چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟

برای مصرف‌کننده‌ی عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم استفاده از حواس است. رنگ و غلظت عسل نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت این محصول باشد چراکه غلظت و رنگ عسل بسته به شرایط اقلیمی تولید آن متفاوت است اما عسل طبیعی، عطر و طعم گل‌ها را دارد.
آفتاب: عسل از جمله ارزشمند‌ترین مواد غذایی و سرشار از سودمند‌ترین مواد حیاتی اعم از مواد آلی، معدنی، قند‌های طبیعی، انواع ویتامین‌ها است که برای تولید آن، زنبورعسل شهد بهترین گل‌ها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم‌ها و انجام چند کنش شیمیایی، شهد را تبدیل به مایعی خوشبو، نشاط‌ ‌آور، نیروزا و شفابخش به‌نام عسل می‌کند.

علیرغم اینکه عسل در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد در کشور ما نه تنها از جنبه‌ی درمانی به این محصول بی‌توجهی شده بلکه در سبد غدایی خانواده‌ها نیز مورد بی‌مهری قرار گرفته که مصرف‌کنندگان یکی از دلایل عدم مصرف این محصول را تقلبی بودن و نبود عسل با کیفیت در بازار مصرف عنوان می‌کنند.

در این میان مصرف‌کنندگان نشانه‌هایی برای شناسایی عسل طبیعی از عسل تقلبی مطرح می‌کنند؛ گروهی از مردم براین باورند که عسل وقتی بلورین، کدر و ته‌نشین شود، تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف می‌ماند اما این باور اشتباه است.

مصرف‌کننده‌ی ایرانی، عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می‌داند که رنگش کهربایی تیره مانند عقیق و سفت باشد و اصطلاحا «کش» آمده و اگر یک روز در یخچال گذاشته شود، بلورین نشود و چنانچه قاشقی از آن برداشته شود، قطراتی که سرازیر می‌شود به صورت باریکه‌ای پیوسته باشد و قطع نشود.

مصرف شیر پرچرب و گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی، با بیان این مطلب گفت: مصرف شیر و لبنیات پرچرب می‌تواند زیان‌های ناشی از آلودگی هوا را افزایش دهد زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در شیر و لبنیات پرچرب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود.
وی افزود: انواع فلزات سنگین مانند سرب که با سوختن بنزین وگازوئیل در هوا منتشر می‌شود نیز می‌تواند با رقابت در جذب ریزمغذی‌هایی از جمله کلسیم، آهن و روی در بدن تجمع یافته و در نهایت سرطان را به دنبال داشته باشد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: عوارض و پیامدهای آلودگی هوا برخی از افراد از جمله کودکان، مادران باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های ریوی بیشتر است.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد روزانه حداقل 2 لیوان شیر کم چرب ( کمتر از 1.5 درصد چربی) مصرف کنند زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است هم چنین شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کند.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: زمانی که میزان باکتری‌های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می‌شود و این مواد در بدن باقی می‌مانند. کلسیم موجود در شیر منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شود.

چگونه روغن زیتون طبیعی را از غیرطبیعی تشخیص دهیم؟


99 درصد مردم روغن زیتون خوب را نمی‌شناسند

رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: روغن زیتون خوب باید بوی میوه یا برگ زیتون را داشته باشد و در ابتدای زبان مزه شیرین و در انتهای زبان کمی احساس سوزش ایجاد کند.
رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیش از 99 درصد مردم روغن زیتون خوب را نمی‌شناسند اظهار کرد: رنگ روغن زیتون ربطی به کیفیت روغن این محصول ندارد و بسته به ارقام و زمان برداشت زیتون، رنگ روغن زیتون هم متفاوت است.
وی خاطر نشان کرد: اکثر مردم روغن زیتون اکسیداسیون را برای خرید انتخاب می‌کنند که بوی اکسید می‌دهد این درحالیست که روغن زیتون خوب باید بوی میوه یا برگ زیتون بدهد.
رمضانی یکی دیگر از راه‌های شناختن روغن زیتون را چشیدن آن عنوان کرد و افزود: در ابتدای زبان مزه روغن زیتون شیرین است و در انتهای زبان کمی احساس سوزش باید داشته باشیم، به اندازه‌ای که مجبور به سرفه کردن شویم.
رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: باید فرهنگ استفاده از روغن زیتون را بین مردم ارتقاء دهیم تا با استفاده از این محصول خوب، سلامت جامعه افزایش یابد.
رنگیندن - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار- نیز ازبرداشت 13 هزار تن دانه زیتون و تولید 780 تن روغن زیتون در سال جاری خبر داد.
وی به ایسنا گفت: امسال در شهرستان رودبار که قطب تولید زیتون و روغن زیتون کشور است 13 هزار تن دانه زیتون برداشت شد که 30 درصد آن برای روغن‌گیری استفاده می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار افزود: امسال 780 تن روغن زیتون در شهرستان رودبار تولید شد که از بهترین روغن‌های زیتون‌ دنیا به شمار می‌رود.

