میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه میگو یک منبع پروتئین دریایى است افزود: میگو نسبت به سایر غذاهایى که پروتئین زیادى دارند مانند گوشت ماهى و گروه ماکیان کالرى کمترى دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ علی اکبر کمالی با اشاره به کیفیت بالای پروتئین و اسید آمینه‌‏هاى لازم موجود در میگو گفت: پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایى به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتى هضم می‌شود.
وی عنوان کرد: افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذاى حاوى میگو گزینه مناسبى براى تأمین پروتئین روزانه آنها است.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان این که در میگو میزان اسید چرب اشباع که براى سلامتى مضر است، صفر است که می‌‏تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند، عنوان داشت: میگو مقدار قابل توجهى املاح ضرورى به خصوص فسفر و آهن دارد که بویژه براى کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
این کارشناس با بیان این که میگو داراى مقدار کمی چربی است، گفت: اسیدهاى چرب امگا۳ که از دسته‏هاى چرب غیراشباع بوده و براى سلامتى مفید هستند در میگو به وفور یافت مى‏شود. این دسته از اسیدهاى چرب می‌‏توانند در کاهش خطر بیمارى‏هاى قلبى مؤثر واقع شوند. اسیدهاى چرب امگا۳ همچنین اجزاى ضرورى براى غشاى سلول مغز و بافت چشم است.
وی بیان کرد: میگو منبع غنى از ویتامین‏هاى ‏A، B۶، ۱۲B، C، D، E و املاحى چون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روى، مس، منگنز و سلنیم است. همچنین کلسیم، روى، آهن، منیزیم و فسفر موجود در میگو نسبت به سایر آبزیان بیشتر است.
این کارشناس صنایع غذایی متذکر شد: میگو به دلیل داشتن اسیدهاى چرب امگا۳ به کنترل التهاب و پیشگیرى از لخته شدن خون کمک می‌‏کند.

مصرف کلم و احتمال کاهش ابتلا به سرطان خون



محققان آمریکایی براساس نتایج تحقیقات خود به اطلاعات قابل توجهی درباره سبزیهای عضو خانواده کلم مثل کلم بروکلی، کلم، گل کلم، کلم پیچ و تربچه و نقش آن در کاهش از ابتلا به برخی از تومورهای سرطانی یافتند.
به گزارش فارس ؛ این تحقیقات افزود: خانواده کلم و به طور مشخص کلم بروکلی حاوی یکی از ترکیبات بسیار با ارزش به نام sulforaphane است.
محققان در جریان تحقیقات به قدرت کلم در جلوگیری از ابتلا به سرطان خون لنفومی حاد و کاهش تعداد این سلولهای سرطانی دست یافتند و گفتند که این شیوه درمانی ممکن است به عنوان درمانی جایگزین برای کسانی که درمان سنتی این سرطان پاسخ نمی‌دهند، مناسب باشد.
سرطان خون یا همان "لوسمی" یکی از شایع ‌ترین و مهلک‌‌ترین بیماری ‌هایی است که هر ساله تعدادی از افراد جهان را قربانی می‌‌کند. سه نوع اصلی سرطان خون شامل لوسمی، لنفوم و میلوم است.
محققان گفتند: ماده sulforaphane از طریق ورود به سلولها و کنش و واکنش با برخی از پروتئین‌ها کار می‌کند و این تحقیقات ممکن است که به راهبردی جدیدی برای درمان سرطان لنفوم حاد دست یابد و به درمان بهتر این بیماری کمک کند.
کلم‌‌ها سرشار از ویتامین‌ها A ، فولات و منیزیم هستند که برای بیماران فشار خونی مفید است و کلم قرمز ویتامین C خوبی دارد. گل کلم به نسبت، ویتامین‌ A بیشتری دارد و همچنین اسید فولیک و پتاسیم فوق‌العاده‌ای دارد و از نظر ویتامین ‌های گروه Dغنی است.
مصرف کلم همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند. کلم‌‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان و کلسیم هستند که می‌توانند کلسیم مورد نیاز روزانه را تأمین کند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که میزان زنده ماندن زنان مصرف کننده کلم و سبزی‌جات دیگر نسبت به سایر زنانی که این سبزی‌جات را مصرف نمی‌کنند؛ پس از ابتلا به سرطان سینه بیشتر است.

شکلات‌خورها لاغرترند

نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است افرادی که به طور معمول عادت به خوردن شکلات دارند، اغلب لاغرتر هستند.
به گزارش ایسنا، پروفسور بیتریک گولومب، استاد دانشگاه کالیفرنیا در سان دی گو در آزمایشات جدید خود به نتایج متفاوتی درباره تاثیر مصرف شکلات روی وزن دست یافته است.
در حالی که بسیاری از مردم تصور می‌کنند مصرف مداوم شکلات باعث چاقی می‌شود اما در این مطالعه معلوم شد بزرگسالانی که به شکلات‌خوری عادت دارند، اغلب لاغرتر از افرادی هستند که تمایلی به مصرف این خوردنی خوشمزه ندارند.
به نوشته روزنامه بمبئی میرور، در این مطالعه آمده است، خواص متابولیکی مصرف دائم و متعادل شکلات منجر به کاهش ذخایر چربی و سوختن کالری بیشتر در بدن می‌شود.
این یافته حاصل مطالعه روی رژیم غذایی و سایر اطلاعات پزشکی از جمله قد و وزن در یک هزار زن و مرد بالغ است. پروفسور گولومب و دستیارانش در این بررسی‌ها دریافتند بزرگسالانی که بیشتر روزهای هفته شکلات می‌خورند به طور معمول شاخص توده بدنی کمتری دارند و در واقع لاغرتر هستند.

این ویتامین برای سلامت دندان ضروریست

دندان

ویتامین D، احتمال پوسیدگی دندان را 50 درصد کاهش می دهد.
 
در یک مطالعه مروری که در سال 2012 در دانشگاه واشنگتن انجام شد، مشخص گردید که ویتامین D به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.

این تحقیق که مشتمل بر مرور 24 مطالعه بالینی از دهه 1920 تا دهه 1980 و بررسی 3000 کودک با میانگین سنی 10 سال در کشورهای مختلف (امریکا، انگلیس،، کانادا، نیوزلند، سوئد و اتریش) بود، نشان داد که ویتامین D خطر پوسیدگی دندان را 50 درصد کاهش می دهد. در واقع مشخص شد در کودکانی که دچار کمبود ویتامین D هستند، رشد دندان ها کم و با تاخیر انجام می شود واین کودکان در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارند.

میزان ویتامین D بدن در بسیاری از جوامع پایین است، در نتیجه پوسیدگی دندان در کودکان و نوجوانان این مناطق رو به افزایش می باشد.

متخصصان معتقدند که دریافت ویتامین D کافی به ویژه در دوران بارداری باید مورد تاکید قرار گیرد زیرا این ویتامین در حفظ سلامت و تجمع املاح معدنی در استخوان ها و دندان ها نقش حیاتی ایفا می کند. 

www.seemorgh.com/health

بیماران قلبی بخوانند

رژیم غذایی سالم

پیروی از یک رژیم غذایی سالم، از حملات قلبی و سکته پیشگیری می کند.
 
بر اساس تحقیقات انجمن قلب امریکا، اگر شما به بیماری قلبی مبتلا هستید، یک رژیم غذایی سالم می تواند از شما در برابر عود حملات قلبی و سکته محافظت نماید.

اینکه اغلب بیماران تصور می کنند با مصرف داروهای کاهش دهنده فشارخون و کلسترول دیگر نیازی به داشتن الگوی تغذیه ای مناسب نیست، باوری غلط است. اصلاح رژیم غذایی به همراه مصرف داروهایی مانند داروهای رقیق کننده خون (آسپرین و وارفارین) و داروهای کاهش دهنده چربی های خون (استاتین ها) سلامت قلب و عروق را تامین می کند.

برای انجام این مطالعه 31546 فرد بزرگسال (با میانگین سنی 66.5 سال) مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق از آنها پرسیده شد که در طی 12 ماه گذشته چه میزان شیر، سبزیجات، میوه، غلات، ماهی، گوشت قرمز و ماکیان مصرف نموده اند. همچنین شیوه زندگی آنها در این مدت از جمله مصرف الکل، سیگار و ورزش مورد مطالعه قرار گرفت.

