شکلات اشتها می‌آورد


دانشمندان به ‌تازگی کشف کرده‌اند که شکلات باعث ترشح ماده‌ای گیج‌کننده در مغز موش‌ها می‌شود و همین تمایل آنها به بیشتر خوردن را افزایش می‌دهد. پژوهشگران معتقدند که این ماده در انسان‌ها نیز موجب اشتهای وافر می‌شود.
دانشمندان اخیرا تاثیر شکلات را روی مغز موش‌های آزمایشگاهی بررسی کرده و پی‌برده‌اند که وقت خوردن یا حتی نگاه کردن به شکلات، در مغز موش‌ها ماده‌ای به نام انکفالین (Enkephalin) ترشح می‌شود. این ماده که به‌عنوان یک انتقال دهنده عصبی عمل می‌کند، همانند افیون است. فرمانی که انکفالین به مغز می‌دهد این است: "بخور!" ، "بیشتر بخور!"
انکفالین بالاتر و خوردن بیشتر
این دانشمندان نتایج پژوهش خود را در نشریه‌ علمی „Current Biologie" منتشر کردند. آنها بر این نظرند که به احتمال زیاد این ماده در مغز انسان‌ها نیز باعث صرف بیش از حد و بدون کنترل غذا می‌شود.
به گزارش دویچه‌وله،‌ این دانشمندان در آزمایش خود مقدار زیادی شکلات در مقابل موش‌ها قرار دادند. در گزارش علمی آنها آمده است: «موش‌ها به سرعت شروع به خوردن کردند و انکفالین آنها به ۱۵۰٪ میزان عادی‌ رسید». پس از آن که موش‌ها خوردن را متوقف کردند، انکفالین دوباره کاهش یافت اما انتقال دهند‌ه‌های عصبی دیگر در این میان تغییری نکردند.

7 نکته‌ جوجه کبابی


جوجه‌کباب یک غذای بین‌المللی است، نه ایرانی. به طوری که مردم هر کشور با خواباندن مرغ در مایه‌ای مخصوص و کباب کردن تکه‌های آن روی آتش، جوجه‌کباب مخصوص خود را تهیه می‌کنند.
اما نکته اینجاست که چه مایه‌ای. مثلاً هندی‌ها به تکه‌های مرغشان ادویه تندوری می‌زنند و آن‌ها را در تنور کباب می‌کنند به طوری که پس از پخت، جوجه‌کبابشان رنگی کاملاً قرمز پیدا می‌کند.
مردم مدیترانه مایه جوجه‌کباب را با زیتون چرخ شده و فلفل دلمه‌ای کبابی و له شده تهیه می‌کنند.
ژاپنی‌ها از سس تریاکی و آمریکایی‌ها از سس مخصوص باربیکیو استفاده و پس از گذاشتن چند ساعته تکه‌های مرغ در این مایه، آن‌ها را کباب می‌کنند.
برای تهیه جوجه‌کباب ایرانی، تکه‌های مرغ حتماً در زعفران خوابانده می‌شوند. البته طرز تهیه این غذا بسیار سلیقه‌ای است.
اما در مرحله آماده‌سازی و پخت بهتر است به چند نکته دقت داشته باشید:
1. تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه‌کباب، طعمی منحصر به‌ فرد ایجاد می‌کند.

نوشیدن آب کافی و رفع سردرد



نتایج یک پژوهش هلندی نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه 7 لیوان آب برای تسکین سردرد و میگرن کافی است.
سردرد
نتایج این پژوهش که در دانشگاه ماستریخت هلند انجام شده و در مجله‌ی Family Practice به چاپ رسیده است نشان می‌دهد نوشیدن مرتب آب شدت سردرد و میگرن را کاهش می‌دهد و به نوعی همانند قرص‌های مسکن سردرد موثر است.
دانشمندان از سال 2005 روی بیماری که به خاطر مشکلات مثانه تحت درمان بود بررسی‌هایی انجام می‌دادند که متوجه تأثیر نوشیدن آب در تسکین سردرد وی نیز شدند.
در واقع این بیمار که دچار میگرن هم بوده است بعد از نوشیدن آب زیاد برای رفع مشکل مثانه‌اش متوجه تغییراتی در سردردهایش نیز می‌شود. محققان متوجه شدند که میگرن این فرد نیز بهبود یافته است. برای همین تصمیم گرفتند که دامنه‌ی مطالعات خود را گسترش دهند. به این ترتیب 100 داوطلب که از سردرد شدید یا خفیف در رنج بودند در این پژوهش شرکت کردند.

ترکیب فست‌فود با قهوه کشنده است!

قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.
اگر عاشق خوردن فست‌فود هستید از این پس مراقب باشید که از نوشیدن قهوه بعد از خوردن این غذاها خودداری کنید چون قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.
به گزارش  ایسنا، پزشکان هشدار دادند افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملاً سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند اما اگر بلافاصله بعد از این وعده‌ی غذایی چرب، قهوه‌ی کافئین‌دار نیز بنوشند، قند خون آن‌ها تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند و به اندازه افرادی می‌رسد که در معرض خطر دیابت هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، دکتر ماری - سولیل بئودوین متخصص دانشگاه «گوالف» در کانادا یادآور شد: این نتایج به ما می‌گوید که چربی‌های اشباع شده می‌توانند در توانایی بدن در پاکسازی قندها از خون تداخل ایجاد کنند و وقتی با کافئین موجود در قهوه همراه شوند، این تداخل تشدید می‌شود.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که مقدار قند خون افراد تحت آزمایش، پس از خوردن غذای چرب تا 32 درصد در مقایسه با قبل از خوردن آن افزایش پیدا می‌کند.

آشنایی با 4 ماده غذایی مفید برای تقویت مغز


قهوه و شکلاتماهی
محققان تغذیه 4 ماده غذایی را که موجب بهبود و تقویت عملکرد مغز شده و از پیری مغز جلوگیری می‌کنند اعلام کردند.
4 ماده تقویت کننده مغز عبارتند از:
1- کربوهیدرات‌های قهوه‌ای
این نوع از مواد غذایی به آرامی هضم می‌شوند و سوخت لازم را برای مغز مهیا می‌کنند.( اگرچه مغز تنها سه درصد وزن کل بدن را تشکیل می‌دهد اما حدود 20 درصد انرژی مصرف می‌کند).
منابع سرشار از این ماده غذایی را می‌توان در نان گندم کامل، برنج قهوه‌ای و دانه‌های جو پیدا کرد.
2- خانواده توت
بلوبری، توت‌فرنگی و دیگر انواع توت دارای آنتی‌اکسیدان‌های پشتیبان هستند که موجب تقویت حافظه می‌شوند.
 

خوردن یک سیب در روز می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند


پژوهشگران علوم تغذیه در کشور امریکا می گویند مطالعات آنان نشان می‌دهد که خوردن یک سیب در روز می‌تواند از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق پیشگیری کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، محققان با مطالعه بر گروهی از افراد میانسال سالم دریافتند که خوردن روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته، ۴۰ درصد از سطوح مواد مرتبط با بروز سختی شریان‌ها را کاهش می‌دهد.
مصرف کپسول‌های حاوی “پلی فنول”_ نوعی آنتی اکسیدانی که در سیب یافت می‌شود نیز نتایج مشابهی را به همراه دارد اما به اندازه خود سیب ثمربخش نیست.
طی این مطالعه، پژوهشگران متوجه شدند که سیب میزان “لیپوپروتئین باچگالی کم” را که به آن اصطلاحا کلسترول بد یا (LDL) می‌گویند، کاهش می‌دهد.
هنگامی که LDL برای اکسیده شدن با رادیکال‌های آزاد واکنش نشان می‌دهد، احتمال زیادی وجود دارد که کلسترول باعث افزایش التهاب و آسیب بافتی شود.
زمانی که LDL اکسید می‌شود، ساختاری به خود می‌گیرد که منجر به وجود آمدن تصلب (سخت شدن) شریان می‌شود.
به گفته دکتر ” روبرت دیسیل وسترو”، سرپرست این پژوهش، با خوردن یک سیب در روز به مدت ۴ چهار هفته، تاثیرات شگفت انگیز و چشمگیر آن را بر اکسیده شدن LDL کشف کردیم و این کاهش ۴۰ درصدی را می‌توان به حالتی تعبیر کرد که فردی را با عروق کرونری (قلبی) عادی با شخص مبتلا به بیماری عروق کرونر مقایسه کنیم.

نوشیدن آب کافی می تواند به بهبود سردردهای میگرنی کمک کند


پژوهشگران علوم پزشکی در در دانشگاه ماستریخت کشور هلند می گویند نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه ۷ لیوان آب برای تسکین سردرد مخصوصا سردرد های میگرن مفیداست.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد نوشیدن مرتب آب شدت سردرد و میگرن را کاهش می‌دهد و به نوعی همانند قرص‌های مسکن سردرد موثر است.
دانشمندان از سال ۲۰۰۵ روی بیماری که به خاطر مشکلات مثانه تحت درمان بود بررسی‌هایی انجام می‌دادند که متوجه تأثیر نوشیدن آب در تسکین سردرد وی نیز شدند.
در واقع این بیمار که دچار میگرن هم بوده است بعد از نوشیدن آب زیاد برای رفع مشکل مثانه‌اش متوجه تغییراتی در سردردهایش نیز می‌شود. محققان متوجه شدند که میگرن این فرد نیز بهبود یافته است. برای همین تصمیم گرفتند که دامنه‌ی مطالعات خود را گسترش دهند. به این ترتیب ۱۰۰ داوطلب که از سردرد شدید یا خفیف در رنج بودند در این پژوهش شرکت کردند.

تاثیر تغذیه مناسب در رابطه جنسی


اگر امروز رژیم غذاییتان را به طرز صحیحی تنظیم کنید مطمئن باشید که بهترین رابطه جنسی را خواهید داشت و هر روز بهتر و بهتر می شوید. با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و مطالعات اخیر، ۱۰ تا از بهترین غذاهایی که در داشتن روابط جنسی بهتر در هر سن و در هر مرحله از زندگی به شما کمک می کند را معرفی می کنیم.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از کتاب ” رازهای جنسی و زناشویی ” به قلم یاسین قاسمی ،  الیزابت وارد یک متخصص تغذیه می گوید: اگر مشکلاتی در خونرسانی بدنتان دارید، اگر دچار مشکلی می شوید که مانع تولید اسپرم های بالایی می شود با چند تغییر ساده در رژیمتان می توانید این شرایط را تسکین دهید.
تخم مرغ
فایده: با خوردن تخم مرغ تحریک پذیری پسرها کمتر می شود. برای اینکه اعصابتان را آرام کنید، با یک بشقاب تخم مرغ در صبح سعی کنید همه چیز را آسان بگیرید. املت، آب پز، یا تخم مرغ جوشیده یک منبع خوب ویتامین ب می باشند و همچنین یک ماده غذایی کلیدی و اصلی برای داشتن رابطه جنسی پرهیجان و عاری از استرس می باشد.
دکتر یاول لاچنس رئیس انستیتو تغذیه دانشگاه روتجرز می گوید: هر زمانی که احساس اضطراب و استرس کردید ویتامین ب اولین چیزی است که در بدنتان به اتمام رسیده و به آن نیاز دارد. ویتامین ب شما را از استرس دور می کند، به شما کمک می کند تا در هنگام رابطه جنسی آرام باشید و احساس خشم و عصبانیت را کاهش داده و درجلوگیری از انزال زودرس کمک می کند.

نوشابه‌های گازدار و شیرین موجب چاقی می شوند


نتایج یک پژوهش ارتباط محکمی میان مصرف نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین و همه‌گیری چاقی برقرار می‌کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  یک بررسی بزرگ چنددهه‌ای که ۳۳۰۰۰ آمریکایی را در برمی‌گیرد، برای اولین بار به طور واضح نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی‌های شیرین در زمینه داشتن ژن‌های افزاینده وزن، با عث افزایش خطر چاقی بیشتر از حدی می‌شود که به تنهایی از وراثت می‌توان انتظار داشت.
این یافته‌ به این معنی است که چنین نوشابه‌هایی به طور خاص برای افرادی زیانبار است که مستعد چاقی هستند. البته اغلب ما دست کم برخی از این ژن‌های چاق‌کننده را داریم.
به علاوه دو بررسی بزرگ دیگر نشان داده‌اند که اگر به کودکان و نوجوانان به جای نوشیدنی‌های شیرینی که معمولا مصرف می‌‌کنند، نوشابه‌‌‌های بدون کالری داده شود، آنها اضافه وزن کمتری پیدا می‌کنند.
در مجموع این نتایج قویا بیانگر آن است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین، مستقل از آنکه رفتارهای ناسالم دیگری مانند پرخوری یا بی‌حرکتی وجود داشته باشد، باعث اضافه وزن می‌شود.

چاقی شکمی ، موجب افزایش خطر گرفتگی عروق، فشار خون بالا، دیابت و در نهایت افزایش خطر مرگ می شود


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج بررسی های گوناگون نشان داده است که افراد با چاقی شکمی یا همان چاقی سیبی شکل، به طور خاص در معرض خطر گرفتگی عروق، فشار خون بالا و دیابت و در نهایت خطر مرگ قرار دارند .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  طبق تحقیق انجام شده از سوی کلینیک دانشگاهی “میو” آمریکا، افرادی با وزن طبیعی که دچار تجمع چربی در شکم هستند به نسبت به افراد چاق در خطر بیشتری از مرگ قرار دارند.
بررسی های این مطالعه حاکی از آن است که افراد دارای شاخص توده بدن طبیعی که دچار چاقی مرکزی (چاقی شکمی) هستند، از بیشترین میزان خطر مرگ به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و یا ابتلا به سایر بیماری ها برخوردار هستند.
فرانسیسکو لوپز جیمنز، کارشناس ارشد ، مولف ارشد و متخصص بیماری های قلبی در درمانگاه مایو واقع در روچستر در این رابطه می گوید: تحقیقات پیشین چنین نشان داده است که چاقی شکمی امری منفی در سلامت تلقی می شود، اما نکته جدید در این تحقیق آن است که توزیع چربی حتی در افراد با وزن طبیعی نیز بسیار اهمیت دارد.
این دسته از افراد دارای بیشترین میزان خطر مرگ حتی بیشتر از افرادی که بر اساس شاخص توده بدن چاق فرض می شدند هستند. این مسئله از لحاظ سلامت عمومی یک یافته مهم به شمار می رود.
برای انجام این پژوهش ۱۲هزار و۷۸۵ فرد ۱۸ ساله و مسن تر مورد مطالعه قرار گرفتند.
طی این بررسی اندازه گیری هایی از بدن همچون قد، وزن، دور کمر و دور باسن و همچنین سنجش های وضعیت اقتصادی اجتماعی، بیماری های مبتلا شده و معیار های فیزیولوژیکی و آزمایشگاهی ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.