اصول تغذیه در روزهای آلوده


یک کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر لزوم مصرف هرچه بیشتر مایعات در زمان آلودگی هوا تصریح کرد :« در روزهای آلوده باید شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی‌هایی که در محیط است با شیر ترکیب می‌شود و از بدن دفع می‌شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش یابد.»
شهرزاد محمدیان مهمترین مادۀ مصرفی در این شرایط را مایعات توصیف کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« برای تغذیه در هنگامی که هوا خیلی آلوده است اولین توصیه‌ای که می‌کنیم این است که حجم آب و مایعات دریافتی را افزایش دهند یعنی نسبت به روزهای قبل هم آب مصرفی‌شان را افزایش دهند و هم غذاهایی که در آن مایعات وجود دارد استفاده کنند که این غذاها شامل انواع سوپها ، آش‌ها ، میوه‌هایی که آبدار هستند ، سبزی‌جات آبدار مثل کاهو و کلم می‌شوند.»
وی در ادامه افزود :« توصیه دیگر ما این است که شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی‌هایی که در محیط است با شیر ترکیب می‌شود و از بدن دفع می‌شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش دهند.»
این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص نقش آنتی‌اکسیدان‌ها اظهار داشت :« توصیۀ دیگر ما راجع به آنتی‌اکسیدان‌ها است ، آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها طیف وسیعی در طبیعت دارند که منابع اصلی آنها در سبزیجات ومیوه‌ها است و برای اینکه افراد تمام این ترکیبات را از غذاها دریافت کنند باید از رنگدانه‌هایی که در طبیعت موجود است مصرف کنند ، یکی از این رنگدانه‌ها سبز است و باید برای دریافت این مواد از گیاهانی که سبز هستند استفاده کنند مثل اسفناج ، کلم بروکلی ، کاهو. یکی دیگر از این رنگدانه‌هایی که باید مصرف شود زرد و نارنجی است که می‌توان برای دریافت این مواد هم از هویج و گیاهانی که شامل این دسته هستند استفاده کرد.»

مصرف ماهی و کاهش احتمال زایمان‌های زودرس


این مطالعه با هدف بررسی مصرف ماهی با اسید چرب امگا 3 بر میزان کاهش زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد انجام شد.
به گزارش سلامت نیوز در این مطالعه، تعداد هزار و 200 نفر که دارای ویژگی‌های ورود به مطالعه بودند، از طریق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب و از هفته 16 بارداری به طور آزادانه وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها ارتباط آماری معناداری بین مصرف ماهی بیش از 3 بار در دوران بارداری با کاهش زایمان زودرس و افزایش وزن هنگام تولد نوزادان را نشان داد.
شناسایی عوامل خطرساز برای زایمان زودرس و وزن کم موقع تولد که زمینه‌ساز بیماری‌ها و عوارض نوزادی است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وزن زیاد موقع تولد در نوزادان و یا حاملگی‌های طولانی مدت در جوامعی که مصرف بالای ماهی با اسید چرب امگا 3 دارند، مؤید اثر این اسید چرب بر افزایش رشد و وزن جنین داخل رحم و در نتیجه کاهش میزان زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد است.
مصرف ماهی یک عامل مؤثر جهت کاهش احتمال زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد محسوب می‌شود. لذا تدوین و ارایه برنامه‌های آموزشی تغذیه برای زنان باردار ضروری به نظر می‌رسد.
خلاصه این پژوهش در مجله دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ رسیده است.

ارتباط نوشابه‌های رژیمی با افسردگی


نتایج یک مطالعه جدید نشان داده مصرف نوشیدنی‌های رژیمی با بروز علائم افسردگی مرتبط است.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان علوم روانشناسی در آمریکا می‌گویند هر چند ممکن است این نوشیدنی‌ها طعم مطبوع و دلچسبی داشته باشند، اما آزمایشات تایید می‌کند افرادی که از نوشابه‌های رژیمی و آبمیوه‌های صنعتی استفاده می‌کنند، علائم افسردگی در آنها بیشتر مشاهده می‌شود.

به گزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، متخصصان می‌گویند: البته این بررسی نشان نمی‌دهد که نوشابه‌های رژیمی باعث بروز افسردگی می‌شود، اما مشخص می‌کند که افسردگی معمولا در اشخاصی که از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، مشاهده می‌شود.