برای محاسبه امتیاز هر فرد، مصرف روزانه میوه، سبزی، غلات و شیر و همچنین نسبت مصرف ماهی به گوشت قرمز ارزیابی شد. در طی دوره پیگیری این مطالعه (در حدود 5 سال)، 5190 رویداد قلبی- عروقی ثبت شد.

آقایان چاق بخوانند

چاقی شکمی

چاقی شکمی در مردان، خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد.
 
بر اساس مطالعه ای که در کنگره سالانه انجمن رادیولوژی امریکای شمالی ارایه شد، چاقی شکمی یک فاکتور خطر در تحلیل بافت استخوان و کاهش قدرت آن در مردان به شمار می رود.

این تحقیق نشان داد که چاقی شکمی در مردان نه تنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد، بلکه یک عامل خطرساز در تحلیل بافت استخوانی است.

بر اساس آمارهای مرکز ملی آمار سلامت و بهداشت امریکا، بیش از 37 میلیون مرد امریکایی بالای 20 سال از چاقی رنج می برند. چاقی با بسیاری از اختلالات از جمله بیماری های قلبی- عروقی، دیابت، کلسترول بالا، آسم، ایست تنفسی در خواب (آپنه) و بیماری های مفصلی همراه است.

این ویتامین در پیشگیری از اسکیزوفرنی نقش دارد

ویتامین D

کمبود ویتامین D در دوران جنینی، خطر ابتلا به اسکیزوفرنی را دو برابر می کند.
 
تحقیقات انجام شده در انستیتوی سلامت مغز استرالیا نشان می دهد که در نوزادان تازه متولد شده با سطوح پایین ویتامین D، خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در سنین بالاتر افزایش می یابد.

این گروه تحقیقاتی نمونه خون نوزادان تازه متولد شده را از نظر غلظت ویتامین D بررسی کردند. نتایج نشان داد که در نوزادان با غلظت پایین ویتامین D، خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در بزرگسالی، دو برابر است.

ویتامین D یا ویتامین آفتاب در اثر تابش نور خورشید بر پوست تولید می شود. نقش این ویتامین در سلامت و استحکام استخوان ها از مدت ها پیش شناخته شده است اما در تحقیق اخیر مشخص گردید که ویتامین D در رشد، تکامل و سلامت مغز نیز نقش مهمی ایفا می کند.

پدر شدن هم، آدم را چاق می​کند!

محققان معتقدند، كاهش تحرك بدنی، دوری از ورزش كردن، افزایش تعداد دفعات غذا خوردن در بیرون از خانه و بی‌خوابی‌های طولانی از عوامل اصلی چاق شدن مردان بعد از پدر شدن به شمار می‌رود. تمام این عوامل احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را به‌شدت افزایش می‌دهد.
برترین مجله اینترنتی ایران

برترین ها:  مردان بعد از پدر شدن به‌طور متوسط 10 كیلوگرم وزن اضافه می‌كنند.



به گزارش برترین ها محققان معتقدند، كاهش تحرك بدنی، دوری از ورزش كردن، افزایش تعداد دفعات غذا خوردن در بیرون از خانه و بی‌خوابی‌های طولانی از عوامل اصلی چاق شدن مردان بعد از پدر شدن به شمار می‌رود. تمام این عوامل احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را به‌شدت افزایش می‌دهد. بزرگ‌ترین قاتل مردان در سراسر جهان بیماری قلبی است و زندگی مدرن امروزی  و چاقی آنها را بیشتر از گذشته به سمت این بیماری سوق می‌دهد. تقریبا 06 درصد پدران اندام بدنی بدشكلی دارند و 04 درصد از آنها هرگز تلاشی برای كاهش وزن اضافه خود نمی‌كنند. داشتن مشغله زیاد و خستگی از مهم‌ترین عواملی است كه مردان را از داشتن تحرك بدنی باز می‌دارد. كمبود خواب باعث شده نزدیك به یك چهارم مردان در روزهای آخر هفته چرت بزنند و حتی یك بیستم از آنها دردستشویی محل كار خود این كار را انجام می‌دهند. افزایش فشار زندگی باعث شده یك پنجم مردان هنگام خواندن كتاب یا صحبت كردن با فرزندانشان به خواب بروند.

یک رژیم موثر فقط در 4 کلمه!

