مصرف زنجبیل، قند خون را کنترل می کند

زنجبیل با استفاده از سلول های عضلانی قدرت کنترل قند خون را دارد.
صابر حبیبی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  زنجبیل با استفاده از سلول های عضلانی قدرت کنترل خون را دارد.

وی تصریح کرد: عصاره ی زنجبیل می تواند در افزایش جذب گلوکز در سلول های عضلانی و به طور وابسته از انسولین نقش داشته باشد.

حبیبی خاطر نشان کرد: این فرایند به کنترل قند خون که عامل بروز دیابت و بیماری های مرتبط با آن است کمک می کند.

افسردگی در کمین مصرف کنندگان غذاهای آماده




 افسردگی بیماری ناتوان‌کننده و شایع در سراسر دنیا است و شامل کاهش قدرت تفکر، کاهش اعتماد به‌نفس و علاقه به فعالیت‌های طبیعی زندگی است. افزایش شیوع افسردگی در کودکان و بزرگسالان در سال‌های اخیر زنگ‌خطری برای جوامع است. حدود 121 میلیون نفر در سراسر دنیا دچار این اختلال هستند. داروهای ضد‌افسردگی نیز غالبا تاثیر چندانی نداشته و تنها علائم بیماری را می‌‌پوشانند و با وجود استفاده گسترده از این داروها، هنوز شیوع این بیماری در حال افزایش است.

فست‌فودها و خطر افسردگی

محققان دریافتند که خوردن فست‌فودها خطر افسردگی را بیش از 50 درصد افزایش می‌دهد. غذایی که ما می‌‌خوریم، مواد لازم برای متابولیسم، ساخت و ترمیم بافت‌ها و سلول‌ها، بویژه در مغز را تامین می‌‌کند. بخش خاکستری مغز عمدتا از اسیدهای چرب امگا- 3 ، DHA و EPA تشکیل می‌‌شود و این اسیدهای چرب فراوان‌ترین اسیدهای چرب با چند باند دوگانه در بافت‌های عصبی هستند.

آنچه درباره خواص بامیه نمی دانید!

بامیه با نام علمی Hibiscus به خانواده پنیرک یا Malvaceae تعلق دارد. میوه بامیه، شامل غلاف گوشتی است که دارای مقطعی 5 یا 6 ضلعی بوده که از قاعده به طرف رأس به تدریج باریک و نوک تیز می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان روابط عمومی  طول میوه به 3 تا 7 سانتیمتر می‌رسد.درون میوه در چند ردیف،‌ دانه‌های سفید رنگ و نرمی قرار دارد که پس از رسیدن به رنگ سبز کم‌رنگ تغییر یافته و سفت می‌شوند.بامیه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین‌های C ,A و گروه B از جمله: اسیدفولیک B5، B2، B6 و عناصری از قبیل: منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج، اثرات مثبت فراوانی بر سلامت انسان دارد. این گیاه از نظر اقتصادی نیز ارزان و در دسترس همه افراد است.

مفید برای دیابتی‌ها
فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می‌دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی‌برد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک می‌کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

بخور، نخورهای بارداری


  تغذیه صحیح مادر در دوران بارداری، در سلامت مادر و نوزاد تا سالها پس از تولد تاثیر دارد. در حقیقت یكی از فاكتورهای سلامت رشد كودك، تغذیه مادر در دوران بارداری و پیش از دوران بارداری است. بهتر است تا مادران باردار بدانند، غذائی كه در دوران بارداری مصرف می شود نیازهای تغذیه ای مادر و همچنین رشد جنین را تامین می كند. جنین برای تكثیر سریع سلول های خود نیاز ویژه ای به انواع مواد مغذی دارد كه باید از طریق تغذیه مناسب مادر در طول این دوره تامین شود.

تغذیه مناسب در دوران حاملگی:

چهل هفته از آخرین روز دوره قاعدگی زمانی است كه زنان به عنوان دوران حاملگی بایستی سپری نمایند . در این دوران تغییرات مختلفی در سیستم های هورمونی ایجاد می‌شود .
تهوع در سه ماهه اول حاملگی ، مشكلات دستگاه گوارش و یبوست در سه ماهه سوم حاملگی و كمر درد و تورم اندامهای تحتانی در نتیجه رشد جنین ، تغییر وزن و تغییر پوزیشن عادی علایمی‌هستند كه به علت این تغییرات هورمونی ایجادمی‌شوند .

