جویدن آدامس برای کاهش وزن

جویدن آدامس برای کاهش وزن
آیا جویدن آدامس های بدون قند حقیقتا می تواند به کاهش کالری های روزانه شما کمک کند؟
جویدن آدامس ممکن است از جهاتی برای شما مفید باشد، نه تنها می تواند تنفس شما را تازه کند. بلکه می تواند به شما جهت غلبه بر اشتیاق به مصرف مواد غذایی پر انرژی مانند انواع اسنک ها، سیگار نیز کمک نماید و همچنین حافظه شما را تقویت می کند و حتی به کاهش وزنتان کمک نماید.
برخی مطالعات نشان داده اند که جویدن آدامس می تواند به کنترل تمایلات غذایی، مدیریت گرسنگی و تقویت کاهش وزن کمک کند. ولی هنوز این ایده تایید نشده است که مصرف چند تکه آدامس در طی روز موجب لاغر شدن می گردد. اگرچه مطالعات کمی نشان داده اند که جویدن آدامس می توانند به شما در کاهش کالری دریافتی تان کمک نماید.
به عنوان یک اصل باید بپذیریم که مسلما جویدن آدامس  منجر به کاهش وزن آشکار در شما نخواهد شد، مگر اینکه همچنین از رژیم غذایی کم کالری پیروی نمایید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید. اگر عادت به مصرف آدامس در طی روز دارید، باید بدانید که آدامس های عاری از قند بهترین گزینه هستند چرا که معمولا کمتر از 5 کیلوکالری به ازای هر قطعه تولید می کنند( در مقایسه با 10 کیلو کالری انرژی به ازای هر قطعه آدامس عادی).  اما باید توجه شود که مصرف زیاد شیرین کننده مصنوعی (که در آدامس های بدون قند  نیز موجودند) ممکن است خاصیت ملین یابند وعوارضی را برای سلامت فرد در بر داشته باشند.
اثر جویدن آدامس بر کاهش وزن
در یک مطالعه ای که اخیرا انجام شده نشان داده شد که افرادی که آدامس می جویدند، در ناهارشان چیزی  در حدود 68 کیلوکالری کمتر کالری مصرف می نمودند و در بقیه اوقات روز کمتر دچار پرخوری شدند. جویدن آدامس همچنین به شرکت کنندگان مطالعه کمک کرد تا تمایلات غذایی شان را کنترل کنند و در مقابل رفتارهای چاق کننده مقاومت نمایند. افرادی که آدامس می جویدند در حقیقت در حدود 5% کالری بیشتری را نسبت به افرادی که آدامس نمی جویدند، می سوزانند.
یک مطالعه دیگر از دانشگاه Louisiana State University نشان داد جویدن آدامس در کنترل اشتها مفید است و 40% دریافت کالری روزانه شرکت کنندگان را کاهش می دهد و تمایل به مصرف میان وعده ها را کاهش می دهد.

چه ویتامینهایی برای مغز مفیدند؟

چه ویتامینهایی برای مغز مفیدند؟
امروزه همگی بر این امر واقفیم که مصرف یک رژیم غذایی سالم و غنی از غلات کامل، میوه ها و سبزیجات می تواند به حفظ لاغری و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. ولی آیا  می دانید که شمار رو به رشدی از تحقیقات نشان می دهند که این نوع رژیم غذایی همچنین در حفظ حافظه، ارتقای هوشیاری، پیش گیری از افسردگی و پیشگیری از آلزایمر و زوال مغز موثر است. در واقع ممکن است بتوانیم با کمک تغذیه  مناسب، یک ذهن سالم و فعال را حتی تا دهه های 80 و 90 زندگی مان حفظ نماییم. لذا ما در اینجا 5 ماده غذایی دوستدار مغز که به حفظ هوشیاری و توانایی ذهنی شما کمک می کنند را معرفی می نماییم:
افزایش مصرف ویتامین E:
 برای مدت زمانی طولانی مردم بر این باور بودند که یک فرم رایج از ویتامین E تحت عنوان آلفا-توکوفرول، از اهمیت بیشتری برخوردار است، ولی نوع دیگر از ویتامین E تحت عنوان گاما توکوفرول نیز یقینا یک آنتی اکسیدان محافظت کننده برای اختلالات مغزی است. وقتی که شما غذاهای غنی از ویتامین E شامل: بادام، سبزیجات برگ سبز، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، فندق و آردهای تهیه شده از دانه های کامل و غیره  را مصرف کنید؛ هر دو مورد آلفا و گاما توکوفرول را دریافت می کنید. اگر شما بنا به دلایلی استفاده از مکمل های غذایی را انتخاب می کنید؛ به دنبال مکمل های ویتامین Eمخلوط( ترکیبی از توکوفرول ها باشید) و دوز مصرفی تان نیز حداکثر باید 400 IU در روز باشد.
عملکردهای ویتامین E از لحاظ خواص آنتی اکسیدانی آن مورد توجه است، و مغز نیز نسبت به رادیکالهای آزاد آسیب پذیر است. برخی تحقیقات نشان می دهند که ویتامین E می تواند توسط کاهش اثرات تخریبی رادیکالهای آزاد، توسعه بیماری آلزایمر را به تاخیر اندازد و یا از ایجاد آن پیشگیری نماید.
ویتامینهای ب برای شما مفیدند:

