زنجبیل یکی از مهمترین ادویهها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمانهای طبیعی به ویژه طبسنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین بهعنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی که جنبههای درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است. زنجبیل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبههای درمانی بهعنوان یکی از چاشنیهای مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا میدانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شدهاند.درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایجترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز میکنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید میشود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آبلیموی تازه و مقداری عسل با یک لیوان آب گرم ترکیب كرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه میکنند. علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه میشود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد میشود که برای درمان و تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.
سرفه و زنجبیل
به گفته متخصصان گیاهدرمانی، زنجبیل خواص منحصربهفردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصلهای سرد سال دارد. به اعتقاد درمانگران گیاه درمانی استفاده از برگهای زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصیه درمانگران، در زمان ابتلا به سرماخوردگی میتوان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگهای آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهابها و تسکین دردهای گلو بهره برد. اگر چه امروزه بسیاری از کارخانههای تولید دارو و فرآوردههای دارویی تونیکها و شربتهایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و برگهای آن تهیه میکنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربتها و فرآوردههای دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلودرد و سرماخوردگی دارد.