با مواد غذایی کپک زده چیکار کنیم؟

نان، پاستا و غلات پخته شده نیز در صورت كپك‌زدگی، باید دور ریخته شوند، چراكه مواد غذایی نفوذپذیر می‌توانند در زیر سطح نیز آلوده شوند.

1 - گوشت، سوسیس، کالباس و مرغ
در صورت كپك زدن گوشت‌های كنسروی، ژامبون‌ها و هات‌ داگ‌ها، از آنجا كه این مواد غذایی رطوبت زیادی دارند و می‌توانند علاوه بر سطح، به طور عمقی نیز آلوده شوند و امكان رشد باكتری‌های دیگر نیز همراه با كپك‌ها وجود دارد، باید دور ریخته شوند، همچنین در مورد باقیمانده گوشت و مرغ پخته‌شده نیز باید این‌گونه عمل كرد، اما در مورد سالامی و سایر كالباس‌های خشك عمل‌آوری شده، می‌توان كپك را از سطح آنها جدا كرده و بقیه آن را مصرف كرد.

2 - ماست، پنیر، خامه
ماست، خامه‌ترش، پنیر خامه‌ای و پنیرهای نرم، به دلیل رطوبت زیاد و نیز پنیرهای خرد شده و برش‌خورده (كه می‌توانند با ابزار برش آلوده شود)‌، باید دور ریخته شود، اما در مورد پنیرهای سخت، می‌توانید حداقل 2 سانتی‌متر از اطراف و زیر محل كپك‌زدگی را جدا كنید و باقیمانده پنیر را برای مصرف دربسته جدیدی بپوشانید.

16 روش جهانی برای لاغر شدن

 این مطلب، شما را با عادت‌های غذایی مۆثر در گوشه و کنار دنیا برای دستیابی به اندامی متناسب آشنا می‌کند.

داشتن تناسب اندام یکی از عوامل لازم زندگی سالم است. البته همیشه از سوی متخصصان تغذیه تاکید می‌شود که باید در طول سال‌ها وزن مناسبتان را حفظ و از کاهش و افزایش‌های متناوبی وزن خودداری کنید.  بنابراین داشتن عادت‌های غذایی مناسب و موثری که باعث رسیدن به چنین نتیجه‌ای می‌شوند، اهمیت بسیار دارد. این مطلب، شما را با عادت‌های غذایی مۆثر در گوشه و کنار دنیا برای دستیابی به همین هدف آشنا می‌کند.

روس‌ها و باغبانی
بیشتر روس‌ها اوقات فراغت خود را در باغچه سپری می‌کنند. آن‌ها میوه و سبزی‌های مورد نیازشان را خودشان می‌کارند و به این ترتیب مواد غذایی تازه و مغذی‌تری را در سبد غذایی روزانه‌شان جای می‌دهند و داشتن این عادت غذایی را یکی از بهترین عادت‌های خود عنوان می‌کنند.

پروتئین شیر سرعت رشد سلول‌های سرطانی را كاهش می‌دهد

  در یك آزمایش جدید معلوم شد پروتئین موجود در شیر می‌تواند سرعت رشد سلول‌های سرطانی را كاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، پزشكان سوئدی در یك آزمایش جدید متوجه شدند نوعی پروتئین موجود در شیر به دلیل تاثیرات مفیدی كه روی سلامتی دارد به میزان چشمگیری در كاهش سرعت پیشرفت سرطان روده بزرگ موثر است.

به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان علوم پزشكی دانشگاه لوند در سوئد خاطرنشان كردند: پروتئین لاكتوفریسین 4-14 (Lfcin4-14) می‌تواند سرعت رشد سلول‌های سرطانی روده بزرگ را به مرور زمان كاهش دهد. در این آزمایشات معلوم شد كه این پروتئین قادر است از آسیب DNA در سلول‌های سرطان روده را كه در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرند، بكاهند.

پزشكان امیدوارند در آینده با بهره‌گیری از این یافته به پیشرفت‌های سودمندی در زمینه كنترل و درمان این سرطان دست پیدا كنند.


