کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند


 عادت به مصرف روزانه چای در کودکان می تواند به مرور باعث کم اشتهایی و کم آبی بدن آنها شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛سعیده معانی اظهار داشت:‌ مصرف بیش از 3 فنجان چای به دلیل دریافت کافئین زیاد، قند و یا شکری که همراه با چای مصرف می شود و همچنین کاهش جذب آهن موجود در مواد غذایی توصیه نمی شود.وی افزود:‌ روزانه بیش از یک میلیارد فنجان چای در دنیا مصرف می شود و وجود کافئین، فلوئور و به خصوص آنتی اکسیدانها و تانن ها از بروز برخی سرطانها پیشگیری می کند.
این کارشناس تغذیه در خصوص مصرف چای سبز گفت: مقدار آنتی اکسیدان موجود در برگ سبز چای بیشتر از چای سیاه بوده و خواص درمانی آن بیشتر است اثربخشی چای سبز زمانی است که روزانه دو فنجان به صورت مستمر مصرف شود.معانی در ادامه با اشاره به اینکه چای سیاه پرطرف دار ترین و پرمصرف ترین گونه چای در دنیا است، ‌گفت: این چای به دلیل داشتن کافئین در رفع خستگی و خواب آلودگی موثر است و یک فنجان چای سیاه حدود 60 میلی گرم کافئین دارد.کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،‌ در خصوص چای های طعم دار اظهار داشت: این نوع از چای اگر مخلوط با میوه های خشک طبیعی یا ادویه (دارچین، هل) تهیه شده باشد دارای طعم خوب و خواص آنتی اکسیدانی مضاعف نیز خواهد بود، در صورتی که فقط از اسانس میوه و یا ادویه ها استفاده شود مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.


افراط در مصرف شیر باعث کمبود آهن می شود

 میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد می باشد. اگر دانش آموز علاقه ای به خوردن شیر ساده ندارد می توان شیر طعم دار را به او توصیه كرد. مثلا" مقدار كمی پودر كاكائو (در حد یك قاشق مربا خوری در یك لیوان شیر و یا عسل) به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر كند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت  ؛ لیلا شوروزی متذکر شد: مقدار زیاد كاكائو به علت داشتن اگزالات از جذب كلسیم شیر جلوگیری می كند.وی از جمله راههای دیگر خوراندن شیر به این دسته از فرزندان اینگونه توضیح داد: می توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیر برنج به كودكان داد و یا از فرآورده های شیر مانند ماست، پنیر و كشك در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده کرد. افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل كه جایگزین سایر غذاهای اصلی می شود، كودك را در معرض خطر كمبود های تغذیه ای بخصوص كمبود آهن قرار می دهد.

شوروزی در ادامه اظهار داشت: برخی از كودكان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می ورزند در حالی كه مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با كیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی كه مورد علاقه كودك است از گوشت چرخ شده استفاده كنند مانند ماكارونی ، كتلت، همبرگر و كباب كه در منزل تهیه می شوند.وی افزود: معمولا كودكان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه ندارند. به  مادران توصیه کرد: كه سبزی های خام مثل هویج، گوجه فرنگی، كاهو، گل كلم و سبزی های پخته مثل چغندر پخته (لبو)، نخود فرنگی، لوبیا سبز و كدو حلوایی را به عنوان میان وعده به كودكان بدهند.


شام سبک میل به صبحانه را در دانش آموزان ایجاد می کند


 کارشناس بهداشت مرکز بهداشت شهرستان یزد با اشاره به  آغاز سال تحصیلی در خصوص تغذیه دانش آموزان اظهار کرد: مهمترین وعده غذایی که نقش اساسی در سلامت افراد به خصوص دانش آموزان دارد صبحانه  است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت  ؛ راضیه زارع زاده افزود: صبحانه در تنظیم متابولیسم بدن همچنین افزایش قدرت یادگیری کودکان می تواند موثر باشد با توجه به این که در ساعت اولیه روز کودکان فعالیت بیشتری دارند نیاز است توجه خاصی به صبحانه آنان شود.

