سس سالاد

6 جایگزین برای سس سالاد

اگر پنیر پاستوریزه یا همان پنیر معمولی را روی سالادتان رنده کنید، سالادغذای کاملی مصرف کرده‌اید؛ چرا که پنیرهای تازه علاوه بر پروتئین دارای چربی هم هستند
این را زیاد گفته‌ایم و زیاد شنیده‌اید که سس چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور‌ سس را خط بکشید و ... اما کمتر درباره این موضوع حرف زده‌ایم که به جای سس چه چیزهایی را می‌شود جایگزین کرد.
شما می‌دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سس بریزید، چه موادی را می‌توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه‌دار کنید؟

روغن زیتون
خیلی‌ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم‌ترین اثر محافظتی آن پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به انواع بیماری‌هاست.
از دیگر مزایای این روغن می‌توان به اثر پیشگیرانه آن از ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره كرد. اگر قصد دارید غذایی كربوهیدرات دار بخورید بهترین کار برای اینکه قندخون‌تان بالا نرود اضافه کردن روغن زیتون به سالادتان است. به این ترتیب قند خون و حتی تری گلیسرید در حدود مناسبی ثابت می‌ماند، پس اگر دیابت دارید، بدانید که مصرف روغن زیتون حساسیت بدن شما را نسبت به انسولین بیشتر کرده و قندخون‌تان تنظیم می‌شود.
شما می‌توانید به جای سس‌های چرب و آماده، کمی روغن زیتون را با سرکه یا آب‌لیمو مخلوط کنید و با اضافه کردن کمی ادویه و چاشنی‌های مخصوص سالاد سس خوش‌مزه و خوش‌طعمی تهیه کنید. اگر هم از روغن زیتون بدتان نمی‌آید، می‌توانید آن را به تنهایی روی سالاد کاهو، کلم و کلم بروکلی بریزید و میل کنید.

ادویه کاری

به غذاهایتان ادویه کاری بزنیدکاری

ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد.
یكی از عادات برجسته مردم پاكستان مصرف غذاهای پرادویه و تند است و از آنجا که از كودكی مردم آن به خوردن این غذاها عادت می‌كنند، مشكلی برایشان پیش نمی‌آید. غیر از فلفل، ادویه‌ای كه بسیار مورد علاقه پاكستانی‌هاست، كاری است.
ادویه كاری جزو ادویه‌هایی است كه در شرق دنیا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده‌های غذایی مصرف می‌شود. كاری ادویه‌ای است كه در آن 20 نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون كاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است پس كاری هم به عنوان ادویه‌ای خوشمزه و تندكننده و هم به دلیل داشتن 20 نوع گیاه معطر بسیار قابل توجه است. از جمله خواص كاری می‌توان به محافظ كبد، ضدمیكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌كننده رادیكال‌های آزاد اشاره كرد. از سوی دیگر ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد و به طور كلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.

تغذیه مناسب برای کودکان دبستانی

 

