خواص دارويي گل مغربي


گل مغربيگل مغربي با نام عموميEvening primrose  که در عربي حشيشه الحمار ناميده مي شود، گياهي است دو ساله به ارتفاع حداکثر تا 5/1 متر که برگ هايي بزرگ، ساده، دندانه دار و با کناره موج دار دارد. اندام هوايي اين گياه پوشيده از تار است. گل ها درشت، قيف مانند و به رنگ زرد روشن هستند که چهار کاسبرگ دارند.

يکي از ويژگي هاي اين گياه آن است که هر گل چهار پرچم کوتاه و چهار پرچم بلند دارد و ديگر اين که کاسبرگ هاي گل به گلبرگ ها نچسبيده اند و به سمت پايين خميدگي دارند. همچنين ريشه ي اين گياه، گوشتدار و به رنگ قرمز مي باشد.
گل مغربي احتمالا از آمريکاي شمالي به ديگر نقاط دنيا راه يافته است و چون گل ها هنگام غروب شکفته مي شوند، به گل مغربي معروف شده است. قسمت مورد استفاده ي گياه اکثرا ريشه و دانه ي آن است. دانه ها حدود 20 درصد روغن دارند که به روغن گل مغربي مشهورند. اين گياه در ايران نمي رويد، ولي محصولات روغن آن در فرآورده هاي مهمي استفاده مي شود.

علف چای و خواص آن

راعی

نام های دیگر علف چای، گل راعی، گل هزار چشم و هوفاریقون است. در عربی به آن حشیشه القلب می گویند. از خواص این گیاه می توان به مواردی چون ضدافسردگی، ضد میکروب و ویروس و ضد سوختگی
اشاره کرد.

علف چای با نام علمی Hypericum perforatum گیاهی است علفی و دائمی به ارتفاع تا یک متر، با بوی معطر و در زمان گل دهی بسیار زیبا.
زمان گلدهی گیاه برحسب ناحیه رویش از اردیبهشت تا مهرماه می باشد. محل رویش گیاه در کوهستان ها و ارتفاعات نواحی شمالی کشور می باشد. البته در ارتفاعات متوسط و کم بسیاری از نقاط از جمله کرج، راه چالوس، لاهیجان، ارومیه، بروجرد، گنبدکاووس، کلاردشت و اطراف تهران نیز رویش دارد.
قسمت مورد استفاده دارویی گیاه سرشاخه های گلدار آن است.

آشنایی با خواص درمانی گیاه شیرین‌بیان

آشنایی با خواص درمانی گیاه شیرین‌بیان
مهمترین خاصیت شیرین بیان، درمان زخم و سرطان معده است.گیاه دارویی شیرین بیان با نام علمی glycyrrhize globra گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در اکثر نقاط کشور ایران می‌روید، شیرین بیان گیاهی چندساله و دارای ساقه‌ای به طول یک متر است که در نواحی معتدل تا ارتفاع 2 متر می‌رسد.
برگ‌های این گیاه مرکب از تعدادی برگچه‌های سبز رنگ است. گل‌های این گیاه به رنگ بنفش، سفید و زرد است.
ریشه شیرین بیان به طور خیلی عمیق در زمین فرو می‌رود. پوسته ریشه این گیاه قهوه‌ای سیر و سیاه است و مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته به انواع مختلف تغییر می‌کند.
محمدامیر راشکی، مسؤول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در گفت‌ وگو با ایسنا افزود: مهمترین خاصیت شیرین بیان که جدیداً کشف شده است و در اروپا و آمریکا استفاده می‌شود، درمان کننده زخم معده و سرطان معده است و برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز به مقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید، شخص معالجه خواهد شد.

تأثیر رژیم های غذایی کم چرب بر کیفیت خواب


نتایج جدیدترین تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد استفاده پیوسته از غذاهای کم چرب باعث بهبود کیفیت خواب می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، با استفاده از روش رادیوتله متری 24 ساعت خواب و بیداری موش هایی که به مدت 8 هفته از یک رژیم غذایی پرچربی استفاده کرده اند، سنجیده شد.
در مقایسه با موش هایی که تحت رژیم غذایی عادی بودند، موش های گروه اول بیشتر خوابیده اما خوابشان پراکنده و منقطع بوده است. افزایش ساعت خواب موش هایی که از رژیم پرچربی استفاده کرده اند بیشتر در ساعتی از روز رخ داده که همه به صورت عادی فعال و هشیارند.
این مشاهده، شبیه ساعات کسلی و خستگی در انسان هایی گزارش شده که از غذاهای پرچرب زیاد استفاده می کنند.
کاترین کوتز سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: ما پیش از این رابطه بین کیفیت خواب و چاقی را در انسان ها بررسی کرده بودیم. تحقیقات ما نشان می دهد بین خواب عمیق و باکیفیت، مقاومت به چاق شدن و ماده اورکسین رابطه ای وجود دارد.
اورکسین ماده ای شیمیایی در بدن است که در ثبات وضعیت خواب و بیداری نقش به سزایی دارد.
تحقیقات کنونی نشان می دهد که پس از چاق شدن موش ها، کیفیت خواب آنها افت می کند و حساسیت بدن به اورکسین کم می شود.
 

