای که عموما در جوانان دیده می شود در نیمی از موارد همراه با اختلالات شخصیتی است.
عدم تعادل در غذا خوردن بیشتر در افرادی دیده می شود که رضایت چندانی از خود و زندگی ندارند و دارای عزت نفس پایینی هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی ، بسیاری از افراد ادعا می کنند که برای کاهش وزن یا رسیدن به وزن دلخواه چیزی نمی خورند و یا اینکه بیش از حد می خورند در صورتی که کارشناسان معتقدند چنین عارضه ای که عموما در جوانان دیده می شود در نیمی از موارد همراه با اختلالات شخصیتی است.
عدم تعادل در غذا خوردن بیشتر در افرادی دیده می شود که رضایت چندانی از خود و زندگی ندارند و دارای عزت نفس پایینی هستند.
پاي ثابت سفره سلامت ايرانيان
سلامت نیوز-اين روزها گوجه فرنگي خيلي معروف شده. دليلش هر چه باشد، بهانه خوبي است كه يك بار ديگر دربارهاش بيشتر حرف بزنيم و خواص آن را مرور كنيم!
.بخش اصلي گياه گوجه فرنگي را ميوه آن تشکيل ميدهد که به صورت خام يا پخته در انواع سسها، سوپ،سالاد و انواع مواد غذايي مورد استفاده قرار ميگيرد. اغلب مردم گوجهفرنگي را در هنگامي كه رنگ آن قرمزشده است مصرف ميكنند و كمتر از ميوه سبز آن استفاده ميشود.
بيش از 90 درصد از اين گياه را آب تشکيل ميدهد و مابقي آن شامل پروتئين، چربي، قندهاي مختلف از جمله گلوكز و فروكتوز، ويتامينهاي آ، ث، كا، تيامين، ريبوفلاوين، پانتوتنيك اسيد، اسيد فوليك، ويتامين اي، اسيد آمينههاي ضروري، املاح معدني از جمله كلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، منيزيوم، مس، منگنز، كبالت، روي و آرسنيك است و به تازگي نيز وجود يد در گوجهفرنگي گزارش شده است.
پیاز و سیر باعث کاهش خطر سرطان میشود
یک
بررسی جدید نشان میدهد افرادی که غذاهایشان را با مقداری فراوانی پیاز و
سیر معطر میکنند،ممکن است کمتر به انواع مختلف سرطان مبتلا شوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران در تحلیلی از هشت تحقیق در ایتالیا و سوئیس دریافتند که بزرگسالان مسنی که بیشترین مصرف سیر و پیاز را دارند در معرض کمترین خطر ابتلا به شماری از سرطانها از جمله سرطان تخمدان و روده بزرگ و گلو هستند.
این یافتهها که در شماره اخیر American Journal of Clinical Nutrition منتشر شدهاند، با برخی از پژوهشهای گذشته از جمله در چین در این مورد همخوانی دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران در تحلیلی از هشت تحقیق در ایتالیا و سوئیس دریافتند که بزرگسالان مسنی که بیشترین مصرف سیر و پیاز را دارند در معرض کمترین خطر ابتلا به شماری از سرطانها از جمله سرطان تخمدان و روده بزرگ و گلو هستند.
این یافتهها که در شماره اخیر American Journal of Clinical Nutrition منتشر شدهاند، با برخی از پژوهشهای گذشته از جمله در چین در این مورد همخوانی دارند.
مواد غذايي كم چرب و كم كالري عامل چاقي افراد
محققان آمريكايي معتقدند مواد غذايي كم چرب بر عكس تصورها باعث مي شود افراد غذاي بيشتري مصرف كنند.
به نقل از خبرگزاري آلمان، تحقيقات دانشگاه گرنل آمريكا نشان مي دهد، افرادي كه غذاهاي رژيمي و كم چرب مصرف مي كنند نسبت به افرادي كه از غذاهاي معمولي و مرسوم استفاده مي كنند به طور متوسط، 28 كالري بيشتري مصرف مي كنند.
بنابر اين گزارش، در اين تحقيق محققان از شكلات هاي معمولي شكلات هايي كه روي آن "فاقد كالري" درج شده بود استفاده كردند.