کودکان به دلیل رشد و فعالیت به انرژی پروتئین و دبستانیمواد مغذی کافی نیاز دارند. تغذیه مناسب می‌تواند موجب رشد کافی و افزایش قدرت یادگیری طی دوران تحصیل شود. تغذیه مناسب، داشتن یک برنامه غذایی متعادل، متنوع و شامل کلیه گروه‌های اصلی غذایی‌ست که برای تامین احتیاجات غذایی کودکان در سه وعده اصلی و حداقل دو میان وعده توصیه می‌شود.
ایسنا: گروه‌های مختلف غذایی شامل گروه نان و غلات،‌ سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزهاست. گروه اول یعنی غلات و انواع نان، برنج، ماکارونی، بیسکوییت ساده و غلات، صبحانه آماده مصرف را در برمی‌گیرد که انرژی و مقداری از پروتئین کودک را تامین می‌کند. کودکان باید به طور روزانه حداقل شش واحد از این گروه مصرف کنند که نیمی از آنها از انواع غلات سبوس‌دار هستند. هر واحد این گروه معادل یک برش نان با اندازه 10×10 سانتی‌متر‌(در نان لواش سه تا چهار برش)، نصف لیوان ماکارونی یا برنج پخته شده، یک لیوان غلات آماده خشک مثل برشتوک یا سه عدد بیسکوییت ساده است.
گروه سبزی‌ها: این گروه شامل انواع سبزی‌های برگی و غیربرگی است که ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن کودک را تامین می‌کند. کودکان روزانه به پنج واحد از این گروه نیاز دارند که هر واحد آن معادل سه تا چهار قاشق غذاخوری سبزی‌های پخته و یا حدود یک لیوان سبزی‌های خام شامل سبزی‌های برگی سبز تیره یا زرد مثل اسفناج، هویج، بروکلی، کدو و ...برای تامین انواع ویتامین‌ها.
گروه میوه‌ها: این گروه شامل انواع میوه‌های تازه و خشک و تامین کننده ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز کودک است. کودکان باید پنج واحد از این گروه در روز مصرف کنند که هر واحد آن معادل یک عدد میوه خام متوسط مانند یک عدد سیب متوسط یا حدود نصف لیوان آبمیوه یا کمپوت میوه است. لازم به ذکر است که میوه‌ها و سبزی‌ها موجب شادابی و حفظ سلامت کودک می‌شود.

روشهای کار آمد در لاغری


همه چیز درباره میان برهای لاغری!



 چای سبز در کل فرآیندی که فرد خواهان کاهش وزن خود است حدود 200 تا 300 گرم می‌تواند باعث لاغر شدن فرد شود.
همیشه راه‌های میان‌بر و کوتاه‌تر بیشتر انتخاب می‌شوند. این قضیه را می‌توان از رشد قارچ‌گونه تبلیغات مختلف و فریبنده برای لاغری و تناسب اندام فهمید. دیگر کمتر کسی است که نداند تنها راه درمان چاقی، رژیم‌غذایی سالم،‌ تحرک بدنی و پرهیز از پرخوری است، با وجود این، بازار پودر و ژل و چای، گن و هزاران محصول لاغری دیگر هنوز داغ‌ داغ است. تبلیغات مختلف برای لاغرشدن در ماهواره و نشریه‌ها و اینترنت این روزها زیاد شده و به راحتی افراد را فریب می‌دهد.

برای آشنایی با عملکرد آنها و ادعاهایی که در مورد محصولاتشان بیان می‌کنند، با دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، دکتر ضیاءالدین مظهری، ‌رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت و دکتر محمدرضا وفا، رییس انجمن تغذیه ایران گفت‌وگو کرده‌ایم.

کفش‌ لاغری

این محصول که قرار است مشکل اضافه‌وزن و چاقی خیلی از افراد زودباور را حل کند، هم در ماهواره زیاد تبلیغ می‌شود و هم در اینترنت و مجله‌ها. از آنجا که این کفش شبیه کتانی است،‌ خواه‌ناخواه کمی بعضی‌ها را قانع می‌کند که با دویدن با آن، شاید وزنمان کمتر شود.

در توضیحات این تبلیغ بیان شده، از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا در طراحی آن استفاده شده که با فعال‌سازی ماهیچه‌هایی که تا پیش از آن استفاده چندانی از آن نمی‌شد، از پاشنه گرفته تا انگشتان، باعث حرکت پا می‌شود و هنگام هرگونه فعالیتی، بدن را وادار به سوزاندن کالری بیشتر می‌کند.

رژیم گیاهخواری

رژیم گیاه‌خواری یک نوع سلیقه و ترجیح غذایی بین افراد است.
 کلانتری متخصص تغذیه گفت: گیاهخواری ، رژیمی که بدون استفاده از منابع حیوانی و با توجه به نوع گیاه خواری افراد است.