این متخصصان روی بیش از 263 هزار و 900 فرد بالغ آمریکایی 50 تا 71 ساله بررسی کردند. این داوطلبان به پرسشنامه‌هایی درباره مقدار مصرف این نوشابه‌ها بین سال‌های 1995 تا 1996 پاسخ دادند. حدود 10 سال بعد از همین شرکت‌کنندگان درخواست شد تا اگر از سال 2000 به بعد برای مشکل افسردگی به روانپزشک مراجعه کرده‌اند، این مطلب را نیز به اطلاع متخصصان در این مطالعه برسانند.

دکتر «هونگلی چن» از انستیتو ملی سلامت آمریکا که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته، اظهار داشت: مشاهدات ما نشان داد افرادی که روزانه بین چهار قوطی یا بیشتر از هر نوع نوشیدنی صنعتی استفاده می‌کردند، احتمال تشخیص علائم افسردگی در آنها 30 درصد بیشتر بود. همچنین خطر افسردگی بویژه در افرادی که از نوشابه‌های رژیمی مصرف کرده بودند به 31 درصد می‌رسید.

جزئیات این مطالعه در نشست سالانه آکادمی نورولوژی آمریکا در سان دی گو ارائه خواهد شد.

توجه به تغذيه دختران از كودكي


 معمولا وقتي صحبت از ناباروري يا كاهش قدرت باروري مي‌شود، كمتر كسي است كه به نقش تغذيه صحيح در اين زمينه توجه كرده و با انتخاب مواد غذايي مناسب از بروز چنين مشكلاتي پيشگيري كند. در حالي كه متخصصان و كارشناسان بر اين باورند كه تغذيه هم نقش مهمي در كاهش ميزان بروز چنين مشكلاتي ايفا مي‌كند.
اين روزها بيماري‌هايي مانند سندرم تخمدان پلي‌كيستيك (تنبلي تخمدان) يا اندومتريوز (ضخيم شدن غشاي داخلي رحم) خانم‌ها و دختران زيادي را درگير كرده است؛ بيماري‌هايي كه قطعا تغذيه نادرست مي‌تواند در بروزشان موثر باشد، اما نبايد به اشتباه تصور كنيم پيروي از يك رژيم غذايي مناسب فقط مخصوص دوران جواني، بارداري و شيردهي است؛ زيرا از همان روزهاي كودكي والدين بايد به فكر تغذيه صحيح دخترانشان باشند.
دكتر لادن گياهي، متخصص تغذيه مركز درمان ناباروري ابن‌سينا و عضو هيات علمي پژوهشگاه ابن‌سينا در گفت‌وگو با «جام‌جم» توضيح مي‌دهد: در كل اختلالات هورموني‌ و مشكلاتي كه در تخمك‌گذاري ايجاد مي‌شود و همچنين بيماري‌هايي مانند سندرم تخمدان پلي كيستيك يا اندومتريوز همگي مشكلاتي مرتبط با ناباروري به حساب مي‌آيد. همچنين بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه اين مشكلات به طور قطع بيماري‌هايي چندعلتي است كه يكي از علت‌هاي آن به موضوع تغذيه افراد مربوط مي‌شود.

كره بادام‌زميني يا كره لبني


بين كره بادام‌زميني و كره لبني كدام يك براي وعده صبحانه مناسب‌تر است؟ اين‌كه مي‌گويند كره بادام‌زميني ارزش تغذيه‌اي بالايي دارد اما در مقايسه با كره معمولي حاوي چربي و كالري بيشتري است حقيقت دارد؟ عادت به خوردن اين كره به چه كساني توصيه مي‌شود و مصرف آن براي چه افرادي محدوديت دارد؟
به گفته متخصصان تغذيه، اگر بخواهيم بين كره لبني و بادام‌زميني يكي را انتخاب كنيم، در مقادير مساوي كره بادام زميني ارجحيت دارد.
در هر صد گرم آن 580 كالري انرژي نهفته است و هر دو قاشق آن حاوي صد كالري است. در مقايسه با كره معمولي كه حاوي 80 درصد چربي است، 30 درصد چربي كمتري دارد و بيشتر اسيدهاي چرب آن از نوع غيراشباع بوده و اگر تقلبي و با روغن‌هاي هيدروژنه (جامد) مخلوط نشده باشد، بدون كلسترول است.
اين كره در گروه چربي‌ها و پروتئين‌ها در نظر گرفته مي‌شود و ويتامين E بالايي دارد و منبع خوب ويتامين‌هاي گروه B، اسيدفوليك، كلسيم، آهن، منيزيم و پتاسيم است.
تحقيقات نشان داده است كره بادام زميني حاوي فيتوسترول است. اين تركيب ساختاري مشابه كلسترول دارد با اين تفاوت كه برخلاف كلسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست و مي‌تواند تا حدودي ازLDL (كلسترول بد خون) بكاهد.

