درصورتیکه
احساس می کنید بدون علت و زودتر از سن خود در حال پیر شدن هستید و یا
دارای بیماری مزمنی می باشید به این رژیم غذایی توصیه شده عمل نمایید امید
تا عمل نمودن به این توصیه ها تندرستی برای همه ما که در جوامع متمدن و
امروزی با سرعت به سمت پیری گام بر می داریم ، به ارمغان آید .
۱- میوه و سیزیجات بخورید:
باید بدانید که میوه و سبزیجات در صف اول موادی قرار دارد که می تواند
پیری را به تعویق درآورد. زیرا همانطور که در مباحث گذشته به کرات گفته شد
با خوردن آنها می توان بیشترین مقادیر آنتی اکسیدانتها را جذب بدن نمود.
سعی کنید از همه نوع میوه و سبزی ۵ وعده در روز مصرف نمایید. این مواد خون
را از آنتی اکسیدانتهای قوی که با رادیکالهای آزاد مقابله می نمایند ،
اشباع می سازد. با مصرف میوه و سبزی در مرحله جوانی از بسیاری از آسیبها از
جمله انسداد شریانها ، و تخریب سلولی می توان جلوگیری نمود. حتی در پیری
نیز با مصرف این مواد به سلولهای بدن در مقابله با پیشرفت بیماری ها می
توان یاری رساند.
محققان
دريافتند که استفاده از رژيم غذايي مديترانه اي که سرشار از سبزيجات و
ميوه است،خطر ابتلا به سرطان معده که دومين سرطان شايع جهان است، را کاهش
مي دهد.
به گزارش ايرنا از رويترز، مطالعات گسترده اي که درميان 485
هزار و 44 نفر زن و مرد 35 تا 70 ساله از 10 کشور اروپايي انجام شد، حاکي
از آن است که نحوه انتخاب غذا به شيوه رژيم غذايي مديترانه اي، خطرابتلا به
سرطان معده را کاهش مي دهد.
دکتر "کارلوس گونزالس"، از موسسه سرطان شناسي "کاتالان" در بارسلونا
اسپانيا معتقد است: نتايج حاصله از اين مطالعه نيز نقش رژيم غذايي مديترانه
اي در کاهش خطر ابتلا به سرطان را تاييد مي کند.
رژيم غذايي سنتي يونان، ايتاليا و ديگر کشورهاي حوزه درياي مديترانه، فوايد
درماني بسياري از جمله حفاظت در برابر سرطان دارد، اما اينکه درباره نحوه
تغذيه از اين نوع رژيم که روي چه نوع سرطان تاثير گذار است، اطلاعات کافي
نيست.
در
صورت دریافت کافی ویتامین هاست که وزن بدن با عملکردهایی نظیر: اشتها،
گرسنگی، سرعت متابولیسم بدن، سوخت و ساز چربی و قند، سوختن کالری و ...
کنترل می شود.
یکی از بهترین کارها برای داشتن بدنی سالم با وزن متعادل، مصرف کافی
ویتامین ها می باشد. ویتامین ها، بدنمان را در برابر بیماری ها حفظ می کنند
و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند. همچنین اعمال مختلف بدن را تنظیم
می کنند و برای کنترل وزن مفید می باشند، بنابراین هیچ ویتامینی به تنهایی
نباید برای کاهش وزن استفاده شود.
چربی در خودش انرژی ذخیره می کند. بنابراین اگر شما دارای اضافه وزن و
چربی مازاد هستید، مقدار زیادی انرژی ذخیره ای دارید. برای کاهش وزن، باید
از این انرژی های ذخیره شده استفاده کنید.
بهترین روش برای کاهش وزن، سوزاندن مقدار کالری اضافه ای است که دریافت
کرده اید. هنگامی که مصرف کربوهیدرات را کم کنید، بدن می تواند چربی ذخیره
شده در کبد را بسوزاند. هرگاه احساس ضعف، گرسنگی، سرگیجه و بیش خواری
کردید، بدانید که رژیم شما درست نیست. پس ویتامین مصرف کنید.
ویتامین های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی، و سلامتی پوست و اعصاب می گردند.
مصرف روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی توانایی شناختی و هوش افراد را به شدت افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ،
تحقیقات نشان می دهد، مصرف میوه و سبزی بعنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان ها
از آسیب و تخریب سلول ها مغز جلوگیری می کند.
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که برخی مواد سمی موسوم به رادیکال
های آزاد را در بدن خنثی می کند و مانع تخریب سلول های حیاتی بدن و تشکیل
غدد سرطانی می شوند..
محققان موسسه شیمی زیستی و بیولوژی مولکولی دانشگاه «هنریش هین» در
«دوسلدورف» آلمان با بررسی حدود ۲۰۰ فرد بین ۴۵تا۱۰۲ سال نشان دادند افرادی
که بطور متوسط ۴۰۰گرم میوه و سبزی تازه در روز مصرف می کنند دارای
بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها هستند.
سطح بالای آنتی اکسیدان ها شاخصی برای نشان دادن سطح پایین رادیکال های
آزاد است. آنتی اکسیدان ها یکی از حامیان اصلی شکستن لپیدها به شمار می
روند.
این را زیاد گفته ایم و زیاد شنیده اید که سُس، چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور سُس را خط بکشید و ...
اما کمتر درباره ی این موضوع حرف زده ایم که به جای سُس، چه چیزهایی را
می شود جایگزین کرد. شما می دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سُس
بریزید، چه موادی را می توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه
دار کنید؟
6 جایگزینی که در این مطلب می خوانید، قرار است به همین سوال پاسخ بدهد.
1- روغن زیتون
خیلی ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار
در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم ترین اثر
محافظتی آن، پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به
انواع بیماری ها است.
از دیگر مزایای این روغن می توان به اثر پیشگیرانه ی آن از ابتلا به برخی سرطان ها اشاره کرد.
عسل یک واژه عربی است که در فارسی آن را انگبین گویند و عبارت است از شهد
گلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود موسوم به کیسه عسلی وارد می
کند.وقتی میزان شهد جمع آوری،به حدود 40 میلی گرم رسید گلها را رها کرده و
به سمت کندو پرواز می کند و برای تهیه یک کیلو عسل زنبور عسل باید شهد 20
میلیون گل را جمع آوری کند.چون شهد گلها حاوی 50 تا 80 درصد آب است .زنبور
عسل مقداری از آب شهد را با بال زدن تبخیر می نماید.با این عمل میزان رطوبت
عسل را به 17 تا 22 درصد می رساندد. البته عسل مناطق شمالی ایران بعلت
بالا بودن رطوبت هوا از آب بیشتری برخوردار است ولی عسل مناطق کوهستانی از
آب کمتری برخوردار می باشد.
خواص عسل
1-تولید انرژی
عسل یک محلول قندی فوق اشباع شده حاوی فروکتوز و گلوکز است. استفاده از عسل
برای ورزشکاران که به گلوکز دائمی نیاز دارند اهمیت دارد.عسل حاوی
فروکتوز،گلوکز،الیگوساکارید،پروتئین،ویتامین ها و مواد معدنی است و تاثیر
عسل بعنوان منبع قندی برای ورزشکاران نسبت به سایر مواد قندی ارجحیت دارد.
محققان
نتیجه گرفتند که افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ های کلیه قرار
دارند. البته این تحقیقات نشان می دهد که اضافه وزن بسیار زیاد تفاوت
چندانی با اضافه وزن معمولی در ابتلا به بیماری سنگ کلیه ایجاد نمی کند.
سنگ های کلیه رسوبات سخت شده مواد معدنی و نمک های اسیدی هستند که دفع
آن ها بسیار دردناک است. مبتلایان به این بیماری به ندرت به جراحی نیاز
پیدا می کنند مگر آن که سنگ، خود به خود دفع نشود.
دکتر "بریان ماتلاگا" از "دانشگاه جانز هاپکینز" و همکارانش در تحقیقی
که اخیرا انجام داده اند، نشان دادند که احتمال ابتلا به این بیماری با
افزایش چاقی ارتباط دارد، اگر چه مشخص نیست که چرا وزن بر میزان بروز سنگ
های کلیه تاثیر می گذارد اما محققان به شواهدی رسیده اند که نشان می دهد
سطوح مختلفی از مواد در خون افراد چاق در بروز سنگ های کلیه نقش دارند.
البته پزشکان اعلام کرده اند که هنوز به دلیل اصلی افزایش خطر ابتلا به
سنگ کلیه در افراد چاق پی نبرده اند، اما ممکن است ترشح هورمون هایی که به
دلیل چاقی در بدن پخش می شوند یا رژیم غذایی خاص افراد چاق، از دلایل این
موضوع باشد.
برای
خیلی از ما پیش آمده که بعد از خوردن غذای خاصی احساس پُری در شکم داشته
ایم و متوجه تورمی در معده مان شدهایم که اصطلاحا به آن نفخ می گویند.
نفخ حالتی است که در آن معده یا ناحیه ای از شکم احساس پُری و سفتی ناراحت کننده ای پیدا می کند.
این روزها به دلیل تغییر عادات غذایی، افراد بیشتر دچار نفخ می شوند.
زندگی ماشینی به دنبال وقت کم، مشغله زیاد و استرس فراوان، حداقل عارضه ای
را که برای هریک از ما می تواند داشته باشد، نفخ چند ساعته است که در
صورت تداوم آزاردهنده خواهد بود.
اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید بهتر است این مطلب را به دقت
دنبال کنید و پاسخ سوالات تان را در گفتگوی سلامت با دکتر کشاورز متخصص
تغذیه بیابید.
آقای دکتر! اصلا چرا نفخ می کنیم؟
در کل برخی از مواد غذایی مثل میوه ها ایجاد کننده ی نفخ هستند چرا که
این گروه از مواد غذایی حاوی ترکیبات قندی هستند که دستگاه گوارش انسان،
آنزیمی که برای هضم این ترکیبات لازم است را ندارد. ترکیبات قندی مثل
رافینوز و استاکیوز ترکیباتی سه قندی و دو قندی با چنین خاصیتی هستند.
یک
متخصص تغذیه گفت: مصرف انواع دسرها، شیرینیهای خشک یا تر، تنقلات بی
ارزش، نوشیدن بیش از حد قهوه، چای و فست فودها میتواند، موجب سوء تغذیه
و بیخوابی میشود.
سید ضیاءالدین مظهری گفت: مصرف نامتعادل و نابهجا از چربیها به خصوص
چربیهای اشباع مثل فرآوردههای گوشتی همبرگر، سوسیس، کالباس و کله پاچه
میتواند، خواب شبانه را مختل کند.
وی گفت: مصرف انواع دسرها، شیرینیهای خشک یا تر، تنقلات بی ارزش، مصرف
ناکافی آب و جایگزین کردن آن با انواع نوشابههای رنگی و گازدار و بیگاز،
مصرف الکل، نوشیدن بیش از حد قهوه و چای با قند یا شکلات، شیرینی و از همه
مهم تر، مصرف زیاد فست فودها میتواند، موجب سوء تغذیه و بی خوابی شود.
*خوردن غذای سنگین باعث بیخوابی میشود
این متخصص تغذیه افزود: زمان شام خوردن، مقدار و کیفیت غذا یکی از عوامل
تأثیرگذار در بیخوابی و بدخوابی است. هرچه دیرتر شام خورده شود و فاصله
شام خوردن تا خوابیدن کمتر باشد، ریتم خواب آشفتهتر میشود. غذای سنگین
هم خواب را دچار مشکل میکند.
استادیار
دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت:«در بیشتر رژیمهای غیر اصولی که کاهش سریع
وزن را به دنبال دارد بدن تنها آب خود را از دست میدهد.»
دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار«سلامت نیوز» کاهش وزن ایده ال
را 3تا 4 کیلو گرم در ماه دانست واظهار داشت:« رژیم غذایی با کاهش وزن
تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحملتر است، عوارضی نداشته و تقریباً غیر قابل
بازگشت میباشد.»
وی افزود:«کاهش وزن از طریق رژیم غذایی همراه با ورزش بهترین و
اصولیترین روش برای کاهش وزن و داشتن وزن ایدهآل است که متاسفانه بسیاری
از افراد بدون رعایت اصول اولیه تنها به دنبال کاهش سریع وزن بدن هستند.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه، در روش ایده آل کاهش وزن،
فرد تنها توده چربی از دست میدهد اظهار داشت:«در صورت کاهش وزن نامطلوب
فرد نه تنها چربی از دست نمیدهد بلکه در صد بالایی بافت غیر چربی از جمله
ماهیچه و حتی توده استخوانی خود را از بین میبرد.»