 ما سه نوع رژیم گیاهخواری داریم که شامل افرادی که فقط گیاه می‌خورند و هیچ چیزی جز گیاه که منشا آن از خاک و نور خورشید است نمی‌خورند دسته دوم گیاه‌ خواران گروهی هستند که به جز گیاه تخم پرندگان هم می‌خورند و دسته سوم گروهی هستند که به جز گیاه و تخم پرندگان از لبنیات هم استفاده می‌کنند.

افرادی که در دسته اول هستند اگر تنوع در انواع گیاهان را رعایت کنند مثلا همه انواع گیاهان را بخورند معمولا دچار عارضه نمی‌شوند البته ممکن است دچار کمبود ویتامین B12 بشوند.

 در دسته دوم مشکلاتشان خیلی کمتر از دسته اول است ولی عوارض مربوط  کلسترول موجود در تخم مرغ را می‌توان بیان کرد.

 در دسته سوم تقریبا به طور حتم دچار هیچ نوع کمبودی نمی‌شوند.

 این نوع رژیم گیاهی برمی‌گردد به جهان‌بینی و طبیعتا بدن فرد هم با همه این موارد سازگاری دارد.

تسکین درد معده

دارچین یکی دیگر از دارو‌های پرطرفدار معده درد است. ادویه‌ای گرم و خوش طعم که معده درد و حالت تهوع را با ترکیبات فلاونوئید‌هایش کاهش می‌دهد.
احتمالا شنیده‌اید که نعناع درمانی است برای معده درد و دل پیچه، بعد از مطالعه پژوهش‌های بسیاری، اثر کلیدی نعناع بر درمان معده درد تایید شده است. نعناع با داشتن اثر ضد اسپاسم در دستگاه گوارشی، می‌تواند تاثیر سریع و محسوسی داشته باشد.
ا

دلائل معده درد می‌تواند غذای خورده شده و یا حتی استرس و نگرانی‌های ذهنی باشد؛ دردی که مطمئنا هیچ کس تمایل
 ندارد از آن رنج ببرد و بدنبال راهی برای آرام کردن معده خود در خانه است. اگر از حالت تهوع و یا درد زیادی رنج می‌برید، 
پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر کاری به پزشک مراجعه کنید اما در طب سنتی برخی خوردنی‌های دم دست هم برای 
شست‌وشوی معده یا دردهای مربوط به آن پیشنهاد شده است:

نعناع

روغن نعناع که عصاره‌ای از نعناع است، نیز برای درمان دردهای معده استفاده می‌شود، اما برای استفاده خانگی به 
کسانی که از معده درد رنج می‌برند، نوشیدن چای نعناع می‌تواند بهترین پیشنهاد باشد. باید توجه داشته باشید که 
تمام گیاهان دارویی برای معده درد خوب نیست و ممکن است باعث سوزش معده و تشدید درد شود.

دارچین

دارچین یکی دیگر از دارو‌های پرطرفدار معده درد است. ادویه‌ای گرم و خوش طعم که معده درد و حالت تهوع را با ترکیبات
فلاونوئید‌هایش کاهش می‌دهد. دکتر جیمز‌ ای در کتاب «داروخانه سبز»، بهترین حالت خوردن دارچین را عنوان کرده است،
 باید یک قاشق مرباخوری دارچین را به مدت ۱۰ دقیقه در آب به حجم یک لیوان جوشاند و بعد نوشید.

نوشیدنی‌های مفید برای کسالت


نوشیدنی‌های سرد و گرم علاوه بر اینکه به بدن سود می‌رساند بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی, ناراحتی‌ها و کسالت‌های انسان را نیز برطرف می‌کنند.
نوشیدنی‌های سرد و گرم علاوه بر
اینکه به بدن سود می‌رساند بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی, ناراحتی‌ها و کسالت‌های انسان را برطرف می‌کنند.