لبنیات باید در رژیمهای لاغری گنجانده شود

لبنیات باید در رژیمهای لاغری گنجانده شود
امروزه چاقی به عنوان ریشه بسیاری از بیماری های مزمن موضوع بحث جامعه علمی است و پیشگیری از آن یکی از مهم ترین الویت های سیستم های بهداشتی - درمانی است. از اینرو مصرف بیشتر لبنیات به عنوان راهکاری برای پیشگیری از بروز چاقی و کاهش توده چربی مطرح است. اگر چه مطالعات بسیاری به بررسی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن و ترکیب بدن پرداخته اند اما نتایج متفاوتی در این زمینه وجود دارد.
به همین منظور در مطالعه ای برگرفته از ژورنال International Journal of Obesity که از طریق ترکیبی از روشهای سیستماتیک و متا آنالیز و بصورت کاملاً تصادفی، بالینی و کنترل شده صورت گرفت، به بررسی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن، توده چربی بدن، توده بدون چربی و میزان دور کمردر بزرگسالان پرداخته اند.
با بررسی منابع معتبری از جمله PubMed, ISI Web of Science, SCOPUS, Science Direct و EMBASE از ژانویه 1960 تا  اکتبر2011  بیش از 30 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.
تحقیقات بر روی داده های مختلفی از جمله وزن، توده چربی بدن، توده بدون چربی بدن و دور کمر نیز برخوردار بودند صورت گرفت. بطور کلی نتایج این بررسی نشان دادکه  تفاوت معنا داری در نتایج حاصل از مصرف لبنیات بر وزن بدن دیده شد. در این پژوهش مشاهده شد، افزایش مصرف لبنیات منجر به کاهش قابل توجهی در توده  چربی بدن و اندکی افزایش در توده بدون چربی و 19/2 cm کاهش در میزان دور کمرگروه مداخله گر نسبت به گروه شاهد می گردد. همچنین تحلیل های زیر گروهی نشان داد که افزایش مصرف لبنیات (بدون محدودیت انرژی) در هر دو گروه، تاثیر چندانی بر وزن، توده چربی بدن، توده بدون چربی و دور کمر نداشته است، اما مصرف رژیم غذایی کاهش وزن همراه با مقادیر بالای لبنیات، منجر به 29/1 کیلو کاهش وزن بیشتر، 11/1 کیلو کاهش بیشتر در توده چربی بدن، 72/0 کیلو افزایش حجم عضلانی بدن و 43/2 سانتیمتر کاهش بیشتر در میزان دور کمر این افراد در مقایسه با گروه شاهد گردیده است.
نکته عملی : نتایج حاکی از آنند که افزایش مصرف لبنیات بدون محدودیت انرژی ممکن است منجر به تغییرات قابل توجهی در وزن و ترکیب بدن نگردد، در حالیکه گنجاندن محصولات لبنی در رژیم غذایی کاهش وزن با انرژی محدود تاثیر بسزایی بر وزن، توده چربی بدن، توده بدون چربی و دور کمر افراد در مقایسه با رژیم غذایی کاهش وزن (فاقد لبنیات) دارد.
منبع:International Journal of Obesity 17 January 2012

