آشنایی با خواص لپه

حکیم مهر - لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند .
بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.
هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیشترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئین‌شان باز می‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند.

عرق خارشتر در دفع سریع سنگ کلیه موثر است

عرق خارشتر تاثیر معنی‌داری در میزان دفع سنگ کلیه دارد و سرعت دفع سنگ‌های ادراری را افزایش می‌دهد.
آفتاب: عرق خارشتر تاثیر معنی‌داری در میزان دفع سنگ کلیه دارد و سرعت دفع سنگ‌های ادراری را افزایش می‌دهد.

دکتر علی سیروس استادیار، متخصص اورولوژی گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی اراک مطالعه‌ای را با هدف تاثیر عرق خار شتر بر سنگ کلیه انجام داده است.

خواص دارویی کاسنی

قلب، كبد و كليه را فعال مي كند.
كاسني گياهي پايا، علفي به ارتفاع 5/0 تا5/1 متر است. ريشه اي قوي و دراز به رنگ قهوه اي دارد. برگهاي آن متناوب و پوشيده از تارهاي فراوان در اطراف و گلبرگهاي مياني است.
قسمت مورد استفاده كاسني، برگ، ريشه و دانه آن است.
فوايد:
اين گياه در پزشكي اهميت بسياري داشته است. به طوري كه ابن سينا پزشك بزرگ مسلمان در مورد گياه كاسني و خواص آن رساله اي نوشته است.
دانشمندان علم گياه شناسي براي اين گياه خواص و آثار زير را برشمرده اند:
ـ كاسني باز كننده و حمل كننده ماده بيماري كبد است.

به هنگام استفاده از ماکروویو به آن نزدیک نشوید

به هنگام استفاده از ماکروویو به آن نزدیک نشویدیک کارشناس پرتو پزشکی گفت: به هنگام استفاده از ماکروویو به آن نزدیک نشوید چرا که نزدیک بودن منجر به تابش زیاد این امواج به بدن می‌شود.

دکتر رضا فقیهی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا گفت: امواج رادیویی و ماکروویو، امواج الکترومغناطیسی هستند که از فرکانس‌های یک مگاهرتز شروع و به حد گیگاهرتز می‌رسند. همه این تابش‌ها وقتی به بدن می‌رسند تاثیری در بدن می‌گذارند.

كلسترول خوب تاثيري در پيشگيري از سكته ندارد

جام جم آنلاين: برخلاف عقيده اي رايج كه سطح بالاي كلسترول خوب در خون خطر سكته قلبي را كاهش مي دهد، تحقيقاتي جديد بر عدم تاثير كلسترول خوب در پيشگيري از سكته قلبي تاكيد دارد.
به گزارش روز سه شنبه جام جم آنلاين به نقل از لوفيگارو، اغلب حرف از كلسترول"بد" يا "خوب" را مي شنويم. كلسترول بد چربي است كه موجب گرفتگي عروق مي شود و كلسترول خوب مسقيما در كبد از ميان رفته بنابراين بي خطر است.
با مشخص شدن تفاوت ميان اين دو كلسترول، بسياري از پزشكان عقيده دارند كه سطح بالاي كلسترول خوب  خطر انفاركتوس را كاهش مي دهد. اما تحقيقات جديدي كه هفته گذشته در نشريه پزشكي لانست منتشر شد اين فرضيه را رد مي كند.

مهار افسردگی با خوراكی‌های خوشمزه

مهار افسردگی با خوراكی‌های خوشمزه
كمتر كسی است كه از نقش تغذیه صحیح و استفاده از یك رژیم غذایی متعادل، برای حفظ سلامت آگاه نباشد و نداند رژیم غذایی نامناسب چه مشكلاتی را برایش ایجاد خواهد كرد.
با این حال، شاید عجیب به نظر برسد اگر بگوییم رژیم غذایی نامناسب نه‌تنها عاملی برای ایجاد بیماری‌های مختلف جسمی است كه می‌تواند باعث بروز مشكلات روحی و روانی نیز بشود؛ بنابراین با استفاده از رژیم غذایی مناسب و متعادل می‌توان از بروز اختلالات و بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی و... پیشگیری كرد یا آنها را تا حدی بهبود بخشید.

داروها و قرص های بدن سازی و لاغری به کبد آسیب می زنند

  40 درصد آمریکایی ها از داروهای بدن سازی و یا لاغری استفاده می کنن. یک تحقیقات جدید در فیلادلفیا نشان داده که یکی از علل اصلی آسیب های کبدی مصرف داروهای بدن سازی و لاغری است.

این تحقیقات بر روی 109 نفر انجام شده که اکثرا مرد، سفید پوست و چاق بودن اند.
این نتایج نیاز به بررسی های بیشتر داره و اینکه مشخص بشه کدوم یک از فرآورده های مخصوص بدن سازی و لاغری آسیب بیشتری وارد می کنه. 


منبع:http://www.healthfinder.gov/news/newsstory.aspx?Docid=664871

نقشه آسیب‌پذیری تغذیه كشور تدوین شد


دكتر زهرا عبداللهی در گفت وگو با ایسنا گفت: نقشه آسیب پذیری تغذیه كشور به تصویب استان‌های مختلف برای نخستین بار از سوی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تدوین شد.
وی گفت: بر اساس این نقشه برای استان‌هایی كه در معرض خطر ناامنی غذایی هستند برنامه امنیت غذایی تدوین شده است كه امسال نخستین فاز آن در استانهای مشكل دار اجرا خواهد شد.عبداللهی ادامه داد: به این ترتیب برنامه جامع امنیت غذایی در ذیل شورای سلامت استان‌ها اجرایی می‌شود. این برنامه در فاز نخست در چند استان كه وضعیت نامطلوب‌تری دارند اجرایی خواهد شد.رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خاتمه افزود: بر اساس برنامه امنیت غذایی، تمام بخشهای توسعه نظیر وزارت جهاد كشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت بازرگانی، صنعت و معدن و ... باید در ذیل شورای سلامت استان برنامه‌هایشان را در زمینه بهبود امنیت غذایی مردم ارائه دهند تا دسترسی مردم به مواد غذایی در مناطق در معرض خطر فراهم شود.



گیاه خواران کمتر مبتلا به سرطان می شوند



مدتهاست که متخصصان تغذیه نسبت به خوردن زیاد گوشت و موادگوشتی هشدار داده اند. اکنون تحقیقات تازه ای نشان می دهد که کسانی که سبزی و میوه خور هستند کمتر مبتلا به بعضی از انواع سرطان می شوند.

ویدیویی از بی بی سی در همین رابطه

منبع:http://www.bbc.co.uk/persian/science/2009/07/090701_vd_vegetarian.shtml

تلویزیون دیدن در هنگام غذا خوردن مضر است


تحقیقات نشان داده کودکانی که بیشتر تلویزیون تماشا می کنن تمایل کمتری به مصرف میوه جات و سبزیجات داشته و بیشتر هله هوله و fast food می خورن.

تماشای تلویزیون در هنگام غذا خوردن باعث می شه فرد تمرکزی بر غذای خود نداشته باشه و به طور ناخودآگاه بیشتر از نیاز و گرسنگی خود غذا بخوره.

در این ویدیو اطلاعات بیشتری درباره این موضوع می تونید دریافت کنید.

منبع:http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/videos/news/tv_052112.html#.T7u9ew9spyY.facebook