
به گفته متخصصان تغذيه، اگر بخواهيم بين كره لبني و بادامزميني يكي را انتخاب كنيم، در مقادير مساوي كره بادام زميني ارجحيت دارد.
در
هر صد گرم آن 580 كالري انرژي نهفته است و هر دو قاشق آن حاوي صد كالري
است. در مقايسه با كره معمولي كه حاوي 80 درصد چربي است، 30 درصد چربي
كمتري دارد و بيشتر اسيدهاي چرب آن از نوع غيراشباع بوده و اگر تقلبي و با
روغنهاي هيدروژنه (جامد) مخلوط نشده باشد، بدون كلسترول است.
اين
كره در گروه چربيها و پروتئينها در نظر گرفته ميشود و ويتامين E بالايي
دارد و منبع خوب ويتامينهاي گروه B، اسيدفوليك، كلسيم، آهن، منيزيم و
پتاسيم است.
تحقيقات
نشان داده است كره بادام زميني حاوي فيتوسترول است. اين تركيب ساختاري
مشابه كلسترول دارد با اين تفاوت كه برخلاف كلسترول براي سلامت قلب و عروق
مضر نيست و ميتواند تا حدودي ازLDL (كلسترول بد خون) بكاهد.
چه افرادي مجاز به مصرف كره بادامزميني هستند؟
كره
بادامزميني به دليل تقويت سيستم ايمني بدن و غني بودن از پروتئين و كلسيم
براي گياهخواران توصيه ميشود. به جهت دارا بودن لسيتين براي مبتلايان به
ديابت نوع 2 گزينه مناسبي است و به دليل منيزيم و پتاسيم بالا و سديم كم
براي افرادي كه مبتلا به پرفشاري خون هستند، محدوديت مصرف ندارد.
موارد منع مصرف
بادامزميني
و كره آن در بسياري از افراد علائم حساسيت ايجاد كرده و باعث آلرژي ميشود
و مقدار كمي از آن ميتواند به شوك آنافيلاتيك منجر شود بنابراين مصرف آن
براي كودكان زير دو سال محدوديت دارد و در خانمهاي باردار و شيرده
ميتواند زمينه بروز حساسيت را در نوزادشان فراهم آورد.
نكته
ديگر اينكه كره بادامزميني گواتروژن است، يعني مانع برداشت يد توسط غده
تيروئيد ميشود و مصرف زياد آن ريسك ابتلا به گواتر را افزايش ميدهد.
اما
چرا گاهي پزشكان به افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه و مثانه هستند
توصيه ميكنند از خوردن بادامزميني و كره آن بپرهيزند؟ به دليل آنكه
بادام زميني اگزالات بالايي دارد و به تشكيل سنگهايي از جنس اگزالات كلسيم
كمك ميكند.
كره بادامزميني هم چاق ميكند
در
صورتي كه ميزان مصرف كره بادامزميني زياد باشد، اضافه وزن و چاقي حتمي
خواهد بود. به توصيه متخصصان علوم غذايي، مصرف اين كره به دليل پركالري
بودن و خاصيت سيركنندگي بالا به عنوان ميانوعده، انتخاب مناسبي نيست و
بهتر است در وعده صبحانه ميل شود.
اين
كره برخلاف كره لبني احتياجي به يخچال ندارد. اما چون در معرض نور اكسيد
شده و خواص خود را از دست ميدهد، بهتر است در محيط تاريكي همچون يخچال
نگهداري شود. در زمان خريد اين محصول انواعي را كه بدون نمك، شكر و شكلات
است، انتخاب كرده و به تاريخ مصرف آن توجه كنيد.
فاخره بهبهاني - جامجم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر