افراط در مصرف شیر باعث کمبود آهن می شود

 میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد می باشد. اگر دانش آموز علاقه ای به خوردن شیر ساده ندارد می توان شیر طعم دار را به او توصیه كرد. مثلا" مقدار كمی پودر كاكائو (در حد یك قاشق مربا خوری در یك لیوان شیر و یا عسل) به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر كند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت  ؛ لیلا شوروزی متذکر شد: مقدار زیاد كاكائو به علت داشتن اگزالات از جذب كلسیم شیر جلوگیری می كند.وی از جمله راههای دیگر خوراندن شیر به این دسته از فرزندان اینگونه توضیح داد: می توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیر برنج به كودكان داد و یا از فرآورده های شیر مانند ماست، پنیر و كشك در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده کرد. افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل كه جایگزین سایر غذاهای اصلی می شود، كودك را در معرض خطر كمبود های تغذیه ای بخصوص كمبود آهن قرار می دهد.

شوروزی در ادامه اظهار داشت: برخی از كودكان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می ورزند در حالی كه مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با كیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی كه مورد علاقه كودك است از گوشت چرخ شده استفاده كنند مانند ماكارونی ، كتلت، همبرگر و كباب كه در منزل تهیه می شوند.وی افزود: معمولا كودكان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه ندارند. به  مادران توصیه کرد: كه سبزی های خام مثل هویج، گوجه فرنگی، كاهو، گل كلم و سبزی های پخته مثل چغندر پخته (لبو)، نخود فرنگی، لوبیا سبز و كدو حلوایی را به عنوان میان وعده به كودكان بدهند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر