آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
فست فود و کنسروها را جایگزین غذای اصلی نکنید

دکتر توکلی افزود: افراد رب، خیارشور و... را به صورت کنسروی استفاده میکنند حال اگر قرار باشد غذاهای اصلی را هم به صورت کنسروی مصرف شود واقعاً میتوان گفت مجاز نیست.
دکتر توکلی در ادامه در خصوص مضرات استفاده از فست فودها و غذاهای آماده گفت: مصرف این مواد به خاطر نمک زیاد و نوع چربی نامطلوب و مواد نگهدارندهای که دارند برای کسانی که فشار خون، چربی خون، ناراحتی قلبی و اضافه وزن دارند توصیه نمیشود.
کسانی هم که بیمار نیستند نیز با توجه به وزن، کالری، نمک و چربی میتوانند به صورت تنوع ولی با تعادل از این محصولات استفاده کنند ولی باید توجه داشته باشند که جایگزین غذای اصلی نشود.
در ادامه توکلی خاطرنشان کرد: اگر در نوجوانان و کودکان فست فود و غذاهای آماده جایگزین غذای آماده شود دچار کمبود کلسیم و ریزمغزیهایی از جمله فقر آهن، روی، B12 و B6 میشوند چراکه سوسیس و کالباس جزء گروه چربی قرار میگیرند نه گروه گوشت و دیگر اینکه پنیر پیتزا خاصیت پنیر را ندارد یعنی کلسیم آن اصلاً جذب نمیشود چربی بالایی دارد و پروتئین آن نسبت به پنیرهای معمولی بسیار کم است.
7 عادت نامناسب غذایی را بشناسید

تغذیه در سالم زیستن انسان نقش مهمی دارد و عادتهای بد غذایی، میتوانند بر سلامت تمام ارگانهای بدن تأثیر منفی بگذارند؛ بنابراین تمام افراد باید برای حفظ سلامت خود، مجموعهای از انواع گروههای غذایی را به تناسب در رژیم روزانهشان قرر دهند. در غیر این صورت و در اثر مصرف نامناسب این گروهها، بدن با آسیبهایی جدی مواجه خواهد شد. در ادامه به بررسی برخی از عادتهای غذایی اشتباه و تأثیر منفی آنها بر دستگاه گوارش میپردازیم.
کربوهیدرات
عادت اول: افراط در مصرف کربوهیدرات و ابتلا به کبد چرب
متأسفانه برخی از افراد، تمایل زیادی به مصرف انواع کربوهیدراتها مانند نان و برنج دارند و در طول روز هم به اندازه کافی میوه یا سبزی نمیخورند، در حالی که گنجاندن حجم بالایی از کربوهیدراتها در رژیم غذایی روزانه، باعث بروز چاقی مفرط میشود.
آشنایی با خانواده فیبرها
وقتی تصمیم میگیریم وزنمان را کم کنیم بیشترین توصیهای که از سوی اطرافیان به ما میشود این است که موادغذایی پر فیبر استفاده کنیم.
شاید از خودتان بپرسید که مگر فیبرها کالری بسیار کمی دارند که این همه خوردنشان تاکید میشود؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که فیبرها اصلا کالری ندارند.
آنها تنها ترکیبهای موجود در برخی از مواد غذایی هستند که در دستگاه گوارش هضم نمیشوند و بدون جذب از این مسیر عبور میکنند پس انرژی را به بدن نمیرسانند و فقط پرکننده معده هستند پس برای کسانی که تصمیم به کاهش وزن میگیرند و میخواهند وزنشان را با کمترین احساس گرسنگی پایین بیاورند، بهترین گزینه است.
قند طعمدار را با احتياط مصرف كنيد

جام جم آنلاين: چند سالي است كه نسل جديدي از قندهاي حبهاي وارد بازار شده است. قند حبهاي خرما، نعنا، زعفران، دارچين، ليمو عماني و ميوهاي از جمله قندهاي طعمداري است كه به دليل تنوع در مزه و رنگ، نظر بسياري از افراد را به خود جلب كرده است.
اين قندها بنا به ادعاي عرضهكنندگان آن خواص مختلف تغذيهاي، رژيمي و حتي درماني دارد، اما براستي قندهاي طعمدار خاصيت دارد؟ آيا قند حبه خرما رژيمي است؟ مضرات اين قندها چه ميزان است؟
قندهايي با طعم اسانس
قندهايي كه اين روزها به صورت فلهاي و خارج از نظارت تهيه ميشود، اغلب حاوي رنگ و اسانس است. پايه اصلي قندهاي طعمدار مانند قند سفيد حبه از شيرابه نيشكر و چغندر قند پس از طي مراحلي استخراج شده و تنها تفاوت آن با قند سفيد در مواد يا تركيباتي است كه بهعنوان طعم و رنگ به آن افزوده ميشود. حال اگر رنگ و اسانس اضافه شده به اين قندها شيميايي باشد، هيچ خاصيتي را نميتوان به آن نسبت داد.
نبرد «بيگ» با چاقي

دسته ديگر كه موسوم به سلولهاي قهوهاي هستند، كالري ذخيره شده در سلولهاي سفيد را براي توليد انرژي مورد نياز سلولهاي ماهيچهاي يا توليد گرما ميشكنند. هم اكنون محققان موسسه سرطان دانا ـ فاربر به وجود نوع سومي از سلولهاي چرب پيبردهاند كه سلول بيگ نام گرفته است. بررسيهاي ژنتيكي نشان ميدهد كه اين نوع سوم ميتواند براي درمان چاقي مورد استفاده قرار گيرد.
مدتها قبل هم دكتر براث اسپايگلمن به وجود نوع سومي از سلولهاي چرب اشاره كرده بود و در واقع او و تيمش اولين گروهي محسوب ميشوند كه اين سلولها را تشخيص داد و توانستند آن را تعيين توالي كنند.
قاووت بخوريد قوت بگيريد

جام جم آنلاين: اگر روزي به كرمان سفر كنيد سوغات چه ميآوريد؟ اگر پاسخ زيره است، پس معلوم ميشود تا به حال قاووت كرمان را نخوردهايد.
قاووت يكي از سوغاتيهايي است كه در لهجه كرماني قووتو ناميده ميشود و نوعي پودر گياهي خوراكي است كه از مخلوط چند نوع بذر، دانه و مغز برشته و آسيابشده گياهان نيروبخش و مقوي به همراه شكر تهيه ميشود.
در واقع كرمانيها قووتو را جانشين تنقلات شيرين كردهاند و برخي نيز از مخلوط آن با شير، آبجوش يا چاي، معجوني نيروبخش تهيه كرده و روزانه ميل ميكنند. اما بهترين نوع قاووت كدام است؟ چه خواصي دارد و بيشتر به چه كساني توصيه ميشود؟
معجزه رنگ ها در شادابی و تناسب اندام شما
محیط، پر از عاملی برای شادابی است، اگر بشقاب غذای شما رنگی باشد بدن شما هم شاداب و سلامت خواهد بود پس بروید سراغ رنگهای طبیعی...
همه میگویند رنگ سیاه آدم را لاغرتر نشان میدهد اما برخی رنگها هستند كه واقعا انسان را لاغر میكنند نه اینكه چاقی را استتار كنند. خیلی راحت رنگهای قرمز، سبز و زرد را امتحان كنید تا لاغر شوید.
۵ نوع ویتامین ضدسرطانی
بهترین راه پیشگیری از سرطان، اتخاذ شیوه سالم زندگی است. مصرف مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین و مواد مغذی بخش مهمی از برنامه پیشگیری از سرطان را تشکیل می دهد.
در این مطلب به نقل از «MSN» به ۵ نوع ویتامین که از بروز سرطان پیشگیری می کند، اشاره شده است.
بتا کاروتن: این ویتامین که پیش ماده سازنده ویتامین A به حساب می آید، در بیشتر صیفی جات و سبزیجات نارنجی و سبز رنگ مانند هویج، اسفناج و برگ چغندر موجود است.
خطر رژیمهای فاقد کربوهیدرات

اشتراک در:
پستها (Atom)