بر اساس اين گزارش، كم چرب بودن يا فاقد چربي بودن مواد غذايي اين احساس را در افراد ايجاد مي كند كه مي توانند بيشتر از آن ماده غذايي استفاده كنند و به همين دليل آنها را چاق تر مي كند.
مصرف كلم از بروز سرطان روده جلوگيری ميكند
به گفته پزشكان مصرف كلم در رژيم غذايي تا حدود زيادي خطر بروز سرطان را در افراد كاهش ميدهد و به دليل داشتن مقادير زيادي فيبر و آنتياكسيدان احتمال خطر بروز سرطان روده را كاهش مي دهد.
به نقل از پايگاه خبري چاينا دايلي، نتايج مطالعات انجام شده در اين زمينه نشان ميدهد افرادي كه در هفته حداقل يك بار كلم مصرف ميكنند، در مقايسه با افرادي كه ماهي يكبار كلم مصرف ميكنند احتمال بروز سرطان كولون (روده بزرگ) در آنها به اندازه يكسوم كاهش مييابد.
بنابراين گزارش، همچنين مصرف كلم بروكلي به علت داشتن مقادير زياد فيبر خطر سرطان روده و دستگاه گوارش و اختلالات قلبي را كاهش ميدهد.
كمبود ويتامين C از علل خشكي پوست
كمبود املاح و ويتامينها به ويژه ويتامين C باعث از بين رفتن آب ميان بافتي پوست و خشكي آن ميشود.
دكتر مهران پيراسته، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ويتامين C يكي از مواد ضروري در ساخت پروتئينهاي پوست است و كمبود اين ويتامين در بدن باعث از هم گسيختگي سلولهاي پوست شده و مشكلاتي از قبيل ترك، زخم، شل شدن و چين و چروك پوست را ايجاد ميكند.
وي گفت: افراد براي پيشگيري از اين عوارض بايد مصرف روزانه آب فراوان و انواع سبزي و ميوه تازه را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
دكتر مهران پيراسته، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ويتامين C يكي از مواد ضروري در ساخت پروتئينهاي پوست است و كمبود اين ويتامين در بدن باعث از هم گسيختگي سلولهاي پوست شده و مشكلاتي از قبيل ترك، زخم، شل شدن و چين و چروك پوست را ايجاد ميكند.
وي گفت: افراد براي پيشگيري از اين عوارض بايد مصرف روزانه آب فراوان و انواع سبزي و ميوه تازه را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
نوشیدن قهوه موجب کم وزنی نوزاد نخواهد شد
همواره
عوامل گوناگونی موثر بر مادران باردار و جنین ذکر می شد که یکی از آنها
نیز تفکر تاثیر منفی قهوه بر رشد جنین است که تحقیقات خلاف این را می گوید.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از شیکاگو تایمز ، نوشیدن حداکثر 3 فنجان قهوه در روز در دوران بارداری تاثیر منفی بر روی نوزاد و مادر نخواهد داشت.
البته مادرانی که در این دوران علاوه بر قهوه از مواد دیگری نیز مانند سیگار یا الکل یا برخی داروها بدون تجویز پزشک استفاده می کنند بیشتر در معرض دنیا آوردن نوزاد نارس یا کم وزن قرار دارند.
محققان معتقدند ، نوشیدن بیش از حد قهوه ، یعنی مصرف روزانه 5 فنجان قهوه یا بیشتر خطر مرده به دنیا آمدن جنین را افزایش می دهد اما نوشیدن روزانه 3 فنجان قهوه تاثیری بر روی جنین نخواهد داشت.
البته بهتر است مادران در کنار نوشیدن قهوه به اندازه کافی از آب و میوه ها و سبزیجات نیز استفاده کنند تا نیازهای گوناگون بدن بهتر تامین شده و مواد اضافه بهتر دفع شود.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از شیکاگو تایمز ، نوشیدن حداکثر 3 فنجان قهوه در روز در دوران بارداری تاثیر منفی بر روی نوزاد و مادر نخواهد داشت.
البته مادرانی که در این دوران علاوه بر قهوه از مواد دیگری نیز مانند سیگار یا الکل یا برخی داروها بدون تجویز پزشک استفاده می کنند بیشتر در معرض دنیا آوردن نوزاد نارس یا کم وزن قرار دارند.
محققان معتقدند ، نوشیدن بیش از حد قهوه ، یعنی مصرف روزانه 5 فنجان قهوه یا بیشتر خطر مرده به دنیا آمدن جنین را افزایش می دهد اما نوشیدن روزانه 3 فنجان قهوه تاثیری بر روی جنین نخواهد داشت.
البته بهتر است مادران در کنار نوشیدن قهوه به اندازه کافی از آب و میوه ها و سبزیجات نیز استفاده کنند تا نیازهای گوناگون بدن بهتر تامین شده و مواد اضافه بهتر دفع شود.
شادی از بروز فشار خون جلوگیری می کند
مطالعات
نشان داده شادی و تفکر مثبت در زندگی نه تنها جریان زندگی را ساده تر می
کند بلکه از بروز فشار خون بالا نیز تا حدی جلوگیری می کند.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از ام اس ان بی سی ، فشارخون یکی از بیماریهای شایع در سنین میانسالی و سالمندی است که عوارض متعددی از جمله مشکلات قلبی و عروقی را در پی دارد.
در یکی از مطالعاتی که بر روی 2500 فرد 65 سال انجام شد ، مشخص گردید ، افرادی که دید مثبت به اطراف خود دارند فشار خون پایین تر و وضعیت جسمی سالم تری دارند ؛ زیرا مثبت گرایی نه تنها بر روح بلکه بر جسم انسان نیز تاثیر گذار است.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از ام اس ان بی سی ، فشارخون یکی از بیماریهای شایع در سنین میانسالی و سالمندی است که عوارض متعددی از جمله مشکلات قلبی و عروقی را در پی دارد.
در یکی از مطالعاتی که بر روی 2500 فرد 65 سال انجام شد ، مشخص گردید ، افرادی که دید مثبت به اطراف خود دارند فشار خون پایین تر و وضعیت جسمی سالم تری دارند ؛ زیرا مثبت گرایی نه تنها بر روح بلکه بر جسم انسان نیز تاثیر گذار است.
زنان شيرده كمتر به روماتيسم مفصلي دچار ميشوند
احتمال ابتلا به روماتيسم مفصلي در زناني كه به كودكان خود شير ميدهند كمتر از ساير زنان است.
به گزارش ايسنا، طبق پژوهشي كه در دانشگاه هاروارد انجام گرفت، نشان داد كه شيوع روماتيسم مفصلي در زنان شيرده نسبت به زنان ديگر كمتر است.
طي اين بررسي مشخص شد: زناني كه در طول عمرشان بين يك يا دو سال به فرزندشان شير دادهاند تا 30 درصد كمتر از سايرين به روماتيسم مفصلي مبتلا ميشوند و اين درصد با افزايش مدت شيردهي حتي به 50 درصد نيز ميرسد.
نتايج اين پژوهش در كنار كاهش خطر سرطان تخمدان و پستان، ارزش شيردهي را براي مادران افزايش ميدهد.
گفتني است، نامنظم بودن سيكلهاي قاعدگي و شروع زودرس آنها (در حوالي 10 سالگي) نيز با افزايش شيوع روماتيسم مفصلي ارتباط دارد.
دوستت دارم ويتامين من!
سلولهايمان گرسنهاند!
|
تغذيه در بيماران MS
|
اختلالات تغذيه اي شايع ترين علت بروز خشكي چشم است
اختلالات تغذيه اي كه منجر به كمبود ويتامين هاي A , B12 در بدن مي شود شايع ترين علت بروز خشكي چشم شناخته شده است.
دكتر فاضلي متخصص چشم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ابتلا به بيماريهاي عمومي مانند روماتيسم مفصلي و برخي بيماريهاي پوستي، خوني، هورموني و افزايش سن بعد از عامل اختلالات تغذيه اي از عوامل عمده ابتلا افراد به خشكي چشم به حساب مي آيند.
وي گفت: سوزش چشم، حساسيت به نور و احساس جسم خارجي كه به دنبال از بين رفتن لايه حفاظتي اشك چشم بروز مي كند از علايم خشكي چشم هستند.
فاضلي تاكيد كرد: كاهش ديد و بروز زخم قرنيه از عوارض پيشرفت بيماري خشكي چشم بوده و به همين علت مراجعه بيمار براي درمان به موقع ضروري است.
سوء تغذيه و مشكلات رواني از عوامل تولدومرگ نوزادان نارس است
دكتر"زيبا شكوري "متخصص زنان و زايمان گفت:يكياز علل مهم تولد نوزادان ضعيف وبا وزني كمتراز ۲كيلو ۵۰۰گرم تغذيه نادرست و نامناسب مادران است.
وي درحاشيه برگزاري دومين دوره كنگره سراسري حاملگيهاي خطرناك در گفتگو با ايرنا افزود : باتوجه به رشد و گسترش تهيه و مصرف غذاهاي فانتزي، آمار استفاده اين دسته از غذاها به خصوص غذاهاي سرخ كردني به وسيله ميكروفر ، همبرگر و پيتزااز سوي مادران باردار نيز افزايش يافته است.
وي گفت : مصرف اين دسته از غذاهاي بدون مغذيدرحالي استكهنوزادومادر براي تامين نيازهاي بدنخودبهويتامينهائي كهارزانترازاين غذاهااست،نياز دارند.
ماست و خواص آن
جام
جم آنلاین: ماست ، مدت های مدیدی در اروپا ی شرقی و خاور میانه جزء غذاهای
اصلی بشمار می رفت. امروزه همه افراد در هر سنی آن را مصرف می کنند و در
همه فروشگاههای مواد غذای انواع مختلف آن با عطر و طعم متفاوت عرضه می شود.
اگر نگوئیم ماست یک معجزه غذایی است باید بپذیریم فوائد بسیاری برای سلامت انسان دارد.
علاوه بر اینکه یک منبع آلی کلسیم است که در استخوان سازی نقش دارد ، انواع باکتری ها شامل لاکتوباسیلوس بولگاریس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس که برای تهیه ماست بکار می روند ، اثرات مفید خود را اعمال می کنند.
برای مثال تحقیقات نشان داده اند خوردن ماست بطور مرتب عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد.
اگر نگوئیم ماست یک معجزه غذایی است باید بپذیریم فوائد بسیاری برای سلامت انسان دارد.
علاوه بر اینکه یک منبع آلی کلسیم است که در استخوان سازی نقش دارد ، انواع باکتری ها شامل لاکتوباسیلوس بولگاریس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس که برای تهیه ماست بکار می روند ، اثرات مفید خود را اعمال می کنند.
برای مثال تحقیقات نشان داده اند خوردن ماست بطور مرتب عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد.
خوردن لیمو بعد از غذا از بروز سوء هاضمه پیشگیری میكند
به گزارش ایران به نقل از ايسنا؛
مصرف عصاره لیمو ترش در جلوگیری از سوء هاضمه بسیار مفید است چرا كه پس از
ورود به جهاز هاضمه به باكتریهای مفید حمله وعملیات آنها را خنثی كرده و
حالت اسیدیته و تخمیر را به وجود میآورد.
دكتر اردلان نبیزاده متخصص بیماریهای گوارشی، ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به این كه اختلالات مجاری گوارشی از جمله سوء هاضمه از عمومیترین شكایات بهداشتی افراد است، اظهار كرد: سوء هاضمه بر اثر باقی ماندن مقداری فضولات در قسمتی از روده بزرگ تولید میشود كه به راحتی و با مصرف میوه پس از صرف غذا میتوان از بروز آن پیشگیری كرد.
دكتر اردلان نبیزاده متخصص بیماریهای گوارشی، ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به این كه اختلالات مجاری گوارشی از جمله سوء هاضمه از عمومیترین شكایات بهداشتی افراد است، اظهار كرد: سوء هاضمه بر اثر باقی ماندن مقداری فضولات در قسمتی از روده بزرگ تولید میشود كه به راحتی و با مصرف میوه پس از صرف غذا میتوان از بروز آن پیشگیری كرد.
نياز سالمندان به پروتئين مانند جوانان است
نياز سالمندان به پروتئين مشابه يا حتي بيش از افراد
جوانتر است زيرا هضم و جذب پروتئين در اين سنين كاهش مييابد.دكتر دردانه
حسين مختصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: در سالمندي
توده بافت استخواني و عضلاني كاهش پيدا ميكند و ذخاير پروتئين براي بر طرف
كردن نياز كافي نيست، بنابراين پروتئين مورد نياز بدن سالمندان بايد از
منابع كم كالري و با كيفيت بالاي پروتئين نظير گوشت كم چرب، مرغ، تخم مرغ،
ماهي و فرآوردههاي لبني كم چرب يا بدون چربي تامين شود.
سعیده اسدی
رژيم غذايي در روند کنترل آلزايمر موثر است
تحقيقات نشان مي دهد عوامل محيطي به خصوص رژيم غذايي
در روند بيماري آلزايمر و کنترل آن موثر است.دکتر جهرمي متخصص تغذيه در
گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: آنتي اکسيدان هاي خوراکي به ويژه
ويتامين C نقش موثري در پيشگيري از آلزايمر دارد.همچنين ويتامين E براي
افراد مبتلا به فراموشي مفيد است.وي گفت: برخي از مطالعات نشان داده است که
کمبود ويتامين B12 مي تواند منجر به اختلالات آلزايمر شود که مصرف 6 ماه
مکمل ويتامين B12 منجر به پيشرفت قابل توجهي در بهبودي اين بيماران مي شود.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه فراموشي ناشي از آلزايمر مي تواند مرتبط با نقص DNA در سلول هاي عصبي باشد تصريح کرد: عنصر روي درساختمان هاي آلزايمر مسول ترميم DNA وجود دارد و مصرف مکمل روي منجر به پيشرفت قابل ملاحضه در حافظه، فهم و برقراري ارتباط اجتماعي مي شود. |
نوشابههاي انرژي زا، دندان را خراب ميكنند
60 درصد از مرگ و ميرها از مصرف روغن نباتي است
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي امار 60 درصدي مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلب و عروق در كشور را به دليل استفاده از مصرف روغن نباتي جامد دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، كامران باقري لنكراني وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي امروز 21 فروردين در نخستين كنفرانس خبري خود كه به مناسبت هفته سلامت در خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران با حضور خبرنگاران رسانه ها برگزار شد با اعلام اين خبر كه رسانه ها و مطبوعات نقش مهم و قابل توجهي را در ارتقاء سلامت افراد جامعه دارند، افزود: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي به غير از وظايف ذاتي و جاري خود كه شامل برنامه هاي بهداشتي و سلامتي براي مردم است، نقش ديگري به عنوان يك ركن اساسي و قابل توجه دارد كه تعامل اين وزارت خانه براي ارتقاء سلامت مردم جامعه با ديگر سازمان ها و نهادها و ارگان هاي مربوطه است.وي گفت:
ارتباط میان کمبود ويتامين K و آرتروز
کمبود ويتامين K باعث افزايش و شيوع آرتروز زانو و دست
مي شود.به گزارش باشگاه خبرنگاران اميرحسين بدوي در تحقيقات پايان نامه اي
خود به بررسي کمبود ويتامين K در بدن پرداخت.اين پژوهش با مطالعه بر روي
650 فردي که ميزان ويتامين K پلاسماي خون آنها پايين بود نشان داد: ابتلا
به آرتروز و درد در مفاصل در اين افراد بيشتر است.همچنين بعضي پروتئين هاي
استخوان ها و غضروف ها به ويتامين K وابسته هستند و وقتي اين پروتئين ها به
طور صحيح کار نکند بدن دچار اختلالات استخوان و غضروفي مي شود.اين پژوهش
نشان مي دهد در بيماري آرتروز بالشتک غضروف بين مفاصل به مرور زمان از بين
مي رود و درد و سختي مفاصل و محدوديت حرکتي ايجاد مي شود کمبود ناکافي
ويتامين کا دليل مشکلات انعقادي خوان است.
مصرف میوه از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند
بررسی ها نشان می دهد مصرف میوه های تازه در رژیم
غذایی ، باعث جلوگیری از آلرژی های تنفسی به ویژه آسم در کودکان می شود.به
گزارش سلامت نیوز به نقل از بی بی سی نیوز ، دانشمندان تحقیقات خود را بر
روی 700 کودک روستایی انجام دادند و متوجه شدند ، استفاده از میوه و
سبزیجات فراوان در رژیم غذایی باعث کنترل بیماری آسم و انواع آلرژی می
شود.نزدیک به 50 میلیون نفر در انگلستان مبتلا به آسم هستند که از هر 10
نفر یکی از آنان کودک است و با توجه به اینکه اکثر بیماریهای تنفسی مزمن
هستند ، ابتلا به آنها در دوران کودکی می تواند زمینه ساز مشکلات بعدی و یا
تشدید بیماری در بزرگسالی باشد نیازمند توجه ویژه است
افت فشار خون در نتيجه مصرف شكلات احتمال بروز سكته را كاهش ميدهد
محققان آلماني اعلام كردند: مصرف شكلات ميتواند فشار
خون را كاهش دهد.به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران
(ايسنا)، براساس نتايج تحليلي كه اخيرا از سوي محققان آلماني صورت گرفته و
از سوي انجمن پزشكي آمريكا در نشريه «طب داخلي» به چاپ رسيده است، غذاهاي
غني از شكلات ظاهرا در كاهش ميزان فشار خون نقش موثري دارند در حالي كه
نوشيدن چاي سبز يا چاي سياه اين تاثير را ندارد.اين مطالعات نشان داده است:
در افرادي كه حداقل به مدت دو هفته شكلات مصرف كرده بودند، ميزان افت فشار
خون به همان اندازه افرادي است كه براي كنترل فشار خون خود از داروهاي
متداول كاهش فشار خون مصرف كرده بودند. شواهد علمي هم چنين نشان ميدهد
مصرف مكملهاي كروم باعث لاغري ميشود
به گفته پزشكان مصرف تركيبات حاوي كروم باعث افزايش
فعاليت عضلات و مصرف كالري بيشتر و همچنين افزايش متابوليسم و سوختن
چربيهاي قهوهاي بدن ميشود.به گزارش سلامت نیوزو به نقل از پايگاه خبري
رويترز؛ مصرف مكملهاي غذايي حاوي كروم باعث رشد بهتر عضلات و سوختن
چربيهاي قهوهاي بدن ميشود.
بنابراين گزارش؛ تحقيقات پژوهشگران دانشگاه اوهايو حاكي است تركيبات حاوي كروم باعث افزايش فعاليت عضلات و مصرف كالري بيشتر ميشود و همچنين علاوه بر تاثير مثبت بر متابوليسم چربيها به طور ژنتيكي نيز باعث لاغري ميشود.به گفته پزشكان مصرف مكملهاي حاوي كروم خطر بروز سندرمهاي گوارشي را كه باعث ايجاد چاقي و اضافه وزن ميشوند كاهش ميدهد.
گفتني است؛ اين نتايج حاصل تحقيقات انجام شده در يك دوره 30 روزه بر روي 45 هزار ژن موش است
بنابراين گزارش؛ تحقيقات پژوهشگران دانشگاه اوهايو حاكي است تركيبات حاوي كروم باعث افزايش فعاليت عضلات و مصرف كالري بيشتر ميشود و همچنين علاوه بر تاثير مثبت بر متابوليسم چربيها به طور ژنتيكي نيز باعث لاغري ميشود.به گفته پزشكان مصرف مكملهاي حاوي كروم خطر بروز سندرمهاي گوارشي را كه باعث ايجاد چاقي و اضافه وزن ميشوند كاهش ميدهد.
گفتني است؛ اين نتايج حاصل تحقيقات انجام شده در يك دوره 30 روزه بر روي 45 هزار ژن موش است
تأثير مصرف آب گريپ فوروت بر سلامت قلب
به گفته دانشمندان دانشگاه لوئي پاستور فرانسه، مصرف
آب گريپ فوروت و ساير مركبات به علت دارا بودن مقادير زيادي پلي فنل در
سلامت قلب و جلوگيري از بروز ناراحتيهاي قلبي بسيار موثر است.به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري رويترز؛ محققان دانشگاه لوئي
پاستور در فرانسه با انجام آزمايشهاي مختلف تأثير آب مركبات طبيعي نظير آب
گريپ فوروت بدون الكل را بر روي بيش از 100 فرد مبتلا به بيماريهاي قلبي
مورد مطالعه قرار دادند و نتايج آنان بسيار موفقت آميز بوده است.بنابراين
گزارش، پلي فنلهاي موجود در آب گريپ فوروت نسبت به ساير ميوهها بسيار
زياد است و اين امر باعث سلامت قلب در افراد ميشود.به گفته پزشكان تحقيقات
هنوز در موره نحوه ي تأثير مثبت اين تركيب بر روي سلولهاي خون و قلب
ادامه دارد.
استرس در اثر تغییر رژیم غذایی
جام جم آنلاين: تغییر رژِیم غذایی برای از دست دادن وزن اضافی اغلب کار دشواری است. به گفته محققان ممکن است اتخاذ رژیم غذایی کم چرب به منظور کاهش وزن اثرات جسمی و روانی بر فرد اعمال کند و این امر از شانس موفقیت رژیم غذایی جدید برای افزایش سلامت می کاهد. با توجه به جمعیت زیاد افرادی که دچار اضافه وزن هستند و نوع غذاهای مصرفی در جوامع که غالبا شامل غذاهای پر چرب و پر کربوهیدرات است ، پرداختن به فاکتورهایی که در عدم موفقیت رژِیم های غذایی نقش دارند حائز اهمیت است. به گزارش یورک آلرت مطالعه در موش آزمایشگاهی نشان داده است محروم ساختن موش ها از غذای پر چرب و پر کربوهیدرات باعث بروز حالت های اضطرابی دراین حیوان و افزایش سطوح هورمون های استرس در مغز این حیوان شد.
شير كاكائو را جايگزين شير نكنيد
استفاده از كاكائو به عنوان طعم دهنده شير باعث كاهش جذب 10 درصدي ميزان كلسيم موجود در آن خواهد شد.
دكتر محمدرضايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا در همدان، افزود: يك ليوان معمولي شير كامل حاوي 300 ميلي گرم كلسيم و مقاديري چربي و ويتامين D است كه كاملا جذب بدن ميشود.
وي اظهار داشت: چنانچه اين مقدار شير كاكائو استفاده شود مقدار كلسيم جذب شده در بدن 280 تا 285 ميلي گرم خواهد رسيد كه اين رقم نشان دهنده تاثير كاهش جذب كلسيم به ميزان حدود 10 درصد توسط اين ماده افزودني است.
دكتر محمدرضايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا در همدان، افزود: يك ليوان معمولي شير كامل حاوي 300 ميلي گرم كلسيم و مقاديري چربي و ويتامين D است كه كاملا جذب بدن ميشود.
وي اظهار داشت: چنانچه اين مقدار شير كاكائو استفاده شود مقدار كلسيم جذب شده در بدن 280 تا 285 ميلي گرم خواهد رسيد كه اين رقم نشان دهنده تاثير كاهش جذب كلسيم به ميزان حدود 10 درصد توسط اين ماده افزودني است.
مصرف مواد غذايي شيرين باعث افزايش حافظه مي شود
| |||
| |||||
مصرف باقلا درتنظيم فشار خون وكاهش چربيهاي نامطلوب خون موثراست
| |||
|
جوانه گندم، کلسترول خون را کاهش ودر درمان ريزش مو ورفع شوره سر موثر است
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، سلنيوم و منيزيوم موجود در جوانه گندم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطانها موثر شناخته شده است.
