مارچوبه گیاهی
است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر میرسد و دارای شاخههای
نسبتا چوبی و صاف است . مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا میروید
برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخههایی باریك و دراز و سبز
رنگ بصورت دستههای 3 تا 8 تائی خارج میشود. بعلت زیبا بودن این گیاه را
بصورت تزئینی در باغچهها میكارند مارچوبه را در اوائل پائیز میچینند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشیهایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان میدهد . مارچوبه را میتوان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمیآب و حرارت كم در ظرفهای ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است . وقتیكه مارچوبه میخرید دقت كنید تازه باشد . شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .
تركیبات شیمیایی:
مارچوبه دارای آسپاراژین ، تانن ، اسید گالیك ، آسپاراگوس، و اسید سوكسینیك است دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی است این روغن زرد مایل به قرمز است .
درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است:
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشیهایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان میدهد . مارچوبه را میتوان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمیآب و حرارت كم در ظرفهای ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است . وقتیكه مارچوبه میخرید دقت كنید تازه باشد . شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .
تركیبات شیمیایی:
مارچوبه دارای آسپاراژین ، تانن ، اسید گالیك ، آسپاراگوس، و اسید سوكسینیك است دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی است این روغن زرد مایل به قرمز است .
درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است: