10 روش برای هضم بهتر غذا

خیلی مهم است که غذایی که می خورید و زمانی که آن را میل می کنید، از قبل معین باشد. خوردن غذاهای مشابه و زمان های مشخص در روز اثرات معینی بر روی سیستم گوارش شما دارد

1 - به گونه ای غذا بخورید که هضم بهتری صورت گیرد
ابتدا شما باید غذاهایی که به آسانی هضم می شوند را در بین وعده های غذایی تان میل کنید و سپس به سمت غذاهای پیچیده تر بروید. به یک اتوبان فکر کنید، اگر که ماشین هایی که سرعت کم دارند در جلو باشند، ماشین های با سرعت زیاد را در پشت خود نگه می دارند و همین باعث ترافیک می شود. دقیقا همین کار برای غذای شما اتفاق می افتد. غذاهایی که سریعا هضم می شوند را ابتدا بخورید و سخت تر ها را نگه دارید تا در نیمه دوم وعده غذایی تان بخورید. در زیر توالی زمانی برای گروه های مختلف غذایی آورده شده است.

آب و آب میوه : 20 تا 30 دقیقه
میوه ها و فالوده و سوپ : 30 تا 45 دقیقه
سبزیجات : 30 تا 45 دقیقه
لوبیا، غلات و نشاسته ها : 2 تا 3 ساعت
گوشت، ماهی، مرغ : 3 یا چند ساعت 

کدام ظروف را براي پخت و پز انتخاب کنيم ؟


استفاده از ظروف مختلف براي پخت و پز غذا، از اهميت ويژه اي در تغذيه برخوردار است.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛برخي از ظروف با آزاد كردن يون ها و تركيبات مختلفي كه در جنس، رنگ و يا لعاب آنها به كار گرفته شده است، موجب ايجاد تاثيرات سوئي بر بدن مي شوند. شايد در نظر اول، كيفيت و طعم غذا مورد توجه قرار گيرد ولي بايد به خاطر داشت كيفيت ظرفي كه در آن غذا مي خوريد نيز به اندازه كيفيت مواد غذايي مورد مصرف، مهم است.
به همين خاطر، كارشناسان از ديدگاه علمي، در مورد استفاده از ظروف با جنس هاي مختلف، نظر مي دهند و گاه حتي درباره كاربرد بعضي از آنها، هشدار مي دهند.
رئیس انجمن تغذیه ایران، در مورد انواع ظروف و تاثیر آن بر غذاهایی که در آنها طبخ می شود می گوید: 

قارچ منبع تامین پروتئین نیست


مقدار پروتئین موجود در قارچ بسیار کم است و منبع تامین پروتئین نیست.
میترا زراتی، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: قارچ جزء سبزیجات است و دارای مقادیر زیادی آب است، این مطلب صحت ندارد که قارچ منبع پروتئین است.

وی ادامه داد: قسمت اعظم قارچ از فیبر و آب تشکیل شده است میزان پروتئین اصلا قابل مقایسه نیست که بتوان با آن نیاز روزانه بدن را تامین کند.

زراتی افزود: قارچ در رژیم کاهش وزن مفید است چون معده را پر می کند و به فرد حالت سیری می دهد.چون قارچ آب زیادی دارد در تامین آب بدن مفید است.

وی تشریح کرد: هضم قارچ راحت است و افراد سالمند و افرادی که مشکلات دستگاه گوارش دارند به راحتی قابل استفاده و مصرف است.

عوارض ناشی از کاهش قند خون خطرناک تر از افزایش قند خون


یک کارشناس دیابت به افراد دیابتی هشدار داد كه مراقب کاهش قند خون باشید.
نجفی زادگان، کارشناس دیابت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت : تنها میزان قند خون بالا برای افراد دیابتی مشکل ساز نیست بلکه  کاهش میزان قند خون در افراد نیز باعث بروز خطرات جدی می شود.

وی افزود: تشنج ، نداشتن تمرکز و تعادل و کما از عوارض این بخش است که علت آن کاهش قند خون است.

نجفی زادگان گفت: این عارضه به دلیل مصرف نکردن میان وعده در طول روز ، فاصله زمانی میان وعده های غذایی به همراه مصرف دارو بروز می کند.

این کارشناس اظهار داشت: در بعضی موارد افراد به دلیل کاهش سطح هوشیاری مستقیما وارد اغما می شوند.

علت اصلی چاقی وجود نوعی میکروب در روده است


محققان دانشگاه کارولینای شمالی (UNC) به تازگی دریافتند که علت اصلی چاقی، وجود یک نوع میکروب در درون روده است.

به گزارش ˈنیچرˈ، نوعی از میکروب های موجود در روده به بدن کمک می کنند تا کالری و چربی بیشتری از غذا جذب کند.

این اولین باری است که تاثیر میکروب بر جذب چربی رژیم غذایی در روده و نقش آن بر متابولیسم بدن نشان داده شده است.

باکتری موثر در جذب چربی عذا در روده ˈ Firmicutesˈ نام دارد.

آزمایش های دقیق تر نشان می دهد که میزان این باکتری در روده افراد چاق بیشتر است؛ بنابراین بدن آنان چربی بیشتری جذب می کند.

خواندن برچسب مواد غذايي باعث لاغري مي‌شود


ImageForArticle.jpgافرادي که برچسب مواد غذايي و اطلاعات مربوط به محتواي آن را مي‌خوانند، بيش از ديگران گرايش به لاغري دارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه خراسان، مطالعات متخصصان اسپانيايي نشان مي‌دهد که ارتباط بين خواندن برچسب مواد غذايي و کاهش وزن در زنان بيشتر از مردان وجود دارد.
متخصصان اظهار کردند: افرادي که عادت به خواندن برچسب مواد غذايي دارند، بيش از ديگران به سلامتي خود اهميت مي‌دهند و حداقل 4 کيلو لاغرتر هستند.
به گفته متخصصان؛ 58 درصد مردان و 74 درصد زنان به خواندن برچسب مواد غذايي گرايش دارند.

بسته‌بندي پلاستيكي خوراكي‌ها در بروز چاقي كودكان موثر است


يك مطالعه جديد نشان داد كه بين ماده شيميايي BPA موجود در بسته‌بندي‌هاي پلاستيكي مواد خوراكي و بروز چاقي دوران كودكي ارتباط وجود دارد.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، با اين حال متخصصان در اين مطالعه تاكيد كردند كه هنوز تاثير مستقيم اين ماده شيميايي در بروز چاقي دوران كودكي به عنوان يك عامل اصلي، ثابت نشده است.
نتايج آزمايش‌هاي جديد از سوي متخصصان دانشگاه نيويورك به سرپرستي دكتر لئوناردوتراساند، نشان داد:‌ در حالي كه در بدن بسياري از مردم آثاري از مواد شيميايي پلاستيكي موجود است اما بررسي‌ها تاييد مي‌كند كودكاني كه بالاترين سطح اين مواد را در ادرارشان دارند دو برابر بيشتر در معرض خطر چاقي دوران كودكي هستند.
به گزارش آسوشيتدپرس، اين متخصصان يادآور شدند كه بسياري از مسائل ديگر ممكن است در اين ارتباط نقش داشته باشند و براي نتيجه‌گيري نهايي انجام آزمايش‌هاي دقيق‌تر ضروري است.

سيگار و الكل، خطر بروز سرطان زودرس پانكراس را تشديد مي‌كنند


پزشكان در يك بررسي جديد هشدار دادند افرادي كه به سيگار و الكل گرايش دارند در سنيني به مراتب پايين‌تر با خطر ابتلا به سرطان پانكراس (لوزالمعده) مواجه مي‌شوند.

به گزارش سرويس سلامت ايسنا، سرطان پانكراس معمولا در مراحل اوليه تشخيص داده نمي‌شود و به همين دليل اكثر مبتلايان به آن در كمتر از پنج ماه جان خود را از دست مي‌دهند.
آمار نشان مي‌دهد كه از هر صد بيمار مبتلا به سرطان پانكراس تنها پنج نفر تا مدت پنج سال بعد از تشخيص بيماري، زنده مي‌مانند.
به گزارش رويترز، دكتر ميشل اندرسون تاكيد كرد:‌اگر فردي به سيگار و الكل اعتياد دارد، احتمال اين كه در جواني به سرطان پانكراس مبتلا شود بسيار بيشتر است.
شرح اين مطالعه در مجله آمريكا گاستروانترولوژي به چاپ رسيده است.

چربي شکمي خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي‌دهد


خطر ابتلا به ديابت در افرادي که چاق هستند و چربي اطراف شکمشان زياد است افزايش مي‌يابد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه خراسان و به نقل ازHealth Day News، بررسي‌هاي جديد نشان مي‌دهد در افراد چاق با چربي شكمي بيش از حد احتمال ابتلا به ديابت نسبت به بزرگسالان چاق بدون اين ويژگي بيشتر است.
اين مطالعه بر روي بيش از 700 نفر از افراد چاق 30 تا 65 ساله که در شروع مطالعه به ديابت يا بيماري‌هاي قلبي و عروقي مبتلا نبودند انجام شد. در طول اين بررسي بعد گذشت از هفت سال، 11.5 درصد از شرکت کنندگان به ديابت مبتلا شده بودند.
مطالعات نشان داده است داشتن بيش از حد چربي احشايي(چربي در داخل حفره شکم، واقع در اطراف ارگان‌هاي داخلي) با افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 همراه است.
دکتر جيمز لموس از مرکز پزشکي دانشگاه تگزاس ساوت وسترن در دالاس، اظهار کرد: يافته‌ها نشان مي‌دهد که چربي شکمي در افراد چاق، ممکن است به شناسايي کساني که در معرض خطر ابتلا به ديابت هستند کمک کند.
محققان معتقدند: افزايش چاقي و اضافه وزن و ابتلا به ديابت نوع 2 از سه دهه گذشته دو برابر شده است.

20 خاصيت مهم روغن ماهي براي سلامت بدن


روغن ماهي يك مكمل همه فن حريف

195-4.jpgروغن ماهي نه تنها سرشار از اسيدهاي چرب ضروري و لازم براي بدن و مفيد براي حفظ سلامت قلب است بلكه هم چنين به بهبود اختلالات و مشكلات رواني مانند افسردگي، اختلال دو قطبي و شيزوفرني كمك مي‌كند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، به نقل از سايت اينترنتي هلت مي آپ، در اين مقاله 20 خاصيت مهم و مفيد روغن ماهي براي بهبود سلامتي تمام افراد در گروه‌هاي سني مختلف ارائه شده كه عبارتند از:
- پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي؛ روغن ماهي نه تنها به پايين آمدن سطح تري گليسيريد و كلسترول خون كمك مي‌كند بلكه در جلوگيري از سفت شدن عروق و پيشگيري از ضربان غيرعادي قلب نيز نقش به سزايي دارد.
- پيشگيري از سرطان؛ روغن ماهي در پيشگيري از سه نوع سرطان شايع شامل سرطان سينه، روده بزرگ و پروستات مفيد است. امگا -3 در واقع از تبديل شدن سلولهاي سالم و طبيعي به سلولهاي سرطاني جلوگيري كرده و مانع از رشد غيرعادي سلولي مي‌شود.