مصرف امگا 3 در طول بارداری و تجمع بافت چربی در نوزاد

مصرف امگا 3 در طول بارداری و تجمع بافت چربی در نوزاد
ترکیب اسیدهای چرب بلند زنجیره چند زنجیره ای غیر اشباع  در رژیم غذایی مادر ممکن است در چاقی نوزاد تاثیر گذار باشد. در این مطالعه میخواهیم این فرضیه را بررسی کنیم که کاهش نسبت امگا-6 به امگا-3 در رژیم غذایی زنان باردار و شیرده ممکن است از رشد زیاد بافت چربی در نوزادانشان در طول سال اول زندگی جلوگیری کند یا خیر؟
 در این مطالعه به 208 زن باردار سالم به طور تصادفی یا  1200 میلی گرم اسید چرب چند زنجیره ای غیر اشباع  به عنوان یک مکمل روزانه داده شد و بطور همزمان  اسید آراشیدونیک دریافتی شان کاهش یافت و یا اینکه از هفته ی 15 بارداری تا ماه چهارم شیردهی تحت یک رژیم کنترل قرار گرفتند .
در مرحله اول برررسی، چربی بدن نوزادان این مادران بعد از به دنیا آمدن در هفته اول، 6 هفتگی، 4 و 12 ماهگی در 4 نقطه از بدنشان مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله ی دوم بررسی، چربی شکمی، توزیع چربی و رشد نوزاد به وسیله ی سونوگرافی تخمین زده شد.
نتایج این مطالعه نشان داد چربی زیرجلدی این نوزادان در سال اول زندگی و یا در رشدشان هیچ تفاوتی نداشته است. بررسی های سونوگرافیکی نیز هیچ تفاوت شاخصی را در توده ی چربی شکمی و یا توزیع چربی نشان نداد. در نهایت هیچ مدارکی دال بر اینکه مصرف مکملهای اسیدهای چرب امگا-3 و نیز کاهش دریافت اسید آراشیدونیک در طول بارداری و شیردهی می تواند توده چربی نوزاد را در سال اول زندگی کاهش دهد، یافت نشد.
نکته عملی: با توجه به اینکه نتایج بدست آمده نشان داد مصرف مکملهای اسیدهای چرب امگا-3 هیچ تاثیری بر روی توده چربی بدن نوزاد ندارد لذا مصرف و یا عدم مصرف این مکملها در طول دوران بارداری تفاوتی ندارد و در نتیجه نمی توان مصرف آن را به مادران باردار و شیرده توصیه کرد.
منبع:Am J Clin Nutr Dec 2011

زنان چاق بیشتر به تورم مفاصل مبتلا می‌شوند

getty01-87.jpgنتایج یک تحقیق نشان داد داشتن اضافه وزن در زنان با افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن آرتریت روماتوئید همراه است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، محققان دانشگاه بریگهام و بیمارستان زنان به دنبال درک ارتباط بین اضافه وزن و بروز بیماری آرتریت روماتوئید با بررسی 121 هزار و 700 زن در سنین 30 تا 55 سالگی و همچنین 116 هزار و 608 زن 25 تا 42 ساله و مشاهده شاخص توده بدن (BMI)‌ آنها دریافتند اضافه وزن به عنوان یک مشکل عمده سلامتی در جهان میزان بروز بیماری آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

نتایج حاصل از این تحقیق حاکی است، افزایش خطر ابتلا به این بیماری در مطالعه موردنظر با ارزیابی BMI‌، سبک زندگی و شناسایی افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید براساس بافت هم‌بند و بررسی پرونده‌های پزشکی گروه مورد مطالعه مشخص شده است و عواملی مانند سن، مصرف الکل و دخانیات، تغذیه با شیرمادر، مصرف قرص‌های ضدبارداری و غیره نیز در نظر گرفته شده‌اند.

به گفته محققان، آرتریت روماتوئید، یک بیماری مزمن است که باعث درد، سفتی، تورم، محدودیت حرکت و از دست دادن عملکردهای چندین مفصل می‌شود که اگرچه مفاصل اصلی تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند اما التهاب می‌تواند در اندام‌های دیگر توسعه یابد.

حدود 1.3 میلیون آمریکایی به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا هستند و میزان ابتلا به این بیماری به طور معمول در زنان 2 برابر مردان است.