رژیم دکتر ویل در 4 کلمه برخلاف ملیت غربی‌اش، با ریزه‌کاری‌هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم گرفتن نگاه کرده است. به عقیده دکتر ویل، رژیم غذایی ما تاثیری بر سلامت‌مان ندارد اما او هشدار می‌دهد که رژیم غذایی، تنها یکی از جنبه‌های سبک زندگی ماست

برترین مجله اینترنتی ایران

مچله سیب سبز: 
برخلاف ملیت غربی‌اش، با ریزه‌کاری‌هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم گرفتن نگاه کرده است. به عقیده دکتر ویل، رژیم غذایی ما تاثیری بر سلامت‌مان ندارد اما او هشدار می‌دهد که رژیم غذایی، تنها یکی از جنبه‌های سبک زندگی ماست و سبک زندگی‌مان، تنها یکی از فاکتورهای مختلفی است که باعث خوب بودن یا بد شدن حال‌مان می‌شود.


البته او در ادامه تایید می‌کند که رژیم غذایی می‌تواند تاثیر مثبتی بر بسیاری از نگرانی‌های سلامت بدن ما بگذارد؛ از آلرژی، بوی بد بدن و عفونت گوش گرفته تا سندرم روده تحریک‌پذیر، از آرتروز تا سینوزیت همه را می‌توان به راحتی وزن، کنترل کرد. او به همه علاقه‌مندان کاهش وزن توصیه می‌کند که به هیچ‌وجه دنبال راه‌های کاهش وزن سریع نباشند، زیرا بدون شک چنین کاهش وزن‌هایی خیلی زود برمی‌گردد و در عوض، بهتر است هدف‌های واقع‌بینانه برای خود در نظر بگیرند: نهایتا باید نیم تا یک کیلوگرم در هفته وزن کم کنید. این همان مقداری است که متخصصان تغذیه آن را ایمن، عاقلانه و هدفمند می‌خوانند.

بهترین نوشیدنی‌ها برای چاق‌‌ ها

بهترین نوشیدنی‌ها برای چاق‌‌ها کدام‌ است؟ فکر می‌کنید بعضی نوشیدنی‌ها می‌توانند چربی‌هایی که در مدتی طولانی در بدن تلنبار شده را به صورت سریع و سیر آب کنند؟! در ادامه به 10 نوشیدنی اشاره شده که در طول این سال‌ها به عنوان نوشیدنی‌های موثر در لاغری از آنها یاد شده!

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز:  «شنیده‌ام آب کرفس برای لاغری خیلی خوب است؛ من هم از امروز روزی 10 لیوان از آن می‌خورم تا حسابی لاغر شوم ...»، «فقط چای سبز! هیچی مثل چای سبز چربی‌ها را نمی‌سوزاند! من که فقط چای سبز می‌خورم و بس!...» شاید شما هم مشابه این جمله‌ها را از دهان اطرافیان شنیده باشید یا حتی خودتان گوینده چنین جمله‌هایی باشید! شما هم فکر می‌کنید بعضی نوشیدنی‌ها می‌توانند چربی‌هایی که در مدتی طولانی در بدن تلنبار شده را به صورت سریع و سیر آب کنند؟!

در ادامه به 10 نوشیدنی اشاره شده که در طول این سال‌ها به عنوان نوشیدنی‌های موثر در لاغری از آنها یاد شده و شاید برای خیلی‌ها حتی کارساز هم بوده! اما با این حال ما از دکتر رضا راست‌منش، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی خواستیم تا نظر تخصصی خود را در مورد هر یک از این نوشیدنی‌ها اعلام کرده و حتی به آنها ستاره بدهد تا همه ما متوجه شویم که برای لاغری‌مان یک نوشیدنی «چند ستاره» انتخاب کرده‌ایم.حالا که متوجه شدید هرکدام از این نوشیدنی‌ها تا چه حد می‌توانند شما را به وزن دلخواه‌تان نزدیک کنند، بد نیست بدانید اخیرا دانشمندان توانسته‌اند یک نوشیدنی جادویی را در محیط آزمایشگاهی تولید کنند که اگر پایش به بازار مصرف مردم باز شود، حتما سر و صدای زیادی در حوزه لاغری ایجاد خواهد کرد. قصه از این قرار است که ...