یک مطالعه نشان می دهد که عمل جراحی کاهش وزن، نیمی از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ را برای حداقل پنج سال درمان می کند.
براساس
این مطالعه به روی ۶۰ نفر که نتایج آن در نشریه لنست چاپ شده، هیچ کدام از
کسانی که دیابت نوع داشتند فقط با تکیه بر دارو یا رژیم غذایی درمان نشده
بودند.
این مطالعه نشان داد که عمل جراحی، علائم دیابت دو را، از طریق کاهش وزن و تغییر شیوه عملکرد دستگاه گوارش تخفیف می دهد.
کارشناسان این نتایج را بسیار قابل توجه دانسته اند.
تیم
محققان در کینگز کالج لندن و دانشگاه کاتولیکا در رم، درمان های استاندارد
با دارو را با عمل جراحی کاهش وزن و اصلاح دستگاه گوارش مقایسه کردند.
این عمل ها اندازه معده را کم کرد و بخش کمتری از روده ها را در معرض مواد غذایی قرار داد.
پروفسور
فرانچسکو روبینو که بیماران را عمل کرده به بی بی سی گفت: "عمل جراحی می
تواند در ۵۰ درصد موارد باعث عقب نشینی بیماری شود، یعنی میزان قند خون
بیماران برای پنج سال به حدی می رسد که دیگر دیابت به حساب نمی آید."
او
افزود: "به علاوه ۸۰ درصد کسانی که عمل شدند توانستند میزان قند خون خود
را به خوبی کنترل کنند که فقط با مصرف یک دارو یا بدون مصرف دارو بود."
با اینکه که بعضی از این بیماران هنوز دیابت نوع دو داشتند، اما به راحتی توانستند قند خود را در سطح توصیه شده نگه دارند.
یکی
از عوارض معمول دیابتی که کنترل نشده باشد، مشکلات قلبی است، اما بیمارانی
که عمل کرده بودند به احتمال کمتر با خطر مشکلات قلبی روبرو بودند و از
افزایش کیفیت زندگی خبر دادند.
پروفسور روبینو گفت: "به نظر می رسد که درمان با عمل جراحی، مقرون به صرفه تر باشد و با مصرف داروی کمتر همراه است."
نتایج دو سال بعد از عمل بهتر بود. با این حال علائم بیماری بعضی از آنها در سه سال آخر دوباره ظاهر شد.
پزشکان جراح می گویند حتی پس از عمل هم بیماران باید برای میزان قند خون به طور مستمر تحت نظر باشند.
دکتر دیمیتری پورناراس و کارل لی روکس از امپریال کالج لندن گفتند که دیابت "طاعون قرن ۲۱" است و نتایج را "چشمگیر" خواندند.
آنها
گفتند: "به نظر می رسد که عمل جراحی برای دیابت، ایمن، و از نظر کنترل
قند خون موثر باشد و حالا به کاهش عوارض دیابت هم ارتباط داده شده است."
به گفته آنها "سوال نهایی این است که آیا عمل جراحی برای درمان دیابت باعث کاهش مرگ می شود یا نه."
رژیم کمچربی برای کاهش وزن 'موثرتر' از رژیم کمکربوهیدرات است
نتایج
تحقیقی که موسسه ملی بهداشت وابسته به وزارت بهداشت آمریکا انجام داده
نشان میدهد رژیم کمچربی برای کاهش وزن 'موثرتر' از رژیم کمکربوهیدرات
است.
این بررسی نشان داد هر دو رژیم اگر باعث کاهش دریافت کالری
شوند، چربی بدن را کاهش میدهند اما با کم کردن مصرف چربی این کاهش بیشتر
از زمانی است که رژیم کم کربوهیدرات رعایت میشود.
برای این تحقیق به ۱۹ فرد چاق روزی ۲۷۰۰ کالری داده شد.
بعد از دو هفته، کالری مصرفی را یا با کاهش چربی یا با کاهش کربوهیدرات به یک سوم تقلیل دادند.
