یک کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر لزوم
مصرف هرچه بیشتر مایعات در زمان آلودگی هوا تصریح کرد :« در روزهای آلوده
باید شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگیهایی که در محیط است با
شیر ترکیب میشود و از بدن دفع میشود ، به خاطر همین بسیار توصیه میکنیم
که مصرف شیر را در این روزها افزایش یابد.»
شهرزاد محمدیان مهمترین مادۀ مصرفی در این شرایط را مایعات
توصیف کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« برای تغذیه در هنگامی که هوا
خیلی آلوده است اولین توصیهای که میکنیم این است که حجم آب و مایعات
دریافتی را افزایش دهند یعنی نسبت به روزهای قبل هم آب مصرفیشان را افزایش
دهند و هم غذاهایی که در آن مایعات وجود دارد استفاده کنند که این غذاها
شامل انواع سوپها ، آشها ، میوههایی که آبدار هستند ، سبزیجات آبدار مثل کاهو و کلم میشوند.»وی در ادامه افزود :« توصیه دیگر ما این است که شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگیهایی که در محیط است با شیر ترکیب میشود و از بدن دفع میشود ، به خاطر همین بسیار توصیه میکنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش دهند.»
این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص نقش آنتیاکسیدانها اظهار داشت :« توصیۀ دیگر ما راجع به آنتیاکسیدانها است ، آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدها طیف وسیعی در طبیعت دارند که منابع اصلی آنها در سبزیجات ومیوهها است و برای اینکه افراد تمام این ترکیبات را از غذاها دریافت کنند باید از رنگدانههایی که در طبیعت موجود است مصرف کنند ، یکی از این رنگدانهها سبز است و باید برای دریافت این مواد از گیاهانی که سبز هستند استفاده کنند مثل اسفناج ، کلم بروکلی ، کاهو. یکی دیگر از این رنگدانههایی که باید مصرف شود زرد و نارنجی است که میتوان برای دریافت این مواد هم از هویج و گیاهانی که شامل این دسته هستند استفاده کرد.»