آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خانم های باردار داراي اضافه وزن مصرف مواد نشاسته اي را کاهش دهند
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به زنان باردار توصيه كرد كه مصرف مواد نشاسته اي را كاهش دهند.
مرضيه بخشنده در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه يكي از راه هاي كاهش مواد نشاسته اي، محدود کردن مصرف نان، برنج و ماکارونی است، اظهار داشت: هر سهم شامل30 گرم نان یا يك كف دست بدون انگشتان از نان بربري، سنگك و تافتون و براي نان لواش 4 كف دست يا سه چهارم ليوان غلات صبحانه، یا نصف ليوان برنج يا ماكاروني پخته است.
مصرف کم مایعات از علل اصلی ضعف و کاهش فشار خون در ایام روزه داری
مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک از علل اصلی ضعف و افت فشار خون است.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن انرژی، سرگیجه بخصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن که این علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می افتند را از علائم افت فشار خون عنوان کرد و گفت: برای رفع این مشکل روزه داران مصرف فراوان مایعات و آب میوه های طبیعی و نمک در حد تعادل را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
دکتر زهرا اباصلتی ابتلا به سردرد را از دیگر مشکلات در برخی از روزه داران عنوان کرد و اظهار داشت: این مشکل به علت عدم مصرف کافئین، انجام کار زیاد در طول روز، کم خوابی، گرسنگی که معمولاً در طول روز بیشتر شده و در انتهای روز بدتر می شود، ایجاد می شود.
ماست و کلم بروکلی علیه پوکی استخوان
زنان و مردان بزرگسال نسبت به پوکی استخوان یا نازک شدن و از دست دادن توده استخوانی آسیب پذیرند.
پوکی استخوان به جهت کاهش جذب کلسیم توسط بدن صورت میگیرد. تحقیقات میگوید با خوردن کلم بروکلی و ماست میتوان به روند تشکیل استخوان سرعت بخشیده و از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
بروکلی دارای ویتامین C، K و نیز سرشار از پتاسیم و کلسیم بوده و مانند شیر و پنیر از مواد غذایی استخوان ساز هستند. طبق نتایج حاصله از تحقیقات، مصرف ویتامین C و k موجب تقویت و افزایش تراکم استخوان میشوند. پتاسیم اثر اسیدهای متابولیک را که موجب از دست دادن استخوان میشوند، کاهش میدهد.
ماستی که از شیر گاو تهیه شده باشد سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و عامل مهمی در استخوانسازی محسوب میشود.
همچنین افرادی که دارای پوکی استخوان هستند نباید به مقدار زیاد قهوه مصرف کنند چرا که قهوه مانع از جذب کلسیم در بدن میشود و این امر احتمال بروز پوکی استخوان را افزایش میدهد.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند در هفته سه بار کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود جای داده ولی ماست را هر روز مصرف کنید.
همشهري آنلاين
بروکلی دارای ویتامین C، K و نیز سرشار از پتاسیم و کلسیم بوده و مانند شیر و پنیر از مواد غذایی استخوان ساز هستند. طبق نتایج حاصله از تحقیقات، مصرف ویتامین C و k موجب تقویت و افزایش تراکم استخوان میشوند. پتاسیم اثر اسیدهای متابولیک را که موجب از دست دادن استخوان میشوند، کاهش میدهد.
ماستی که از شیر گاو تهیه شده باشد سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و عامل مهمی در استخوانسازی محسوب میشود.
همچنین افرادی که دارای پوکی استخوان هستند نباید به مقدار زیاد قهوه مصرف کنند چرا که قهوه مانع از جذب کلسیم در بدن میشود و این امر احتمال بروز پوکی استخوان را افزایش میدهد.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند در هفته سه بار کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود جای داده ولی ماست را هر روز مصرف کنید.
همشهري آنلاين
۱۰ ماده غذایی برای تامین پروتئین بدن
رژیم غذایی جدید برای کاهش سرطان لوزالمعده
خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید نشان داد: یک رژیم غذایی غنی از ویتامین C ،E و سلنیوم معدنی میتواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری تاپ نیوز، گروهی از محققان دانشگاه ایست آنجیلا در انگلیس با انجام این تحقیقات دریافتند که ماهی، انواع مغزها و سلنیوم معدنی میتوانند به میزان 67 درصد از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.
محققان برای دسترسی به نتایج اعلام شده، سوالاتی را از۲۴ هزار مرد و زن که سن متوسط آنها بین 40 تا 74 سال بود پرسیدند.
مصرف انگور قبل از تمرین ورزشی مفید است
خبرگزاری فارس: تحقیقات پزشکی نشان داد که مصرف انگور قبل و در جریان تمرینهای ورزشی برای افراد مفید است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان در تحقیقات خود دریافتند که مصرف انگور قبل و در جریان تمرین های ورزشی در سالنهای ورزشی انرژی لازم را به افراد برای انجام این تمرینهای سخت می دهد.
محققان تحقیقات خود را درباره فواید غذایی و کالری مصرف انگور در جریان تمرینهای ورزشی و نوشیدنیهای انرژی زا و تولید غذایی انرژی زا انجام دادند.
رهايي از افسردگي با تغذيه سالم
جام جم آنلاين: براساس آمارهاي ارائه شده 33 درصد افراد جامعه از بيماري افسردگي رنج ميبرند و نگرانكنندهتر از اين آمار اين كه معمولا براي درمان آن به پزشك متخصص هم مراجعه نميشود.اما بسياري از متخصصان تغذيه ضمن تاكيد بردرمان افسردگي با مراجعه به روانپزشك، براين باورند كه با اصلاح الگوي تغذيه و مصرف برخي خوراكيها ميتوان شادي را جايگزين افسردگي كرد.متخصصان تغذيه معتقدند كه داشتن تغذيه مناسب يكي از مهمترين راههايي است كه ميتواند فرد را از بروز واكنشهاي عصبي در طول روز دور كند.
استخوانهاي سالم با پياز
جام جم آنلاين: محققان سوئیسی در تحقیقات جدید خود دریافتند كه مصرف پیاز از ابتلا به پوكی استخوان جلوگیری میكند.
محققان دانشگاه برن در سوئیس براساس تحقیقات خود گفتند كه مصرف مداوم پیاز برای پیشگیری از ابتلا به پوكی استخوان بویژه در زنان سالمند مفید است. آنها در جریان آزمایشها دریافتند كه یك تركیب طبیعی موجود در پیاز نقش موثری در تقویت استخوان و كاهش خطر ابتلای آن پوكی ایفا میكند.
به گفته پژوهشگران مصرف نصف یك پیاز متوسط در روز از مقدار كلسترول بد خون به میزان 30 درصد میكاهد و به جای آن كلسترول خوب را افزایش میدهد. پیاز سرشار از ویتامین C، كلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیك، مقدار كمی آهن، مس، روی و انواع و یتامینهای B است.
پیاز تاثیر شفابخشی روی قلب دارد و یكی از مهمترین خواص آن به شمار میرود. همچنین فشار خون و قندخون را تنظیم میكند و مانند سیر، یك آنتی بیوتیك طبیعی و قوی است و طیف وسیعی از عفونتها و میكروب های بیماریزا از اسهال گرفته تا بیماری سل را درمان میكند.
به گفته پژوهشگران مصرف نصف یك پیاز متوسط در روز از مقدار كلسترول بد خون به میزان 30 درصد میكاهد و به جای آن كلسترول خوب را افزایش میدهد. پیاز سرشار از ویتامین C، كلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیك، مقدار كمی آهن، مس، روی و انواع و یتامینهای B است.
پیاز تاثیر شفابخشی روی قلب دارد و یكی از مهمترین خواص آن به شمار میرود. همچنین فشار خون و قندخون را تنظیم میكند و مانند سیر، یك آنتی بیوتیك طبیعی و قوی است و طیف وسیعی از عفونتها و میكروب های بیماریزا از اسهال گرفته تا بیماری سل را درمان میكند.
حساسیت غذایی كودكان
حساسیت غذایی در كودكان عارضهای است كه به گفته كارشناسان طی 20 سال اخیر به دلیل تنوع غذاهای صنعتی، دو برابر شده است.
حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی این نوع حساسیت را تجربه میكنند، حساسیت بیشتر این كودكان به پروتئین شیر گاو، سپس تخم مرغ و بادامزمینی است.
دكتر فریبا شیروانی، فوقتخصص بیماریهای عفونی اطفال در گفتوگو با جامجم میگوید: حساسیت به شیر و تخممرغ در 50 درصد از كودكان طی سه تا پنج سالگی از بین میرود، اما حساسیت به برخی مواد غذایی چون ماهی و بادام زمینی میتواند تا پایان عمر باقی بماند.
اشتراک در:
پستها (Atom)