به جاي نوشابه‌هاي ورزشي، موز بخوريد

moz.jpgدر يك مطالعه جديد معلوم شد، براي افرادي كه ورزش مي‌كنند موز منبع انرژي بهتر و مرغوبتري نسبت به نوشابه‌هاي ورزشي است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، موز كه يك منبع غذايي غني از پتاسيم و ريزمغذي‌ها است در افزايش طاقت و توان بدن تاثير قابل ملاحظه‌اي دارد و به همين خاطر به افرادي كه ورزشكار هستند توصيه مي‌شود آن را تا حد امكان جايگزين نوشابه‌هاي ورزشي كنند.
به نوشته روزنامه ديلي اكسپرس، متخصصان تغذيه تاكيد دارند موز نه تنها مي‌تواند به همان اندازه نوشابه‌هاي ورزشي انرژي بدن را تامين كند بلكه در عين حال نوع قند موجود در آن به مراتب سالم‌تر از قند موجود در اين نوشابه‌ها است.
اين متخصصان مي‌گويند: موز علاوه بر اينكه منبع غني‌تري از ريزمغذي‌ها است در عين حال حاوي آنتي اكسيدان‌هاي مفيدي است كه هرگز در نوشابه‌هاي ورزشي يافت نمي‌شوند.
دكتر ديويد نيمن از دانشگاه كاروليناي شمالي كه در اين مطالعه حضور داشته متذكر شد: موز به مراتب يك منبع انرژي سالم‌تر و مفيدتر براي افرادي است كه فعاليت بدني شديد دارند و طاقت بدن را افزايش مي‌دهد.

خواص بارهنگ

بارهنگ
  گياه بارهنگ
اين گياه در جاهاي مختلفي مي رويد و انواع مختلفي دارد. معمولاً از دانه هاي اين گياه استفاده مي شود. از اين گياه براي ناراحتيهاي تنفسي استفاده مي شود و يكي از گياه هاي لعاب دار و داراي ماده سافورين است.

دانه هاي آن را در آب خيس مي كنند. اين گياه عوارض جانبي ندارد. از برگ اين گياه به وفور استفاده مي شود و برگ آن خاصيت ضد عفوني كننده دارد و همچنين دانه اين گياه هم خاصيت ضد عفوني كننده و خلط آوري خوبي براي دستگاه تنفسي دارد.

بادرنجبويه

نام علمي : Melissa officinalis
نام انگليسي : Lemon balm
خانواده : نعناعيان Lamiaceae
در مورد بادرنجبويه لازم است بدانيد :
شکي نيست که بادرنجبويه از جمله گياهان دارويي است که در تمام تقسيم بندي هاي گياهان دارويي جزو گياهان دارويي درجه اول و سبز معرفي مي شود و هر کسي اندک سررشته اي در علم گياهان دارويي داشته باشد بطور قطع به اين نکته اذعان دارد. در ايران نامهاي ديگري همچون مليس, فرنجمشک، وارنگ بو و يا حتي بالنگ بو هم به آن گفته مي شود. از قديم الايام به عنوان يک گياه دارويي شناخته شده و مردم از آن استفاده مي کردند .مواد موثره ي بادرنجبويه اثر آرامبخشي اعصاب و بيماريهاي معدي و قلبي دارند. از آن به عنوان آرامبخش استفاده مي شود و اثر سنبل الطيب (Valeriana officinalis) را تشديد مي کند . از اسانس آن استفاده هاي فراواني در صنايع آرايشي بهداشتي و داروسازي مي شود .

کندر؛ گیاهی برای آرامش و تقویت حافظه

کندرکندر ارزشی برابر طلا دارد و توسط مصریان، یهودیان، یونانیان، رومیان و ایرانیان برای اهداف عمومی و روحی مصرف می‌شده است. 

خاستگاه کندر آفریقای جنوبی  خصوصاً سومالی، عمان و یمن است. کندر از درختی به نام Olibanum به دست می‌آید.
شهرت درخت کندر، به خاطر این است که پس از بریدن تنه‌اش به قسمت‌های کوچک‌تر، شیره‌ی سفید شیر مانندی از آن خارج می‌شود که این قطرات با گذشت کمتر یا بیشتر از دو هفته پس از از دست دادن رطوبتش و خشک شدن (غلیظ شدن) تبدیل به یک صمغ نارنجی - قهوه‌ای می‌شود که با نام  کندر (Frankincense ) شناخته می‌شود؛ که نیمه‌ی اول نام آن (Frank) به معنی خالص و پاک  و قسمت دوم آن  به معنی دود کردن است.

عرق کلپوره طبیعت گرم دارد.




 
عرق
کلپوره دارای خواص زیر است:
نیرو بخش، مقوی، اشتها آور، ضد تشنج و دل درد و استفراغ، اختلالات عصبی و اعمال کلیه را مرتب می کند، تسکین آسم.
عرق
کلپوره را بعد از هر غذا یک استکان میل نمائید.