به اعتقاد برخي از متخصصان
پوست، مو و زيبايي، جوانه گندم در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع
جوش صورت و ناراحتي پوستي موثر است و بدين منظور ميتوان از ماسک جوانه
گندم استفاده كرد. به اين ترتيب که پودر جوانه گندم را با ماست تازه به
صورت خمير در آورده و روي پوست صورت بگذاريد.
|
فایده های زرد چوبه
برای طعم دادن تخم مرغ یک مقدار کمی زرد
چوبه بر روی آن بپاشید. به هر صورت که زرد چوبه را به کار می برید ،
ادویه بسیار سلامتی بخشی به رژیم غذایی خودتان اضافه کردیده اید . آقای اِد
جونز (ED Jones) مالک دنیای تغذیه در بزرگراه سلامتی Lee Highway
Nutrition World on می گوید " این ادویه به شدت معروف و در صدر خریدهای
ما قرار دارد" .
" قشر وسیعی از مردم – بیش از نصف- زرد چوبه را به عنوان ضد
التهاب برای کمک به دردهای مزمن خریداری می کنند. اما بقیه مردم از زرد
چوبه برای حفظ مطلوب سلامتی و به عنوان پیشگیری کننده برای برخی سرطان ها
مورد استفاده قرار می دهند. تحقیق به این موضوع اشاره دارد که اکثر بیماری
های مزمن بر اساس التهاب طولانی مدت می باشد. " وی گفت زردچوبه به طور
قابل ملاحظه ای بی خطر می باشد ، از این رو مردم می توانند برای سال ها از
آن بهره بگیرند.
گياه جعفري خاصيت ضد نفخ دارد
|
مقایسه سطوح سرمی ویتامین هایC وE ودریافت منابع غذایی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده با نمونه های سالم
Comparison
of serum levels and dietary intake of vitamin E and C between patients
with inflammatory bowel disease and healthy subject
نویسندگان :ر.امانی ,ا.حاجیانی, ا.زندمقدم, ن.وزیری *
نشانی: گروه تغذیه و گروه داخلی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز
واژگان کلیدی : ویتامینC, ویتامینE, بیماری التهابی روده, آنتی اکسیدان
مقدمه و هدف : مدیریت تغذیه ای بیماران مبتلا به التهاب روده( IBD) بخش مهمی از روند درمان این بیماریها است ولی نقش تغذیه و آنتی اکسیدان ها در اتیولوژیIBD مشخص نشده است. هدف از این بررسی مقایسه میزان دریافت و سطوح سرمی ویتامین های CوE در بیماران مبتلا به التهاب روده با افراد سالم بوده است .
بيماران قلبي عروقي، مصرف کرفس و اسفناج را کم کنند
| |||
|
استرس موجب کاهش حجم شير مادر ميشود
| |||
|
امکان شيوع سوء تغذيه در بين سالمنداني که تنها زندگي مي کنند
|
لاغر شدن به چه قیمتی؟
مانکنهایی که از گرسنگی مردند!
به گزارش سرویس فرهنگی - اجتماعی بی باک، نشریه الکترونیک چارقد نشریه الکترونیکی چارقد در مطلبی به قلم فاطمه خوش نما نوشت: عکسش را که دیدم، ناراحت شدم ولی اصلا فکرش را هم نمیکردم که بخواهد اینقدر اذیتم کند، مدام از صبح تا شب جلوی چشمانم رژه میرود. انگار یک جایی در گوشه و کنار مغزم جاگیر شده است، و همانجا بست نشسته و خیال تکان خوردن هم ندارد.
راه میروم، میبینمش. غذا میخورم، میبینمش. کتاب میخوانم، انگار وسط صفحه کتاب نشسته و همینطور بر و بر نگاهم میکند. حتی گفتم چشمهایم را ببندم تا شاید توی آن تاریکی برود و دیگر پیدایش نشود ولی فایده ندارد که ندارد. گفتم بیایم اینجا و بنویسم شاید دست از سرم بردارد.
"ایزابل کارو" را میگویم. مانکن معروف فرانسوی، دختری زیبا و جذاب که همه تلاشش این بود که معروفترین مانکن فرانسه باشد و شد. ایزابل معروفترین و خوشگلترین مانکن فرانسه شد. اما حالا این عکسی که من از او دیدم همان ایزابل است هنوز در اوج جوانی است اما روی لبه مرگ ایستاده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)