شاهی، دارای بیش از ۴۰خاصیت دارویی است

  شاهی، یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان مصرف می کند. این گیاه کنار رودها و جویبارها با جریان آب، رشد می کند. شاهی منبع عالی ویتامین های E،C، B6،B2،B1 ، منگنز و کاروتن است. علاوه بر آن کلسیم، فیبر، آهن ومس نیز دارد. شاهی بیش از ۴۰خاصیت دارد که در این مطلب به نقل از «ehow» به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

* مولکول های ضد سرطانی را در عرض یک ساعت در خون افزایش می دهد.

* تقویت کننده مغز و سیستم عصبی است.

* تصفیه کننده خون و تقویت کننده بدن است.

* به هضم غذاهای سنگین کمک می کند.

* سولفور شاهی، به جذب پروتئین و ساخت سلولی کمک می کند.

* پتاسیم شاهی برای کاهش وزن مفید است.

* مخلوطی از آب شاهی و سرکه خستگی و خواب آلودگی را رفع می کند.

* برای درمان حساسیت و عطسه استفاده می شود.

خیار جزو مهمی از یک رژیم غذایی کم کالری است

  متخصصان تغذیه می‌گویند برای افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی کم کالری برای کاهش وزن هستند، خیار یک خوردنی مناسب است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، حجم زیادی از خیار (95 درصد) آب است، کالری اندکی دارد و محتوای کربوهیدرات آن نیز پایین است.

به گزارش روزنامه اکسپرس، مقادیر کم این میوه حاوی ویتامین A، برخی از ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، فولیت، پتاسیم، سلنیوم، سیلیکون و اسید آلفا هیدروکسید است که همگی جزو ویتامین‌ها و املاح مفید و ضروری برای حفظ سلامت بدن هستند. سیلیکون و اسید آلفا هیدروکسیل موجود در خیار برای پوست و مو و ناخن‌ها و سلامت استخوان‌ها مفید است. سیلیکون همچنین نقش حیاتی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، بی‌خوابی و اختلالات پوستی ایفا می‌کند. خیار هم‌چنین به دلیل خاصیت ملایم ادرار‌آوری که دارد برای پاکسازی مجاری ادراری از جمله اسید اوریک اضافی مفید است.

همچنین این میوه خواص ضد التهابی دارد و در کاهش خطر ابتلا به آرتریت، بیماری‌های پوستی مثل اگزما موثر بوده و در کاهش وزن نیز نقش سودمندی دارد.


10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب بیشتر

  گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی شده می‌باشد. این گروه حاوی کلسیم، ویتامین د، پتاسیم، پروتئین و دیگر مواد مغذی مورد نیاز برای سلامتی در طول دوران زندگی هستند. انتخاب‌ها باید از انواع کم چربی یا بدون چربی باشند تا میزان کالری دریافتی و چربی اشباع کاهش داده شود. شما به چه مقدار از این مواد غذایی نیازدارید؟ کودکان بزرگتر، نوجوانان و بزرگسالان به ۳ واحد در روز نیاز دارند، درحالی که کودکان سنین ۴ تا ۸ سال به ۵,۲ واحد و کودکان ۲ تا ۳ سال به ۲ واحد نیاز دارند.

۱/ چربی را بگیرید
شیربدون چربی (خامه گرفته) یا کم چرب (۱%) بنوشید. اگر درحال حاضر از شیر کامل استفاده می‌کنید، به تدریج استفاده از انواع کم چرب‌تر را شروع کنید. این تغییرمقدارکالری‌های دریافتی را کاهش می‌دهد، اما کلسیم و دیگر مواد مغذی ضروری آن تغییری نمی‌کنند.

۲/ مصرف پتاسیم و ویتامین د را بیشتر کنید و سدیم را کاهش دهید
شیر یا ماست بدون چربی یا کم چربی را بیشتراز پنیر مصرف نمایید. شیر و ماست پتاسیم بیشتر و سدیم کمتری در مقایسه با بیشتر پنیرها دارند. همچنین، تقریباً تمام شیرها و بسیاری از ماست‌ها با ویتامین د غنی‌سازی می‌شوند.

آیا کله پاچه به جوش خوردن سریع استخوان‌های شکسته کمک می‌کند؟

 عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران، با بیان اینکه تاکنون هیچ مطالعه علمی مبنی بر تاثیر کله پاچه در بهبود شکستگی استخوان‌ها انجام نشده است، گفت: بنابراین نمی‌شود آن را تایید کرد اما درباره بی تاثیر بودن آن نیز نمی‌توان با اطمینان سخن گفت. مسلم است که کله پاچه حاوی پروتئین بوده و در بهبود استخوان جوش خورده موثر است.