این افراد از نظر تمام چیزهایی که میخوردند و مقداری که تحرک و ورزش داشتهاند به دقت زیر نظر بودند.
محققان
میزان اکسیژن و دی اکسید کربن را در بازدم و میزان نیتروژن را در ادرار
آنها اندازه میگرفتند تا دقیقا روند سوخت و ساز را در بدن آنها بررسی
کنند.
پس
از شش هفته، آنها که رژیم کمچربی داشتند ۴۶۳ گرم از چربی بدنشان را از
دست داده بودند، یعنی هشتاد درصد بیشتر از آنها که رژیم کمکربوهیدرات
داشتند که ۲۴۵ گرم چربی سوزانده بودند.
امیدهای تازه برای درمان دیابت و چاقی با ابتکار دانشمند ایرانی
ساخت یک ملکول جدید توسط پروفسور علی توسلی، پژوهشگر ایرانی و استاد
بیوشیمی دانشگاه ساوت همپتون بریتانیا، امیدهای تازهای برای درمان چاقی و
دیابت بوجود آورده است.
این ملکول که «کامپوند ۱۴» نام دارد و توسط پروفسور توسلی و تیم همراه
او در آزمایشگاه ساخته شده، به زبان ساده سلولهای بدن را فریب میدهد. هر
سلول بدن برای ادامه زندگی به انرژی نیاز دارد و منبع انرژی آن هم در مرحله
نخست قند و در مرحله بعدی چربی است. ملکولی که توسط پروفسور توسلی و تیم
همراه او ساخته شده است به سلول القا می کند که انرژی آن تمام شده است؛
درست مانند هنگامی که پس از ورزش یا فعالیتهای شدید سلول احساس نیاز به
انرژی میکند و حالتی به آن دست میدهد که انگار انرژی اش تمام شده است.
پروفسور توسلی درباره اینکه چه آزمایشهایی برای سنجش موفقیت این ملکول
صورت گرفته است گفت: «ما این ملکول را روی دو
گروه از موشها آزمایش کردیم. ملکول روی دسته اول موشها که چاق و دارای قند
بالا بودند موثر بود و قند خون آنها پایین آمد و وزن آنها پس از ۷ روز ۵
درصد کمتر شد. بنابراین فکر میکنیم که اگر ملکول را مناسب بدن انسان
بسازیم، برای انسان بسیار مفید خواهد بود.»
در پی انتشار خبر ساخت این ملکول موثر برای کاهش قند و چربی، برخی از
وبسایتهای به این جنبه ملکول کامپوند ۱۴ پرداختند که با مصرف این ملکول
دیگر نیازی به ورزش برای کاهش وزن وجود ندارد. این در حالیست که پروفسور
توسلی گفت که ایده اولیه برای ساختن این ملکول، درمان مرض قند و دیابت بوده
است.
به گفته او، تیم پژوهشگر، ابتدا برای درمان بیماریهای قندی به سراغ
ساخت این ملکول رفت. به اعتقاد او مهمترین کارکرد این ملکول برای کسانی
خواهد بود که دیابت یا وزن بالا دارند. او اضافه کرد: «در آزمایش ما، ملکول
روی موشهایی که قند و وزن بالا داشتند تاثیر خوبی داشت در حالیکه روی
موشهایی که اضافه وزن نداشتند اصلا تاثیر نداشت. بنابراین نخستین ماموریت
ملکول میتواند درمان دیابت یا چاقی بسیار بالا باشد.»
بر پایه پژوهشها، ملکول ساخته شده اگر برای درمان دیابت و چاقی ساخته
شده اما احتمال دارد که در آینده در درمان سرطان نیز موثر باشد.
کنفرانس بینالمللی انجمن آلزایمر در آمریکا روز چهارشنبه ۳۱ تیر، داروی جدید درمان بیماران مبتلا به آلزایمر را رسما معرفی کرد.
این نخستین بار است که پس از چند دهه تلاش و معرفی ۱۲۳ دارو، پژوهشگران
شرکت دارویی الی لیلی و بیو ژن، نتایج کارآزمایی بالینی را موفق اعلام کرده
اند.
این دارو که سولان زوماب Solanzumab نام دارد، پادتنی است که سلول های
عصبی را از طریق متوقف کردن تولید پروتئینی به نام بتاآمیلوئید محافظت می
کند.
پروتئین بتاآمیلوئید در ماده خاکستری مغز به طور نابجا ترشح می شود که
سلولهای مغزی را وادار به فرسوده شدن و چروکیده شدن می کند، جای آنها می
گیرد و موجب مرگ تدریجی سلولها می شود. بعد از مرگ سلول ها و قطع ارتباط
آنها، تمام عملکردهای مغز از جمله توانایی یادگیری و به خاطر سپردن، تحلیل
می روند. آلزایمر که می تواند سرانجام منجر به مرگ بیمار شود، به دلیل بالا
رفتن سن جمعیت، بسیار زیاد شده است.
داروی معرفی شده در کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر، هر ۴ هفته یکبار
به صورت وریدی تزریق می شود. در صورتی که بیمار در مرحله پیشرفته آلزایمر
نباشد و بیماری او زود تشخیص داده شود، این دارو می تواند به توقف پیشرفت
بیماری کمک کند و در مواردی حتی ممکن است بیماری برگشت داده شود.
یکی دیگر از دستاوردهای پژوهشی که در کنفرانس یاد شده معرفی شد، تست
تشخیص آلزایمر بود. این تست که توسط گروهی از پژوهشگران دانشگاه آلبرتای
کانادا معرفی شده است، از طریق بزاق دهان مدت ها پیش از پیدا شدن علائم
حافظه و فراموشی، اختلالات حافظه در افراد را تشخیص دهد.
به اعتقاد محققان، اگر این تست که ارزان و قابل گسترش است در دسترس همگان قرار بگیرد، تشخیص زودهنگام آلزایمر امکان پذیر خواهد بود.
بیماریهای قلبی، چربی خون و چاقی
موضوعاتی هستند که دائم درباره آنها میشنویم و درباره پرهیز از مصرف چربی و
استفاده از روغن مناسب زیاد صحبت می شود.
اما چه چربی یا روغنی
بهترین روغن برای پخت غذاست. آیا برای سرخ کردن روغن نباتی بهتر از روغن
حیوانی است؟ بیبیسی برای پاسخ دادن به این سوال تحقیقی انجام داده است.
برای این تحقیق عدهای از ساکنان شهر لستر داوطلب شدند.
قرار
شد آنها هر روز از یک نوع روغن یا چربی برای طبخ غذا استفاده کنند و بعد
باقیمانده روغن مصرفی را جمعآوری کنند تا در دانشکده داروسازی دانشگاه
دومونفورت آزمایش شود.
در آزمایشگاه این دانشکده، به جز آزمایش
باقیمانده روغنها، در شرایط آزمایشگاهی هم انواع روغن را تا دمای سرخکردن
حرارت دادند و بعد آنها را آزمایش کردند.
برای این تحقیق این روغنها انتخاب شد: روغن
آفتابگردان، روغن ذرت، روغن کانولا (کلزا) مرغوب (cold-pressed)، کره،
روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون فوق بکر (extra virgin).
روغن زیتون بکر روغن زیتونی است که در تولید آن از هیچ ماده یا روش شیمیایی استفاده نشده است.
ساختار
مولکولی روغن در دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد، در ترکیب با اکسیژن هوا
(اکسیداسیون) تغییر و آلدئید و پراکسیدهای لیپیدی تولید میکند.
این اتفاق در دمای اتاق هم میافتد، اما بسیار کندتر است. ترشیدگی روغن نتیجه همین فرآیند است.
خوردن یا استنشاق آلدئید، حتی به مقدار کم احتمال بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش میدهد.
پروفسور
مارتین گروتولت که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، میگوید:
"روغنهایی که چربی چنداشباع (polyunsaturate) زیاد دارند، مثل روغن ذرت و
آفتابگردان، آلدئید خیلی زیادی تولید میکنند."
