قندها یا ساکاریدها ، سادهترین کربوهیدراتها هستند. قندها به قندهای ساده یا مونوساکاریدها ، دیساکاریدها و پلیساکاریدها طبقه بندی میشوند. اکثر قندها در طبیعت وجود دارند. بعضی از آنها ساختار بدن سلولهای زنده را تشکیل میدهند و برخی طبیعت را میسازند. با مواد قندی موجود در طبیعت آشنا میشویم. |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
گلوکز- فروکتوز- ریبوز- ساکارز- مالتوز- سلوبیوز- لاکتوز- سلولز- نشاسته
خواص روغن کتان یا بَزرَک
روغن بَزرَک یا روغن کتان یک روغن گیاهی است که از دانههای رسیده ی گیاه بزرک یا کتان (Liunm Usitatissimum) استخراج میشود.
روغن بزرک که به آن روغن یا مواد دیگری اضافه نشده باشد، روغن خام بزرک نامیده میشود.
روغن بزرک مصرف دارویی و غذایی دارد.
این روغن، مایع شفاف و زرد رنگ حاوی برخی از "اسیدهای چرب ضروری" است که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند و فواید سلامتی دیگری هم دارند. در قدیم محبوب ترین داروی ضد سرماخوردگی، سوختگی و درد معده بودهاست.
این روغن، یک روغن سالم است و 90 درصد یا بیشتر اسیدهای چرب غیر اشباع دارد که حدود 50 درصد از آن از اسید چرب غیر اشباع آلفا لینولنیک اسید یا ALA است که تاثیر مثبت بر روی خون، عروق و شریانها دارد. این اسید چرب از دسته اسیدهای چرب امگا3 می باشد.
سرخارگل برای مقابله با سرماخوردگی
آشنایی با اکیناسه
سرماخوردگی
و آنفلوآنزا از شایع ترین علل مراجعه به پزشک و غیبت از کار و مدرسه است.
گرچه تا کنون 200 نوع ویروس سرماخوردگی معمولی شناخته شده اند، هنوز
ویروس های عامل 30 تا 50 درصد موارد سرماخوردگی افراد بالغ ناشناخته باقی
مانده و پیش گیری و درمان این بیماری ها از دغدغه های همیشگی جامعه پزشکی
است.به رغم پیشرفت های علمی در زمینه ایمنی سازی علیه بسیاری از بیماری های عفونی واگیردار، در مورد سرماخوردگی و آنفلوآنزا، به علت تنوع زیاد ویروس های ایجاد کننده ی این دو بیماری، بروز سوش های جهش یافته جدید در شروع هر فصل سرما و نیز متفاوت بودن ویروس های غالب بیماری زا در مناطق جغرافیایی مختلف، نمی توان با ساخت یک واکسن خاص در سطح بینالمللی یا حتی منطقه ای علیه آن ها ایمنی ایجاد کرد. به نظر می رسد با شروع هر فصل جدید از سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیاز به تولید و ارایه یک واکسن جدید در هر منطقه جغرافیایی است! این امر بسیار دشوار بوده و هزینه های هنگفتی نیز در پی دارد. بنابراین باید برای مقابله با این بیماری ها چاره ی دیگری اندیشید.
نکاتی که در مورد پاپ کورن نمیدانید
فیبر بالا، چربی کم و روح کوچک هر دانه؛ اینها از خواص ذرت هستند.
1- نام علمی پاپ کورن "zea mays everta" است و این تنها نوعی از ذرت است که پف میکند و می ترکد.
2- هزاران سال است که مردم از خوردن پاپ کورن لذت میبرند اما بد نیست بدانید که در سال 1948 دانههای بوداده شدهای مربوط به پنج هزار سال پیش در غارها کشف شد.
3- قبایل بومی آمریکا پاپ کورن را با چاشنی سبزیجات خشک شده، ادویه و حتی فلفل قرمز تند میخوردند. آنها در تهیه سوپ نیز از پاپ کورن استفاده میکردند.
