همه ما هرم غذایی را میشناسیم.درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرمغذایی میتواند انرژی بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیهای را فراهم كند اما مصرف بیش از اندازه هر كدام از عناصر میتواند مشكلات زیادی را برای فرد ایجاد كند
همه ما هرم غذایی را میشناسیم؛ همان هرمی كه شامل نان، سبزیها، میوهها، گوشت و لبنیات است. درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرمغذایی میتواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیهای را فراهم كند اما مصرف زیاد و بیش از اندازه هر كدام از عناصر هرمغذایی به ویژه موادی كه شامل چربی و شیرینی است، میتواند مشكلات زیادی را برای فرد مصرفكننده ایجاد كند، بنابراین بهتر است با هرم جدید كه «هاروارد» نام دارد و نیز با مزایای تغذیهای آن آشنا شوید.
با این اوصاف، حتما میپرسید چطور میتوان بدون آنكه مجبور باشید میزان كالری دریافتی را بشمارید، كالری كمتری نسبت به آنچه میسوزانید، مصرف كنید؟ چطور میتوانید متوجه شوید، چه غذاهایی سطح انسولین را تغییر میدهند؟ از همه مهمتر اینكه چطور میتوانید مطمئن باشید، پروتئین كافی دریافت میكنید؟ پاسخ این سؤالات در شناخت هرم غذایی هاروارد نهفته است. آنچه اهمیت دارد این است كه هرم غذایی پایه و اساس الگوی تغذیه درست برای همه و در همه سنین است. در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شكل گرفته است. در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر اساس خواص اولیهشان از هم جدا میشوند. در هر كدام از این گروهها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یك گروه نمیتواند به جای غذای گروههای دیگر مصرف شود و هیچكدام از گروههای غذایی هرم از گروه دیگر مهمتر نیست. در این هرم 5 گروه مواد غذایی وجود دارد كه در ادامه درباره هركدام از آنها توضیح داده میشود.