خواص گیاه یونجه

یونجه

یونجه سرشار از ویتامین‌های A ،C ،E ،K می‌باشد. مقدار ویتامینC آن 2 برابر جعفری و 4 برابر لیموترش است و ویتامین آن از شب کوری جلوگیری می‌کند.

یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های آن دارای سه برگچه می‌باشد. برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است.
گل‌های یونجه به شکل سبز و به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن است.
میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچک‌تر از آن می‌باشد.
یونجه ریشه ای بسیار عمیق دارد و ریشه آن تا سه متر به داخل زمین نفوذ می‌کند و بنابراین منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که از خاک می‌گیرد.

خواص و مضرات گل نسترن !


خواص و مضرات گل نسترن !نسترن: dog rose
نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای ۷-۵برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.

۷ ماده غذایی مفید تابستانی


۷ ماده غذایی مفید تابستانی
همه فصول میوه ها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه مخصوص به خود را دارند.
 اما اگر بخواهیم از بهترین و مقوی ترین آنها یاد کنیم، نباید از محصولات باغ ها و کشتزارها، در این روزهای گرم غافل شویم. مصرف میوه های خوشمزه و خوش آب و رنگی که با پایان بهار و آغاز تابستان وارد بازار می شوند، می توانند سلامتی و انرژی ما را در این روزهای طولانی و گرم تامین کنند.
در اینجا هفت میوه و سبزی مقوی و خوشمزه به شما پیشنهاد شده است که برای هر فرد، منابعی غنی جهت یک تغذیه مثبت و موثر به حساب می آیند.

کدام عصاره ها برای گوارش مفیدند؟


کدام عصاره ها برای گوارش مفیدند؟نفخ، تنبلی دستگاه گوارش، گرفتگی شکمی، بازگشت اسیدها، ترشی معده و... مشکلات گوارشی بسیار شایعی هستند. چه طور می‌توان از عصاره های گیاهی برای از بین بردن این مشکلات استفاده کرد؟
عصاره های گیاهی برای رفع مشکلات گوارشی
الساندرو مورو بورُنزو، متخصص و نویسندۀ کتاب «راهنمای بزرگ عصاره های گیاهی»، به ما کلیدهای برای رهایی از مشکلات گوارشی به کمک عصاره های گیاهی می‌دهد.

رهایی از چاقی با عصاره این میوه


رهایی از چاقی با عصاره این میوه
عصاره دانه هلو شامل تركیبات زیست فعالی است كه به طور بالقوه می‌تواند با چاقی و دیابت مبارزه كند.

محققان موسسه «انگری لایف» با مطالعه روی رده‌های سلولی مختلف موش‌ها، دریافتند كه میوه‌هایی مانند هلو، آلو و شلیل می‌توانند سلاحی در برابر سندرم متابولیك و دیابت باشند.
براساس این گزارش، محققان افزودند كه تركیبات «فنلی» موجود در هسته این میوه ها، علاوه بر خاصیت ضدچاقی و ضد دیابتی، می‌تواند با كاهش میزان كلسترول بد (LDL)، از ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی نیز جلوگیری كند.
نتایج حاصل از این گزارش حاكی است كه چهار گروه عمده موجود در این میوه‌ها شامل فنول‌ها، آنتوسیانین‌ها و اسیدهای كلوروژنیك و مشتقات كاتچین می‌توانند با زیر و بم كردن ژن‌ها و پروتئین‌های سلولی در مقابل بروز التهابات ناشی از این بیماری‌های اقدام كنند.

گفتنی است؛ هسته هركدام از این میوه‌ها حاوی گروه‌های فنلی مشابه ولی با نسبت‌های متفاوت است كه در صورت استفاده، اثرات یكدیگر را تكمیل می‌نمایند.
 منبع :Jamejamonline.ir

5 توصیه مفید برای هضم بهتر غذا


5 توصیه مفید برای هضم بهتر غذا
یکی از مهم‌ترین وظایفی که بدن ما باید هر روز چندین نوبت انجام دهد، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی است.
  دلیل اصلی اینکه فرآیند هضم و جذب مواد غذایی باید در طول قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش به درستی انجام شود‌، جذب ریزمغذی‌های ضروری برای بدن است تا به واسطه آن املاح لازم برای رشد و حفظ سلامت بدن به موقع و به میزان کافی در اختیار تمام بافت‌ها و سلول‌ها قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی هلتی لیونیگ، در این مقاله پنج نکته مفید و غیردارویی برای کمک به هضم و جذب بهتر مواد غذایی ارائه شده که عبارتند از: