|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
رژیم غذایی در بیماران قلبی
رژيم غذايي درکم خونی و فقرآهن
رژيم غذايي درنقرس GOUT
نقرس
بيماري است كه خود را با علايم افزايش اسيداوريك خون، التهاب مفصلي دردناك و رسوب
كريستالهاي کلیوی نشان میدهد
اورات سديم و سنگهاي
طبق آمار موجود از هر هزار مرد حدود 7 نفر و از هر هزاران زن حدود
يك نفر به اين بيماري مبتلا ميشوند. ميزان بروز اين بيماري در مردان با ميزان
اسيداوريك خون ارتباط دارد، بطوري كه در اسيد اوريك كمتر از 7 ميليگرم در
دسيليتر، اين ميزان 1/0 و در اسيد اوريك بالاي 9 ميليگرم در دسيليتر، ميزان بروز
اين بیماری به 5 درصد ميرسد
میزان طبیعی اسید اوریک در خانمها۶ تا۲.۶ ودر آقایان ۷.۲ تا ۳.۵ میلی گرم در دسی لیتر است
رژيم غذايي درکلسترول بالا
- خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق و بروز حمله قلبي را ميتوان با بوجود آوردن تغييراتي كه ميزان كلسترول را پايين بياورد كاهش داد. توجه به اين نكته ضروري است كه به ازاي هر 1 درصد كاهش در مقدار كلسترول خون درصد خطر كاهش مييابد. براي مثال پايين آوردن كلسترول خون به ميزان دو تا پنج درصد ميتواند خطر حمله قلبي را براي شما سي درصد كاهش دهد. اكثر افراد ميتوانند مقدار كلسترول خون خود را تا ميزان مطلوب پايين بياورند. مقدار كلسترول خون اساسا تحت تاثير مواد غذايي مصرفي و زمينه ارثي مقدار كلسترول خون ميباشد. خوردن غذاهايي كه چربيهاي اشباع شده زيادي دارند بيش از هر چيز شما را در خطر بالا رفتن كلسترول خون قرار ميدهند. كاهش كلسترول خون با كاهش دريافت كلسترول و چربي رژيم (مخصوصا چربي اشباع شده)، افزايش مصرف فيبرهاي غذايي محلول و ثابت نگهداشتن وزن در حد ايدهآل امكانپذير است
رژيم غذايي درسرما خوردگی و آنفلوآنزا
|
تغذيه در بيماران مبتلا به واريس
- واريس بيماري است كه در طي آن ديواره وريدها دچار تورم و برآمدگي پياز مانند ميشوند. اين مشكل به طور عمده در ديواره وريدهاي قسمت تحتاني ساق پا ديده ميشود. هر وريد يا سياهرگ داراي دريچههاي كنترل كننده جريان خون است. واريس هنگامي رخ ميدهد كه اين دريچهها دچار نارسايي شده باشند و به فعاليت طبيعي خود ادامه ندهند. يكي از علل به وجود آورنده اين حالت، فشارهاي درون لوله گوارشي مثلا به دليل ابتلا به يبوست است. بعضي از سياهرگهاي واريسي به طور عميقي درون ساق پا قرار داشته و قابل مشاهده نيستند.
- واريس ميتواند منجر به كاهش تامين مواد مغذي براي پوست و ماهيچه شود و در نتيجه قانقاريا و زخم ايجاد كند.
تغذیه در مبتلایان به استئوپروز یا پوكي استخوان
پوكي استخوان حالتي است كه در آن استخوان شكننده شده و احتمال
شكستگي با ضربات كوچك افزايش مييابد. پوكي استخوان از گرفتاريهاي
بسيار شايع جوامع بشري است كه بعد از سن 35 سالگي روند آن در انسان
آغاز ميشود. حدود نيمياز زنان مسنتر از 45 سال و 90 درصد زنان مسنتر از 75 سال
به بيماري پوكي استخوان مبتلا ميشوند. مردان مسن نيز به پوكي استخوان مبتلا
ميشوند كه البته ميزان ابتلاي آنان كمتر از زنان است. به طور تقريبي از هر سه زن
يك نفر و از هر دوازده مرد يك نفر به پوكي استخوان مبتلا ميشوند و اين امر در سال
منجر به ده هزار شكستگي ناتوان كننده در مبتلايان ميشود كه متاسفانه تعداد اندكي
از مبتلايان به پوكي استخوان مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با نوشیدن قهوه
کارشناسان نوشیدن چندین فنجان قهوه را در روز برای جلوگیری از سرطان روده توصیه کردند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری تاپ نیوز، کارشناسان توصیه کردند که با نوشیدن جندین فنجان قهوه در روز از خطر سرطان روده کاهش مییابد.
شير را با شيره خرما ميل كنيد
جام جم آنلاين: اگر اين روزها به يكي از شهرها يا استانهاي جنوبي كشور سفر كنيد و سري به بازارهاي محلي آن بزنيد، خواهيد ديد كه برخي اهالي محلي در حال فروش يكي از محصولات جانبي خرما به نام دوشاب هستند. ميپرسيد دوشاب چيست؟ به شيره خرما، انگور يا هر شيره خوراكي ديگر در اصطلاح محلي دوشاب ميگويند.
معمولا نخلكاران، دوشاب خرما را به يكي از روشهاي سنتي تهيه ميكنند. برخي خرما را با آب مخلوط كرده و ميجوشانند.
جوشانده غليظ شده را در كيسه ريخته و شيره را از تفاله جدا ميكنند. اگرهم غلظت شيره پايين بود دوباره آن را ميجوشانند تا به غلظت معيني برسد؛ اما روش ديگري كه به حفظ بيشتر مواد مغذي شيره خرما كمك ميكند، روشي است كه در آن از حرارت خبري نيست. در اين روش تلي از خرما، درون حصيرهايي از جنس برگ خرما ريخته ميشود.
خرماها در اثر نيروي وزن برهم فشار آورده و شيره آن از ميان منافذ حصير خارج ميشود. اين شيره كاملا طبيعي و سرشار از مواد مغذي است و تمام فوايد خرما را در بر دارد. البته شيرهگيري از خرما در شهرهاي مختلف كشور، روشهاي متفاوتي دارد.
خواص درمانی كاكائو
از دانههای جمعآوری شده درخت كاكائو، پودر كاكائو تهیه میشود كه به عنوان ماده دارویی و غذایی، نوشیدنی، شكلات، و...، مورد استفاده قرار میگیرد.
كاكائو را بیشتر مردم تحت عنوان شكلات كاكائویی میشناسند.
كره كاكائو نیز در شیرینیپزی، پردازش توتون، صابون و فرآوردههای آرایشی استفاده میشود و گرانترین چربی جهان است.
اشتراک در:
پستها (Atom)