نگاه متخصص تغذيه و رژيمدرماني/ دکتر محمدرضا وفا/دانشيار دانشگاه علوم?پزشکي تهران
مصرف آبليمو، آبغوره يا آب انواع مرکبات مانند آب نارنج طبيعي و تازه بهتر است...
يکي
از دلايل توصيه ما به مصرف آبليمو يا آب ساير مرکبات به عنوان چاشني سالاد
و غذا، دريافت ريزمغذيها بهخصوص ويتامينهاي مفيد موجود در آنها نظير
ويتامين C است اما ويتامين C جزو ناپايدارترين ريزمغذيهاست و به سرعت با
قرار گرفتن در معرض حرارت، نور و اکسيژن، تخريب ميشود و از بين ميرود
بنابراين هرچه بيشتر از زمان تهيه آبليمو بگذرد، ميزان بيشتري از
ويتامين C و ريزمغذيهاي آن از بين ميرود و ميتوان گفت اگر چند هفته از
تهيه آبليمو گذشته باشد، ديگر خوردن آن خاصيتي براي بدن ندارد و فقط
ميتواند به دليل ترش بودن (وجود اسيد سيتريک)، چاشني متنوعي براي سالادها و
غذاها باشد.
بهتر
است تا حد امکان، آب نارنج، آبغوره و آبليمو را در فصلهاي متفاوتي که اين
محصولات عرضه ميشوند، تازهبهتازه تهيه و مصرف کرد تا علاوه بر لذت
بردن از طعم آنها، فايدهاي هم به بدن برسد.