4- برخی از قبایل بومی آمریکایی معتقد بودند در هر دانه از پاپ کورن روحی زندگی میکند که معمولا مزاحم انسانها نمیشوند مگر آن که خانهشان گرم شود.
1- نام علمی پاپ کورن "zea mays everta" است و این تنها نوعی از ذرت است که پف میکند و می ترکد.
2- هزاران سال است که مردم از خوردن پاپ کورن لذت میبرند اما بد نیست بدانید که در سال 1948 دانههای بوداده شدهای مربوط به پنج هزار سال پیش در غارها کشف شد.
3- قبایل بومی آمریکا پاپ کورن را با چاشنی سبزیجات خشک شده، ادویه و حتی فلفل قرمز تند میخوردند. آنها در تهیه سوپ نیز از پاپ کورن استفاده میکردند.
4- برخی از قبایل بومی آمریکایی معتقد بودند در هر دانه از پاپ کورن روحی زندگی میکند که معمولا مزاحم انسانها نمیشوند مگر آن که خانهشان گرم شود.
نکاتی درباره دل و قلوه و جگر!
|
نیشکر
مقدمه
نیشکر یکی از گیاهان تیره گندم است. نیشکر از گیاهان مهم قندی است که کشت و کار آن سابقه طولانی دارد. ساقه نیشکر دارای 14 تا 17 درصد ساکارز بوده از ساقه نیشکر در تهیه کاغذ و مقوای ساختمانی و همچنین بعد از استخراج قند ملاس و تفاله آن به عنوان محصول جانبی که که از آنها به ترتیب در تهیه الکل و تغذیه دام استفاده میشود. سابقه کشت این گیاه حدود 600 سال قبل از میلاد در گینه و اندونزی و هند گزارش شده است.اسکندر در بازگشت از هندوستان آن را به اروپا برد. امکان این است که قبل از اسلام نیشکر در عربستان و ایران و مصر کشت میشده است. حکومتهای اسلامی در نیشکر کاری و شکرگیری از نیشکر در ممالک تحت تصرف خود سهم بسزایی داشتهاند. به هر حال در اکثر کتابهای تاریخی ایرانیان را اولین مردمی میدانند که از نیشکر شکر استخراج کردهاند.
تباشیر
همانطور كه خیزران در معرفى خود گفت ، به مغز نوعى از آن كه جسمى فوق العاده سفید است ، تباشیر هندى یا تباشیر قلمى مى گویند.
اعراب تباشیر را طباشیر مى نویسند و به كنایه هر شى ء سفید را در ادبیات تباشیر گویند. چنانكه سفیدى صبح را تباشیر گفته اند. تباشیر قلمى كه از جوف نوعى خیزران به دست مى آید، تركیبى از سیلیكات منیزى است . پیشینیان را عقیده بر آن بود كه اگر مقدار كمى از آن را در كوزه آب بریزند، آب آن بهتر رفع عطش مى كند. مقوى قلب و مسرت آفرین بوده و خوردن آن با سكنجبین جهت از بین بردن وحشت و غم و اندوه تجویز شده است ، مسكن معده و جگر بوده و مسكن التهاب عطش است ، صفرابر و درمان اسهال خونى است . ضماد آن با عسل ورمهاى چشم را از بین مى برد و مكیدن آن جوش دهان اطفال را درمان مى كند.
در داروسازى جدید به كربنات منیزى كه شباهت به تباشیر دارد، تباشیر فرنگى لقب داده اند. فلز منیزى در سبزینه گیاهان به جاى آهن در خون انسان است . املاح منیزى مسهل بوده و مقدار كم آنها ملین است ، كبد را پاك و مجارى دفع سموم را لاروبى مى كنند و بهترین نقش آنها جلوگیرى از پیشرفت سرطان بوده و ترمز سرطان لقب گرفته اند.
