نوشته : تحريريه دنياي سلامت
بيشتر
مردم دنيا عادت به مصرف نمك زياد دارند و اين در حالي است كه نمك زياد
باعث افزايش فشار خون و خطراتي مثل بيماريهاي قلبي و سكته ميشود. 75 درصد
از نمكي كه هر روز دريافت ميكنيم، از طريق انواع نانها، غلات و غذاهاي
آماده تامين ميگردد. رژيمهاي غذايي كه حاوي نمك فراوان هستند، باعث
افزايش فشار خون ميشوند و فشار خون بالا مشكلي است كه حدود يك سوم از
جمعيت جهان را درگير خود كرده است. افزايش فشار خون معمولاً علامتي ندارد،
اما ميتواند منجر به سكته و بيماريهاي قلبي شود. از طرفي، كاهش بيش از حد
نمك باعث كاهش قابل توجه فشار خون ميشود.
چقدر نمك؟
بزرگسالان ميتوانند روزانه 6 گرم نمك مصرف كنند (حدود 1 قاشق غذاخوري)؛ اما مصرف كودكان بايد كمتر از اين مقدار باشد. يكي از راههاي كاهش نمك مصرفي اين است كه به غذاها نمك نزنيد (چه در مرحله پخت و چه روي ميز غذا) يا اگر درهنگام پخت به غذا كمي نمك ميزنيد، به هيچ وجه روي ميز نمكدان نگذاريد. كاهش ميزان نمك مصرفي در واقع سادهترين راه براي كاهش مقدار نمك مصرفي است. گام بزرگتر در اين زمينه، اطلاع از محتويات نمك مواد غذايي و انتخاب كم نمكترين آنهاست. خوشبختانه اين روزها روي اغلب محصولات غذايي محتويات مواد به كار رفته به صورت برچسب درج ميشود. كليه محصولاتي كه بين 3/0 تا 5/1 گرم نمك دارند، محصولاتي هستند كه نمك متوسطي دارند. نمك را كلريد سديم نيز مينامند. گاهي اوقات روي برچسب مواد غذايي به جاي درج مقدارنمك، ميزان سديم نوشته ميشود. اما مقدار سديم درج شده كمي با نمك متفاوت است. در واقع براي به دست آوردن مقدار نمك بهكار رفته در محصول بايد مقدار سديم را در عدد 5/2 ضرب كنيد.
بزرگسالان ميتوانند روزانه 6 گرم نمك مصرف كنند (حدود 1 قاشق غذاخوري)؛ اما مصرف كودكان بايد كمتر از اين مقدار باشد. يكي از راههاي كاهش نمك مصرفي اين است كه به غذاها نمك نزنيد (چه در مرحله پخت و چه روي ميز غذا) يا اگر درهنگام پخت به غذا كمي نمك ميزنيد، به هيچ وجه روي ميز نمكدان نگذاريد. كاهش ميزان نمك مصرفي در واقع سادهترين راه براي كاهش مقدار نمك مصرفي است. گام بزرگتر در اين زمينه، اطلاع از محتويات نمك مواد غذايي و انتخاب كم نمكترين آنهاست. خوشبختانه اين روزها روي اغلب محصولات غذايي محتويات مواد به كار رفته به صورت برچسب درج ميشود. كليه محصولاتي كه بين 3/0 تا 5/1 گرم نمك دارند، محصولاتي هستند كه نمك متوسطي دارند. نمك را كلريد سديم نيز مينامند. گاهي اوقات روي برچسب مواد غذايي به جاي درج مقدارنمك، ميزان سديم نوشته ميشود. اما مقدار سديم درج شده كمي با نمك متفاوت است. در واقع براي به دست آوردن مقدار نمك بهكار رفته در محصول بايد مقدار سديم را در عدد 5/2 ضرب كنيد.