ميگويند؛ ورزش منظم و مصرف چاي سبز براي مقابله با افسردگي مفيد است.
نتايج يك تحقيق جديد نشان داده است كه استفاده از اين روش بويژه براي
جلوگيري از افسردگي در زنان مبتلا به سرطان سينه مفيد است. با اين وجود
دكتر زيائو او شو، محقق مركز پزشكي دانشگاه واندربيلت نسبت به مصرف بيش از
حد چاي سبز و ورزش بيرويه در اين بيماران هشدار داد.
در طول اين پژوهش، محققان فاكتورهاي مرتبط با بروز افسردگي را در 1399
زن چيني كه حدود 54 سال داشتند، بررسي كرده و خاطرنشان كردند كه با به كار
بستن اين روش تا 62 درصد ميتوان پيامدهاي سرطان سينه را در زنان بهبود
داد.
اين تحقيقات نشان داد: در زناني كه بيش از دو ساعت در هفته ورزش
ميكنند، ميزان افسردگي تا 28 درصد كاهش مييابد. بعلاوه مصرف چاي سبز نيز
سطح افسردگي را تا 36 درصد كاهش ميدهد.
شرح اين يافته در مجله «اونكولوژي باليني» منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری غذا
مصرف مكرر غذاهاي آماده و فست
فودها ميتواند زمينه را براي بيماريهاي قلبي و عروقي فراهم كرده و كودكان
را نيز با عادات غذايي ناسالم هر چه بيشتر به سمت مصرف اينگونه غذاها سوق
دهد.
يوسف نقيايي در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: فست فودها يا غذاهاي
آماده غذاهايي نظير پيتزا، ساندويچ هاي سرد و گرم، سوسيس، كالباس و ...
هستند كه بيشتر اين غذاها از نظر محتواي كالري، چربي، قند و نمك بسيار
بالاتر از حد استاندارد قرار دارند.
وي گفت: از آنجايي كه اين غذاها عمدتا به شكل سرخ كردني و با مصرف روغن
زياد تهيه ميشوند، علاوه بر كالري زياد ميتوانند به علت مصرف روغنهاي
نامناسب با اسيدهاي چرب اشباع و ترانس بالا زمينه بروز بيماريهاي قلبي و
عروقي را نيز در فرد ايجاد كرده و سلامت فرد را به خطر بياندازند.
كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت استان يزد در خصوص مصرف فست فودها براي
كودكان، اظهار كرد: استفاده از اين غذاها در كودكان، عادات ناسالم غذايي
را به دنبال دارد و به دليل استفاده زياد از طعم دهندهها و يا مواد قندي و
نمكهاي طعام ذائقه كودكان را تغيير داده و آنها را به سمت مصرف هرچه
بيشتر غذاهاي آماده سوق ميدهد.
چاقی در سنین کودکی به علت طرد از جامعه سنی میتواند باعث افسردگی در نوجوانی شود.»
دکتر ناصر کلانتری در رابطه با چاقی کودکان زیر ۵ سال و در گفتگو با
خبرنگار «سلامتنیوز»، اظهار داشت:«استعداد خانوادگی، فاکتورهای ارثی و
ژنتیک و وزن هنگام تولد از فاکتورهای چاقی در کودکان زیر ۵ سال میباشد.»
وی افزود:«نوع تغذیه در کودکان زیر ۲سال و ۶ماه، تغذیه غیر از شیر مادر و
استفاده از تنقلات و خوراکیهای پر کالری به شکل میان وعده از جمله عوامل
چاق کننده در کودکان میباشد.»
این متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر رفتار والدین بر چاقی کودکان تصریح
کرد:«رفتار والدین چاق که وعده و مقدار غذای بالایی در طول روز مصرف
میکنند باعث چاقی کودک میشود.»
وی ادامه داد:«کودکان زیر ۵ سال توانایی مقابله با زورو اصرار زیاد
والدین را ندارند و اضافه بر نیاز بدنشان مواد غذایی دریافت میکنند.»
درصورتیکه
احساس می کنید بدون علت و زودتر از سن خود در حال پیر شدن هستید و یا
دارای بیماری مزمنی می باشید به این رژیم غذایی توصیه شده عمل نمایید امید
تا عمل نمودن به این توصیه ها تندرستی برای همه ما که در جوامع متمدن و
امروزی با سرعت به سمت پیری گام بر می داریم ، به ارمغان آید .
۱- میوه و سیزیجات بخورید:
باید بدانید که میوه و سبزیجات در صف اول موادی قرار دارد که می تواند
پیری را به تعویق درآورد. زیرا همانطور که در مباحث گذشته به کرات گفته شد
با خوردن آنها می توان بیشترین مقادیر آنتی اکسیدانتها را جذب بدن نمود.
سعی کنید از همه نوع میوه و سبزی ۵ وعده در روز مصرف نمایید. این مواد خون
را از آنتی اکسیدانتهای قوی که با رادیکالهای آزاد مقابله می نمایند ،
اشباع می سازد. با مصرف میوه و سبزی در مرحله جوانی از بسیاری از آسیبها از
جمله انسداد شریانها ، و تخریب سلولی می توان جلوگیری نمود. حتی در پیری
نیز با مصرف این مواد به سلولهای بدن در مقابله با پیشرفت بیماری ها می
توان یاری رساند.
محققان
دريافتند که استفاده از رژيم غذايي مديترانه اي که سرشار از سبزيجات و
ميوه است،خطر ابتلا به سرطان معده که دومين سرطان شايع جهان است، را کاهش
مي دهد.
به گزارش ايرنا از رويترز، مطالعات گسترده اي که درميان 485
هزار و 44 نفر زن و مرد 35 تا 70 ساله از 10 کشور اروپايي انجام شد، حاکي
از آن است که نحوه انتخاب غذا به شيوه رژيم غذايي مديترانه اي، خطرابتلا به
سرطان معده را کاهش مي دهد.
دکتر "کارلوس گونزالس"، از موسسه سرطان شناسي "کاتالان" در بارسلونا
اسپانيا معتقد است: نتايج حاصله از اين مطالعه نيز نقش رژيم غذايي مديترانه
اي در کاهش خطر ابتلا به سرطان را تاييد مي کند.
رژيم غذايي سنتي يونان، ايتاليا و ديگر کشورهاي حوزه درياي مديترانه، فوايد
درماني بسياري از جمله حفاظت در برابر سرطان دارد، اما اينکه درباره نحوه
تغذيه از اين نوع رژيم که روي چه نوع سرطان تاثير گذار است، اطلاعات کافي
نيست.
در
صورت دریافت کافی ویتامین هاست که وزن بدن با عملکردهایی نظیر: اشتها،
گرسنگی، سرعت متابولیسم بدن، سوخت و ساز چربی و قند، سوختن کالری و ...
کنترل می شود.
یکی از بهترین کارها برای داشتن بدنی سالم با وزن متعادل، مصرف کافی
ویتامین ها می باشد. ویتامین ها، بدنمان را در برابر بیماری ها حفظ می کنند
و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند. همچنین اعمال مختلف بدن را تنظیم
می کنند و برای کنترل وزن مفید می باشند، بنابراین هیچ ویتامینی به تنهایی
نباید برای کاهش وزن استفاده شود.
چربی در خودش انرژی ذخیره می کند. بنابراین اگر شما دارای اضافه وزن و
چربی مازاد هستید، مقدار زیادی انرژی ذخیره ای دارید. برای کاهش وزن، باید
از این انرژی های ذخیره شده استفاده کنید.
بهترین روش برای کاهش وزن، سوزاندن مقدار کالری اضافه ای است که دریافت
کرده اید. هنگامی که مصرف کربوهیدرات را کم کنید، بدن می تواند چربی ذخیره
شده در کبد را بسوزاند. هرگاه احساس ضعف، گرسنگی، سرگیجه و بیش خواری
کردید، بدانید که رژیم شما درست نیست. پس ویتامین مصرف کنید.
ویتامین های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی، و سلامتی پوست و اعصاب می گردند.
مصرف روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی توانایی شناختی و هوش افراد را به شدت افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ،
تحقیقات نشان می دهد، مصرف میوه و سبزی بعنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان ها
از آسیب و تخریب سلول ها مغز جلوگیری می کند.
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که برخی مواد سمی موسوم به رادیکال
های آزاد را در بدن خنثی می کند و مانع تخریب سلول های حیاتی بدن و تشکیل
غدد سرطانی می شوند..
محققان موسسه شیمی زیستی و بیولوژی مولکولی دانشگاه «هنریش هین» در
«دوسلدورف» آلمان با بررسی حدود ۲۰۰ فرد بین ۴۵تا۱۰۲ سال نشان دادند افرادی
که بطور متوسط ۴۰۰گرم میوه و سبزی تازه در روز مصرف می کنند دارای
بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها هستند.
سطح بالای آنتی اکسیدان ها شاخصی برای نشان دادن سطح پایین رادیکال های
آزاد است. آنتی اکسیدان ها یکی از حامیان اصلی شکستن لپیدها به شمار می
روند.
این را زیاد گفته ایم و زیاد شنیده اید که سُس، چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور سُس را خط بکشید و ...
اما کمتر درباره ی این موضوع حرف زده ایم که به جای سُس، چه چیزهایی را
می شود جایگزین کرد. شما می دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سُس
بریزید، چه موادی را می توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه
دار کنید؟
6 جایگزینی که در این مطلب می خوانید، قرار است به همین سوال پاسخ بدهد.
1- روغن زیتون
خیلی ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار
در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم ترین اثر
محافظتی آن، پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به
انواع بیماری ها است.
از دیگر مزایای این روغن می توان به اثر پیشگیرانه ی آن از ابتلا به برخی سرطان ها اشاره کرد.
عسل یک واژه عربی است که در فارسی آن را انگبین گویند و عبارت است از شهد
گلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود موسوم به کیسه عسلی وارد می
کند.وقتی میزان شهد جمع آوری،به حدود 40 میلی گرم رسید گلها را رها کرده و
به سمت کندو پرواز می کند و برای تهیه یک کیلو عسل زنبور عسل باید شهد 20
میلیون گل را جمع آوری کند.چون شهد گلها حاوی 50 تا 80 درصد آب است .زنبور
عسل مقداری از آب شهد را با بال زدن تبخیر می نماید.با این عمل میزان رطوبت
عسل را به 17 تا 22 درصد می رساندد. البته عسل مناطق شمالی ایران بعلت
بالا بودن رطوبت هوا از آب بیشتری برخوردار است ولی عسل مناطق کوهستانی از
آب کمتری برخوردار می باشد.
خواص عسل
1-تولید انرژی
عسل یک محلول قندی فوق اشباع شده حاوی فروکتوز و گلوکز است. استفاده از عسل
برای ورزشکاران که به گلوکز دائمی نیاز دارند اهمیت دارد.عسل حاوی
فروکتوز،گلوکز،الیگوساکارید،پروتئین،ویتامین ها و مواد معدنی است و تاثیر
عسل بعنوان منبع قندی برای ورزشکاران نسبت به سایر مواد قندی ارجحیت دارد.
محققان
نتیجه گرفتند که افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ های کلیه قرار
دارند. البته این تحقیقات نشان می دهد که اضافه وزن بسیار زیاد تفاوت
چندانی با اضافه وزن معمولی در ابتلا به بیماری سنگ کلیه ایجاد نمی کند.
سنگ های کلیه رسوبات سخت شده مواد معدنی و نمک های اسیدی هستند که دفع
آن ها بسیار دردناک است. مبتلایان به این بیماری به ندرت به جراحی نیاز
پیدا می کنند مگر آن که سنگ، خود به خود دفع نشود.
دکتر "بریان ماتلاگا" از "دانشگاه جانز هاپکینز" و همکارانش در تحقیقی
که اخیرا انجام داده اند، نشان دادند که احتمال ابتلا به این بیماری با
افزایش چاقی ارتباط دارد، اگر چه مشخص نیست که چرا وزن بر میزان بروز سنگ
های کلیه تاثیر می گذارد اما محققان به شواهدی رسیده اند که نشان می دهد
سطوح مختلفی از مواد در خون افراد چاق در بروز سنگ های کلیه نقش دارند.
البته پزشکان اعلام کرده اند که هنوز به دلیل اصلی افزایش خطر ابتلا به
سنگ کلیه در افراد چاق پی نبرده اند، اما ممکن است ترشح هورمون هایی که به
دلیل چاقی در بدن پخش می شوند یا رژیم غذایی خاص افراد چاق، از دلایل این
موضوع باشد.