منبع:http://www.avesinaaa.mihanblog.com/post/tag
شاهي - تره تيزک
Garden Cress
شاهي (تره تيزک) از خانواده چليپاييان با نام علمي Lepidium sativum مي باشد. شاهي گياه بومي مديترانه شرقي است.اين گياه يك ساله و به ارتفاع 20 تا 30 سانتي متر است كه در نواحي مختلف ايران نيز، پرورش مي يابد.
شاهي به عنوان غذا و دارو مصرف مي شود.
سبزي شاهي را خيلي راحت مي توان کاشت و خيلي راحت و سريع آماده برداشت مي شود.
اين گياه براي روش هيدروپونيک (رشد و نمو گياه در آب) نيز مناسب است.
قسمت هاي قابل استفاده شاهي شامل ريشه ها، برگ ها و تخم شاهي مي باشد.
اگر مشکل خروپوف تان را درمان نکنید به طلاق نزدیک می شوید!
خروپف حالتي نيست كه فقط فرد مبتلا از آن اذيت شود، اين حالت كه گاه بيماري است و گاه نميشود آن را يك بيماري دانست، هم خود فرد و هم همسريا ساير اعضاي خانواده او را آزار ميدهد. اگر ميخواهيد بدانيد علت خروپف و درمان آن چيست، اين مطلب را از دست ندهيد
«خانمي به دليل خروپف همسرش از دادگاه تقاضاي طلاق كرد...»، «مردي از همسرش به دادگاه شكايت كرد. اين مرد در دادگاه گفت، همسرش چند سال هرشب به او قرص خواب ميداده تا متوجه خروپف زن نشود.» اين دو اتفاق واقعي هستند، شايد شما هم در مورد آنها و داستانهاي مشابه آنها شنيده باشيد، احتمالا خودتان يا اطرافيانتان هم با موضوع «خروپف» مشكل داريد، اما اصلا ميدانيد خروپف چرا به وجود ميآيد و چگونه ميتوان آن را برطرف كرد؟
«خانمي به دليل خروپف همسرش از دادگاه تقاضاي طلاق كرد...»، «مردي از همسرش به دادگاه شكايت كرد. اين مرد در دادگاه گفت، همسرش چند سال هرشب به او قرص خواب ميداده تا متوجه خروپف زن نشود.» اين دو اتفاق واقعي هستند، شايد شما هم در مورد آنها و داستانهاي مشابه آنها شنيده باشيد، احتمالا خودتان يا اطرافيانتان هم با موضوع «خروپف» مشكل داريد، اما اصلا ميدانيد خروپف چرا به وجود ميآيد و چگونه ميتوان آن را برطرف كرد؟
طبیعت ، زراعت و سلامت
نوشته : مهندس سیدجمال عزیزی كارشناس ارشد مهندسی كشاورزی
غذا انرژی لا زم برای انجام فعالیت های فیزیكی و اعمال غیرارادی مثل تنفس را تولید كرده و مواد مغذی لا زم برای رشد و ترمیم بدن را تامین می نماید. بنابراین مواد مغذی موجود در غذا ممكن است تولید انرژی نموده و یا پروتئین لا زم برای رشد و ترمیم را در اختیار بدن قرار دهند. برخی دیگر نیز مثل ویتامین ها و موادمعدنی اعمال حیاتی را تنظیم می نمایند. احتیاج بدن به انرژی و پروتئین به عوامل متعدد از جمله سن، جنس، حرفه و فعالیت فیزیكی، شرایط فیزیولوژیكی، وزن و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. در دوران بارداری به علت تغییرات متابولیكی و رشد جنین، پروتئین لا زم نسبت به دوره غیرحاملگی تا ۲۵ درصد افزایش می یابد. شیر دادن نوزاد هم احتیاج مادر به پروتئین را بالا می برد.
اشتراک در:
پستها (Atom)