"روغن ذرت و آفتابگردان تا وقتی خوبند که برای پخت و پز یا سرخ کردن حرارت نبینند."
"این یک واقعیت ساده شیمیایی است که چیزی که برای سلامتی خوب است وقتی به دمای سرخ کردن میرسد به چیزی کاملا ناسالم تبدیل شود."
روغن
زیتون، روغن کانولا، کره و چربی غاز آلدئید بسیار کمتری تولید کردند. علت
این است که این روغنها اسیدهای چرب تکاشباع (monounsaturated) یا اشباع
(saturated) زیادی دارند و این چربیها در مقابل حرارت مقاومترند. در واقع
چربیهای اشباع تقریبا بر اثر حرارت اکسید نمیشوند.
پروفسور گروتولت روغن زیتون را برای پخت و پز و سرخ کردن توصیه میکند:
"اولا به این دلیل که ترکیبات سمی کمتری تولید میکنند، دوم اینکه ترکیباتی که این روغن تولید میکند خطر کمتری برای بدن دارند."
تحقیقات
پروفسور گروتولت نشان میدهد که سرخ کردن با روغن حیوانی یا کره کمتر از
سرخ کردن با روغن ذرت یا روغن آفتابگردان مواد زیان آور تولید می کند.
او
حتی پیه حیوانی را نیز به این روغنها ترجیح میدهد چون پیه حیوانی پر از
چربی تکاشباع است و بنابراین در هنگام حرارت دیدن مواد مضر کمتری تولید
می کند.
پروفسور گروتولت چند توصیه مهم هم دارد:
تا میتوانید کمتر سرخ کنید، در دمای
کمتری سرخ کنید، اگر سرخ میکنید کم روغن مصرف کنید و بعد هم روغن اضافه را
با کاغذ خشک کن از روی غذای سرخ شده جمع کنید.
برای اینکه آلدئید کمتری وارد بدنتان
شود، از روغنهایی استفاده کنید که چربی چنداشباع کم دارند (زیر ۲۰ درصد) و
چربی اشباع یا تک اشباع زیاد دارند، بهترین نسبت این است که یکی از این دو
بیش از شصت درصد اسید چرب را تشکیل دهد و مجموع هر دو بیش از هشتاد درصد
باشد.
بهترین روغن برای پخت و پز روغن زیتون است: ۷۶ درصد چربی تک اشباع، ۱۴ درصد اشباع و ده درصد چند اشباع.
برای پخت و پز فرقی بین روغن زیتون
تصفیه شده یا فوقبکر وجود ندارد، آنتی اکسیدان روغن زیتون فوقبکر برای
جلوگیری از اکسیداسیون حرارتی کافی نیست.
روغن را دوباره مصرف نکنید.
روغن را همیشه در کابین و دور از نور نگهداری کنید تا از تولید مواد مضر جلوگیری کنید.
چند نکته
چربی چند اشباع: در این چربی چند پیوند دوگانه بین
اتمهای کربن وجود دارد. مصرف مقدار مشخصی از این چربی با خوردن مغزدانهها،
دانهها، ماهی و سبزی برای سلامتی مفید است، اما فایده مصرف آن به صورت
روغن ذرت یا آفتابگردان روشن نیست.
چربی تک اشباع: در این چربیها یک پیوند دوگانه بین
اتمهای کربن وجود دارد. این چربی در آوُکادو، فندق، بادام، زیتون و روغن
زیتون و پیه حیوانی و دنبه یافت میشود. روغن زیتون با ۷۶ درصد چربی تک
اشباع جزء مهم رژیم مدیترانهای است و برخی تحقیقات این روش تغذیه را
سالمترین رژیم غذایی می دانند.
چربی اشباع: در این چربی بین اتمهای کربن پیوند دوگانه
وجود ندارد. توصیه میشود از مصرف چربی اشباع به صورت لبنیات و دیگر
چربیهای حیوانی پرهیز شود، اما در این باره اختلاف نظر زیادی وجود دارد.
طبق بررسی های اخیر دانشگاه جورجیا در آمریکا هر ساله، در سراسر جهان ۲۷۵ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می شود که تقریباً ۳۲ میلیون تن از آنها زباله های ساحلی هستند. یک چهارم این زباله های ساحلی وارد آب اقیانوسها می شود. چگونه می توان با این مشکل زیسی محیطی مبارزه کرد؟
گیاه آرتیشوی خاردار می تواند یکی از راه حلها باشد. این گیاه در شمال ساردینیا در ایتالیا کشت می شود تا روغن های لازم برای ساخت زیست پلاستیک تولید شود.
دو شرکت نووامونت و ورسالیس طرحی به نام «ماتریکا» آغاز کرده اند که هدفش تولید محصولات پلاستیکی با قابلیت بازیافت و تجزیه زیستی است که بتوان به جای کود برای محصولات کشاورزی استفاده کرد. این طرح در چارچوب پروژه ای اروپایی موسوم به «فرست توران» («اولین دونده») انجام می شود.
برای این کار روغن دانه های کاردون گرفته و بعد با روغن آفتاب گردان مخلوط می شود. هیچ قسمت گیاه به هدر داده نمی شود و برگها و ساقه های گیاه برای تولید انرژی لازم برای کارخانه سوزانده می شود و از پسماند دانه ها غذای مخصوصی برای گوسفندان تهیه می شود.
میشل فالچه متخصص کشاورزی است و مسئول بخش کشاورزی در شرکت نووا مونت می گوید: «ما کاربرد زمین های کشاورزی را تغییر نمی دهیم، بلکه زمینی را که دیگر برای کشاورزی به کار نمی رود و بایر افتاده است تبدیل به زمینی سودده می کنیم. این ۶۰هزار هکتار زمین در ساردینیا در سی سال گذشته بلااستفاده مانده است. در اینجا بین ۳ تا ۴ درصد زمین را احیا می کنیم و آرتیشوی خاردار می کاریم که کاملا با آب وهوا و محیط مدیترانه ای سازگار است. نیاز به زه کشی و آبیاری ندارد وآب باران برایش کافیست.»
کارخانه تولید زیست-پلاستیک هم در محوطه ای صنعتی که بلااستفاده مانده، ساخته شده است. ماشینهای تقطیر اسید و سیلو برای انبارکردن اسید کار می کنند تا زیست پلاستیک تولید شود. در اینجا برای واکنشهای شیمیایی آب، هوا، و آب اکسیژنه به کار می رود که محیط زیست را آلوده نمی کنند.
با تبدیل روغن های گیاهی به اسید، زیست پلاستیک در چهار محفظه واکنش ساخته می شود. روغن گیاهی در اولین محفظه گذاشته شده و سپس اسید از محفظه چهارم برای تبدیل به زیست پلاستیک خارج می شود. در نتیجه، انجام کل این فرایند نیاز به کارگر هم ندارد.
همه کارها از اتاق فرمان انجام می شود. از اینجا فناوران عملکرد درست هر ماشین و هر دریچه را وارسی و فشار درون لوله ها را تنظیم می کنند. همه چیز دیجیتال است و تمام جزئيات کار ضبط می شود.
لوییجی کاپوزی، مدیر پروژه می گوید:«این فرآیند، کاملاً جدید و منحصربه فرد است و بدون استفاده از گازهای سمی مثل اوزون که احتمال انفجار هم دارد، روغن گیاهی را به مواد دیگر تبدیل می کند. از روغن گیاهی، اسید می گیریم که ماده خام اصلی برای ساخت زیست پلاستیک است و می توان به جای مولکولهای سمی از آن برای کشتن آفات گیاهی استفاده کرد. اما در عین حال این ماده قابل تبدیل به روغنهای روان کننده قطعات ماشین، مواد آرایشی بدون روغن نخل، و همین طور ماده دیگری است که می توان به جای روغنهای معدنی سمی و سرطان زا در تولید تایر به کار برد.»
یکی دیگر از موادی که در ساردینیا تولید می شود روغنهای روان کننده برای قطعات کشتی است که محیط زیست را آلوده نمی کند و در آب دریا حل می شود. هر ساله تنها در اروپا حدود ۳ میلیون روغن ماشین با منشاء نفتی در دریا ریخته می شود.
در حال حاضر، بیوپلاستیک تجاری که در ساردینیا تولید می شود از مشابه شیمیایی خود گران تر هستند، اما این مواد هزینه دورریخت ندارند و می توان از آنها به جای کود استفاده کرد.
بین المللی که با همکاری گروه از محققان و دانشمندان ایرانی
درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیک (بیماریهای
قلبی و عروقی و دیابت و سکتههای مغزی) در بیست کشور خاورمیانه و شمال
آفریقا انجام شده، نشان میدهد که فشار خون مهمترین عامل مرگ در اثر این
بیماری ها در تمام این کشورها است.
در تمام این کشورها، بیماریهای قلبی-متابولیک عامل نزدیک به نیمی (۴۳%) از مرگهای زودرس (زیر هفتاد سال) است.
در ایران هم فشار خون بالا (بالای ۱۱۵) مهمترین عامل خطرساز و باعث مرگ ۲۰۳۵ نفر در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است.
تغذیه نامناسب در ایران دومین عامل خطر ساز برای مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیک (۱۹۷۶ مورد در میلیون) است.
اضافه وزن و چاقی، کلسترول بالا و قند خون بالا در ردههای بعدی قرار دارند.
در
میان عوامل تغذیهای، مصرف کم غذاهای محافظ مثل سبزیجات و حبوبات، میوه و
غذاهای دریایی و غلات سبوسدار بیشتر از بقیه در ایجاد بیماریهای
قلبی-متابولیک نقش دارند.
علاوه
بر این نمک زیاد و اسیدهای چرب ترانس (روغن نباتی جامد) هم در میان عوامل
تغذیهای هستند که باعث ایجاد این بیماریها در ایرانیان میشوند.
این
تحقیق نشان داد که در تمام این کشورها زنان در تمام گروههای سنی ضریب
توده بدنی (BMI) و کلسترول تام بیشتری از مردان دارند، اما از نظر فشار خون
و قند خون تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت.
تنها تفاوت قابل ملاحظه از نظر تغذیه در بین زنان و مردان این است که مردان به طور کلی بیشتر از زنان نمک مصرف میکنند.
اما در مجموع مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیک در مردان بیشتر از زنان است و یکی از مهمترین دلایل آن تغذیه نامناسب است.
رکورد تازه ای برای کاهش وزن افراد با استفاده از یک داروی جدید ساخت
دانمارک ثبت شد. لیرا گلوتید پیش از این برای درمان دیابت نوع دو یا
بزرگسالان، مورد تایید اداره نظارت بر امور غذا و دارو در آمریکا قرار
گرفته بود.
پژوهشگران، دارو را با دوز بالاتر، برای درمان چاقی مورد آزمایش قرار
داده و دریافتند که مصرف لیرا گلوتید، موجب سوزاندن ۶ کیلوگرم از چربی های
اضافی در مدت ۶ ماه می شود.
نکته مهم دیگر این است که کاهش وزن افراد پس از یک سال همچنان پابرجاست.
نوو- نوردیسک، کمپانی سازنده دارو، می گوید عوارض جانبی دارو بسیار کم و شامل اختلالات ملایم گوارشی است.
مطالعه ای در هلند نشان می دهد که خوردن نیم مشت مغزدانه (گردو، فندق، بادام، بادام زمینی، بادام هندی) در روز خطر مرگ زودهنگام را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. مطالعات قبلی ارتباط میان سلامت قلب و عروق با مصرف مغزدانهها را نشان داده بود، اما مطالعه تازه اولین مورد بررسی ارتباط مغزدانهها و بیماریها است. محققان دانشگاه ماستریخت دریافتند که خطر مرگ در جریان یک دوره ده ساله در کسانی که روزانه حداقل ده گرم مغزدانه می خوردند ۲۳ درصد کمتر از سایرین بود. در سال ۱۹۸۶ بیش از ۱۲۰ هزار مرد و زن هلندی ۵۵ تا ۶۹ ساله اطلاعات مربوط به تغذیه و سبک زندگی خود را ارائه کردند و ده سال بعد آمار مرگ در آنها بررسی شد. خطر مرگ زودرس به دلیل عواملی مثل سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی و دژنراسیون سیستم عصبی در میان کسانی که مغزدانه مصرف می کردند کمتر بود. میزان کاهش خطر مرگ در اثر همه بیماری ها به طور متوسط ۲۳ درصد کمتر بود، به علاوه:
خطر مرگ ناشی از دژنراسیون عصبی ۳۹ درصد کمتر
مرگ ناشی از بیماری تنفسی ۳۰ درصد
و خطر مرگ ناشی از بیماری دیابت ۴۵ درصد پایین تر بود.
پروفسور پیت ون دن برانت که مطالعه را سرپرستی کرده گفت: "خیلی قابل توجه بود که درصد خیلی پایین تر مرگ و میر در اثر مصرف به طور متوسط ۱۵ گرم مغزدانه یا بادام زمینی مشاهده شد." نتایج این مطالعه در نشریه بین المللی اپیدمیولوژی منتشر شده است. پروفسور ون دن برانت به بی بی سی گفت محققان این موضوع را که مصرف کنندگان مغزدانهها، میوه و سبزی بیشتری هم مصرف می کردند در محاسبات خود وارد کردند. به علاوه آنها دریافتند زنانی که مغزدانههای بیشتری می خوردند اغلب لاغرتر بودند.
همه ما از موجودات، اشیا
و یا موقعیتهای مختلف میترسیم. این ترسها حقیقی و برای حفظ سلامت و بقای ماست
اما هرگاه این ترس مکرر یا دائمی، شدید و غیرمنطقی شود و باعث احتراز یا اجتناب از
موقعیت یا اشیای خاص شود، فوبیا نامیده میشود.
روانشناسان بر این باورند
که تفاوت مشخصی میان ترس و فوبیا وجود دارد.
ترس یک پاسخ طبیعی به
محرکهای زیانآور و یا تهدیدآمیز است. این پاسخ در جانوران برای حفظ حیات انجام
میگیرد و در انسان به عنوان موجودی با زندگی اجتماعی، علاوه بر حفظ حیات برای حفظ
موقعیتهای اجتماعی و خانوادگی، در اشکال متفاوتی ظاهر میشود. فوبیا بسیار مشابه
ترس است اما یک تفاوت اساسی میان این دو وجود دارد: فوبیا میتواند نسبت به
محرکهای بیضرر باشد یا در قبال محرکهای مضر، میزان ترس و وحشت به قدری زیاد باشد
که زندگی فرد را مختل کند.
به عنوان مثال بسیاری از
مردم از عنکبوت میترسند، اما کسانی که فوبیا دارند، با این نگرانی اشتغال ذهنی
دارند و انرژی زیادی مصرف میکنند تا از برخورد با عنکبوت دوری کنند و حتی از
مکانها و موقعیتهایی که ممکن است عنکبوت وجود داشته باشد، اجتناب میکنند. فوبیا
با استرس بیشتری نسبت به ترس همراه است و به همین علت باعث اختلال در زندگی روزمره
فرد میشود.
فوبیا به چند دسته تقسیم
میشود:
فوبیای خاص نسبت به شی
یا موجود خاص، مثل فوبیای مکان بسته یا فوبیای دندانپزشک
فوبیای مکانهای باز
(Agoraphobia) که فرد در آن نسبت به به مکانهای عمومی و شلوغ دچار ترس و اضطراب
میشود
فوبیای اجتماعی (اختلال
اضطرابی اجتماعی) که فرد با قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی خاص دچار آن
میشود.
نوع اول و دوم فوبیا
مشخصتر از نوع سوم است و اغلب فرد مبتلا از آن آگاه است، اما نوع سوم بسیار پیچیده
است و با وجود آنکه زندگی افراد را مختل میکند، بسیاری از ابتلا به آن آگاه
نیستند.