
میوههای خشك از دیرباز در میان ایرانیان و در مراسم آیینی و مذهبی كاربرد فراوان داشته است. در تمام جشنهای ایران باستان میوه خشك در كنار دیگر اقلام در سفره قرار میگرفته. در مراسم «سدرهپوشی» در آیین زرتشت كه به مناسبت رسیدن به سن بلوغ (15 سالگی) انجام میشود، در وسط سالن یا اتاقی كه قرار است این مراسم در آن برگزار شود، سفره بزرگی پهن كرده و در چهار گوشه آن چهارچراغ یا شمع روشن میكنند. درمیان سفره نیز یك مجمر آتش، یك ظرف پر از لبان، صندل، چوب عود و سایر گیاهان خوشبو، یك سینی پر از میوهجات خشك شامل پسته، بادام، گردو، قیسی، سنجد، برگه زردآلو و نارگیل كه مقداری نقل و شیرینی روی آن پاشیده شده و زرتشتیان آن را لرك میگویند هم وجود دارد.