یک کارشناس صنایع غذایی، دمای یخچال را برای
نگهداری ماست مناسب دانست و به خانوادههای کم جمعیت توصیه کرد ماست مصرفی
خود را در در حجم کم تهیه و در کوتاهمدت مصرف کنند تا نگهداری طولانی مدت
آن منجر به بروز کپک و فساد ماست نشود.
دکتر سید امیر محمد مرتضویان فارسانی در گفت وگو با ایسنا
منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: کپکها میکروارگانیسمهایی
مقاوم در مقابل محیط اسیدی هستند. این سلولها در هر ماده غذایی وجود دارد
اما به علت سرعت کند رشد برای تکثیر به زمان کافی و دمای مناسب نیاز دارند.
در شرایطی که آلودگی کپکی و مخمری در محصول زیاد باشد احتمال رشد این کپک
وجود دارد.وی ادامه داد: فرآوردههای لبنی و تخمیری لبنی به سبب داشتن ph پایین خاصیت اسیدیته بالایی دارند لذا مناسب برای رشد کپک در محیط خود هستند که محصولاتی مانند ماست یا دوغ از این دستهاند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نشانههای تشخیص کپک زدگی در ماست اظهار کرد: ماست در صورت کپک زدگی فسادپذیر شده ظاهر و طعم آن تغییر میکند به طوری که با بوی بد گندیدگی، تغییر طعم و رنگ ماست با رنگهایی هم چون سبز، سیاه، خاکستری و حتی قرمز مواجه میشویم.