انواع نوشیدنی‌های سرد

شربت عسل با لیمو ترش تازه:

یک قاشق غذاخوری عسل را با یک عدد لیمو ترش  تازه در یک لیوان آب خنک مخلوط کنید و سپس مصرف شود. این نوشیدنی برای زنان باردار که دچار ویار بارداری هستند بسیار مفید است. همچنین، برای کسانی که دچار مسمومیت غذایی شدند نیز نوشیدین مناسبی است.

شربت عسل با زعفران:

یک قاشق غذاخوری عسل را با یک عدد لیموترش تازه و یک قاشق- غذاخوری- از آب زعفران دم کنید و در یک لیوان آب خنک ترجیحاً آبی که درون آن یخ ریخته نشود و آب خنک یخچال باشد, مخلوط کنید و مصرف شود. این نوشیدنی برای افرادی که دارای طبع سرد هستند، بسیار مفید است.

شربت عسل با تخم شربتی:

یک قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق غذاخوری از آب زعفران دم کنید, یک قاشق گلاب, یک قاشق مرباخوری تخم شربتی در یک لیوان آب خنک مخلوط کنید سپس مصرف شود. این شربت برای تقویت حافظه بسیار موثر است. همچنین، آرامبخش فوق العاده ای است و برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

احساس گرسنگی مداوم

احساس گرسنگی مداوم با خوردن این مواد غذایی

احساس گرسنگی یکی از عواملی است که باعث پرخوری و در نتیجه افزایش وزن می شود. در این مقاله خوراکی هایی را معرفی کرده ایم که خوردن شان شما را گرسنه تر می کنند.

احساس گرسنگی مداوم با خوردن این مواد غذایی
 احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می‌کند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری می‌شود اما برخی خوراکی‌ها بنا به دلایل متعدد، احساس گرسنگی را از بین نمی‌برد و برعکس، سبب میل به خوردن بیشتر می‌شود. 9 غذا معرفی شده است که با خوردنشان نه تنها احساس گرسنگی برطرف نمی‌شود بلکه گرسنگی بیشتر نیز می‌شود:
1 - نان سفید
اصطلاح نان سفید به نان‌هایی اطلاق می‌شود که با آرد سفید گندم بدون سبوس تهیه شده و به همین سبب، رنگی روشن‌تر دارند. مصرف این نان‌ها خیلی زود میزان انسولین موجود در خون را افزایش می‌دهد. بر اساس یک تحقیق که به تازگی در اسپانیا بر روی ۹ هزار نفر انجام شده است، افرادی که در روز بیش از دو نان سفید مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به چاقی در آن‌ها بیش از ۴۰ درصد است. نان سفید به دلیل نداشتن سبوس نمی‌تواند موجب احساس سیری شود.

2 - آب میوه
عصاره میوه باید حاوی تمامی خواص خود آن میوه هم باشد؛ اما آب میوه تنها همه قند‌ها را منتقل می‌کند بدون آنکه تکه‌های میوه و یا پوست آن را به بدن انسان برساند. در نتیجه مصرف آب میوه به دلیل بالا بردن سریع قند خون باعث بروز یک احساس سیری موقت و به دنبال آن یک احساس سیری مضاعف می‌شود.

ریسک سرطان مری

افزایش ریسک سرطان با نوشیدن چای داغ
 چای داغ یکی از علل اصلی بروز سرطان مری است که باعث ایجاد اختلال بلع و در موارد پیشرفته‌تر حتی باعث اختلال در نوشیدن می‌شود.
 شهرام آگاه متخصص داخلی و فوق‌ تخصص گوارش و کبد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، چای داغ را از عوامل اصلی بروز سرطان مری دانست. از دیگر علل شایع این سرطان می‌توان به کمبود تغذیه، مصرف سیگار و مصرف تریاک اشاره کرد. در بعضی از انواع این سرطان الکل و تریاک هم اثر سوء دارد.


سرطان مری یکی از سرطان‌های شایع دستگاه گوارش فوقانی در ایران است به نحوی که منطقه‌ای از شمال شرق و شمال کشور ما روی کمربند سرطان مری قرار دارد. این کمربند از قسمتی از چین و آسیای مرکزی می‌گذرد به نحوی که در این مناطق شیوع سرطان مری بیشتر از جاهای دیگر دنیا است.


سرطان مری دو نوع است که تنها یک نوع آن در ایران شایع است و آن نوع سنگ فرشی است که همه قسمت‌های مری را می‌تواند درگیر کند اما قسمت‌های میانی و فوقانی را بیشتر تحت تأثیر خود قرار می دهد. شیوع این سرطان در زنان و مردان یکسان اما در زنان کمی بیشتر است علت اینکه چرا سرطان مری در این نواحی بیشتر است هنوز مشخص نیست.


سرطان مری از نظر عوامل بالینی متأسفانه در مراحل اولیه قابل تشخیص نیست به نحوی که وقتی تشخیص داده می‌شود که ممکن است در مراحل پیشرفته خود باشد و امکان درمان محدودی داشته باشد عوامل بالینی این بیماری بدون نشانه است اما عوامل پیشرفته آن ممکن است با احساس گیر کردن غذا، که ابتدا با گیر کردن غذای سفت و بعد غذای نرم رخ می‌دهد. در مراحل انتهایی حتی ممکن است بیمار در نوشیدن هم دچار مشکل شود در مواردی درد در ناحیه سرطان هم دیده شده است. علامت غالب دیگر کاهش وزن قابل توجه است.

دل درد کودکان

نکته‌هایی برای درمان اسهال در کودکان

با دل درد ناشی از تخمه خوردن زیاد کودکان در ایام نوروز چه کنیم؟


با دل درد ناشی از تخمه خوردن زیاد کودکان در ایام نوروز چه کنیم؟
 یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مصرف خوراکی می‌تواند باعث اسهال و استفراغ شود، گفت:‌ «آگاهی زیاده‌روی در مصرف برخی خوراکی‌ها به‌خصوص خوردن تخمه با پوست می‌تواند باعث احساس درد در ناحیه شکم، استفراغ و حتی اسهال شود.به همین دلیل توصیه می‌شود والدین کودکان خود را تحت‌نظر داشته باشند به‌خصوص در تعطیلات عید نوروز که والدین سرگرم صحبت با دوستان و آشنایان هستند و حین این مهمانی‌ها که این خوراکی‌ها بیشتر در دسترس کودکان است، ممکن است توجه کمتری به آن‌ها داشته باشند.»

دکتر اکبر کوشانفر در گفت‌وگو با سلامانه با اشاره به اینکه عوامل متعددی فرد را به اسهال مبتلا می‌کنند که ممکن است تغذیه‌ای، دارویی، مسمومیت و... باشند، اظهار داشت:‌ «مصرف غذاهای مانده و فاسد یا استفاده مکرر از آنتی‌بیوتیک و حتی پرخوری می‌توانند باعث بروز اسهال شوند. داشتن تغذیه مناسب در این دوره هم در کودکان و هم در بزرگسالان با افزایش سرعت تولید آنزیم‌هایی مانند دی‌ساکاریداز و همچنین لاکتاز باعث بهبود سریع‌تر مخاط روده مفید می‌شود.»

وی در ادامه با اشاره به باور رایج اشتباه بین عموم گفت:‌ » برخی‌ها بر این باورند که در دوران اسهال باید غذای کمتری خورد درحالی‌که نه‌تنها نباید در این دوره مصرف مواد غذایی کاهش یابد بلکه در کنار توجه به تغذیه توصیه می‌شود چون آب زیادی از بدن دفع شده است، به مصرف آب و مایعات هم اهمیت بیشتری داده شد. کته، سیب پخته‌شده و سیب خام بدون پوست و همچنین مصرف هویج پخته‌شده و موز در بهبود اسهال مؤثر است.»