لاغـری با هـرم غذایی2012


همه ما هرم غذایی را می‌شناسیم.درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم‌غذایی می‌تواند انرژی بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیه‌ای را فراهم كند اما مصرف بیش از اندازه هر كدام از عناصر می‌تواند مشكلات زیادی را برای فرد ایجاد كند


همه ما هرم غذایی را می‌شناسیم؛ همان هرمی كه شامل نان، سبزی‌ها، میوه‌ها، گوشت و لبنیات است. درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم‌غذایی می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیه‌ای را فراهم كند اما مصرف زیاد و بیش از اندازه هر كدام از عناصر هرم‌غذایی به ویژه موادی كه شامل چربی و شیرینی است، می‌تواند مشكلات زیادی را برای فرد مصرف‌كننده ایجاد كند، بنابراین بهتر است با هرم جدید كه «هاروارد» نام دارد و نیز با مزایای تغذیه‌ای آن آشنا شوید.

با این اوصاف، حتما می‌پرسید چطور می‌توان بدون آنكه مجبور باشید میزان كالری دریافتی را بشمارید، كالری كمتری نسبت به آنچه می‌سوزانید، مصرف كنید؟ چطور می‌توانید متوجه شوید، چه غذا‌هایی سطح انسولین را تغییر می‌دهند؟ از همه مهم‌تر اینكه چطور می‌توانید مطمئن باشید، پروتئین كافی دریافت می‌كنید؟ پاسخ این سؤالات در شناخت هرم غذایی هاروارد نهفته است. آنچه اهمیت دارد این است كه هرم غذایی پایه و اساس الگوی تغذیه درست برای همه و در همه سنین است. در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شكل گرفته است.  در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر اساس خواص اولیه‌شان از هم جدا می‌شوند. در هر كدام از این گروه‌ها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یك گروه نمی‌تواند به جای غذای گروه‌های دیگر مصرف شود و هیچ‌كدام از گروه‌های غذایی هرم از گروه دیگر مهم‌تر نیست. در این هرم 5 گروه مواد غذایی وجود دارد كه در ادامه درباره هركدام از آنها توضیح داده می‌شود.

تقویت ایمنی بدن با ادویه «کاری»





ادویه ها از جمله موادی هستند که شاید هزاران سال است توسط انسان برای طعم دارکردن غذاها مورد استفاده قرارمی گیرند.
تقویت ایمنی بدن با ادویه «کاری»ادویه ها از جمله موادی هستند که شاید هزاران سال است توسط انسان برای طعم دارکردن غذاها مورد استفاده قرارمی گیرند.
ادویه علاوه بر این که به طعم دارکردن غذاها کمک می کند، خواص زیادی نیز دارد و بسیاری مواقع به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ادویه کاری جزو ادویه هایی است که در شرق دنیا بخصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده های غذایی مصرف می شود.
«کاری» ادویه ای است که در آن ۲۰ نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون کاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است.

غذاهای خوشمزه برای بهبود خواب شبانه



آیا می دانید که تغذیه مناسب می تواند نقش بسزایی در بالا بردن کیفیت خواب شما یا بی خواب شدنتان داشته باشد؟
غذاهای خوشمزه برای بهبود خواب شبانهمحققان آمریکایی می گویند اگر خوراکی های مناسبی را برای وعده شام خود انتخاب کنید و این وعده غذایی را حداقل ۳ تا ۴ ساعت پیش از خواب بخورید، به طور حتم هم سریع تر به خواب می روید و هم از داشتن خوابی عمیق و راحت لذت می برید.
● خوردنی های خواب آور
اگر دچار اختلال خواب هستید می توانید پیش از آن که به فکر استفاده از داروهای مضر خواب آور بیفتید، راه حل های جایگزین که خطری ندارند را نیز امتحان کنید. بنا بر اعلام سازمان دارویی ایالات متحده آمریکا (FDA)، سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر بر اثر استعمال داروهای خواب آور، به خواب ابدی می روند!

با خواص گوشت ماهی بیشتر آشنا شویم




سلامت نیوز:گوشت ماهی جزء گوشت‌های سفید بوده و یک منبع غنی از پروتئین به حساب می‌آید.
به گزارش  سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.

گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد. ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود.

كودك را به زور وادار به خوردن غذا نکنید!




رییس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان اینکه مادران نباید در تغذیه کودک متوسل به زور و اجبار شوند گفت: اصرار نوزادان تا شش ماه بعد از اتمام دو ساله استفاده از شیر مادر طبیعی است و مادران نباید بر سر این موضوع با کودک درگیر شوند.

دکتر غلامرضا خاتمی فوق تخصص گوارش اطفال در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش موثر تغذیه در رشد کودک اشاره کرد و افزود: متاسفانه مهمترین نگرانی که در تربیت و بزرگ کردن کودک وجود دارد کشمکش مادر و نوزاد در خصوص تغذیه کودک است؛ اینکه مادران از بچه هایی که علاقه مند هستند بیشتر از دو سال شیر مادر استفاده کنند جلوگیری می کنند در صورتی که استفاده تا شش ماه بعد از دو سالگی شیر نوزاد بدون ایراد است.

خطرناک ترین غذاهای جهان




یکی از لذت‌های سفر، تجربه غذاهای تازه، میوه‌ها و قارچ‌های ناشناخته است، اما بعضی از لذیذترین میوه‌ها یا غذاهای جهان اگر با دقت کافی تهیه یا جویده نشود، می‌تواند مرگبار باشد و سفر شما را به کابوس بدل کند.
صدف خوراکی:اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که سلامت غذایی که میل می‌کنید برایتان اهمیت بسیاری دارد، بهتر است برای همیشه دور صدف خوراکی خام را خط بکشید. سازمان غذا داروی آمریکا (FDA) این ماده غذایی را به دلیل مسمومیت‌های بسیاری که تاکنون ایجاد کرده و تعداد قربانیان مصرف آن، یکی از مخاطره‌آمیزترین غذاهای روی زمین اعلام کرده است. در میان میکروارگانیسم‌هایی که می‌توانند با مصرف صدف خام فرد را دچار مشکلات حاد در دستگاه گوارش کنند، نورو ویروس و ویبریو از اهمیت بیشتری برخوردار است. نورو ویروس می‌تواند عامل التهاب ویروسی معده و روده در فرد باشد و ویبریو که نمونه‌هایی از آن عامل وباست، فرد را دچار تب، شوک عفونی، ضایعات پوستی و در بعضی موارد حتی مبتلا به عفونت خونی مرگبار خواهد کرد.

برگ بو اشتهاآور و هضم کننده غذا است




برگ بو اشتهاآور، هضم کننده غذا و پوست خوب، حاوی اسانس قوی و مواد تلخه، منوترین است. همه افراد بو و مزه برگ بو را دوست ندارند. برگ بو در انوع سس‌ها، غذاها، غذاهای گوشتی مصرف می‌شود. برگ بو نباید زیاد مصرف شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛عصاره برگ بو ضد درد، موثر برای ورم پاها، درد مفاصل، ضربه زدگی اندام‌ها، در رفتگی مفاصل، دهان باز کردن دمل، کورک پوست، نیش حشرات کمک فراوان به بهودی می‌کند. برگ بو مصارف زیادی در ایران ندارد. در ترشیجات، غذاهای گوشتی با طمع نامطلوب چربی استفاده می‌شود.

آب هندوانه نشاط آور و ضد گرماست




 هندوانه ویژه تقویت صفرا و ضد نقرس است. هندوانه هم میوه و هم سبزی است یعنی در واقع خواص هر دو را دارد و سرشار از بتاکاروتن و عامل ضد سرطان است.

در هر 100 گرم هندوانه 12 کالری وجود دارد، خربزه 21 کالری، بر خلاف آن‌چه در ضرب المثل ایرانی شایع است که می‌گوید فکر نان کن که خربزه آب است، این میوه چاق کننده و افراط در آن بیماری قند می‌آورد. زادگاه هندوانه تاشکند بوده که جزء ایران قدیم است.هندوانه آب میوه‌ای نشاط آور، ضد گرما، یک نوشابه فیزیولوژیک است. برای هر سنی مفید و گوارا و سازگاری دارد.95درصد وزن هندوانه آب است، اما سرشار از کلیسم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور،؛ ید و مواد قندی و تلخه است.

سوء تغذیه همه ابعاد جامعه را در بر گرفته است


سوء تغذیه همه ابعاد جامعه را در بر گرفته است به گونه ای که انواع و اقسام بیماری ها به ویژه سرطان ها در نتیجه نرسیدن ریز مغذی ها به سلول های بدن گسترش پیدا کرده است.
به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در برنامه نبض که شب گذشته پخش شد در خصوص وضعیت امنیت غذا و تغذیه افزود :در حال حاضر در کشورمان با وضعیتی روبرو هستیم که اسم آنرا گذار تغذیه ای می نامیم یعنی همزمان در کشور هم با مشکل اضافه خواری و چاقی و انواع سرطان ها و بیماری های مربوط به آن مواجهیم و از طرف دیگر با مشکل سوء تغذیه کودکان روبرو هستیم در حال حاضر در یک خانه هم پدر و مادر چاق می بینیم و یک نوجوان که به احتمال زیاد دچار مشکل کمبود ریز مغذی است و بچه ای که دچار اختلال رشد است بنابراین این مشکلات نه تنها در قشر آسیب پذیر جامعه بلکه در قشر مرفه نیز به چشم می خورد بنابراین من به وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در کشور نمره 10 می دهم.

اگر کم هوش هستید این غذاها را نخورید


برخی از مواد غذایی هستند که می توانند در افزایش بهره هوشی ما موثر باشند
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ اما در مقابل غذاهایی هستند که در صورت استفاده بیش از حد امکان دارد بر روی قدرت ذهن تاثیر منفی داشته باشد در این مقاله به نمونه هایی از این خوراکی ها آشنا می شویم …

گوشت قرمز و کره 

یک رژیم غذایی متشکل از چربی های اشباع شده ی مضر، ممکن است بازدهی مغز را کاهش دهند. تحقیقات جدید دانشگاه هاروارد که در سالنامه Neurology منتشر شده است نشان می دهد، محققان عادات غذایی شش هزار زن و تاثیر این غذاها بر مغز آنها را حدود چهار سال بررسی کرده اند و دریافتند، زنانی که میزان بیشتری چربی اشباع شده دریافت کرده اند نمره کمتری در آزمون عملکرد مغز و حافظه به دست آورده اند. از طرفی دیگر، زنانی که چربی هایی از روغن زیتون و آوکادو دریافت کرده اند، نمره بیشتری را از آن خود کردند.