تو صیه های تغذیه ای مناسب جهت درمان یبوست

کسی که دفع سخت و طولانی داشته باشد یا احساس دفع ناکافی کند یا کم‌تر از سه بار در هفته دفع داشته باشد، می‌گوییم یبوست دارد. یبوست عارضه‌ای در دستگاه گوارش است که به موجب آن مواد دفعی در رودهٔ بزرگ سفت می‌شوند و دفع آنها با درد و سختی همراه می‌شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  علت اصلی معمولاً کندی سرعت عبور مواد از کولون و یا اختلال دفع است. برخی از بیماری‌ها موجب یبوست می‌شوند مانند رژیم کم‌فیبر یا کم‌آبی، کم‌کاری تیروئید، بیماری دیابت، تومورها و سرطان‌های روده. البته به یاد داشته باشیم که افراد مسن به دلیل تحرک کم معمولا دچار یبوست می گردند .
عوامل شایعی که یبوست را تشدید می‌کند عبارتند از: نوع رژیم غذایی، نداشتن رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوه‌ها، کم مصرف کردن مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب.
مصرف برخی از داروها مثل داروهای ضد فشارخون بالا و برخی داروهای پایین آورندهٔ چربی خون هم در ایجاد یبوست موثرند.
شرایط فیزیولوژیکی مثل حاملگی و افزایش سن، تعدادی از بیماری‌ها که با کاهش حرکت همراه است مانند قطع نخاعی یا بیماری‌های عضلانی مثل دیستروفی عضلانی نیز از علل یبوست‌اند.
برخی بیماری‌های روده بزرگ که به جهت اختلال در حرکات روده بزرگ می‌باشد مثل بیماری رودهٔ تحریک‌پذیر، بیماری‌های مرتبط به عضلات کف لگن و بالاخره افسردگی از علل دیگر ایجاد یبوست هستند.
مصرف مواد مخدر و هم چنین قرص های حاوی مواد مخدر سنتی و صنعتی همانند ترامادول و متادون نیز میتواند باعث ایجاد یبوست گردد .
برای درمان یبوست در مرحله‌ی اول استفاده از رژیم‌های غذایی حاوی فیبر مانند سبزی‌جات؛ میوه‌ها و خوردن مایعات به خصوص آب به مقدار کافی و داشتن فعالیت فیزیکی بسیار مهم است.

هرم غذایی مناسب سالمندان




سالمندان باید تناسب هرم غذایی خود را حفظ کنند. میزان نیاز سالمندان به پروتئین افزایش می یابد. درعین حال نباید مجموع کالری دریافتی آنها بیشتر شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  سالمندان به میزان دریافت پروتئین موردنیاز بدن خود توجه نمی کنند. این افزایش نیاز به دلیل تغییرات در دستگاه گوارش در دوران سالمندی و این که در کار آنزیم های شکننده پروتئین در دستگاه گوارش اختلالاتی ایجاد می شود و مشکلات جذبی به وجود می آورد روی می دهد.
به علت مصرف نکردن شیر توسط برخی سالمندان به دلیل مشکلات گوارشی به آنان توصیه می شود از منابع دیگری برای دریافت کلسیم استفاده کنند. مصرف روزانه ماست و دیگر مشتقات شیر برای جذب کلسیم ایده آل است.
پزشکان بر مصرف حداقل میزان گوشت قرمز به دلیل داشتن اسید چرب اشباع شده تأکید می کنند. مصرف تنها ۲ تا ۳ بار در هفته گوشت قرمز کم چرب به افراد سالمند توصیه می شود.
در طبخ گوشت سفید باید سرخ کردن گوشت را به حداقل رساند یا حذف کرد.
سالمندان باید در حد نیاز میوه و سبزیجات مصرف کنند. سالمندان علاوه بر مشکلات دندانی برای مصرف سبزیجات در دریافت فیبر و پروتئین های میوه و سبزیجات به دلیل مشکلات گوارشی ناتوان هستند و می توانند به طرق دیگر مانند مصرف آب میوه ها و سبزیجات این مشکلات را حل کنند؛ چراکه مصرف میوه و سبزیجات در کنترل و پیشگیری بیماری ها به اثبات رسیده است.
یبوست در سالمندان، ناشی از تغییراتی که درجدار دستگاه گوارش ایجاد شده می باشد.
تغییر شکل در عضلات و کم تحرکی سالمندان و کهولت سن از عوامل مهم یبوست در این افراد است و مصرف میوه و سبزیجات مناسب و به هنگام می تواند علاوه بر اثرات مفید ذکر شده در رفع یبوست چاره گشا باشد.
به سالمندان توصیه می شود: