ساكنان نواحي مديترانه قرنهاست روغن زيتون را در برنامه غذايي خود گنجاندهاند و از ويژگيهاي شگفتانگيز آن بهره بردهاند.
خوشبختانه پژوهشهاي
صورت گرفته در دانش پزشكي امروزي نيز مهر تائيدي بر اين تجربه كهن است.
روغن زيتون، سرشار از اسيدهاي چرب غيراشباع مونو (MUFA) است و با كاهش
كلسترول بد (LDL) و بدون كاهش كلسترول خوب (HDL)، سلامت قلب را افزايش
ميدهد.
شفابخش نامرئي درون اين
ماده غذايي ارزشمند از سرطان و التهاب جلوگيري كرده و حتي ميتواند نقش
مفيدي در ديابت و كاهش وزن داشته باشد.
پژوهشها نشان ميدهد، جايگزيني انواع ديگر چربيها با چربيهاي غيراشباع مونو بويژه روغن زيتون به كاهش وزن كمك ميكند.
همچنين بررسيها نشان
داده هنگامي كه افراد روغن زيتون غني از اسيدهاي چرب غيراشباع مونو را
جايگزين چربيهاي اشباع ميكنند، غذاي كمتري ميخورند و وزن خود را حفظ
كرده يا كاهش وزن پيدا ميكنند.
پژوهشهاي ديگر نيز حاكي از آن است كه چربيهاي غيراشباع سبب تسريع مصرف چربيهاي ذخيرهشده بدن ميشود.
در كنار اين ويژگيهاي
ارزنده، روغن زيتون منبع خوبي از ويتامين E، كاروتينوئيد و تركيبات
پليفنلي است كه همگي آنها براي بدن بسيار مفيد است.