نیازهای غذایی زنان سالمند


پژوهشگران از دیرباز عقیده داشته اند که تغذیه بخش مهمی از سبک زندگی سالم در هر سنی است و این ضرورت در سنین بالا هم باقی می ماند . متخصصین تغذیه می گویند هنگامی که سن زنان بالا می رود، نیازهای غذایی آنها تغییر می کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، یک رژیم غذایی سالم همیشه مهم است؛ اما برای زنان با افزایش سن حتی مهم تر می شود.
زنان سالمند باید این نکات را در تغذیه خود رعایت کنند:
▪ دریافت روزانه دست کم ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم، که می توان آن لبنیات و سبزی های دارای برگ سبز یا مکمل های غذایی آن به دست آورد.
▪ سالمندان به ۱۰۰۰ واحد ویتامین D در روز نیاز دارند.
▪ دریافت روزانه ۸ میلی گرم آهن که برای کمک به تولید سلول های خونی لازم است.
منابع سالم آهن شامل غلات صبحانه غنی شده، اسفناج و حبوبات است.
▪ محدود کردن دریافت چربی اشباع شده و چربی ترانس.
▪ محدود کردن دریافت نمک و قندهای اضافی.
▪ دریافت مقدار کافی فیبرهای غذایی.
▪ سالمندان باید یک تا دو گرم در روز به ازای هر کیلوگرم وزن شان پروتئین به دست آورند.
برای مثال یک یک شخص ۷۰ کیلوگرمی باید ۷۰ تا ۱۰۰ گرم در روز پروتئین به دست آورد. افراد دچار بیماری مزمن کلیوی باید از دکتر شان در مورد اینکه مصرف چه مقدار پروتئین برای شان ایمن است، سوال کنند.
▪ سالمندان باید به طور خاص مراقبت کنند که یک رژیم غذایی متعادل با مقدار زیاد میوه و سبزی مصرف کنند.
▪ سالمندان در صورتی که رژیم غذایی شان متعادل نیست، دچار بیماری شده اند، یا وزن از دست می دهند، باید مولتی ویتامین دریافت کنند. البته در مولتی ویتامین پروتئینی وجود ندارد.

غذاهای آماده خطر ابتلا به سرطان را در افراد مبتلا به سندروم لینچ افزایش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی هشدار دادند که غذاهای فست فود خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. آنان عنوان کردند بررسی نشان داده مصرف این نوع غذاها به عنوان میان وعده غذایی، خطر ابتلا به سرطان را در بیماران مبتلا به سندورم لینچ افزایش داده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، آنالیز اطلاعات مربوط به رژیم غذایی در ۴۸۶ فرد مبتلا به سندروم لینچ (lunch) در طول ۲۰ ماه پیگیری و وقوع پولیپ های کولورکتال (ضایعات پیش سرطانی) در ۵۸ فرد از افراد مورد مطالعه در این مدت نشان داده است که خوردن میان وعده های ناسالم خطر ابتلا به سرطان را در افراد دارای حساسیت ذاتی برای ابتلا به سرطان کولورکتال (سرطان کولون و رکتوم) و دیگر سرطان ها افزایش می دهد.
سندروم لینچ یک اختلال ژنتیکی موروثی غالب است که با تحت تاثیر قرار دادن ژن های مسئول تشخیص و ترمیم DNA آسیب دیده، موجب بروز سرطان می شود .
حدود ۵۰ درصد افراد مبتلا به سندروم لینچ عمدتا به سرطان روده و رحم مبتلا می شوند
بیماران مبتلا به سندروم لینچ که دارای الگوهای غذایی شامل مصرف وعده های غذایی سرپایی نامطلوب مانند اسنک ها، فست فودها، چیپس و یا میان وعده های سرخ شده بودند تا دو برابر بیش از بقیه در معرض خطر ابتلا به این پولیپ ها قرار گرفتند.
از طرفی یافته های به دست آمده از این مطالعه به این معنا نیست که کمتر مصرف کردن این غذاهای مضر کاملاً از رشد پولیپ ها جلوگیری می کند اما می تواند به این معنا باشد که وجود پولیپ ها در آن دسته از بیماران با سندروم لینچ که به میزان زیادی نسبت به بقیه از این غذاها مصرف می کنند می تواند بسیار بیشتر باشد.
به گفته محققان مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که سیگار و چاقی نیز می تواند خطر ابتلا به پولیپ های کلورکتال را در میان افراد مبتلا به سندروم لینچ افزایش دهد بنابراین حتی اگر خطر بسیار بالایی از ابتلا به این سرطان ها در فردی به ارث رسیده باشد می توان این خطر را با داشتن یک شیوه سالم برای زندگی از جمله یک رژیم غذایی سالم، تحت تأثیرات مطلوبی قرار داد.

