زماني تصور ميشد كه رژيمهاي غذايي نقشي در
مرگهاي ناشي از سرطان ندارند. امروزه محققان ثابت كردهاند كه رژيم غذايي روزانه
افراد نقش مهمي در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطانها ايفا ميكند. با پذيرش
اين حقيقت كه انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا ميباشد و به دليل تعداد و تنوع
سرطانهايي كه بطور بالقوه با رژيم غذايي در ارتباط هستند، ميتوان گفت كه در
حدود يك سوم سرطانهايي كه در نهايت منجر به مرگ ميشوند با آنچه كه ميخوريم در
ارتباط هستند. تاثير تحولاتي كه امروزه در نوع زندگي و عادات غذايي مردم صورت
گرفته است را نميتوان در ايجاد چنين بيماريهايي ناديده گرفت.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
رژیم غذایی درچاقــــی
1ـ چاقي يك بيماري مزمن است و مثل هر
بيماري مزمن ديگري درمان آن نياز به زمان دارد.
2ـ هرگز در درمان چاقي خود از دارو استفاده نكنيد، چرا كه دارو غذا نيست و در هر حال داراي عوارضي ميباشد.
3ـ در درمان چاقي خود هيچگاه عجله نداشته باشيد، يادتان باشد كه رژيم غذايي با كاهش وزن تدريجي علاوه بر اينكه قابل تحملتر است، عوارضي نداشته، تقريباً غير قابل بازگشت ميباشد.
4ـ چاقي با بسياري از بيماريها چه مستقيم و چه غيرمستقيم ارتباط دارد مانند: هيپرتانسيون (افزايش فشار خون)، آترواسكلروز (سختشدن جدار رگها)، بيماريهاي كبدي و صفراوي (بيشتر سنگ كيسة صفرا)، آرتريتها از جمله آرتروز (استخوانهاي هر شخص براي وزن سلامت او طراحي شده است)، اختلالات تنفسي، نقرس، واريس، نازايي، مسموميت حاملگي، هيرسوتيسم (پرمويي زنان)، چربي بالاي خون، فتق و از همه مهمتر احساس محروميت اجتماعي و حقارت (البته در چاقيهاي شديد)
2ـ هرگز در درمان چاقي خود از دارو استفاده نكنيد، چرا كه دارو غذا نيست و در هر حال داراي عوارضي ميباشد.
3ـ در درمان چاقي خود هيچگاه عجله نداشته باشيد، يادتان باشد كه رژيم غذايي با كاهش وزن تدريجي علاوه بر اينكه قابل تحملتر است، عوارضي نداشته، تقريباً غير قابل بازگشت ميباشد.
4ـ چاقي با بسياري از بيماريها چه مستقيم و چه غيرمستقيم ارتباط دارد مانند: هيپرتانسيون (افزايش فشار خون)، آترواسكلروز (سختشدن جدار رگها)، بيماريهاي كبدي و صفراوي (بيشتر سنگ كيسة صفرا)، آرتريتها از جمله آرتروز (استخوانهاي هر شخص براي وزن سلامت او طراحي شده است)، اختلالات تنفسي، نقرس، واريس، نازايي، مسموميت حاملگي، هيرسوتيسم (پرمويي زنان)، چربي بالاي خون، فتق و از همه مهمتر احساس محروميت اجتماعي و حقارت (البته در چاقيهاي شديد)
رژيم غذايي درفشار خون بالا
چاقي و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد. شيوع اين
مشكل در افراد جوان دچار اضافه وزن دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بيشتر از
افراد داراي وزن طبيعي است. در مردان به ازاي هر 10 درصد افزايش وزن، فشار خون 6/6
ميليمترجيوه بالاتر ميرود.
اكثر افراد مبتلا به پرفشاري علايمي ندارند، اما اين مشكل ميتواند سبب آسيب حاد
يا مزمن به بخشهاي مختلف بدن شود. در مغز اين مشكل به مويرگهاي خوني آسيب
ميرساند، در نتيجه سكته مغزي بروز ميكند. در چشمها، پرفشاري سبب آسيب به
مويرگهاي خوني و بروز اختلال بينايي و در كليهها نيز سبب نارسايي كليه ميشود.
ممكن است علايمي از قبيل سردرد، دردهاي قفسه سينه و تنگي نفس نيز بروز كند.
مواردي از پرفشاري كه در حد مرزي هستند، اغلب بدون درمان باقي ميمانند. درمان
غيردارويي شامل: كاهش نمك در رژيم غذايي، ترك سيگار، انجام ورزش منظم و استفاده از
روشهاي شلكردن عضلات است. داروهاي ضد فشارخون نيز ممكن است تجويز شوند.
رژیم غذایی در بیماران قلبی
|
رژيم غذايي درکم خونی و فقرآهن
رژيم غذايي درنقرس GOUT
نقرس
بيماري است كه خود را با علايم افزايش اسيداوريك خون، التهاب مفصلي دردناك و رسوب
كريستالهاي کلیوی نشان میدهد
اورات سديم و سنگهاي
طبق آمار موجود از هر هزار مرد حدود 7 نفر و از هر هزاران زن حدود
يك نفر به اين بيماري مبتلا ميشوند. ميزان بروز اين بيماري در مردان با ميزان
اسيداوريك خون ارتباط دارد، بطوري كه در اسيد اوريك كمتر از 7 ميليگرم در
دسيليتر، اين ميزان 1/0 و در اسيد اوريك بالاي 9 ميليگرم در دسيليتر، ميزان بروز
اين بیماری به 5 درصد ميرسد
میزان طبیعی اسید اوریک در خانمها۶ تا۲.۶ ودر آقایان ۷.۲ تا ۳.۵ میلی گرم در دسی لیتر است
رژيم غذايي درکلسترول بالا
- خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق و بروز حمله قلبي را ميتوان با بوجود آوردن تغييراتي كه ميزان كلسترول را پايين بياورد كاهش داد. توجه به اين نكته ضروري است كه به ازاي هر 1 درصد كاهش در مقدار كلسترول خون درصد خطر كاهش مييابد. براي مثال پايين آوردن كلسترول خون به ميزان دو تا پنج درصد ميتواند خطر حمله قلبي را براي شما سي درصد كاهش دهد. اكثر افراد ميتوانند مقدار كلسترول خون خود را تا ميزان مطلوب پايين بياورند. مقدار كلسترول خون اساسا تحت تاثير مواد غذايي مصرفي و زمينه ارثي مقدار كلسترول خون ميباشد. خوردن غذاهايي كه چربيهاي اشباع شده زيادي دارند بيش از هر چيز شما را در خطر بالا رفتن كلسترول خون قرار ميدهند. كاهش كلسترول خون با كاهش دريافت كلسترول و چربي رژيم (مخصوصا چربي اشباع شده)، افزايش مصرف فيبرهاي غذايي محلول و ثابت نگهداشتن وزن در حد ايدهآل امكانپذير است
رژيم غذايي درسرما خوردگی و آنفلوآنزا
|
تغذيه در بيماران مبتلا به واريس
- واريس بيماري است كه در طي آن ديواره وريدها دچار تورم و برآمدگي پياز مانند ميشوند. اين مشكل به طور عمده در ديواره وريدهاي قسمت تحتاني ساق پا ديده ميشود. هر وريد يا سياهرگ داراي دريچههاي كنترل كننده جريان خون است. واريس هنگامي رخ ميدهد كه اين دريچهها دچار نارسايي شده باشند و به فعاليت طبيعي خود ادامه ندهند. يكي از علل به وجود آورنده اين حالت، فشارهاي درون لوله گوارشي مثلا به دليل ابتلا به يبوست است. بعضي از سياهرگهاي واريسي به طور عميقي درون ساق پا قرار داشته و قابل مشاهده نيستند.
- واريس ميتواند منجر به كاهش تامين مواد مغذي براي پوست و ماهيچه شود و در نتيجه قانقاريا و زخم ايجاد كند.
تغذیه در مبتلایان به استئوپروز یا پوكي استخوان
پوكي استخوان حالتي است كه در آن استخوان شكننده شده و احتمال
شكستگي با ضربات كوچك افزايش مييابد. پوكي استخوان از گرفتاريهاي
بسيار شايع جوامع بشري است كه بعد از سن 35 سالگي روند آن در انسان
آغاز ميشود. حدود نيمياز زنان مسنتر از 45 سال و 90 درصد زنان مسنتر از 75 سال
به بيماري پوكي استخوان مبتلا ميشوند. مردان مسن نيز به پوكي استخوان مبتلا
ميشوند كه البته ميزان ابتلاي آنان كمتر از زنان است. به طور تقريبي از هر سه زن
يك نفر و از هر دوازده مرد يك نفر به پوكي استخوان مبتلا ميشوند و اين امر در سال
منجر به ده هزار شكستگي ناتوان كننده در مبتلايان ميشود كه متاسفانه تعداد اندكي
از مبتلايان به پوكي استخوان مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرند.
اشتراک در:
پستها (Atom)