آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
دل درد کودکان
نکتههایی برای درمان اسهال در کودکان
با دل درد ناشی از تخمه خوردن زیاد کودکان در ایام نوروز چه کنیم؟
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه زیادهروی در مصرف خوراکی میتواند باعث اسهال و استفراغ شود، گفت: «آگاهی زیادهروی در مصرف برخی خوراکیها بهخصوص خوردن تخمه با پوست میتواند باعث احساس درد در ناحیه شکم، استفراغ و حتی اسهال شود.به همین دلیل توصیه میشود والدین کودکان خود را تحتنظر داشته باشند بهخصوص در تعطیلات عید نوروز که والدین سرگرم صحبت با دوستان و آشنایان هستند و حین این مهمانیها که این خوراکیها بیشتر در دسترس کودکان است، ممکن است توجه کمتری به آنها داشته باشند.»
دکتر اکبر کوشانفر در گفتوگو با سلامانه با اشاره به اینکه عوامل متعددی فرد را به اسهال مبتلا میکنند که ممکن است تغذیهای، دارویی، مسمومیت و... باشند، اظهار داشت: «مصرف غذاهای مانده و فاسد یا استفاده مکرر از آنتیبیوتیک و حتی پرخوری میتوانند باعث بروز اسهال شوند. داشتن تغذیه مناسب در این دوره هم در کودکان و هم در بزرگسالان با افزایش سرعت تولید آنزیمهایی مانند دیساکاریداز و همچنین لاکتاز باعث بهبود سریعتر مخاط روده مفید میشود.»
وی در ادامه با اشاره به باور رایج اشتباه بین عموم گفت: » برخیها بر این باورند که در دوران اسهال باید غذای کمتری خورد درحالیکه نهتنها نباید در این دوره مصرف مواد غذایی کاهش یابد بلکه در کنار توجه به تغذیه توصیه میشود چون آب زیادی از بدن دفع شده است، به مصرف آب و مایعات هم اهمیت بیشتری داده شد. کته، سیب پختهشده و سیب خام بدون پوست و همچنین مصرف هویج پختهشده و موز در بهبود اسهال مؤثر است.»
دکتر اکبر کوشانفر در گفتوگو با سلامانه با اشاره به اینکه عوامل متعددی فرد را به اسهال مبتلا میکنند که ممکن است تغذیهای، دارویی، مسمومیت و... باشند، اظهار داشت: «مصرف غذاهای مانده و فاسد یا استفاده مکرر از آنتیبیوتیک و حتی پرخوری میتوانند باعث بروز اسهال شوند. داشتن تغذیه مناسب در این دوره هم در کودکان و هم در بزرگسالان با افزایش سرعت تولید آنزیمهایی مانند دیساکاریداز و همچنین لاکتاز باعث بهبود سریعتر مخاط روده مفید میشود.»
وی در ادامه با اشاره به باور رایج اشتباه بین عموم گفت: » برخیها بر این باورند که در دوران اسهال باید غذای کمتری خورد درحالیکه نهتنها نباید در این دوره مصرف مواد غذایی کاهش یابد بلکه در کنار توجه به تغذیه توصیه میشود چون آب زیادی از بدن دفع شده است، به مصرف آب و مایعات هم اهمیت بیشتری داده شد. کته، سیب پختهشده و سیب خام بدون پوست و همچنین مصرف هویج پختهشده و موز در بهبود اسهال مؤثر است.»
گیاهی سرشار از "ویتامین کا"
کلم کیل (Kale) یک سبزی سبزبرگ (با نام علمی Bracica oleracea) است. این گیاه با کاهو، کلم بروکلی، کلم برگ و کلم فندقی خویشاوندی دارد. با خواص و فواید آن در ادامه مطلب بیشتر آشنا شوید.
اریتههای کلم کیل در سراسر جهان، در آب و هواهای متفاوت کشت میشوند، و این گیاه میتواند حتی تا ماههای سردتر زمستان رشد کند. به علاوه، برگها کلم کیل یخزدگی را به خوبی تحمل میکنند، و برخی از منابع مدعی هستند که اگر پس از یخزدگی آنها را برداشت کنند، مزه شیرینتری خواهد داشت. کلم کیل در سالهای اخیر به خاطر منافع تغذیهای فراوانش (به همراه بلوبری، اسفناج، لوبیاها و برخی گیاهان دیگر) توجه زیادی را به خود جلب کرده است و یکی از به اصطلاح «ابرغذاها» شمرده میشود.
یک فنجان کلم کیل خرد شده ۲۰۶ درصد نیاز روزانه به ویتامین A و ۶۸۴ درصد نیاز به ویتامین K را دارا است. این مقدار کلم کیل همچنین به اندازه یک فنجان شیر حاوی کلسیم است، و از یک پرتقال ویتامین C بیشتری دارد؛ همچنین حاوی مواد معدنی مهم، از جمله مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است.
کلم کیل همچنین منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-۳ است، و همچنین حاوی فیبرهای پایینآورنده کلسترول و کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدهای ضدسرطان است.
درمان دیابت با ترکیب مواد داروی سرفه
تیمی از محققان سراسر جهان دریافتهاند نوعی ماده موجود در داروهای سرفه میتواند در درمان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کارآمد باشد.
گروه علمی «تیتریک»، دیابت نوع 2 معمولا در بزرگسالی و زمانی ظاهر میشود که لوزالمعده انسولین کافی تولید نمیکند؛ انسولین هورمونی است که به بدن در تنظیم و استفاده از گلوکز کمک میکند.
هنوز درمانی برای دیابت ارائه نشده و بیماران باید رژیم غذایی خود را تغییر داده و داروها یا انسولین لازم برای حفظ سلامتیشان را دریافت کنند.
محققان در تحقیق جدید از نوعی ماده به کار رفته در سرکوبکنندههای سرفه به نام dextromethorphan استفاده کردند. آنها در ابتدا تصور میکردند این ترکیب، تولید انسولین را بدتر میکند اما اکنون دریافتند چنین مادهای سلولهای گیرنده لوزالمعده را وادار به تولید انسولین بیشتر میکند.
هنوز درمانی برای دیابت ارائه نشده و بیماران باید رژیم غذایی خود را تغییر داده و داروها یا انسولین لازم برای حفظ سلامتیشان را دریافت کنند.
محققان در تحقیق جدید از نوعی ماده به کار رفته در سرکوبکنندههای سرفه به نام dextromethorphan استفاده کردند. آنها در ابتدا تصور میکردند این ترکیب، تولید انسولین را بدتر میکند اما اکنون دریافتند چنین مادهای سلولهای گیرنده لوزالمعده را وادار به تولید انسولین بیشتر میکند.
در سفر قبل ازمصرف غذاهای کنسروی آنها را بجوشانید
هنگام مسافرت در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنیدو قبل از مصرف حتما" آنها را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه بجوشانید.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما،پرویز براهویی درخصوص تفذیه ی ایام نوروز اظهار کرد: زیاده روی در مصرف غذا و تنقلات، شیرینی و شکلات می تواند منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود .
وی ادامه داد: افرادی که مبتلا به قند خون و یا چربی خون بالا هستند زیاده روی در مصرف باعث اختلال در وضعیت سلامت آن ها خواهد شد،بنابراین برای برخورداری از آرامش و سلامتی در سفرهای نوروزی؛ تعادل در مصرف مواد غذایی را نیز در نظر بگیرید.براهویی بیان کرد: کودکان باید از مصرف بیش از حد شیرینی و شکلات در ایام نوروزی وسفرهای نوروزی اجتناب کنند، زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات در کودکان اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و ضمن این که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود وبعد از هر بار مصرف شیرینی و شکلات؛ به علت تکرر مصرف این مواد در ایام نوروز به بهداشت دندان ها و مسواک زدن به خصوص در کودکان توجه شود.
این خوراکی ها بهترین چربی سوز هستند
در میان غذاهایی که روزانه مصرف میکنید غذایی هستند که برای بدن بسیار مفید هستند و چربی سوزهای عالی محسوب میشوند در اینجا به 12 مورد آنها اشارهای خواهیم داشت.
لیست غذاهایی که به عنوان چربی سوز عالی محسوب شدهاند از قرار زیر است.
یادتان باشد که هنگام خرید این نوع خوراکیها در سبد خریدتان فراموش نشود.
یادتان باشد که هنگام خرید این نوع خوراکیها در سبد خریدتان فراموش نشود.
گریپفروت
ویتامین سی به سوخت و ساز کامل چربیها کمک میکند، غذاهای غنی از ویتامین C انتخاب بسیار خوب برای سوزاندن چربی است.
خوردن نیمی از گریپفروت در صبحانه حدود 30 دقیقه قبل از غذا به شما کمک میکند تا احساس سیری کنید و مانع پرخوری میشود.
ویتامین سی به سوخت و ساز کامل چربیها کمک میکند، غذاهای غنی از ویتامین C انتخاب بسیار خوب برای سوزاندن چربی است.
خوردن نیمی از گریپفروت در صبحانه حدود 30 دقیقه قبل از غذا به شما کمک میکند تا احساس سیری کنید و مانع پرخوری میشود.
فلفل سیاه
پیپرین، ماده مهم در فلفل سیاه است که نشانههایی از کاهش تشکیل سلولهای چربی در بدن شما را دارد. فلفل سیاه همچنین به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند.
پیپرین، ماده مهم در فلفل سیاه است که نشانههایی از کاهش تشکیل سلولهای چربی در بدن شما را دارد. فلفل سیاه همچنین به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند.
چطور به کاهش وزن خود کمک کنيم؟
سبزيها ميتوانند در وقت و پول افراد صرفه جويي کنند و مي توان آنها را جيرهبندي کرده و مصرف نمود.