خوردن گوشت تا ۶۰۰ گرم در هفته مفید، و بیش از این مقدار خطرناک‌ است


گوشت یکی از مواد غذایی‌ست که در جهان با نام‌ها و در اشکال گوناگون به عنوان صبحانه، ناهار و شام خورده می‌شود. مصرف بیش از حد این ماده‌ی غذایی نه تنها سرطان‌زا، بلکه برای محیط زیست هم زیان‌آور است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ،  بدن انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامین‌های‌”B” که در گوشت وجود دارد، برای خون‌سازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.
کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه می‌کنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون می‌شود که خطرناک‌ترین آن‌ها، سرطان روده‌ی بزرگ و کوچک است.
علاقه فزاینده به خوردن گوشت
مصرف گوشت در ۵۰ سال ‌گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است. بر اساس یک گزارش‌بین‌المللی، انسان‌ها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف می‌کنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان به‌طور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف می‌کنند.
زیان‌های گوشت و محیط زیست
پرورش حیوانات که گوشت آن‌ها به مصرف تغذیه‌ی انسان می‌رسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد می‌کند. بیش از هر‌چیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواری‌های زیادی همراه است.
از آن‌جا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکت‌هایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایه‌گزاری می‌کنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو می‌شوند. بیش از ۳۰ در صد زمین‌های زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته می‌شود.
هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهره‌برداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.

راز لاغر ماندن، سوخت و ساز مناسب مواد غذایی در بدن است



چاقی نه تنها عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی به همراه دارد . بلکه موجب کاهش اعتماد به نفس نیز می گردد . پژوهشگران علوم پزشکی می گویند برای لاغر شدن لزومی به روزه های طولانی نیست و بهترین راه تنظیم “متابولیسم” یا “سوخت و ساز” بدن است  .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  متابولیسم به بیان ساده به معنی مقدار غذایی است که پس از خوردن در بدن می سوزد و انرژی آزاد می کند. “سوخت و ساز” بدن در بعضی افراد بطور ژنتیکی بالاست (این افراد هر چقدر هم غذا بخورند، چاق نمی شوند) و در بعضی پایین است (این افراد با خوردن کمترین غذا چاق شده و به آسانی لاغر نمی شوند) و در بعضی افراد معمولی است.
البته بدون توجه به نوع متابولیسم بدن شما چند روش متفاوت و جالب و البته آسان برای افزایش سطح متابولیسم و تسریع سوخت و ساز مواد غذایی در بدن وجود دارد که در  ادامه ارائه می شود :
●  آناناس بخورید:
این میوه حاوی نوعی ترکیب آنزیمی است که مستقیما روی دستگاه هاضمه تاثیر می گذارد و به جذب ریزمغذی ها کمک می کند. این ترکیب موسوم به «بروملاین» اغلب برای درمان اختلالات معده ای و روده ای تجویز می شود. بروملاین موجود در آناناس به سلول های غده لوزالمعده کمک می کند که مواد غذایی را تجزیه کنند و این امر به تسریع سوخت و ساز غذاها در بدن کمک می کند.
●  ادویه مصرف کنید:
غذاهای تند، فلفلی نیز سرعت سوخت و ساز مواد غذایی در بدن را افزایش می دهند. مطالعات نشان می دهد ماده ای موسوم به «کاپسایسین» که در اثر مصرف غذاهای ادویه دار و تند در بدن تولید می شود، لایه های چربی را اکسیده می کند. غذاهای ادویه دار ضربان قلب را بالا برده و انرژی بدن را افزایش می دهند و در عین حال باعث هضم مواد غذایی می شوند که نتیجه آن سوختن کالری بیشتر است.

مرگ و میر ناشی از چاقی، در کشورهای در حال توسعه سه برابر بیشتر از سوء تغذیه است



پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج یک تحقیق بر روی افراد بیمار نشان می دهد مرگ و میر ناشی از اضافه وزن به میزان قابل توجهی از مشکلات مربوط به سوئ تغذیه پیشی گرفته است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،   نتایج این بررسی حاکی است در سال دو هزار و ده عارضه چاقی سه برابر بیشتر از سوء تغذیه افراد را به کام مرگ فرستاده است.
در این پژوهش که به مدت پنج سال صورت گرفت آمار بسیار نگران کننده ای درباره افزایش مشکلات ناشی از اضافه وزن در جهان ارائه شده است.
آمارهای ارائه شده نشان می دهد سه میلیون و چهارصد هزار نفر بر اثر مشکلات ناشی از چاقی جان خود را از دست داده اند در حالی که شمار افرادی که به علت سوء تغذیه جان باخته اند به یک میلیون نفر می رسد.
بهبود شرایط زندگی در کشورهای در حال توسعه و بی تحرکی اجباری ناشی از شیوه زندگی در کشورهای توسعه یافته در افزایش آمار مرگ و میر ناشی از چاقی نسبت به سوء تغذیه نقش داشته است.
در این بررسی همچنین مشخص شد در سال دو هزار و ده شش میلیون و سیصد هزار نفر در پی مصرف سیگار و چهار میلیون و نهصد هزار نفر نیز بر اثر استفاده از الکل جان خود را از دست داده اند.
بیماریهای سل و مالاریا نیز هر کدام یک میلیون و دویست هزار نفر را به کام مرگ فرستاده اند.
این پژوهش نشان داد رقم هشت میلیون نفر مبتلا به سرطان در جهان در سال دو هزار و ده در مقایسه با بیست سال پیش از آن سه برابر شده است.
پایگاه اینترنتی مکسی سیانس در پایان این خبر به تنها نکته مثبت موجود در این بررسی پرداخت و نوشت هرچند دو بیماری ایدز و مالاریا همچنان به عنوان مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان به شمار می روند اما میزان مرگ و میر ناشی از این دو بیماری در سال دو هزار و ده در مقایسه با سالهای قبل از آن کاهش یافته است.
چاقی مرحله ای است که در اثر آن، انرژی ذخیره ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می شود، به طوری که منجر به خطرات زیادی برای سلامتی می گردد.
چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری درمان آن نیاز به زمان دارد.
نتایج این تحقیق در نشریه لانست انتشار یافت است .

چاقی و اضافه وزن امکان بستری شدن افراد مسن در بیمارستان را افزایش می دهد



پژوهشگران علوم پزشکی پیش از این عنوان کرده بودند که سالمندانی که چاق هستند بیشتر در معرض خطراتی همچون فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت است که این موضوع می‌تواند ناشی از عدم تحرک نیز باشد. اینک محققین تاکید می کنند که چاقی و موجب افزایش میزان بستری شدن افراد مسن در بیمارستان می شود .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  نتایج یک تحقیق روی ۲۵۰ هزار فرد ۴۵ ساله و مسن تر در استرالیا نشان داد چاقی می تواند عامل مهمی در افزایش احتمال بستری شدن افراد میانسال به هر علتی نسبت به افراد هم سن آنها با وزن نرمال باشد.
براساس این گزارش محققان افزودند که با افزایش هر ۳ کیلوگرم وزن در افراد همسن که برابر با افزایش ۱واحدی BMI  (شاخص توده بدن) می باشد شانس بستری در بیمارستان به هرعلتی تا ۴ درصد افزایش می یابد.
نتایج حاصل از این گزارش با مشاهده داده های گروه مورد مطالعه افزود از هر ۱۰۰۰ مرد و زن میانسال با وزن طبیعی میزان بستری در بیمارستان طی یک سال ۱۲۰ و ۱۰۲ مورد بوده است و این درحالی است که میزان بستری شدن مردان و زنان چاق همسن موجود در این مطالعه ۲۰۳ و ۱۸۳ مورد در هرسال بوده است.
گفتنی است: چاقی با بروز انواع بیماریها چه به طور مستقیم و چه به طور غیرمستقیم مانند دیابت، بیماریهای قلبی ، چربی بالای خون، سخت شدن دیواره عروق، کبد چرب ، اختلالات تنفسی و بسیاری دیگر از بیماریها مرتبط است و به شدت می تواند سلامتی کلی افراد و میزان بقای آنها را تحت تاثیرات منفی قرار دهد.
در افراد مسن، اضافه وزن موجب تشدید افت عملکردهای جسمی و همچنین منجر به سستی و اختلال در کیفیت زندگی می‌شود.

تغذیه صحیح در پیشگیری از ضعف بینایی پیشرونده موثر است


بیماری AMD یا دژنراسیون ماکولا یکی از علل عمده کاهش بینایی در افراد مسن است. ماکولا قسمتی از شبکیه چشم است که سلولهای آن مسوول دید دقیق و واضح هستند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  با افزایش سن سلولهای آن تدریجاً از بین رفته و موجب کاهش بینایی می شوند و گاهاً این اتفاق می تواند ناگهانی باشد. افراد مبتلا دچار اختلال در رانندگی، مطالعه و انجام وظایف روزانه می شوند.
استعداد ژنتیکی در این بیماری نقش مهمی دارد.  ولی  در مطالعه روی دو قلوها یی که دارای ژن همسان این بیماری بوده ولی شدت بیماری آنها متفاوت بود، این سؤال ایجاد شد که چرا این بیماری با زمینه قوی ارثی و وجود ژن همسان در دو قلوها، با شدت متفاوتی بروز کرده است؟
محققان در پی تحقیقات خود دریافتند، داشتن تغذیه ای سالم با مصرف بالای میوه و سبزیجات می تواند عامل این تفاوت باشد.
مطالعه دو قلوها نشان داد فردی که در مراحل اول تخریب ماکولا قرار دارد تمایل بیشتری به مصرف ویتامین Dاز منابع ماهی یا شیر، نسبت به فرد دیگر دارد.
ویتامین Dویژگی ضد التهابی داشته و می تواند خطر تخریب ماکولا و تشکیل عروق جدید زیر ماکولا را کاهش دهد و موجب کاهش پیشرفت آن شود.
محققین دریافتند مصرف بتائین و متیونین با کاهش پیشرفت بیماری همراه بوده و حتی به طور غیر مستقیم در روند اصلاح ژن مؤثر است. این دو اسیدآمینه در ماهی، سبزیجات سبز، اسفناج و لبنیات یافت می شود.
محققین تاکید دارند که با توجه به اینکه بیماری ماکولا (AMD) علت عمده کاهش بینایی با افزایش سن است و این بیماری با استعداد ژنتیکی و عوامل محیطی مرتبط است.
برای کاهش بروز و پیشرفت بیماری توصیه به مصرف بیشتر میوه جات، سبزیجات، لبنیات و ماهی که دارای ویتامین دی، بتائین و متیونین هستند، می شود، همچنین بر اجتناب از سیگار کشیدن و دود سیگار نیز تاکید می شود.

شکمم را چجوری کوچک کنم!؟

شکمم را چجوری کوچک کنم!؟ به نظر شما بهترین راه برای کوچک کردن شکم کدام است؟ دراز و نشست، هولاهوپ (حلقه)، شکم کرانچ، کمربند لاغری، رژیم سیب و پروتئین، شاید هم جراحی؟!

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز: به نظر شما بهترین راه برای کوچک کردن شکم کدام است؟ دراز و نشست، هولاهوپ (حلقه)، شکم کرانچ، کمربند لاغری، رژیم سیب و پروتئین، شاید هم جراحی؟! از آنجا که در رژیم گرفتن، چربی‌های شکم دیرتر از سایر نواحی آب می‌شوند، مردم علاقه زیادی به آن ندارند و معمولا همه به دنبال راه‌های میان‌بر می‌گردند.  قدیم‌ترها وقتی کسی شکمش جلوتر از خودش می‌رفت همه به او توصیه می‌کردند «دراز و نشست برو که چاره دردت فقط درازونشست است!»  مدتی بعد بازار کمربندهای لاغری حسابی داغ شد و هرجا که می‌رفتیم، می‌دیدیم کسی یک کمربند ویبراتور به خود بسته و همین‌طور می‌لرزد تا شاید شکمش کوچک شود.

 البته در دنیای پیشرفته امروز هر روز یک روش به عنوان روش لاغری شکم معرفی می‌شود و با معرفی روش‌های جدیدتر، شیوه‌های قدیمی‌تر به کل فراموش می‌شوند.  به  این ترتیب کمربندها هم فراموش شد و شیوه‌های عجیب و غریب‌تر از LPG و RF گرفته تا تامی‌تاک و لیپولیز به بازار آمد تا به مردم کمک کند شکم‌هایشان را کوچک کنند. برای آشنایی با همه این راه‌ها، از ورزش‌ها تا رژیم‌ها و جراحی‌ها سراغ دکتر محمد هاشمی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و امین‌ا... قنبری، مدرس تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی رفتیم و در این مورد سؤالاتی پرسیدیم که در ادامه خواهید خواند.

درمان زردی با یک گیاه

درمان زردی با ترنجبین بی‌خطر بودن،کم عارضه بودن گیاهان دارویی، بسیاری از خانواده‌ها را متقاعد کرده تا برای حفظ سلامت جسم و روح و درمان بیماری‌ها و اختلال‌هایی که در 2 سال اول زندگی سراغ نوزادانشان می‌آید، از این شیوه‌های طبیعی و سنتی درمانی استفاده کنند.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز:  بی‌خطر بودن،کم عارضه بودن گیاهان دارویی، بسیاری از خانواده‌ها را متقاعد کرده تا برای حفظ سلامت جسم و روح و درمان بیماری‌ها و اختلال‌هایی که در 2 سال اول زندگی سراغ نوزادانشان می‌آید، از این شیوه‌های طبیعی و سنتی درمانی استفاده کنند. شیوه‌هایی که نه تنها در درمان و تسکین بیماری‌ها موفق‌اند بلکه می‌توانند با کمترین عارضه جانبی و بدون نیاز به داروهای شیمیایی و مدرن برای درمان و تسکین دردهای دوران نوزادی موثر واقع شوند.


خودسرانه گیاه درمانی نکنید

همانطور که مصرف بسیاری از قرص‌ها و داروهای شیمیایی با عوارض جانبی همراه است، مصرف برخی از گیاهان دارویی نیز با عوارض جانبی همراه است، بنابراین پیشنهاد من این است که برای مصرف این گیاهان حتما با درمانگر یا متخصص طب سنتی مشاوره کنید تا از بروز تداخل دارویی پیشگیری کنید و با عوارض  احتمالی گیاهان دارویی مانند ترنجبین و شیرخشت نیز آشنا شوید. این گیاهان دارویی به درمان زردی کمک می‌کنند اما ممکن است موجب بروز اسهال و دل‌پیچه در برخی از نوزادان شود. در صورتی که والدین با مشاوره متخصص طب سنتی و تحت نظر او این کار را انجام دهند می‌توانند این مسئله را کنترل کرده و میزان آن را در نوزادشان به حداقل برسانند.

اصول تغذیه در روزهای آلوده

آلودگی هوا

تهرانی ها بخوانند...
شهرزاد محمدیان کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر لزوم مصرف هرچه بیشتر مایعات در زمان آلودگی هوا تصریح کرد :« در روزهای آلوده باید شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی هایی که در محیط است با شیر ترکیب می شود و از بدن دفع می شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش یابد.»

این کارشناس ارشد تغذیه  مهمترین مادۀ مصرفی در این شرایط را مایعات توصیف کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« برای تغذیه در هنگامی که هوا خیلی آلوده است اولین توصیه ای که می کنیم این است که حجم آب و مایعات دریافتی را افزایش دهند یعنی نسبت به روزهای قبل هم آب مصرفی شان را افزایش دهند و هم غذاهایی که در آن مایعات وجود دارد استفاده کنند که این غذاها شامل انواع سوپها ، آش ها ، میوه هایی که آبدار هستند ، سبزیجات آبدار مثل کاهو و کلم می شوند.»

وی در ادامه افزود :« توصیۀ دیگر ما این است که شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی هایی که در محیط است با شیر ترکیب می شود و از بدن دفع می شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش دهند.»