وی ادامه داد: بهتر است در تهیه صبحانه دانش آموزان دقت شده تا از گروههای غذایی اصلی مثل نان و غلات، سبزی جات و میوه و لبنیات استفاده شود اغلب کودکان تمایلی برای صرف صبحانه ندارند به همین علت برای آماده نمودن سیستم گوارشی کودک ابتدا از مواد غذایی که کودک دوست دارد استفاده شود البته به گونه ای که عادت نشود.

کارشناس بهداشت مرکز بهداشت شهرستان یزد در ادامه تصریح کرد: برای اینکه دانش آموزان تمایل به صرف صبحانه را داشته باشند باید شام شب سبک وکم حجم و در ساعات اولیه شب به آنها داد و سعی شود دانش آموز تا قبل از ساعت 10 بخوابد در این صورت صبح کودک با آرامش از خواب بیدار شده ودر محیط آرام و بدون استرس میل به صبحانه در وی ایجاد می شود.

فواید طبی فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛  رنگ های زیبا و چشم نواز، انواع مختلف، طعم دلچسب و آبدار، خوشبختانه فلفل دلمه ای جزو سبزی هایی است كه طرفداران زیادی دارد، اما هستند افرادی كه به هر دلیلی خود را از طعم و خواص این ماده غذایی مفید محروم می كنند، اگر بدانید كه «چه می كند این فلفل دلمه ای» حتماً بیش از پیش از آن استفاده خواهید كرد .فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .

¤ فلفل دلمه ای به آب شدن چربی ها كمك می كند
اصلاً خانواده فلفل ها چه شیرین و چه تند به لاغری كمك می كنند، در این بین فلفل دلمه ای نیز به آب شدن چربی ها یاری می رساند .
محققان حوزه تغذیه ثابت كرده اند كه «كاپسایسین» از رشد سلول های چربی پیشگیری به عمل می آورد؛ كاپسایسین ماده ای است كه طعم تندی به فلفل كاین می دهد و باعث تحریك متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن می شود، برای همین است كه نمی گذارد چربی ها روی هم انباشته شوند .
نتایج پژوهش های دیگری نیز نشان می دهد كه فلفل دلمه ای شیرین سرشار از ماده ای به نام CH-19 Sweet است كه مانند كاپسایسین عمل می كند؛ یعنی اینكه باعث تحریك متابولیسم بدن می شود، البته فلفل های تند دهان را آتش می زنند، اما فلفل دلمه ای بدون این كه لب و دهانتان را بسوزاند و به هم بدوزد متابولیسم بدن را تحریك كرده و باعث آب شدن چربی ها می شود .

غذاهای ممنوع

  شاید این مواد غذایی را دوست داشته باشید، اما اگر می خواهید معده تان با شما دوست باشد، دور این غذاها را خط بكشید .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ شاید شما هم جزء افرادی باشید كه از درد معده، آروغ زدن های مدام، نفخ معده و ناراحتی در ناحیه شكم خود خسته شده اید؛ آمار ارائه شده از طرف مركز پیشگیری و كنترل امراض آمریكا نشان می دهد میانگین مراجعه های سالانه به مراكز پزشكی و بیمارستان ها برای حل مشكلات دستگاه گوارشی به 42 میلیون نفر می رسد .

به طور معمول، غذاهای پخته شده عامل اصلی مشكلات گوارشی هستند زیرا گرما، آنزیم های طبیعی موجود در خوراكی های خام را كه به هضم غذا كمك می كنند از بین می برد و باعث كاهش 13 درصدی آنزیم های موجود در بدن انسان طی یك دهه می شود كه این امر خود نیز موجب كهولت و پیری انسان می شود .
كسانی كه از مشكل روده تحریك پذیر، سوزش سر دل، رفلاكس یا زخم معده رنج می برند، نسبت به غذاها و نوشیدنی های گوناگون واكنش های مختلف نشان می دهند؛ به عقیده متخصصان 10 ماده غذایی وجود دارد كه معده نسبت به آنها حساسیت نشان می دهد و می توانند مشكلات گوارشی را وخیم تر كنند .