جسيکا پترفيلد استاد تغذيه و رژيم غذايي دانشگاه ليولا آمريکا از افراد چاقي که خواهان کاهش وزن خود هستند خواست تا تأکيد فراواني بر مصرف وعدههاي غذايي کم کالري داشته باشند، به گونهاي که ميانگين کالري مصرفي در رژيم غذايي روزانه بين 1000 تا 1800کالري براساس فاکتورهاي سن، وزن، جنسيت و قد باشد.
اين تحقيقات نشان ميدهد: اکثر سبزي ها داراي کالري پايين هستند به گونهاي که کالري آنها بين 200 تا 350 است و اين مناسب با متوسط کالريهاي تدوين شده براي اکثر وعدههاي غذايي است.
منیع: خبر گزاری آریا
پروتئین وکاهش فشارخون
مصرف زیاد پروتئین سبب کاهش میزان فشار خون و در نتیجه کاهش خطر سکتهمغزی می شود
برای کاهش خطر بروز سکته مغزی باید به اندازه کافی پروتئین به بدن خود برسانید، زیرا مصرف پروتئین سبب کاهش میزان فشار خون و در نتیجه رفع یکی از زمینههای اصلی سکتههای مغزی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، نتایج یک مطالعه نشان می دهد که مصرف زیاد پروتیین خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
محققان چینی که این پژوهش را انجام دادهاند، میگویند به طور کلی افرادی که بیشترین مقدار پروتئین را مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار پروتئین را مصرف میکنند . ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر سکتههای مغزی قرار دارند.
بعلاوه به ازای افزایش هر ۲۰ گرم پروتئین در برنامه غذایی افراد، چیزی حدود ۲۶ درصد از خطر سکته مغزی آنها کاسته خواهد شد. اما این مطلب هرگز به معنای افراط در مصرف پروتئین نیست، بلکه بیشتر تاکیدش بر اجتناب از تفریط است.
قاعده طلایی اعتدال اینجا نیز برقرار است. همانطور که به دلایل بسیاری نباید در مصرف پروتئین بویژه پروتئینهای حیوانی زیادهروی کنیم، باید مراقب باشیم مصرف کمتر از حد نیاز نیز مشکلات حادی به بار خواهد آورد که مطابق پژوهش حاضر یکی از این مشکلات میتواند افزایش خطر سکته مغزی باشد.
شیر مادر کودک را باهوشتر میکند
بر اساس یک پژوهش جدید، افرادی که در دوره نوزادی شیر مادر میخورند، در بزرگسالی باهوشتر میشوند و درآمد بیشتری کسب میکنند. براساس این پژوهش، در این میان طول مدتی که مادر به نوزاد خود شیر داده نقش بازی میکند.
طبق پژوهشی که در مجله تخصصی "Lancet" منتشر شده، افرادی که در دوره نوزادی خود از شیر مادر تغذیه کردهاند، در بزرگسالی باهوشتر میشوند و حتی "به ثروت بیشتری دست مییابند".
تغذیه در مبتلایان به استئوپروز یا پوكي استخوان
پوكي استخوان حالتي است كه در آن استخوان شكننده شده و احتمال شكستگي با ضربات كوچك افزايش مييابد. پوكي استخوان از گرفتاريهاي بسيار شايع جوامع بشري است كه بعد از سن 35 سالگي روند آن در انسان آغاز ميشود. حدود نيمياز زنان مسنتر از 45 سال و 90 درصد زنان مسنتر از 75 سال به بيماري پوكي استخوان مبتلا ميشوند. مردان مسن نيز به پوكي استخوان مبتلا ميشوند كه البته ميزان ابتلاي آنان كمتر از زنان است. به طور تقريبي از هر سه زن يك نفر و از هر دوازده مرد يك نفر به پوكي استخوان مبتلا ميشوند و اين امر در سال منجر به ده هزار شكستگي ناتوان كننده در مبتلايان ميشود كه متاسفانه
.تعداد اندكي از مبتلايان به پوكي استخوان مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرند.
.تعداد اندكي از مبتلايان به پوكي استخوان مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرند.
پوكي استخوان عارضهاي است كه با بالارفتن سن بوجود ميآيد. در نتيجه از استحكام بافت و املاح استخواني كم شده و از مقاومت آن كاسته ميشود. استخوان انسان در سن كودكي خاصيت ارتجاعي و تحمل فشار زيادتري را دارد و به تدريج سفت و محكم شده و از مقاومت آن كاسته ميشود و اين مسئله در سن 20 سالگي به اوج خود ميرسد و بين سن 20 تا 35 سالگي استحكام استخوان به همان قوت باقي ميماند. به همين دليل در افراد جوان ضربات بسيار شديد مثل تصادفات ميتواند منجر به شكستگي استخوان شود، اما از اين سن به بعد بتدريج و با سرعتي كم از تراكم استخوان كاسته ميشود و استخوانها با بالا رفتن سن پوك ميشوند. در زنان بعد از يائسگي به علت توقف ترشح هورمونهاي زنانه
و نقش مهم اين هورمونها در استحكام استخوان ها، شيوع پوكي استخوان زيادتر ميشود
اشتراک در:
پستها (Atom)