رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه گفت: اگر افراد زنجیره غذایی را رعایت نکنند یا از موادی استفاده کنند که جلوی جذب «روی» را بگیرد ممکن است دچار کمبود روی شوند که کمبود آن در کودکان موجب کوتاهی قد میشود.
سیدضیاءالدین مظهری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تأثیر کمبود روی در بدن اظهار داشت: روی جزو املاح فلزی است که در بدن نقش حیاتی ایفا میکند و در ساختار 200 آنزیم بدون وجود دارد که کمبود آن در این آنزم ها اختلال ایجاد میکند.
به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی فرآوردههای دامی به ویژه گوشت، دل، جگر، قلوه منبع غنی از روی هستند. همچنین از سبزیهای برگدار مانند کاهو و اسفناج نیز روی یافت میشود.
وی تصریح کرد: اگر افراد زنجیره غذایی را رعایت نکنند یا از موادی استفاده کنند که جلوی جذب روی را بگیرد ممکن است دچار کمبود روی شوند. مانند فیتات موجود در غلات یا سبوس غلات که میتواند جلوی جذب روی را بگیرد.