دکتر رضا شهریار کامرانی در گفت‌وگو با (ایسنا)، درباره خارج کردن وسایلی نظیر پلاتین، پلاک و پیچ که برای درمان شکستگی‌ها در استخوان کار گذاشته می‌شوند، اظهار کرد: در برخی موارد عدم خروج پلاک‌ها از اندام تحتانی باعث پوکی استخوان می‌شود.وی افزود: تا 10 سال گذشته، پیشنهاد کلی این بود که هر وسیله‌ای در اندام تحتانی کار گذاشته می‌شود بایستی خارج شود، ولی در حال حاضر اگر میله داخل کانال استخوان باشد چون نیرو را به استخوان منتقل می‌کند نیازی به خارج کردن آن نیست، اما اگر پلاکی باشد که روی استخوان باشد، خارج کردن آن در اولویت است.


این متخصص ارتوپدی با اشاره به این که در اندام فوقانی نیازی به خارج کردن وسیله از استخوان نیست، عنوان کرد: اما اشخاصی که به انجام ورزش‌های تماسی چون تکواندو مشغول هستند، نیاز است وسیله را خارج کنند.کامرانی افزود: هیچ‌گاه نباید تصور شود خارج کردن وسیله یک عمل ساده است،

ترکیبات موجود در شکلات از سرطان پیشگیری می‌کند




کارشناس و مشاور علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: ترکیبات موجود در شکلات از سرطان پیشگیری می‌کند.سمیه صمدی در گفت وگو با (ایسنا)، در خصوص میزان استفاده از نمک در غذاها اظهار داشت: بهتر است در طبخ غذا از مواد اولیه کم نمک استفاده شود و همچنین برای پخت پاستا، برنج، غلات و سبزیجات از نمک استفاده نشود.وی ادامه داد: قبل از آن که به غذا نمک افزوده شود مزه آن را بچشید و در صورت نیاز نه از روی عادت به غذا نمک اضافه کنید.


کارشناس و مشاور علوم تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: میوه و سبزیجات تازه نمک کمی دارند و برای پخت غذا به جای نمک از گیاهان، چاشنی‌ها و آب میوه‌ها استفاده شود.صمدی با اشاره به اینکه محدودیت نمک سبب کاهش فشار خون یا جلوگیری از حمله قلبی می‌شود، گفت: بهترین راه برای کنترل فشار خون بالا استفاده از مقادیر زیاد میوه و سبزیجات، از دست دادن وزن اضافه و استفاده کمتر از روغن‌های اشباع است.


وی تصریح کرد: بسیاری از پزشکان حتی به افرادی که فشار خون بالایی ندارند توصیه می‌کنند که نمک غذایشان را محدود کنند این توصیه احتمالا برای ورزشکاران مفید است.کارشناس و مشاور علوم تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: افرادی که ورزش‌های سخت و شدید انجام می‌دهند می‌دانند در صورتی که نمک استفاده نکنند نمی‌توانند سدیمی که بدنشان از طریق عرق کردن از دست داده است را بازیافت کنند اگر نتوانند نمک از دست رفته را جبران نمایند ریسک کم آبی، گرفتگی‌های عضلانی و آسیب دیدگی افزایش می‌یابد.

انگور و یک عالمه فایده


فصل انگور است، این میوه‌ خوشمزه و پرخاصیت را از دست ندهید. فرقی نمی‌کند انگور سفید باشد یا قرمز. این میوه منبع مواد مغذی فوق‌العاده مفید برای بدن است.انگور ضداحتباس آب است، با سرطان کولون مقابله می‌کند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و غیره. برای آشنایی و مرور گلچینی از خواص این میوه‌ بهشتی با ما همراه شوید.
مقابله با سرطان کولون
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ در سال 2005 محققان دانشگاه ایلی نویز آمریکا 10 نوع فلاون جدید در انگور کشف کردند. به عقیده‌ محققان این فلاون‌ها قادر به خنثی کردن فعالیت آنزیمی هستند که در ابتلا به سرطان نقش دارد. این فلاون‌های مفید به ویژه باعث پیشگیری از سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش مانند سرطان کولون می‌شود. برای این که از آنتی اکسیدان‌های این میوه بیشترین بهره را ببرید بهتر است که انگور قرمز یا سیاه را بیشتر مصرف کنید. در این نوع انگورها آنتی اکسیدان‌های بیشتری نسبت به انگور سفید وجود دارد.
برای دندان‌ها خوب است
نتایج پژوهشی که در سال 2009 در دانشگاه ایلی نویز انجام و در Journal of Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که انگور جلوی انتشار باکتری‌های دهان که مسئول پوسیدگی دندان هستند را می‌گیرند. این خاصیت ضدباکتریایی انگور مدیون وجود دو ماده به نام‌های اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک است که در پوست این میوه قرار دارد. البته به عقیده برخی از متخصصان باید روی این خاصیت انگور مطالعات بیشتری انجام شود اما شکی وجود ندارد که قندهای موجود در انگور مانند قندهای صنعتی باعث انتشار باکتری و پوسیدگی دندان نمی‌شود. در مصرف هیچ ماده‌ غذایی زیاده‌روی نکنید. انگور نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه‌ پرخاصیت اگر به اندازه مصرف شود گامی است در جهت حفظ سلامتی همه‌ ما.

کیوی چینی نخورید!

برخی سودجویان چینی برای فروش بیشتر میوه کیوی آنها را در مایع شیمیایی خوابانده تا زودتر رشد کنند که این اقدام موجب بروز بیماری در مصرف کنندگان می‌شود.
میوه کیوی ده سالی است که میهمان سفره های ایرانیان شده است و شمال کشور هم به دلیل داشتن شرایط مناسب پرورش این میوه همچنان باغات خود را زیر کشت این میوه کرده اند.در مورد تاریخچه کیوی می توان اینگونه گفت که این میوه در جنوب چین توسط  یک کشاورز برای اولین بار به عمل آمد و در آنجا میوه ملی چین نامیده شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته‌ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداول‌ترین روشهای کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین است و این کشور یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه محسوب می شود.
کیوی سرشار از ویتامینC بوده و مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A‘E کلسیم آهن و اسید فولیک است و یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی دارد.حال بر خلاف خصوصیات و فواید این میوه اخیرا دیده شده که میوه کیوی با قیمت ارزان توسط دست فروشان عرضه میشود. که معمولا بزرگی این میوه در قفسه فروشگاهها توجه شما (مشتری) را جلب می کند.

آیا می دانید برای افزایش رشد سریع موی خود چکار بايد كرد؟

ماساژ عصاره یا اسانس رزماری بر پوست تاثیر خوبی بر افزایش سرعت رشد مو دارد.
هنگامه فتاحی، متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ماساژ عصاره یا اسانس رزماری بر پوست تاثیر خوبی بر افزایش سرعت رشد مو دارد.

وی در ادامه مطلب خود افزود: مصرف موضعی این عصاره بر پوست سر کمک می کند تا ریزش مو کمتر شده و ریشه مو تحریک شده و ساقه مو با سرعت بیشتری رشد کند.

فتاحی تصریح کرد: عصاره این گیاه را می توان به تنهایی یا با اضافه کردن به شامپوی روزانه خود مصرف کنید.

وی در ادامه گفت: برای این منظور بهتر است به یک شامپوی 200 میلی متری در حدود 500 میلی متر عصاره رز ماری اضافه کنند.

این متخصص پوست و مو اظهار داشت: علاوه بر این می توانید بعد از حمام کردن عصاره خالص این گیاه را روی مو و پوست سرتان بمالید.

فتاحی خاطر نشان کرد: ماساژ این گیاه موجب افزایش جریان گردش خون در ناحیه سر شده و در نهایت موجب بهبود غذا رسانی به ریشه موها می شود.

کمبود ید مهمترین عامل عقب ماندگی ذهنی است

 کمبود ید مهمترین عامل عقب ماندگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه ید یکی از ریز مغذی های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.
حسن نخودکار افزود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی های ذهنی و جسمی افراد جامعه بخصوص در کودکان و نوجوانان می شود.
وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد: بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی می باشد که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.
وی با اشاره به اینکه علی رغم آنکه از سال 2000 میلادی تاکنون جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شده است، اظهار داشت: لیکن متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ، دریا و دریاچه با عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان تبدیل شده است.

زنان و افراد چاق مستعد ابتلاء به خار پاشنه هستند

عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی هشدار داد: زنان و افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلا به خار پاشنه دارند و پوشیدن کفش نامناسب باعث تحریک خار پاشنه و افزایش التهاب می‌شود.

دکتر محسن توکلی در بیستمین کنگره سالانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران افزود :پوشیدن کفش نامناسب در ایجاد درد پاشنه پا موثر است و باعث تحریک خار پاشنه می شود .

وی در عین حال گفت : این مورد به تنهایی عامل ایجاد خار پاشنه نیست و زنان و افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلاء به خار پاشنه دارند.

توکلی با بیان این که در بروز درد پاشنه پا عواملی نظیر التهاب تاندون‌ها، بیماری‌های رماتیسمی، دیابت، انواع فاسیت‌ها و آبسه‌های عمقی زیر پوستی دخالت دارند، گفت: در کودکان نیز ممکن است به دنبال رشد استخوانی، قد کشیدن ساق و کشش تاندون آشیل روی آن ناحیه، درد پاشنه پا اتفاق بیافتد.