آشنایی با یک راهکار خلاقانه برای کاهش وزن





محققان دانشگاه ایالتی آریزونا اعلام کردند تقسیم غذا به قطعات کوچک‌تر ، سیر کننده‌تر خواهد بود و کمک مفیدی برای افرادی است که خواهان کاهش وزن خود هستند.
این محققان طی تحقیقی جداگانه بر روی انسان‌ها و موش‌ها دریافتند تکه‌های چندتایی غذا، نسبت به یک تکه کامل از همان غذا از سوی انسان‌ها و موش‌ها پاداش بیشتری تلقی شده و مقدار بزرگ‌تری به نظر می‌آیند.
انسان‌ها و حیوانات از "تعداد" به عنوان راهکاری برای قضاوت مقدار غذا استفاده می‌کنند - تعداد بیشتر برابر است با مقدار بیشتر.
more لقمه‌های کوچک به کاهش وزن کمک می‌کنند
در یک بررسی که بر روی 301 دانشجوی کالج صورت گرفت محققان به آن‌ها نوعی نان شیرینی به وزن 82 گرم دادند - به نیمی از آن‌ها یک نان شیرینی کامل و به نیمی دیگر نان شیرینی دادند که به 4 قسمت تقسیم شده بود.
تقسیم غذا به قطعات کوچک‌تر20 دقیقه بعد از خوردن شیرینی‌ها، به هردو گروه ناهار کاملی داده شد و از آن‌ها خواسته شد تا هر مقدار که مایلند از غذاها بخورند.
نتایج نشان داد دانشجویانی که یک نان شیرینی خوردند(نسبت به کسانی که نان شیرینی را در چهار قسمت خوردند)، کالری بیشتری هم از نان شیرینی و هم از آزمایش غذا دریافت کردند.
"محقق ارشد مطالعه " Devina Wadhera " توضیح داد : برش مواد غذایی با کالری بالا به قطعات کوچکتر ممکن است برای افراد رژیمی که می‌خواهند وعده غذایی آنها سیر کننده‌تر باشد در حالیکه به حفظ و کنترل ارزش غذایی هم می‌اندیشند، مفید باشد."
http://www.weighthacker.com

فلفل دلمه‌ای، مؤثر در درمان بیماری‌های گوارشی

یک کارشناس تغذیه در یزد، گفت: مصرف فلفل دلمه‌ای در درمان و پیشگیری از بیماری‌های گوارشی مؤثر است.
"یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص ارزش غذایی فلفل دلمه‌ای، گفت: فلفل دلمه‌ای جزو گروه سبزی‌جات است و هر 100 گرم آن 27 کیلوکالری دارد و حدود شش درصد آن از کربوهیدرات‌ها از نوع پیچیده است و مقادیر پروتئین و چربی‌ آن نیز بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: این در حالی است که این سبزی مقدار قابل توجهی فیبر دارد به طوری که در هر 100 گرم آن 1.7 گرم فیبر وجود دارد و فیبر آن بیشتر به صورت نامحلول است و در پیشگیری و درمان بیماری‌های گوارشی مانند یبوست می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد.
وی گفت: فلفل دلمه‌ای منبع خوبی از نظر ویتامین C به مقدار 90 میلی‌گرم است و حاوی مقدار متوسطی از پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) است.
او تصریح کرد: این سبزی در رنگ‌های مختلف موجود است و مصرف هر رنگ آن خواص منحصر به فرد و بسیار مفیدی دارد.
وی افزود: به عنوان مثال رنگ قرمز آن علاوه بر ویتامین‌های مذکور، حاوی آنتی اکسیدان دیگری بنام لیکوپن است که می‌تواند در پیشگیری از بسیاری سرطان‌ها نقش داشته باشد. همچنین رنگ زرد ‌آن بتاکاروتن بیشتری دارد و رنگ سبز آن دارای ماده‌ای است که برای تقویت چشم و کمک به بینایی مفید است.

كره گیاهی بهتر ‌است یا كره‌ لبنی؟

کره

سال‌هاست كه كره از نظر متخصصان تغذیه و پزشكان، دشمن قلب شناخته می‌شود. به همین دلیل در سال‌های اخیر نسل جدید و به اصطلاح رژیمی ‌این فرآورده با نام كره گیاهی یا مارگارین پا به بازارعرضه گذاشته است.
 
این محصول در ابتدا طرفداران زیادی به خود جلب كرد، ولی با گذشت اندك زمانی به توصیه همان متخصصانی كه مصرف زیاد كره لبنی را منع كرده بودند، مصرف زیاد این محصول نیز محدود شد، اما پرسش اینجاست چگونه می‌توان از یك گیاه، كره تهیه كرد؟ كره‌ای كه پایه گیاهی دارد چرا باید دارای محدودیت مصرف باشد؟ مگر گیاهی بودن این محصول دلیل بر فقدان كلسترول، چربی‌های اشباع و كالری آن نیست؟
 
كره گیاهی واقعیت دارد
به كره‌ای كه از روغن گیاهی تهیه می‌شود، مارگارین می‌گویند. مارگارین خواص ظاهری و فیزیكی مشابه با كره لبنی دارد، ولی پایه اصلی آن شیر نیست. این محصول اغلب‌ از انواع روغن‌های نباتی چون ذرت، آفتابگردان، سویا و كتان به همراه برخی افزودنی‌ها تهیه می‌شود.

رژیم غذایی آهسته و پیوسته

مهمترین مشکلی که در اغلب رژیمهای غذایی برای انسان پیش می‌آید این است که بعد از کلی تلاش و کم کردن وزن، خسته شده و با کمی شل کردن افسار رژیم از دست در می‌رود و آنوقت است که به جای هر گرم وزنی که کم شده یک کیلو وزن اضافه می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات ؛ احتمالا شما هم تجربه کرده‌اید این اتفاق را که پس از مدتی متوجه می‌شوید نه تنها وزن کم نکرده‌اید بلکه کمی هم به وزن قبلیتان اضافه شده است. این رژیم جدید فایده و حسنش این است که از همان ابتدای کار به شما یاد می‌دهد چگونه از این اتفاق ناخواسته پیشگیری کنید.

بررسیها نشان داده آنهایی که رژیم غذایی می‌گیرند، 30 تا 50 درصد از وزنی که کم کرده‌اند در همان سال اول بعد از قطع برنامه غذایی‌شان سرجایش بر می‌گردد. این محققان می‌گویند برای اینکه از این رژیم فایده ببرید و وزنتان دوباره سرجایش بر نگردد لازم است که در ابتدای کار نگران کم کردن وزن نباشید.

معمولا هر کس یک رژیم غذایی را شروع می‌کند در ابتدا انگیزه خوبی دارد و با انرژی و اراده قوی آغاز می‌کند اما پس از مدتی کم کم خسته شده و نمی‌تواند در برابر وسوسه خوردن مقاومت کند.

اما اگر شما مصمم هستید که رژیمتان بی‌فایده نشود و وزنتان سرجایش بر نگردد، بهتر است در آغاز رژیم نگران وزنی که کم می‌کنید نباشید و بیشتر به حفظ وزن خود همت بگمارید. مهارتهای حل مسأله می‌توانند دراین باره به شما کمک کنند.

در این نوع رژیم به جای اینکه به وزنی که کم کرده‌اید فکر کنید و مرتب روی ترازو بروید، بهتر است به این فکر کنید که در طول روز چه عادات غذایی سالمی را به اجرا در آورده‌اید واز سبک سالم زندگی خود لذت ببرید.

خوشمــزه‌های ســـرطان‌زا

زندگی شهری در جوامع امروزی و كمبود وقت برای خانواده‌ها باعث شده بسیاری از مردم به سوی غذاهای آماده و فست‌فود كشیده شوند. این غذاها كه با تبلیغات رنگارنگ و پرفریب فرد را مجاب به خوردن آن می‌كند مضراتی برای بدن دارد كه در دراز مدت آسیب جدی به سلامتی او وارد می‌كند. سرطان‌زا بودن سوسیس و كالباس‌ها واقعیتی است كه كارشناسان تغذیه وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار داده‌اند. بررسی‌های این كارشناسان نشان می‌دهد می‌توان فست‌فود و سوسیس و کالباس سالم در اختیار داشت اما در حال حاضر از وجود آن بی‌بهره‌ایم و البته این در حالی است که متخصصان تغذیه تاکنون تذکرات بسیاری بویژه به کارگاه‎ها و تولیدکنندگان این فراورده‎های گوشتی داده‎اند که برخی از شرکت‎ها تولید خود را در مسیرهای دیگری برده‌اند.

دكتر مرتضی صفوی مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و دبیر علمی كنگره تغذیه ایران در گفت‌وگو با ایران با تأكید بر این‌كه مصرف سوسیس و كالباس بیش از یك بار در ماه سرطان‌زاست می‌گوید: سوسیس و كالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یك نوبت در ماه مصرف شود، زیرا مصرف بیش از حد این مواد به علت نوع پخت و چربی‌های موجود در آن سرطان‌زاست.وی ادامه داد: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل تهیه آسان و همچنین ارزان بودن سوسیس و كالباس این ماده غذایی را در لیست تغذیه خود قرار می‌دهند درحالی كه عادت به مصرف سوسیس و كالباس عوارض زیادی را به دنبال دارد كه سرطان معده از مهمترین آنها تلقی می‌شود.

وی با بیان این‌كه تولیدكنندگان سوسیس و كالباس برای ماندگاری آن و همرنگ شدن با گوشت اقدام به اضافه كردن نیترات و نیتریت به آن می‌كنند گفت: این ماده به دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس بالا برود و رنگ آن را صورتی کند به آن اضافه می‎شود اما زمانی که این دو ماده حرارت داده می‎شوند، به نیتروزامین که ماده‎ای سرطان‌زا است، تبدیل می‎شوند.