میان وعده‌های مناسب و نامناسب دانش‌آموزان کدامند؟


 استفاده از میان وعده‌های نامناسب نظیر چیپس، پفک و شکلات تاثیر منفی بر میزان رشد و یادگیری دانش آموزان دارد.
علی اشرف رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا، میان وعده‌ها را یکی از مهمترین بخش‌های برنامه غذایی کودکان برشمرد و گفت: با توجه به حجم کوچک معده کودکان لازم است غذای آنها را در میان وعده‌ها ریز کنیم.
وی، شیر و کیک، خرما، میوه‌جات، دانه‌های روغنی نظیر بادام و پسته، انجیر خشک، قیسی، آب میوه طبیعی و ساندویچ‌های خانگی را بهترین میان وعده‌های ممکن برای دانش آموزان دانست.
به گفته این کارشناس تغذیه، اگرچه نمی‌توان میان وعده‌ها و تنقلات نامناسب را کاملا از برنامه غذایی کودکان و دانش آموزان حذف کرد، اما لازم است تا حد امکان استفاده از این خوردنی‌ها را کاهش دهیم.
رشیدی با اشاره به ارزش غذایی پایین و کمبود مواد مغذی در تنقلات مضر، افزود: این مواد جلوی وعده‌های اصلی غذایی کودکان را می‌گیرد و تاثیر منفی بر رشد آنها دارد.

بخورید تا بخوابید










اگر از کم خوابی رنج می‌برید به شما توصیه می‌کنیم تا با مطالعه این مطلب با مواد غذایی آشنا شوید که به شما کمک می‌کنند بهتر و بیشتر بخوابید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، خواب و استراحت از جمله مهمترین مسائل دخیل در بحث سلامتی جسمی و همچنین روحی فردی است. کم‌خوابی و بی‌خوابی می تواند آسیب های فراوانی جسمی و روحی فراوانی را به فرد مبتلا وارد کند.
یکی از ارکان مهم برای داشتن خوابی راحت و عمیق تغذیه است. در این مطلب ما شما را با تعدادی از خوراکی‌هایی که می‌توانند به خواب شما کمک کنند آشنا خواهیم کرد. فراموش نکنید که این خوراکی‌ها را باید حداقل دو ساعت قبل از رفتن به بستر مصرف کنید تا زمان کافی برای هضم آن به سیستم گوارش داده شود.

آشنایی با خواص سرکه بالزامیک


سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافته و وارد برنامه غذایی‌مان شده است.
سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه می‌شود و فرآیند تهیه‌ی آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.
بالزام در لغت به معنای رزین‌هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند.
به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است. البته در تولید آن می‌توان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد. اما در پاسخ به این که این سرکه به چه نحوی تولید می‌شود، باید گفت وقتی میوه‌ها چیده می‌شوند، به وسیله‌ی دستگاه‌های مخصوصی تحت فشار قرار گرفته و آب آن‌ها گرفته می‌شود.
آب انگور سفید یا سایر میوه‌ها حرارتی حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد (به مدت طولانی) می‌بینند تا در نهایت، برخی باکتری‌ها که در انگور موجود است، از بین برود.

غذاهای مفید برای حفظ سلامت کلیه‌ها

پزشکان تاکید دارند، مراقبت از کلیه‌ها به اندازه مراقبت از قلب حیاتی و حائز اهمیت است.
به گزارش ایسنا،‌ فردی که با ناراحتی کلیوی دست به گریبان است اغلب زندگی دردناک و سختی دارد. نارسایی کلیوی باعث می‌شود که بدن نتواند وظیفه روزانه خود را برای تخلیه مواد زائد و سمی به درستی انجام دهد و این وضعیت پیامدهای نامطلوبی بر جای می‌گذارد.
نارسایی کلیه می‌تواند روی اعضای مختلف بدن از چشم‌ها گرفته تا دست‌ها و پاها تاثیر سوء بگذارد و علاوه بر علائم بیمارگونه و آزاردهنده در صورتی که مزمن شود حتی خطر مرگ را نیز به دنبال دارد. از این رو پزشکان همواره بر ضرورت مراقبت مناسب از کلیه از جمله رعایت تغذیه صحیح برای بهبود سلامت و عملکرد این عضو حیاتی تاکید دارند.
به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، در این مقاله فهرست برخی از مفیدترین مواد غذایی برای سلامت کلیه‌ها ارائه شده که عبارتند از:
- فلفل قرمز به تجزیه مواد زائد در خون کمک می‌کند و در نتیجه برای بیماران کلیوی مفید است.

شکلات اشتها می‌آورد


دانشمندان به ‌تازگی کشف کرده‌اند که شکلات باعث ترشح ماده‌ای گیج‌کننده در مغز موش‌ها می‌شود و همین تمایل آنها به بیشتر خوردن را افزایش می‌دهد. پژوهشگران معتقدند که این ماده در انسان‌ها نیز موجب اشتهای وافر می‌شود.
دانشمندان اخیرا تاثیر شکلات را روی مغز موش‌های آزمایشگاهی بررسی کرده و پی‌برده‌اند که وقت خوردن یا حتی نگاه کردن به شکلات، در مغز موش‌ها ماده‌ای به نام انکفالین (Enkephalin) ترشح می‌شود. این ماده که به‌عنوان یک انتقال دهنده عصبی عمل می‌کند، همانند افیون است. فرمانی که انکفالین به مغز می‌دهد این است: "بخور!" ، "بیشتر بخور!"
انکفالین بالاتر و خوردن بیشتر
این دانشمندان نتایج پژوهش خود را در نشریه‌ علمی „Current Biologie" منتشر کردند. آنها بر این نظرند که به احتمال زیاد این ماده در مغز انسان‌ها نیز باعث صرف بیش از حد و بدون کنترل غذا می‌شود.
به گزارش دویچه‌وله،‌ این دانشمندان در آزمایش خود مقدار زیادی شکلات در مقابل موش‌ها قرار دادند. در گزارش علمی آنها آمده است: «موش‌ها به سرعت شروع به خوردن کردند و انکفالین آنها به ۱۵۰٪ میزان عادی‌ رسید». پس از آن که موش‌ها خوردن را متوقف کردند، انکفالین دوباره کاهش یافت اما انتقال دهند‌ه‌های عصبی دیگر در این میان تغییری نکردند.

7 نکته‌ جوجه کبابی


جوجه‌کباب یک غذای بین‌المللی است، نه ایرانی. به طوری که مردم هر کشور با خواباندن مرغ در مایه‌ای مخصوص و کباب کردن تکه‌های آن روی آتش، جوجه‌کباب مخصوص خود را تهیه می‌کنند.
اما نکته اینجاست که چه مایه‌ای. مثلاً هندی‌ها به تکه‌های مرغشان ادویه تندوری می‌زنند و آن‌ها را در تنور کباب می‌کنند به طوری که پس از پخت، جوجه‌کبابشان رنگی کاملاً قرمز پیدا می‌کند.
مردم مدیترانه مایه جوجه‌کباب را با زیتون چرخ شده و فلفل دلمه‌ای کبابی و له شده تهیه می‌کنند.
ژاپنی‌ها از سس تریاکی و آمریکایی‌ها از سس مخصوص باربیکیو استفاده و پس از گذاشتن چند ساعته تکه‌های مرغ در این مایه، آن‌ها را کباب می‌کنند.
برای تهیه جوجه‌کباب ایرانی، تکه‌های مرغ حتماً در زعفران خوابانده می‌شوند. البته طرز تهیه این غذا بسیار سلیقه‌ای است.
اما در مرحله آماده‌سازی و پخت بهتر است به چند نکته دقت داشته باشید:
1. تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه‌کباب، طعمی منحصر به‌ فرد ایجاد می‌کند.

نوشیدن آب کافی و رفع سردرد



نتایج یک پژوهش هلندی نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه 7 لیوان آب برای تسکین سردرد و میگرن کافی است.
سردرد
نتایج این پژوهش که در دانشگاه ماستریخت هلند انجام شده و در مجله‌ی Family Practice به چاپ رسیده است نشان می‌دهد نوشیدن مرتب آب شدت سردرد و میگرن را کاهش می‌دهد و به نوعی همانند قرص‌های مسکن سردرد موثر است.
دانشمندان از سال 2005 روی بیماری که به خاطر مشکلات مثانه تحت درمان بود بررسی‌هایی انجام می‌دادند که متوجه تأثیر نوشیدن آب در تسکین سردرد وی نیز شدند.
در واقع این بیمار که دچار میگرن هم بوده است بعد از نوشیدن آب زیاد برای رفع مشکل مثانه‌اش متوجه تغییراتی در سردردهایش نیز می‌شود. محققان متوجه شدند که میگرن این فرد نیز بهبود یافته است. برای همین تصمیم گرفتند که دامنه‌ی مطالعات خود را گسترش دهند. به این ترتیب 100 داوطلب که از سردرد شدید یا خفیف در رنج بودند در این پژوهش شرکت کردند.

ترکیب فست‌فود با قهوه کشنده است!

قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.
اگر عاشق خوردن فست‌فود هستید از این پس مراقب باشید که از نوشیدن قهوه بعد از خوردن این غذاها خودداری کنید چون قهوه و فست‌فود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می‌دهند.
به گزارش  ایسنا، پزشکان هشدار دادند افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملاً سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند اما اگر بلافاصله بعد از این وعده‌ی غذایی چرب، قهوه‌ی کافئین‌دار نیز بنوشند، قند خون آن‌ها تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند و به اندازه افرادی می‌رسد که در معرض خطر دیابت هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، دکتر ماری - سولیل بئودوین متخصص دانشگاه «گوالف» در کانادا یادآور شد: این نتایج به ما می‌گوید که چربی‌های اشباع شده می‌توانند در توانایی بدن در پاکسازی قندها از خون تداخل ایجاد کنند و وقتی با کافئین موجود در قهوه همراه شوند، این تداخل تشدید می‌شود.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که مقدار قند خون افراد تحت آزمایش، پس از خوردن غذای چرب تا 32 درصد در مقایسه با قبل از خوردن آن افزایش پیدا می‌کند.

آشنایی با 4 ماده غذایی مفید برای تقویت مغز


قهوه و شکلاتماهی
محققان تغذیه 4 ماده غذایی را که موجب بهبود و تقویت عملکرد مغز شده و از پیری مغز جلوگیری می‌کنند اعلام کردند.
4 ماده تقویت کننده مغز عبارتند از:
1- کربوهیدرات‌های قهوه‌ای
این نوع از مواد غذایی به آرامی هضم می‌شوند و سوخت لازم را برای مغز مهیا می‌کنند.( اگرچه مغز تنها سه درصد وزن کل بدن را تشکیل می‌دهد اما حدود 20 درصد انرژی مصرف می‌کند).
منابع سرشار از این ماده غذایی را می‌توان در نان گندم کامل، برنج قهوه‌ای و دانه‌های جو پیدا کرد.
2- خانواده توت
بلوبری، توت‌فرنگی و دیگر انواع توت دارای آنتی‌اکسیدان‌های پشتیبان هستند که موجب تقویت حافظه می‌شوند.
 

خوردن یک سیب در روز می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند


پژوهشگران علوم تغذیه در کشور امریکا می گویند مطالعات آنان نشان می‌دهد که خوردن یک سیب در روز می‌تواند از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق پیشگیری کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، محققان با مطالعه بر گروهی از افراد میانسال سالم دریافتند که خوردن روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته، ۴۰ درصد از سطوح مواد مرتبط با بروز سختی شریان‌ها را کاهش می‌دهد.
مصرف کپسول‌های حاوی “پلی فنول”_ نوعی آنتی اکسیدانی که در سیب یافت می‌شود نیز نتایج مشابهی را به همراه دارد اما به اندازه خود سیب ثمربخش نیست.
طی این مطالعه، پژوهشگران متوجه شدند که سیب میزان “لیپوپروتئین باچگالی کم” را که به آن اصطلاحا کلسترول بد یا (LDL) می‌گویند، کاهش می‌دهد.
هنگامی که LDL برای اکسیده شدن با رادیکال‌های آزاد واکنش نشان می‌دهد، احتمال زیادی وجود دارد که کلسترول باعث افزایش التهاب و آسیب بافتی شود.
زمانی که LDL اکسید می‌شود، ساختاری به خود می‌گیرد که منجر به وجود آمدن تصلب (سخت شدن) شریان می‌شود.
به گفته دکتر ” روبرت دیسیل وسترو”، سرپرست این پژوهش، با خوردن یک سیب در روز به مدت ۴ چهار هفته، تاثیرات شگفت انگیز و چشمگیر آن را بر اکسیده شدن LDL کشف کردیم و این کاهش ۴۰ درصدی را می‌توان به حالتی تعبیر کرد که فردی را با عروق کرونری (قلبی) عادی با شخص مبتلا به بیماری عروق کرونر مقایسه کنیم.