چاق ها مراقب سنگ کلیه هم باشند!

محققان نتیجه گرفتند که افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ های کلیه قرار دارند. البته این تحقیقات نشان می ‌دهد که اضافه وزن بسیار زیاد تفاوت چندانی با اضافه وزن معمولی در ابتلا به بیماری سنگ کلیه ایجاد نمی ‌کند.
سنگ های کلیه رسوبات سخت شده مواد معدنی و نمک های اسیدی هستند که دفع آن ها بسیار دردناک است. مبتلایان به این بیماری به ندرت به جراحی نیاز پیدا می کنند مگر آن که سنگ، خود به خود دفع نشود.
دکتر "بریان ماتلاگا" از "دانشگاه جانز هاپکینز" و همکارانش در تحقیقی که اخیرا انجام داده اند، نشان دادند که احتمال ابتلا به این بیماری با افزایش چاقی ارتباط دارد، اگر چه مشخص نیست که چرا وزن بر میزان بروز سنگ های کلیه تاثیر می گذارد اما محققان به شواهدی رسیده اند که نشان می دهد سطوح مختلفی از مواد در خون افراد چاق در بروز سنگ های کلیه نقش دارند.
البته پزشکان اعلام کرده اند که هنوز به دلیل اصلی افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه در افراد چاق پی نبرده اند، اما ممکن است ترشح هورمون ‌هایی که به دلیل چاقی در بدن پخش می ‌شوند یا رژیم غذایی خاص افراد چاق، از دلایل این موضوع باشد.

غذاهای نفاخ و رژیم ضد نفخ

برای خیلی از ما پیش آمده که بعد از خوردن غذای خاصی احساس پُری در شکم داشته‌ ایم و متوجه تورمی در معده ‌مان شده‌ایم که اصطلاحا به آن نفخ می ‌گویند.
نفخ حالتی است که در آن معده یا ناحیه ‌ای از شکم احساس پُری و سفتی ناراحت کننده ‌ای پیدا می‌ کند.
این روزها به دلیل تغییر عادات غذایی، افراد بیشتر دچار نفخ می ‌شوند. زندگی ماشینی به دنبال وقت کم، مشغله زیاد و استرس فراوان، حداقل عارضه‌ ای را که برای هریک از ما می ‌تواند داشته باشد، نفخ چند ساعته است که در صورت تداوم آزاردهنده خواهد بود.
اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید بهتر است این مطلب را به دقت دنبال کنید و پاسخ سوالات ‌تان را در گفتگوی سلامت با دکتر کشاورز متخصص تغذیه بیابید.
آقای دکتر! اصلا چرا نفخ می ‌کنیم؟
در کل برخی از مواد غذایی مثل میوه‌ ها ایجاد کننده ی نفخ هستند چرا که این گروه از مواد غذایی حاوی ترکیبات قندی هستند که دستگاه گوارش انسان، آنزیمی که برای هضم این ترکیبات لازم است را ندارد. ترکیبات قندی مثل رافینوز و استاکیوز ترکیباتی سه قندی و دو قندی با چنین خاصیتی هستند.

غذاهای آماده باعث بی‌خوابی می‌شود

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف انواع دسرها، شیرینی‌‌های خشک یا تر، تنقلات بی ‌ارزش، نوشیدن بیش از حد قهوه، چای و فست‌ فودها می‌‌تواند، موجب سوء تغذیه و بی‌‌خوابی می‌شود.

سید ضیاءالدین مظهری گفت: مصرف نامتعادل و نابه‌جا از چربی‌‌ها به خصوص چربی‌‌های اشباع مثل فرآورده‌های گوشتی همبرگر، سوسیس، کالباس و کله پاچه می‌تواند، خواب شبانه را مختل کند.
وی گفت: مصرف انواع دسرها، شیرینی‌‌های خشک یا تر، تنقلات بی ‌ارزش، مصرف ناکافی آب و جایگزین کردن آن با انواع نوشابه‌های رنگی و گازدار و بی‌‌گاز، مصرف الکل، نوشیدن بیش از حد قهوه و چای با قند یا شکلات، شیرینی و از همه مهم تر، مصرف زیاد فست‌ فودها می‌‌تواند، موجب سوء تغذیه و بی ‌خوابی شود.

