هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید

هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در هوا و خاك وجود دارد و به راحتی روی غذا نشسته و رشد می كند .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ لازم است یادآوری كنم بیماری بوتولیسم ناشی از عاملی بیماری زاست كه سم آن به عنوان كشنده ترین سم شناخته شده، معروف است .این بیماری نه تنها از طریق كنسرو بلكه به واسطه بسیاری از مواد غذایی كه به درستی نگهداری نمی شود نیز منتقل می شود؛ از جمله مواد غذایی كه به این بیماری آلوده می شود، غذاهای دودی یا تخمیر شده، پیاز سرخ كرده و سیب زمینی پخته شده است .چند شكل از بیماری شناخته شده است؛ نوع مرسوم آن ناشی از خوردن سم موجود در غذای مسموم است؛ در غذای آلوده، عامل بیماری زا رشد كرده و تولید سم می كند، یعنی فرد با خوردن سم دچار علائم می شود .

نوع دیگری از این بیماری در شیرخواران زیر یك سال بروز می كند كه علت آن تغذیه شیرخوار با عسل طبیعی است .عامل بیماری زا در این شیرخواران از طریق عسل، وارد بدن شده و درون دستگاه گوارش شروع به تولید سم می كند؛ شیرخوارانی كه شیر مادر می خورند بیشتر از دیگر شیرخواران در معرض این عفونت هستند .نوع دیگری از بیماری در معتادان تزریقی ایجاد می شود؛ این افراد به تزریق مواد مخدر از طریق سوزن آلوده اقدام می كنند كه در محل تزریق و به واسطه تجمع چرك، عامل بیماری زا رشد كرده و سم تولید می كند . علائم معمولاً طی 12 تا 36 ساعت از مصرف بروز می كند؛ هرچند گاهی دیده شده كه بیماران سابقه مصرف را یك هفته قبل عنوان می كنند .

مصرف چای سیاه خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد


 متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید دریافته‌اند نوشیدن چای سیاه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ در این آزمایشات معلوم شد افرادی که چای سیاه مصرف می‌کنند کمتر به دیابت نوع دوم مبتلا می‌شوند.بر اساس یک تحلیل آماری جدید روی اطلاعات حاصل از 50 کشور مختلف، در کشورهایی که مردم آنها بیشتر به نوشیدن چای سیاه عادت دارند، نرخ ابتلا به سندرم متابولیک به مراتب کمتر است.


به نوشته روزنامه دیلی میل، این مطالعه که در مجله «طب انگلیس» منتشر شده هم چنین نشان داده است که مصرف بالای چای سیاه با کاهش خطر ابتلا به چاقی مرتبط است.پزشکان معتقدند فرآیند تخمیر که طی آن چای سبز به چای سیاه تبدیل می‌شود نیز می‌تواند به تولید فلاوونوئیدهای پیچیده مفید برای سلامتی منجر شود.

این متخصصان به تجزیه و تحلیل تاثیر مصرف چای سیاه بر نسبت بروز بیماریهای مختلف از جمله دیابت نوع دوم پرداختند.دکتر آریل برسینکا از متخصصان مرکز بین‌المللی Data mining در سوئیس تاکید کرد که در این مطالعه ارتباطی بین نوشیدن چای سیاه با سایر بیماریهای تحت بررسی، مشاهده نشد.


رژیم غذایی مناسب میانسالی

 در سنین پایین می توان از انواع خوراکی ها استفاده کرد اما زمانی که به میانسالی می رسیم، واکنش بدن به آن چه می خوریم تغییر می کند. در دهه ۳۰ زندگی میزان انرژی هنگام استراحت کردن به تدریج افت می کند و پس از آن با هر دهه ۷ درصد کاهش می یابد. بنابراین اگر همانند دهه ۲۰ زندگی به خوردن ادامه دهید، اضافه وزن پیدا می کنید. از دهه ۴۰ به بعد، در صورت اتخاذ شیوه زندگی ناسالم بیماری قلبی عروقی و دیابت، فشار خون و کلسترول بالا به سراغتان می آید اما مواد غذایی برای مقابله کردن با این مشکلات جسمی وجود دارد و هر فرد میانسال باید آن را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ این مواد غذایی را می توان این گونه برشمرد:

* جو دوسر؛ فیبر قابل حل به نام «بتاگلوکنز» دارد که کلسترول مضر را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های منحصر به فرد جو دو سر مانع از تراکم جرم در دیواره رگ های خونی می شود. مصرف روزانه ۳ گرم از غلات، ۵ تا ۱۰ درصد کلسترول بدن را کاهش می دهد. تخمین زده شده است که با هر یک درصد کاهش کلسترول، خطر بروز بیماری قلبی ۲ درصد کاهش پیدا می کند. مصرف جو دو سر برای افراد بالای ۵۰ سال ضروری است، زیرا در این دهه زندگی، خطر بروز بیماری قلبی افزایش پیدا می کند.

* گیلاس؛ منبع غنی «آنتوسیانین» نوعی آنتی اکسیدان است. این میوه توتی با بیماری های متعدد و شایع در میانسالی از جمله آرتریت و نقرس مقابله می کند. نقرس اغلب در مردان دیده می شود و با افزایش میزان اسید اوریک ارتباط دارد. خوردن حدود ۱۲ عدد گیلاس یا یک لیوان آب آن ۳ یا ۴ بار در هفته، توصیه شده است.

مصرف نوشابه‌های کافئین‌دار در دوران شیردهی سبب بی‌اشتهایی شیرخوار می‌شود

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد توصیه کرد: مادران شیرده، مصرف نوشابه‌های کافئین دار اعم از چای، قهوه و کوکاکولا را کاهش دهند.

مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفت‌وگو با (ایسنا) ، در مورد تغذیه دوران شیردهی اظهار کرد: گروه متفرقه مواد غذایی شامل چربی‌ها مانند انواع روغن، کره، خامه، مغزها (گردو، فندق، پسته، بادام و...) و انواع شیرینی‌ها و مواد قندی مثل مربا، شربت، قند، شکر و نوشابه‌های گازدار، انواع شور و ترشی‌ها هستند که مادران شیرده بهتر است در گروه متفرقه از انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق که منابع خوبی از پروتئین و آهن هستند به عنوان میان وعده به صورت خام که نمک کمتری دارند استفاده کنند و از سایر مواد غذایی این گروه به دلیل داشتن چربی و انرژی بالا کمتر استفاده شود.


وی نوشیدن مایعات کافی (حدود 8 تا 10 لیوان روزانه) به مادران شیرده توصیه کرد و افزود: همچنین در دوران شیرهی مصرف نوشابه‌های کافئین دار اعم از چای، قهوه و کوکاکولا کاهش یابد چرا که مصرف این مواد ممکن است سبب تحریک پذیری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود.حاجی میرزاده با بیان اینکه از نظر ویتامین‌ها، غذای مادر شیرده بایستی حاوی مقادیر کافی مواد مغذی باشد، تصریح کرد: میزان ویتامین‌های شیر مادر عمدتا انعکاسی از مقدار ویتامین مصرفی مادر است. انواع ویتامین‌ها در میوه‌ها و سبزیها به وفور یافت می‌شود.


درباره کدو حلوایی چه می‌دانید؟


 یک کارشناس تغذیه در یزد، گفت: بتاکاروتن‌های موجود در کدو حلوایی نقش پیشگیری کننده بسزایی در بیماریهای سرطانی دارند.

"یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با (ایسنا)، درباره ارزش غذایی کدو حلوایی، گفت: از آنجایی که کدو حلوایی در گروه سبزیجات قرار می‌گیرد، خواص کلی سبزیجات را دارا است و هر 100 گرم آن 37 کیلوکالری انرژی دارد که در میان سبزیجات جزو پرانرژیها دسته‌بندی می‌شود.وی ادامه داد: این سبزی همچنین 9 درصد از کربوهیدراتها بوده و نوع کربوهیدرات آن از نوع پیچیده است بدین معنا که برخلاف قندهای ساده منجر به افزایش ناگهانی قند خون نمی‌شود بنابراین مصرف‌ آن برای افراد دیابتی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.


کارشناس تغذیه گفت: مقدار پروتئین کدو حلوایی بسیار ناچیز است. همچنین فیبر خام در آن 1.4 در صد گرم بوده که می‌تواند به حرکات دستگاه گوارش کمک شایانی کند.نقیایی تصریح کرد: این سبزی همچنین حاوی پیش‌سازی ویتامین آ از نوع بتاکاروتن به میزان 406 واحد است؛ بتاکاروتن‌ها یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌ها هستند که در پیشگیری از بیماریهای سرطانی نقش پیشگیری کننده بسزایی دارند.



وی اضافه کرد: همچنین ویتامین C موجود در این سبزی به میزان 12 میلی‌گرم در هر صد گرم است که این ویتامین نیز همانند بتاکاروتن خواص آنتی اکسیدانی مؤثری داشته و در پیشگیری از رادیکال‌های آزاد نقش دارد.نقیایی یادآور شد: اسیدهای آمینه شاخه‌دار(لوسین، والین، ایزولوسین) در کدو حلوایی در حد متوسط وجود دارد که می‌تواند برای رشد کودکان مفید باشد.


تشخیص علت کمبود وزن. اولین قدم برای درمان لاغری


 یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.

دکتر لیلی ناظمی در گفت و گو با ایسنا ، اظهار داشت: برای تشخیص کمبود وزن در افراد ابتدا باید به BMI یا همان وزن ایده آل که با تقسیم کردن وزن فرد بر قد به دست می‌آید پی ببریم به طوری که اگر BMI بین 20 تا 25 باشد، وزن فرد نرمال، بین 25 تا 30 باشد چاق خفیف، بین 30 تا 40 چاق متوسط و وزن بالاتر از 40 از چاقی مفرط برخوردار است.


این متخصص تغذیه گفت: از جمله دلایل کمبود وزن می توان به کاهش مقدار انرژی دریافتی نسبت به نیازهای فرد، داشتن فعالیت های زیاد، اختلال در جذب مواد غذایی، ابتلا به بیماری‌های غیرارادی مانند بیماریهای مزمن ریوی، ازدیاد ترشح غده تیروئید و استرس‌های روحی و روانی اشاره کرد.وی خاطرنشان کرد: در موارد کمبود وزن افراد باید به صورت تدریجی و بر اساس توانایی در هفته نیم کیلو وزن اضافه کنند تا دچار بیماری‌های معده و اختلال در فعالیت‌های قلبی نشوند.

ناظمی در ادامه با اشاره به اینکه فقر غذایی فرد دچار کمبود وزن باید از طریق مصرف مواد غذایی پروتئینی و چربی‌های غیراشباع جبران شود، گفت: این افراد باید غذاهایی را که موجب تحریک اشتها می شود مصرف کنند به این صورت با افزایش تدریجی میزان انرژی دریافتی، رژیم غذایی قادر به تامین نیازهای فرد خواهد بود که البته بسته به ارزیابی تغذیه‌ای گروه‌های مختلف افراد متفاوت است.

دکتر ناظمی با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.

آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده

همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.

5 جفت غذایی با خواص فوق‌العاده برای سلامتی عبارتند از:

1- ماهی سالمون و سویا

انواع ماهی‌ها به ویژه سالمون دارای مقدار فراوانی ویتامین D است - که تقریبا می‌توان گفت تمام افرادی که در ادارات کار می‌کنند به خاطر سربسته بودن محیط کار و عدم قرار گرفتن در نور خورشید فاقد این ویتامین هستند.طبق نظر"انستیتو بهداشت مردان" یک ایزوفلاوون در سویا موسوم به جنیستین آنزیم‌های روده و پروستات را با بالا بردن مقدار فراهمی زیستی (bioavabillity) ویتامین D در بافت‌هایشان، مهار می‌کند. پس سالمون را با سویا بخورید.

2- گوجه‌فرنگی و روغن زیتون

گوجه‌فرنگی‌ها دارای لیکوپن هستند که با انواع بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و سرطان سینه مبارزه می‌کند. دانشمندان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که اضافه کردن روغن زیتون به گوجه‌فرنگی موجب جذب بیشتر لیکوپن خواهد شد.

قبل از رژیم‌ گرفتن چند لحظه فکر کنید!

وقتی افراد برای لاغر شدن عجله دارند، معمولا به‌خود فشار زیادی وارد كرده و رژیم‌های سخت همراه با ساعت‌های طولانی ورزش برای خود در نظر می‌گیرند و همین امر باعث می‌شود، بعد از مدت كوتاهی از این سبك زندگی خسته شوند و دوباره به عادات بد گذشته برگردند. بهتر است یك سبك سالم زندگی برای خود درنظر بگیرید و به‌تدریج و با گذشت زمان، به آن عادت كنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ به این ترتیب بعد از دستیابی به اندام ایده‌آل، حفظ سبك زندگی و البته تناسب اندام‌تان بسیار راحت خواهد بود. بد نیست بدانید منظور از كاهش وزن، كاهش چربی بدون از دست دادن عضلات است و اگر كاهش وزن باعث آب شدن عضلات شود، افت اندام و شل‌شدن پوست را در پی خواهد داشت.ما هم در این مطلب قصد داریم یك برنامه ساده اما قدرتمند، به شما آموزش دهیم كه نه‌تنها باعث كاهش وزن شما می‌شود بلكه در ادامه زندگی هم به حفظ تناسب اندام‌تان كمك می‌كند. فكر نكنید می‌خواهیم جادو كنیم و خیلی سریع خوش‌اندام ‌شوید، خبری از رژیم‌غذایی طاقت‌فرسا هم نیست؛ این برنامه، یك خودآموز است كه به شما كمك می‌كند به‌طور طبیعی، سالم و پایدار، وزن كم كنید!  

فوت و فن‌های استفاده«سالم» از فریزر

كار درست این است كه گوشت را در فریزر نگذاریم و همان‌طور تازه آن‌ را مصرف كنیم. یخ بستن و باز شدن یخ تا حدودی مواد مغذی گوشت را از بین می برد اما زندگی ما طوری نیست كه وقت آن را داشته باشیم كه بتوانیم هر روز خرید برویم و مواد غذایی تازه بخریم. پس بهتر است روش‌هایی را یاد بگیریم كه هدر رفتن فواید مواد غذایی به حداقل برسد. خیلی از فروشگاه‌ها، گوشت را همان‌طور یخ‌بسته می‌فروشند پس بهتر است خرید گوشت یخ بسته را بگذارید برای وقتی كه می‌خواهید از خرید به خانه برگردید تا در فاصله رسیدن به خانه و گذاشتن گوشت در فریزر، یخ آن آب نشود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ اگر بسته‌بندی كارخانه‌ای گوشت را باز كردید باید باز هم آن را بسته‌بندی كنید تا گوشت به‌اصطلاح نسوزد. سوختن در فریزر یعنی خشك شدن بخشی از ماده غذایی كه در ارتباط با هوای سرد فریزر بوده و این سوختگی، گوشت را كاملا خراب می‌كند. گوشت را هم باید بسته‌بندی كرد و در فریزر گذاشت. شما باید آن را طوری بسته‌بندی كنید كه به هیچ وجه هوا به آن نخورد چون تكه كردن گوشت یخ زده سخت است، پس بهتر است قبل از بسته‌بندی آن را تكه تكه كنید. تكه‌ها را به همان تعدادی كه معمولا مصرف می‌كنید در كیسه فریزر بگذارید و هوای آن را كاملا خالی كنید تا هر بار فقط آن بخشی كه لازم دارید را از فریزر درآورید و مصرف كنید. هوای كیسه را كاملا خالی كنید و در كیسه را هم گره بزنید و مواظب باشید استخوان مرغ با كیسه در تماس نباشد تا آن را پاره كند.

خواص کلم بروکلی به روایت تصویر

ده دلیل عمده برای مصرف کلم بروکلی.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران:ده دلیل عمده برای خوردن کلم بروکلی وجود دارد.

گذشته از این واقعیت که کلم بروکلی طعم بسیار لذیذی دارد از نظر ظاهری مانند درختان کوچک با مزه ای است و بسیاری از افراد به خواص و فواید آن برای سلامتی آگاهند اما ممکن است برخی از افراد از فواید آن آگاه نباشند لذا در زیر نمونه هایی از فواید این سبزی اشاره می کنیم .