کلپوره

smaler text size normall text size bigger font size print page send to friend bookmark this page

سرشاخه‌های گلدار گیاه کلپوره با نام علمی Teucrium polium از خانوادۀ Labiatae که حاوی عصاره و اسانس فرار که بیشترین مواد این اسانس ژرماکرن B، D، بتا کاریوفیلن، همولن و کاریوفیلن اکساید می‌باشد.


نامهای گیاه:

نام علمی: Teucrium polium

Syn: T. Integerrimum steud, T. Purpureum link

فارسی: کلپوره همدانی، مریم نخودی همدانی

ریخت شناسی: گیاهی است علفی، پایا، پرشاخه به ارتفاع 10 تا 35 سانتیمتر و دارای ظاهر سفید پنبه‌ای که معمولاً در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه‌زارهای نواحی جهان می‌روید. برگهای آن باریک، دراز و پوشیده از کرکهای پنبه‌ای در هر دو سطح پهنک است. گلهائی به رنگهای سفید، سفید مایل به زرد و یا زرد و حتی ارغوانی دارد.

خواص درمانی عرق بیدمشک‌


فارسی زبانان از دیرباز از عرقیات گیاهی برای درمان درد‌های خود استفاده می‌کردند. از جمله این عرقیات، گلاب و عرق بیدمشک است که دارای خواص درمانی فراوان است.گل سرخ گلابگیری دارای تانن، کوئرستیرن، اسید گالیک، اسانس معطر و یک ماده رنگی است.
گل سرخی که از آن گلاب می‌گیرند، مقوی قلب، معده، کبد و اعصاب بوده و برای قوه حافظه مفید است و در بیماری‌‌های سل، اسهال‌‌های مزمن، گلودرد، سردرد و بیماری‌‌های اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبیعت گلاب گرم است و بعضی از اقسام سرفه‌ها را درمان می‌کند.
گلاب ضداستفراغ بوده و در رفع خلط خونی موثر است. نوشیدن و بوییدن گلاب برای درمان سردرد ناشی از استنشاق هوای کثیف و شنیدن جار و جنجال مفید است. همچنین بوییدن گل محمدی، موجب آرامش و تمدد اعصاب می‌شود و از استرس و فشار‌های روانی می‌کاهد. مصرف گلاب تهیه شده از گل محمدی به بیماران قلبی توصیه می‌شود.

روناس


img/daneshnameh_up/b/be/ronas.jpgگیاهی است که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه ، در شمال آفریقا و بعضی مناطق آسیا می روید . ساقه این گیاه پوشبده از خارهای ریز می باشد و ارتفاع آن تا حدود دو متر می رسد .
روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود .


برگهای آن بیضی ، نوک تیز و دراز بوده که به صورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می آید . گلهای روناس کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز می باشد . میوه آن گوشتی و به رنگ تیره است .
ریشه آن به نام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و به صورت دراز ، باریک و استوانه ای می باشد . دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب می شود .
از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده می شده است .

خواص بی اندازه روغن کرچک













خواص بی اندازه روغن کرچکروغن کرچک از دانه های کرچک گرفته می شود و در سراسر دنیا به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. به گزارش «ehow» مصرف دانه خام کرچک که بومی مناطق گرم هند است، می تواند بیماری زا باشد و توصیه نمی شود. روغن کرچک که غنی از آنتی بادی است، می تواند به بدن در مقابله با رادیکال های مضر آزاد کمک کند. در این مطلب به چند خواص این روغن اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند برای شما مفید باشد.
▪ افرادی که مژه ها و ابروهای خیلی نازک دارند، برای پر کردن آن ها هر شب قبل از خواب کمی روغن کرچک بمالند.
▪ این روغن که خاصیت رونده دارد، برای برطرف کردن یبوست و در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر است.
▪ روغن کرچک خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی دارد.

خواص دارويي آنغوزه

نويسنده: دکتر محمد حسين صالحي سورمقي

نام فارسي:(گياه توليدکننده) آنغوزه
نام علمي:Ferula assa-foetida
نام انگليسي:Stinking assa
نام عربي:انجدان (Angudan)
نام فرانسوي:Ase-fetide
نام آلماني:Stinkender assand
نام هاي مترادف:Ferula scorodesma و Scorodesma foetidum
نام خانواده:Umbelliferae(چتريان)

گياه شناسي:
گياه توليد کننده آنغوزه به نام هاي فارسي خوراکما، آنگوزاکما و کورن کما، بوته اي بزرگ، علفي و چند ساله است که ارتفاع آن گاهي به 2/5 متر مي رسد. ساقه آن نسبتاً محکم و ضخيم با سطحي خشن است. برگ هاي قاعده بزرگ و ضخيم هستند؛ به طوري که طول آنها تا 60 سانتي متر مي رسد. اين برگ ها تقسيمات زيادي دارند به طوري که به قطعاتي (لوب دار) دندانه دار تبديل مي شوند.