*خوردن غذای سنگین باعث بی‌خوابی می‌شود
این متخصص تغذیه افزود: زمان شام خوردن، مقدار و کیفیت غذا یکی از عوامل تأثیرگذار در بی‌‌خوابی و بدخوابی است. هرچه دیرتر شام خورده شود و فاصله شام خوردن تا خوابیدن کمتر باشد، ریتم خواب آشفته‌‌تر می‌شود. غذای سنگین هم خواب را دچار مشکل می‌‌کند.

خطرات روش‌های کاهش وزن در کوتاه مدت

استادیار دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت:«در بیشتر رژیم‌های غیر اصولی که کاهش سریع وزن را به دنبال دارد بدن تنها آب خود را از دست می‌دهد.»

دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار«سلامت نیوز» کاهش وزن ایده ال را 3تا 4 کیلو گرم در ماه دانست واظهار داشت:« رژیم غذایی با کاهش وزن تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحملتر است، عوارضی نداشته و تقریباً غیر قابل بازگشت می‌باشد.»
وی افزود:«کاهش وزن از طریق رژیم غذایی همراه با ورزش بهترین و اصولی‌ترین روش برای کاهش وزن و داشتن وزن ایده‌آل است که متاسفانه بسیاری از افراد بدون رعایت اصول اولیه تنها به دنبال کاهش سریع وزن بدن هستند.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه، در روش ایده آل کاهش وزن، فرد تنها توده چربی از دست می‌دهد اظهار داشت:«در صورت کاهش وزن نامطلوب فرد نه تنها چربی از دست نمی‌دهد بلکه در صد بالایی بافت غیر چربی از جمله ماهیچه و حتی توده استخوانی خود را از بین می‌برد.»

تن ماهی جایگزین مناسبی برای فست‌فود

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت:«تن ماهی به دلیل داشتن پروتیین و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند جایگزین مناسبی برای فست‌فودها باشد.»
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری «سلامت‌نیوز»، اظهار داشت:«بخش اعظمی از کلسیم مورد نیاز بدن از طریق مصرف ماهی برطرف می‌شود که متاسفانه سرانه مصرف این ماده غذایی در کشور بسیار پایین‌تر از استاندارد جهانی است.»
وی افزود:«همچنین ماهی سرشار از پروتیین و اسیدهای چرب امگا 3 است که می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«رابطه معکوسی بین مصرف ماهی و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد.»
وی ادامه داد:«طبق بررسی های انجام شده، در کشورهایی که مصرف ماهی بیشتر است میزان بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کمتر است، ماهی‌های کوچک نظیر کیلکا که هنگام پخت استخوان‌هایشان ذوب می‌شود منبع خوبی از کلسیم است و برای کسانی که نمی‌توانند شیر و فرآورده های لبنی استفاده کنند یک الگوی غذایی مناسب به شمار می‌رود.»

تاثیر ساعات مختلف خواب شب در سلامتی بدن

برای سالم زیستن، باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم. به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت خوابیدن برای شما روشن گردد:

ساعت 9 تا 11 شب: زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود. در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی بر روی سلامتی خود گذاشته اید.

ساعت 11 تا 1 شب: عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.

ساعت 1 تا 3 نیمه شب: عملیات سم زدایی در کیسه صفرا ، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود.

ساعت 3 تا 5 صبح: عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد.. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.

تاثیر زمان مصرف غذا بر وزن افراد

تحقیقات نشان می‌ دهند: علاوه بر کمیت و کیفیت غذای مصرف شده زمان مصرف آن نیز در تعیین وزن افراد نقش دارد.

دکتر علیرضا رهبر، متخصص تغذیه می گوید: افرادی که در ساعت‌ های نامنظم و غیر طبیعی غذا می خورند، دو برابر بیشتر از سایر افراد چاق می شوند.

بررسی های قبلی نشان می دهند؛ ساعت بیولوژیکی انسان ها در مشخص کردن میزان انرژی جذب شده از مصرف مواد خوراکی نقش دارد.

همچنین هورمون‌ هایی که در زمان خواب ترشح می شوند و تغییر دمای بدن در این زمان، بر این موضوع تاثیر گذار است؛ به طوری که افرادی که در شیفت های شبانه کار می کنند به دلیل خوردن در زمان نامناسب نیز دارای اضافه وزن می شوند.

تحقیقات نیز نشان می دهند؛ موضوع اضافه وزن تنها به میزان کالری دریافتی و میزان انرژی آزاد شده ارتباط ندارد، تغذیه در زمان مناسب به کند کردن روند چاقی در افراد کمک می کند.

یک بررسی در موش‌ ها این نظریه را تقویت می‌ کند که زمان غذا خوردن بر این که کالری‌ ها به صورت چربی در بدن تجمع می ‌یابند یا سوزانده می ‌شوند،‌ نیز تاثیر دارد.

تغذیه سالم در محل كار

اشتغال، روند معمول تغذیه خیلی از افراد را به هم می‌ زند و موجب می‌ شود كه افراد به سوی تغذیه نادرست گام بردارند.
از سوی دیگر فشار كار در كنار فقر مواد غذایی و استرس‌ می ‌تواند، كارمندان را بیمار و چاق كند.
به گفته كارشناسان تغذیه، بهترین راه برای داشتن تغذیه سالم در محل كار استفاده از آجیل و میوه است. آنها می ‌گویند هر چند به نظر سخت می ‌رسد، اما می‌ توان به سادگی ظرفی حاوی میوه و آجیل را روی میز كار قرار داد و از آن به عنوان میان وعده استفاده كرد، تا ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در طول روز تأمین شود.
همچنین نباید آبسرد‌كن محل كار را از یاد برد و باید ساعتی یك بار برای نوشیدن آب، به آن سر زد تا هم آب مورد نیاز بدن تأمین شده و هم در بین نشستن مداوم روی صندلی، وقفه‌ای ایجاد شود. پزشكان می ‌گویند اغلب مردم در محیط كار در نوشیدن چای و قهوه زیاده ‌روی می ‌كنند اما باید این نوشیدنی‌های كافئین‌دار را تا جای ممكن با آبمیوه‌های طبیعی جایگزین كرد. همچنین مصرف غذا‌های خانگی در محل كار بر همه چیز اولویت دارد، اما در صورتی كه این امكان وجود ندارد، باید مصرف فست‌فود‌ها را به حداقل رساند و از غذا‌های سالم‌تر به عنوان ناهار استفاده كرد.
منبع: همشهری

غذا خوردن سالم در رستوران

هنگامی که در بیرون از خانه غذا می‌خورید، ممکن است فکر کنید که رعایت رژیم غذایی معمول‌تان یا مراقب بودن از لحاظ میزان کالری دریافتی کار مشکلی است.

برای آنکه در غذا خوردن در رستوران رویه سالمی را دنبال کنید، به این نکات توجه داشته باشید:

* آب، شیر کم‌چربی، چای بدون قند یا سایر نوشیدنی‌های کم‌شیرینی و کم‌کالری را سفارش دهید.
*یک سالاد کوچک که به شما کمک خواهد کرد که قبل از غذای اصلی، معده خود را پرکنید.
*دستور دهید سس سالاد را که چاق‌کننده است، جدا برای شما بیاورند.
*غذاهایی را سفارش دهید که حاوی سبزیجات باشند.
*غذاهای را سفارش دهید که بخارپز یا آب‌پز یا تنورپز شده باشند، و سرخ کرده نباشند.
*به جای یک پرس بزرگ غذا، یک پرس کوچک یا متوسط یا یک پرس بچه‌‌گانه سفارش دهید.
*به جای دیدن نمونه‌های غذا در بوفه رستوران، از منوی رستوران سفارش دهید.

منبع: تبیان

ارتباط بین تغذیه و خستگی

داشتن استرس به همراه برنامه غذایی نامناسب باعث ایجاد خستگی می شود. خستگی مزمن به سختی قابل تشخیص است. این حالت(خستگی مزمن ) طوری است که شخص دائماً احساس خستگی می کند و با استراحت کردن برطرف نمی شود و تا 50 درصد میزان فعالیت فرد را کاهش می دهد که این حالت تا 6 ماه ادامه دارد.
مهمترین عامل ایجاد خستگی، کمبود انرژی در بدن است. البته پرخوری و چاقی نیزبه اندازه کم خوری و ضعف، در ایجاد خستگی مزمن موثر است.
دریک برنامه غذایی متعادل با کالری بالا حدود65 تا 70 درصد کالری از طریق کربوهیدرات ها و حدود 15 تا 20 درصد کالری از طریق چربی تامین می شود. کربوهیدرات مورد نیاز باید از کربوهیدرات های پیچیده مثل میوه های تازه، سبزیجات ، غلات سبوس دار و پروتئین مورد نیاز از حبوبات ، سویا ، ماست ، ماهی ، میگو ، مرغ و چربی مورد نیاز بایستی از منابعی مثل آجیل، روغن های مایع گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت ، سویا، کا نولا ،شیر و لبنیات کم چربی تأمین شود.