¤ اگر ترش می كنید این چای و آدامس ممنوع
نعناع: درحالی كه قرص نعناع فواید بسیاری دارد و به حل مشكلات گوارشی كمك می كند اما در عین حال می تواند تأثیر معكوس نیز داشته باشد و علائم سوزش سر دل را تشدید كند؛ نعناع با شل كردن دریچه تحتانی مری، ماهیچه ای كه در انتهای مری واقع شده و در واقع دروازه معده محسوب می شود احتمال برگشت غذا از معده به مری(رفلاكس معده)را افزایش می دهد و باعث می شود اسید معده از مری بالا برود؛ یادتان باشد هرچیزی كه نعنا ع داشته باشد مثل چای آدامس و قرص نعناع همین ویژگی را دارد

جادوی سلامت ؛ صبحانه


با آغاز روز، سیستم سوخت و ساز بدن شروع به فعالیت می‌كند و بدن برای شروع فعالیت‌های روزمره نیاز به انرژی پیدا می‌كند، نخستین منبع انرژی رساننده به بدن وعده صبحانه است. متخصصان تغذیه می‌گویند، این وعده غذایی با اهمیت‌ترین وعده برای سلامت بدن به حساب می آید. آنها معتقدند سلامت جسمی و فیزیولوژیكی بدن و مقابله و مقاومت بدن در برابر بسیاری از مشكلات و بیماری‌های سخت، رابطه مستقیمی با تغذیه و وعده صبحانه دارد، بنابراین هر فردی در هر گروه سنی یا وضعیت تناسب‌اندام كه باشد صرف صبحانه برای او از ضروریات محسوب می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ؛ دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدرس دانشگاه از صبحانه و تأثیر آن بر رشد، سلامت و هوش و به طور كلی تأثیر آن بر فعالیت بدن هر انسان در هر گروه سنی این‌گونه می‌گوید.

چه ارتباطی میان وعده صبحانه با سلامت جسمی و روحی افراد وجود دارد؟
به طور كلی، تمام مواد غذایی كه در طول روز باید به بدن افراد رسیده و دریافت كنند در وعده‌های غذایی خلاصه می‌شود، اگر افراد در طول ساعت‌های مختلف روز فقط یك یا دو مرتبه، غذا بخورند نباید انتظار سلامتی را داشته باشند. حتی بزرگان دینی تأكید كرده‌اند دو وعده اصلی غذا باید استفاده شود اما این مسئله به این معنا نیست كه میان وعده‌ها، از سبد غذایی حذف شود، البته در این میان، وعده مهم و اصلی وعده صبحانه است.

جدید‌ترین راه برای لاغر شدن


محققان با بررسی عادات غذاخوردن و خرید روی بیش از ۲۵هزار مشاهدات جمع‌آوری شده بهداشتی دریافتند که خریداران مواد غذایی به ویژه زنانی که برچسب‌های مواد غذایی را می‌خوانند لاغر‌تر از افراد دیگرهستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا ؛ نتایج حاصل از این گزارش با مشاهدات بیشتر می‌افزاید زنانی که به برچسب‌های مواد غذایی نگاه می‌کنند بیش از ۴ کیلو از زنان دیگر وزنشان کمتر بوده است و کمپین‌های آموزشی می‌توانند از برچسب‌های تغذیه‌ای به عنوان یکی از ابزارهای کاهش وزن یاد کنند.

براساس این گزارش محققان معتقدند: اطلاعات موجود در برچسب‌های مواد غذایی بسیار مهم هستند زیرا به بهبود کیفیت رژیم غذایی خریداران با تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر آن‌ها در خرید مواد غذایی کمک می‌کند. به گفته محققان، زنان بیش از مردان به لیبل‌های مواد غذایی دقت می‌کنند و نیز جمعیت افرادی که سیگار می‌کشند نیز بسیار کمتر از بقیه افراد جامعه به اطلاعات برچسب‌ها توجه می‌کنند.


هر ایرانی روزانه یک لیتر کمتر از نیاز، آب می نوشد

حواسمان به خودمان نیست. این نتیجه پژوهش‌هایی است که هر روز انجام می‌شود و ما را مردمی افسرده، با هزار و یک بیماری و حتی کم‌آب نشان می‌دهد؛ پژوهش‌هایی که تنها یکی از آنها، ازکمبود مصرف آب و مصرف بی‌رویه مایعات پرکالری خبر می‌دهد. دکتر عصمت ناصری، استادیار پژوهشی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور می‌گوید ایرانی‌ها کمتر از نیازشان آب می‌نوشند و این سهل‌انگاری برای جسم و روانشان گران تمام می‌شود. گفته‌های او نتیجه پژوهشی است که به سفارش شرکت آب‌های معدنی دماوند و با سرپرستی او انجام شد و نشان داد که هر ایرانی، لااقل یک لیتر کمتر از آنچه باید مایعات مصرف می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که کجای کار هستیم و تا داشتن بدنی سالم چقدر آب کم ‌داریم، ادامه این مطلب را بخوانید.

مردها بیشتر آب بنوشند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ گرچه هر کشوری استانداردی را برای خود وضع کرده، اما در مورد میزان ضروری مصرف آب، توافقی جهانی وجود ندارد. وضعیت آب و هوا، شرایط زندگی و بسیاری عوامل دیگر، باعث می‌شود که نیاز مردم هر گوشه از جهان به مایع حیات، متفاوت باشد.

هیچ ماده ی غذایی جایگزین آب نمی شود


مصرف کافی آب آشامیدنی حدود 8 لیوان در روز برای سلامت بافت های بدن موثر است.
سودابه سلطان زاده، کارشناس تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت:  مصرف کافی‌ آب آشامیدنی سبب می شود مواد ناشی از سوخت و ساز بدن به همراه سمومی که از راه مواد خوراکی و نوشیدنی و هوا وارد بدن می شوند دائماً دفع می گردند.
وی گفت: 70 تا 80 درصد بدن انسان را آب تشکیل می دهد و حفظ چنین تعادلی سبب سلامتی بدن است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برخی از مردم تصور می کنند که مصرف نوشابه های الکلی و گازدار و حتی آب میوه می تواند جای‌ آب را بگیرد در حالی که این تفکر نادرست است.
وی در پایان تصریح کرد:آب علاوه بر فواید ذکر شده باعث تسهیل عمل دفع می شود همچنین آب برای پاکی و برطرف شدن جوش های صورت نیز موثر است بنابراین می توان نتیجه گرفت که هیچ ماده ی غذای نمی تواند جایگزین آب شود.

با اين نوشيدني جوشهاي صورتتان را محو كنيد!


اگر صورتتان دارای جوش است و اين وضعيت ناراحتتان ميكند،توصیه می کنیم که از این نوشیدنی میل کنید.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران:خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی‌هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می‌شود ولی جدای از این‌ها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می‌آورد و معده را تقویت می‌کند.
یك متخصص تغذیه ميگويد: مصرف خاكشیر برای برطرف كردن جوش‌های صورت كه به علت مصرف چربی و شیرینی زیاد ایجاد شده است مفید است.

بهبود لک‌هاي صورت  با خاکشیر

برای از بین بردن لک‌های پوست به ویژه صورت یکی از بهترین روش‌ها، نوشیدن خاک‌شیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به صورت روزانه و مستمر به مدت ٣ هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن لک‌های صورت و پوست‌شان رو به رو می‌شوند. برای تهیه این ترکیب نیز لازم است ترنجبین را ۵ ساعت در آب بخیسانید و صاف شده آن را با ٢ قاشق خاک‌شیر مخلوط کرده و میل کنید.