شام سبک میل به صبحانه را در دانش آموزان ایجاد می کند


 کارشناس بهداشت مرکز بهداشت شهرستان یزد با اشاره به  آغاز سال تحصیلی در خصوص تغذیه دانش آموزان اظهار کرد: مهمترین وعده غذایی که نقش اساسی در سلامت افراد به خصوص دانش آموزان دارد صبحانه  است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت  ؛ راضیه زارع زاده افزود: صبحانه در تنظیم متابولیسم بدن همچنین افزایش قدرت یادگیری کودکان می تواند موثر باشد با توجه به این که در ساعت اولیه روز کودکان فعالیت بیشتری دارند نیاز است توجه خاصی به صبحانه آنان شود.

وی ادامه داد: بهتر است در تهیه صبحانه دانش آموزان دقت شده تا از گروههای غذایی اصلی مثل نان و غلات، سبزی جات و میوه و لبنیات استفاده شود اغلب کودکان تمایلی برای صرف صبحانه ندارند به همین علت برای آماده نمودن سیستم گوارشی کودک ابتدا از مواد غذایی که کودک دوست دارد استفاده شود البته به گونه ای که عادت نشود.

کارشناس بهداشت مرکز بهداشت شهرستان یزد در ادامه تصریح کرد: برای اینکه دانش آموزان تمایل به صرف صبحانه را داشته باشند باید شام شب سبک وکم حجم و در ساعات اولیه شب به آنها داد و سعی شود دانش آموز تا قبل از ساعت 10 بخوابد در این صورت صبح کودک با آرامش از خواب بیدار شده ودر محیط آرام و بدون استرس میل به صبحانه در وی ایجاد می شود.

فواید طبی فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛  رنگ های زیبا و چشم نواز، انواع مختلف، طعم دلچسب و آبدار، خوشبختانه فلفل دلمه ای جزو سبزی هایی است كه طرفداران زیادی دارد، اما هستند افرادی كه به هر دلیلی خود را از طعم و خواص این ماده غذایی مفید محروم می كنند، اگر بدانید كه «چه می كند این فلفل دلمه ای» حتماً بیش از پیش از آن استفاده خواهید كرد .فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .

¤ فلفل دلمه ای به آب شدن چربی ها كمك می كند
اصلاً خانواده فلفل ها چه شیرین و چه تند به لاغری كمك می كنند، در این بین فلفل دلمه ای نیز به آب شدن چربی ها یاری می رساند .
محققان حوزه تغذیه ثابت كرده اند كه «كاپسایسین» از رشد سلول های چربی پیشگیری به عمل می آورد؛ كاپسایسین ماده ای است كه طعم تندی به فلفل كاین می دهد و باعث تحریك متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن می شود، برای همین است كه نمی گذارد چربی ها روی هم انباشته شوند .
نتایج پژوهش های دیگری نیز نشان می دهد كه فلفل دلمه ای شیرین سرشار از ماده ای به نام CH-19 Sweet است كه مانند كاپسایسین عمل می كند؛ یعنی اینكه باعث تحریك متابولیسم بدن می شود، البته فلفل های تند دهان را آتش می زنند، اما فلفل دلمه ای بدون این كه لب و دهانتان را بسوزاند و به هم بدوزد متابولیسم بدن را تحریك كرده و باعث آب شدن چربی ها می شود .

غذاهای ممنوع

  شاید این مواد غذایی را دوست داشته باشید، اما اگر می خواهید معده تان با شما دوست باشد، دور این غذاها را خط بكشید .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ شاید شما هم جزء افرادی باشید كه از درد معده، آروغ زدن های مدام، نفخ معده و ناراحتی در ناحیه شكم خود خسته شده اید؛ آمار ارائه شده از طرف مركز پیشگیری و كنترل امراض آمریكا نشان می دهد میانگین مراجعه های سالانه به مراكز پزشكی و بیمارستان ها برای حل مشكلات دستگاه گوارشی به 42 میلیون نفر می رسد .

به طور معمول، غذاهای پخته شده عامل اصلی مشكلات گوارشی هستند زیرا گرما، آنزیم های طبیعی موجود در خوراكی های خام را كه به هضم غذا كمك می كنند از بین می برد و باعث كاهش 13 درصدی آنزیم های موجود در بدن انسان طی یك دهه می شود كه این امر خود نیز موجب كهولت و پیری انسان می شود .
كسانی كه از مشكل روده تحریك پذیر، سوزش سر دل، رفلاكس یا زخم معده رنج می برند، نسبت به غذاها و نوشیدنی های گوناگون واكنش های مختلف نشان می دهند؛ به عقیده متخصصان 10 ماده غذایی وجود دارد كه معده نسبت به آنها حساسیت نشان می دهد و می توانند مشكلات گوارشی را وخیم تر كنند .

¤ اگر ترش می كنید این چای و آدامس ممنوع
نعناع: درحالی كه قرص نعناع فواید بسیاری دارد و به حل مشكلات گوارشی كمك می كند اما در عین حال می تواند تأثیر معكوس نیز داشته باشد و علائم سوزش سر دل را تشدید كند؛ نعناع با شل كردن دریچه تحتانی مری، ماهیچه ای كه در انتهای مری واقع شده و در واقع دروازه معده محسوب می شود احتمال برگشت غذا از معده به مری(رفلاكس معده)را افزایش می دهد و باعث می شود اسید معده از مری بالا برود؛ یادتان باشد هرچیزی كه نعنا ع داشته باشد مثل چای آدامس و قرص نعناع همین ویژگی را دارد

جادوی سلامت ؛ صبحانه


با آغاز روز، سیستم سوخت و ساز بدن شروع به فعالیت می‌كند و بدن برای شروع فعالیت‌های روزمره نیاز به انرژی پیدا می‌كند، نخستین منبع انرژی رساننده به بدن وعده صبحانه است. متخصصان تغذیه می‌گویند، این وعده غذایی با اهمیت‌ترین وعده برای سلامت بدن به حساب می آید. آنها معتقدند سلامت جسمی و فیزیولوژیكی بدن و مقابله و مقاومت بدن در برابر بسیاری از مشكلات و بیماری‌های سخت، رابطه مستقیمی با تغذیه و وعده صبحانه دارد، بنابراین هر فردی در هر گروه سنی یا وضعیت تناسب‌اندام كه باشد صرف صبحانه برای او از ضروریات محسوب می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ؛ دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدرس دانشگاه از صبحانه و تأثیر آن بر رشد، سلامت و هوش و به طور كلی تأثیر آن بر فعالیت بدن هر انسان در هر گروه سنی این‌گونه می‌گوید.

چه ارتباطی میان وعده صبحانه با سلامت جسمی و روحی افراد وجود دارد؟
به طور كلی، تمام مواد غذایی كه در طول روز باید به بدن افراد رسیده و دریافت كنند در وعده‌های غذایی خلاصه می‌شود، اگر افراد در طول ساعت‌های مختلف روز فقط یك یا دو مرتبه، غذا بخورند نباید انتظار سلامتی را داشته باشند. حتی بزرگان دینی تأكید كرده‌اند دو وعده اصلی غذا باید استفاده شود اما این مسئله به این معنا نیست كه میان وعده‌ها، از سبد غذایی حذف شود، البته در این میان، وعده مهم و اصلی وعده صبحانه است.

جدید‌ترین راه برای لاغر شدن


محققان با بررسی عادات غذاخوردن و خرید روی بیش از ۲۵هزار مشاهدات جمع‌آوری شده بهداشتی دریافتند که خریداران مواد غذایی به ویژه زنانی که برچسب‌های مواد غذایی را می‌خوانند لاغر‌تر از افراد دیگرهستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا ؛ نتایج حاصل از این گزارش با مشاهدات بیشتر می‌افزاید زنانی که به برچسب‌های مواد غذایی نگاه می‌کنند بیش از ۴ کیلو از زنان دیگر وزنشان کمتر بوده است و کمپین‌های آموزشی می‌توانند از برچسب‌های تغذیه‌ای به عنوان یکی از ابزارهای کاهش وزن یاد کنند.

براساس این گزارش محققان معتقدند: اطلاعات موجود در برچسب‌های مواد غذایی بسیار مهم هستند زیرا به بهبود کیفیت رژیم غذایی خریداران با تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر آن‌ها در خرید مواد غذایی کمک می‌کند. به گفته محققان، زنان بیش از مردان به لیبل‌های مواد غذایی دقت می‌کنند و نیز جمعیت افرادی که سیگار می‌کشند نیز بسیار کمتر از بقیه افراد جامعه به اطلاعات برچسب‌ها توجه می‌کنند.


هر ایرانی روزانه یک لیتر کمتر از نیاز، آب می نوشد

حواسمان به خودمان نیست. این نتیجه پژوهش‌هایی است که هر روز انجام می‌شود و ما را مردمی افسرده، با هزار و یک بیماری و حتی کم‌آب نشان می‌دهد؛ پژوهش‌هایی که تنها یکی از آنها، ازکمبود مصرف آب و مصرف بی‌رویه مایعات پرکالری خبر می‌دهد. دکتر عصمت ناصری، استادیار پژوهشی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور می‌گوید ایرانی‌ها کمتر از نیازشان آب می‌نوشند و این سهل‌انگاری برای جسم و روانشان گران تمام می‌شود. گفته‌های او نتیجه پژوهشی است که به سفارش شرکت آب‌های معدنی دماوند و با سرپرستی او انجام شد و نشان داد که هر ایرانی، لااقل یک لیتر کمتر از آنچه باید مایعات مصرف می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که کجای کار هستیم و تا داشتن بدنی سالم چقدر آب کم ‌داریم، ادامه این مطلب را بخوانید.

مردها بیشتر آب بنوشند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ گرچه هر کشوری استانداردی را برای خود وضع کرده، اما در مورد میزان ضروری مصرف آب، توافقی جهانی وجود ندارد. وضعیت آب و هوا، شرایط زندگی و بسیاری عوامل دیگر، باعث می‌شود که نیاز مردم هر گوشه از جهان به مایع حیات، متفاوت باشد.

هیچ ماده ی غذایی جایگزین آب نمی شود


مصرف کافی آب آشامیدنی حدود 8 لیوان در روز برای سلامت بافت های بدن موثر است.
سودابه سلطان زاده، کارشناس تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت:  مصرف کافی‌ آب آشامیدنی سبب می شود مواد ناشی از سوخت و ساز بدن به همراه سمومی که از راه مواد خوراکی و نوشیدنی و هوا وارد بدن می شوند دائماً دفع می گردند.
وی گفت: 70 تا 80 درصد بدن انسان را آب تشکیل می دهد و حفظ چنین تعادلی سبب سلامتی بدن است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برخی از مردم تصور می کنند که مصرف نوشابه های الکلی و گازدار و حتی آب میوه می تواند جای‌ آب را بگیرد در حالی که این تفکر نادرست است.
وی در پایان تصریح کرد:آب علاوه بر فواید ذکر شده باعث تسهیل عمل دفع می شود همچنین آب برای پاکی و برطرف شدن جوش های صورت نیز موثر است بنابراین می توان نتیجه گرفت که هیچ ماده ی غذای نمی تواند جایگزین آب شود.

با اين نوشيدني جوشهاي صورتتان را محو كنيد!


اگر صورتتان دارای جوش است و اين وضعيت ناراحتتان ميكند،توصیه می کنیم که از این نوشیدنی میل کنید.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران:خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی‌هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می‌شود ولی جدای از این‌ها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می‌آورد و معده را تقویت می‌کند.
یك متخصص تغذیه ميگويد: مصرف خاكشیر برای برطرف كردن جوش‌های صورت كه به علت مصرف چربی و شیرینی زیاد ایجاد شده است مفید است.

بهبود لک‌هاي صورت  با خاکشیر

برای از بین بردن لک‌های پوست به ویژه صورت یکی از بهترین روش‌ها، نوشیدن خاک‌شیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به صورت روزانه و مستمر به مدت ٣ هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن لک‌های صورت و پوست‌شان رو به رو می‌شوند. برای تهیه این ترکیب نیز لازم است ترنجبین را ۵ ساعت در آب بخیسانید و صاف شده آن را با ٢ قاشق خاک‌شیر مخلوط کرده و میل کنید.

مصرف غذاهای دریایی در کاهش بروز سرطان نقش دارد

آنتی اکسیدان های موجود در برخی از مواد غذایی با کاهش رادیکال های آزاد بدن و پیشگیری از انواع سرطان نقش دارند.

سودابه سلطان زاده، کارشناس تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت:  رنگدانه های گیاهی ویتامین C و ویتامین E مانع از آسیب سلول ها و بافت ها می شوند که می توانند از بروز تغییرات سلول های بد خیم جلوگیری کنند.
وی در ادامه افزود: برگ سبز و زرد  میوه های رنگی مانند اسفناج، هویج، مرکبات و انواع میوه ها منبع غنی از ویتامین ها هستند که برای بدن فواید بسیار دارند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: انوع مغزها و غذاهای دریایی نیز از جمله موادی هستند که مصرف بهینه ی آنها موجب ترمیم سلول های بدن می شود.
وی در پایان تصریح کرد: مصرف منابع غذایی مفید به کاهش خطر بروز انواع سرطان به ویژه سرطان پرستات و روده ی بزرگ منجر می شود.

ويتامين D را اندازه بگيريد


کمبود ويتامين D احتمال ابتلا به بيماري هاي ايسکميک را افزايش مي دهد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، تأثير کمبود ويتامين D تاکنون بر سلامت استخوان ها اثبات شده، اما مطالعات عمومي متعدد تأثير کمبود اين ويتامين بر سلامت قلب را نيز تأييد مي کند.
مقادير مشخص و به اندازه اين ويتامين در کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي ايسکميک قلبي که حمله هاي قلبي، تصلب روق کرونر و آنژين را سبب مي شود، مؤثر است.
کمبود اين ويتامين همچنين سبب افزايش فشارخون مي شود که خود دليلي براي ايجاد حملات قلبي است.
کمبود ويتامين D خطر ابتلا به بيماري هاي ايسکميک را 40 درصد، حملات قلبي را 64 درصد، مرگ زودرس را 57 درصد و در کل مرگ بر اثر بيماري هاي قلبي را 81 درصد افزايش مي دهد.