هورمون‌درمانی در باشگاه‌های بدنسازی، معجزه یا تقلب؟


سلامت نیوز: 15عدد تخم‌مرغ نیمرو یا آب‌پز، 5 عدد سفیده تخم‌مرغ، 4 لیوان شیر، 5 عدد موز، 250 تا 400 گرم گوشت قرمز، مکمل‌های پروتئینی و اسید آمینه.
این رژیم غذایی روزانه‌ای است که در برخی باشگاه‌های بدنسازی و پرورش اندام به ورزشکاران جوانی که بیشتر آنها زیر 20 سال سن دارند، توصیه می‌شود.
اما آیا واقعاً پیروی از رژیمی با این مقدار پروتئین و کالری توصیه شده به جوانان از روی اصول تغذیه و ورزش است یا نه؟ این سؤالی است که دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این گفت‌وگو به آن پاسخ می‌دهد.

آقای دکتر، دلیل اینکه برخی از افراد خیلی لاغر هستند، چیست؟

 افراد لاغر بر چند دسته هستند: برخی از این افراد به‌طور سرشتی لاغرند و ژن لاغری دارند یعنی در خانواده آنها بستگان نزدیکشان لاغر بوده‌اند. این افراد چاق شدنشان دشوار است چون کارخانه چربی‌سازی‌ بدنشان خوب کار نمی‌کند و در بسیاری از موارد شاید به زحمت بتوان وزن آنها را افزایش داد.

مصرف سنگ نمك و نمك دریا تهدید جدی برای سلامت مردم است

  متاسفانه تبلیغات نا آگاهانه و وسیع انواع نمك های سنگ و نمك دریا با انواع نمك های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشار خون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یك خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یك تهدید جدی برای سلامت مردم شده است.

كارشناس تغذیه گروه سلامت خانواده مركز بهداشت استان هرمزگان در گفتگو با ایلنا با اشاره به این مقوله كه ید یكی از ریز مغذیهای اساسی است كه در تولید هورمون تیروئید نقش مهمی دارد، اظهار كرد: این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان در دوران جنینی، كودكی و بلوغ سهم به سزایی دارد، كمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی می شود كه مهمترین آنها اثر مخرب بر توانایی‌هایی ذهنی و جسمی افراد جامعه و بخصوص كودكان و نوجوانان است.

" لادن صدیق " در ادامه توضیح بیشتر به نقش ید در زندگی اشاره كرد و گفت: بدون شك كمبود ید مهمترین عامل عقب افتادگی رشد ذهنی بشر است كه البته قابل پیشگیری است.

"كوري تدريجي" در کمین قهوه‌خورها

getty-489.jpg
پژوهش محققان دانشگاه هاروارد حاکی از آن است افرادی که روزانه حداقل سه فنجان قهوه و به ویژه نوع کافئین‌دار آن را می‌نوشند ممکن است در خطر بالایی از ابتلا به آب سیاه (کوری تدریجی) قرار داشته باشند.

به گزارش سرویس پژوهشي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، به‌منظور انجام این پژوهش، محققان 79 هزار زن و 41 هزار مرد که سابقه ابتلا به گلوکوم را نداشتند، مورد بررسی قرار دادند. طی این مطالعه میزان قهوه مصرفی توسط افراد شرکت‌کننده نیز مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، طی مطالعه‌ای جداگانه که بر گروهی از اسکاندیناوی‌ها صورت گرفت، مشخص شد که با مصرف هرچه بیشتر کافئین، احتمال ابتلا به گلوکوم 66 درصد افزایش می‌یابد. بالاترین میزان ابتلا به گلوکوم و همچنین بالاترین میزان مصرف قهوه کافئین‌دار در جهان متعلق به اسکاندیناوی‌هاست.

محققان با مقایسه نتایج مطالعه حاضر و تحقیقی که بر اسکاندیناوی‌ها انجام دادند، دریافتند افرادی که روزانه حداقل سه فنجان قهوه کافئین‌دار می‌نوشند در مقایسه با اشخاصی که اصلا قهوه مصرف نمی‌کنند، در خطر بالایی از ابتلا به آب سیاه قرار دارند. علاوه بر این، زنان با پیشینه خانوادگی ابتلا به آب سیاه نیز در خطر بیشتری قرار داشتند.